IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнение

Ходил ли си в САЩ? виждам че търсиш нещо негативно за тях че да се хваниш да хейтваш но това няма да ти донесе пари. Има бедни изоставени места но пък за сметка на тях няма друго място с такива квартали за средната класа . Ти къде живееш ?
    а виждам, че ти си ходил и си им доста голям фен на Демокрацията им, но не не съм ходил няма нужда и да ходя .... , но иам повече познати там и в Канадата от колкот в БГ и половината се върнаха, бълдъзата хои сека година в Сашш у Ню Йорка у Флорида незнам си къде още, знам го ко е Сашш не се кози не гледам само картинки в нета .... Аз живея на доста по-добро място от Сашш все още казвам все още, ако продължават с вкарване на цигани ше треа се местим пак некой ден ......
    У Сашш нема вече средна класа освен няколко последни Мохикана дет се броят на пръсти у неколко града на кръст, толкоз за Сашш, то и в Драгалевци и Банкя има квартали за средна класа ама останалото е дармадан ....

P.S. ти що не се преместиш там бе Сохо ей премести се ше станеш като Бъфета със 100 коприльона у джоба особено у щата Мичигън, нема споменавам колко пенсионни фонда са дали фира и немат пари за пенсии също като в БГ ама аре да не "хейтвам" повече, че и "хейтвам" от къде я намери тая дума, кога станахте калайджии кога гъзо ви почерне, а не го знаете тоя език ама ич ...
    Last edited by aleks262; 09.05.2017, 14:07.

Коментар

• http://www.varchevbrokers.com/jeff-g...америка
      да но кога?от години се говори това
      Вся Власть Советам

Коментар

Ходил ли си в САЩ? виждам че търсиш нещо негативно за тях че да се хваниш да хейтваш но това няма да ти донесе пари. Има бедни изоставени места но пък за сметка на тях няма друго място с такива квартали за средната класа . Ти къде живееш ?
        Типичен пример за българин.... Вместо да си оправи собствената камбанария той тръгнал да ни показва кусурите на другите. не е важно на мен да ми е добре, важно е на вуте да му е зле... ей тази максима явно споделя господин михайл. И като ни го покаже какво? Борсата ли ще падне? Или Сев.Корея и нейните нови небостъргачи ще стане номер едно?

Коментар

• Първоначално изпратено от michaelis12 Разгледай мнение
          Ей тука един поздрав за адаша дет не ми верваше, че разпадащата се Империя немат една асфалтирана улица и американюгите нема кво да ядат, а иначе имат претенции да управляват света и акциите им са "all time high" .....

Кат ги гледам са по-зле от Перник и Филиповци, егати кочината е станало Сашово, още малко и ше затварят магазина NYSE .....

Коментар

• Първоначално изпратено от Stone_Kold Разгледай мнение

Важното е да печатат хартия и ябълката да струва трилиони
            Еми кой иска да си купува ябълки, после кат на гладуващите там им писне на шнура, дигат се и отиват директно у Ябълката да им бият една в муцуните, щот те са си такива - откачалки, че и пушки имат не са кат нас путки ..... и всичко заминава и ябълки, майкрософти, амазони, фейсбоклуци, варбчета и тем подобни измислици .... мдам, кат гледам пейзажа натам върът нещата ....

Тука му се кефят обаче на некролога Бъфет че имал 100 млрд. и на чичо Били ама не видат наоколо в Сашово кво е, за да има такава концентрация на пари в едно място .....

Коментар

Да видях че е само за Америка и от скоро за Австралия . Може би след време ще са достъпни и в ЕС. Не знам дали знаеш че българин е съосновател. Наскоро са ги оценили на 1.3 милиарда долара!
              по добре да се появят европейски варианти на въпросното, че ако чакаме.... то има още продавачи в амазон дето не искат да доставят до тук
              “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

• Първоначално изпратено от michaelis12 Разгледай мнение
                Ей тука един поздрав за адаша дет не ми верваше, че разпадащата се Империя немат една асфалтирана улица и американюгите нема кво да ядат, а иначе имат претенции да управляват света и акциите им са "all time high" .....

Кат ги гледам са по-зле от Перник и Филиповци, егати кочината е станало Сашово, още малко и ше затварят магазина NYSE .....
                Важното е да печатат хартия и ябълката да струва трилиони
                Вся Власть Советам

Коментар

• Ей тука един поздрав за адаша дет не ми верваше, че разпадащата се Империя немат една асфалтирана улица и американюгите нема кво да ядат, а иначе имат претенции да управляват света и акциите им са "all time high" .....

Коментар

• Първоначално изпратено от ceneto Разгледай мнение

преди ги бях разглеждал и не можеше да си отвориш акаунт с български паспорт
                    Да видях че е само за Америка и от скоро за Австралия . Може би след време ще са достъпни и в ЕС. Не знам дали знаеш че българин е съосновател. Наскоро са ги оценили на 1.3 милиарда долара!
                    Last edited by SoHo; 08.05.2017, 23:42.

Коментар

https://www.robinhood.com/

Някой използвал ли е тази програма?
                      преди ги бях разглеждал и не можеше да си отвориш акаунт с български паспорт
                      “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

• https://www.robinhood.com/

Някой използвал ли е тази програма?

Коментар

• Аз си въобразявам, че себестойността на шистоваците бавно ще спада. Това ще бъде някакъв таван на цената. Освен това си въобразявам, че ще имаме пик в търсенето някъде 2018-2020. Затова си мисля, че цените над 50$ неустойчиви. За сега ОПЕК се провалиха тотално. Вече нямат контрол над цената и всяка редукция в производството им води в средносрочен план само до загуба на пазарен дял.

Коментар

• Първоначално изпратено от Tkilata Разгледай мнение

Много се закучи този пазар. Въпреки, че не пипам петролни акции и аз съм изненадан, че петрола падна до $45 при работещо споразумение на ОПЕК. Поне числото $45 не ни изненадва, че го бяхме смятали за брейк ивън на шистоваците миналата година, нали?
                            Мисля си за следващата среща на картела, която е на 25-ти май. Ако решат да кътнат още продукция, ще вдигнат цената за малко време, но ще загубят още веднъж пазарен дял за сметка на шистоваците и независимите от картела производители. Много лош бизнес за тях. Ако разтурят споразумението пък - цената на петрола би паднала толкова бързо и толкова дълбоко, че петролната криза може да мине в системна, ще загубят доверие и помежду си и...няма IPO на Арамко, няма доприватизация на Роснефт - не мисля, че е вероятно. Най-вероятно е да не решат нищо ново и да оставят сегашното положение.

Гледам, че си избрал умишлено слаби акции, очевидно с идеята, че ако тръгне пазара нагоре, те ще растат най-бързо. Правил съм го и аз, докато разбрах, че собствения ми темперамент не ми позволява да ги държа достатъчно дълго, докато условията в които работят са неблагоприятни. Защото те гадовете растат твърде бързо, докато все още условията за бизнес пред тях са твърде лоши. Оттогава предпочитам производители с добри баланси, просто по-лесно ги задържам, ако стане временно напечено положението.

От твоите компании следя единствено SWN. Защото е газова. Но и тя е с най-слабия баланс сред останалите в полезрението ми:
                            EQT, RICE, RRC, AR, CNX, евентуално GPOR и QEP.
                            Гледам по картинките, че слиза по един чорап надолу, който се затапва през следващите 30 дни при цена между $6.80 и $7.00. Картинката интересно съвпада с времето за ОПЕК среща. От там нататък, ако не тръгне нагоре, то вероятно ще слезе до $5.50-$6.00 откъдето вече би трябвало да се оттласне. Затова и плановете ми са за първа покупка между $6.80 и $7.00 и втора (ако даде) - между $5.50 и $6.00.
                            Ако стане по този начин, това вероятно ще се случи при рейндж на петрола около $45 до ОПЕК.
                            ...Е ако се окаже, че снощи сме минали през дъно за петрола, здраве да е. Поредната пропусната възможност.

От дълго време си мисля, че най-доброто за силните петролни компании и държави е да минат в бакуордейшън на петрола. Просто трябва да затапят цените на петрола година напред, за да предотвратят възможността за хедж на слабите и новите играчи....и стремеж към някаква консолидация в сектора на шистовите компании. Иначе играта е пат, защото след всеки пик на цените надолу и след всяка вълна от фалити се появяват нови ентусиасти да изгорят нови пари. Тези дни слушах CEO-то на една от газовите компании, които следя, по време на пресконференцията след отчета му.Та, човека твърди, че в момента е необходимо незабавно да се увеличат двукратно сондите, за да се гарантира, че до края на годината наличните по щатите тръбопроводи ще бъдат запълнени с газ в пълен капацитет.
                            Прилоша ми. Не стана дума нито за прогноза за потреблението, нито за баланс с предлагането. Човека си иска да напълни тръбите докрай и това е положението. Така че умната и успех на всички, които пипат в енергийния сектор.
                            +1
                            много ти благодаря колега за изчерпателния коментар....съгласен съм с почти всичко написано от теб. Колкото до покупката на SWN аз няма да пипам преди 6.00 според мен ако тръгне да прави двойно дъно тук ще го играя 1 към 1 или казано по друг начин влизам наведнъж на 5,70-затварям очи и стискам поне за 30-40 % профит.Вярно е че така дигам риска неимоверно но ако се отвори такава възможност трябва да се отиграе максимално добре.Ако пък продължи надолу ще ми удари стопа на 9-10 % и ще пия една студена вода с идеята и утешителната награда че съм отиграл безуспешно многогодишно дъно по тази позиция.Все ми е на идея че на срещата на 25 май няма да има промяна поради причините които изказа в твоя пост.Въпросът е дали цената на петрола ще продължи да се движи около 50 $ за барел или ще станем свидетели на бавен и продължителен тренд надолу което от своя страна ще постави много от компаниите в нов ценови натиск.и ситуация която не може да бъде овладяна с инструментариума на ОПЕК.Предстоят ни интересни месеци...Успех и от мен на всички колеги "мъчещи се" в отрасъла
                            "В очите на завистта всеки успех е престъпление.."

Коментар

• Първоначално изпратено от absd Разгледай мнение

не се знае както е тръгнало надолу колко още може да откара....това може да е само началото на спада при петрола...
                              аз лично съм си набелязал няколко позиции за пазаруване ако цената продължи да дълбае надолу....
                              това са PBR,WLL,RIG,HES,SWN,BP и CHK.За сега изчаквам да видим пазара какво ще покаже
                              Много се закучи този пазар. Въпреки, че не пипам петролни акции и аз съм изненадан, че петрола падна до $45 при работещо споразумение на ОПЕК. Поне числото $45 не ни изненадва, че го бяхме смятали за брейк ивън на шистоваците миналата година, нали?
                              Мисля си за следващата среща на картела, която е на 25-ти май. Ако решат да кътнат още продукция, ще вдигнат цената за малко време, но ще загубят още веднъж пазарен дял за сметка на шистоваците и независимите от картела производители. Много лош бизнес за тях. Ако разтурят споразумението пък - цената на петрола би паднала толкова бързо и толкова дълбоко, че петролната криза може да мине в системна, ще загубят доверие и помежду си и...няма IPO на Арамко, няма доприватизация на Роснефт - не мисля, че е вероятно. Най-вероятно е да не решат нищо ново и да оставят сегашното положение.

Гледам, че си избрал умишлено слаби акции, очевидно с идеята, че ако тръгне пазара нагоре, те ще растат най-бързо. Правил съм го и аз, докато разбрах, че собствения ми темперамент не ми позволява да ги държа достатъчно дълго, докато условията в които работят са неблагоприятни. Защото те гадовете растат твърде бързо, докато все още условията за бизнес пред тях са твърде лоши. Оттогава предпочитам производители с добри баланси, просто по-лесно ги задържам, ако стане временно напечено положението.

От твоите компании следя единствено SWN. Защото е газова. Но и тя е с най-слабия баланс сред останалите в полезрението ми:
                              EQT, RICE, RRC, AR, CNX, евентуално GPOR и QEP.
                              Гледам по картинките, че слиза по един чорап надолу, който се затапва през следващите 30 дни при цена между $6.80 и $7.00. Картинката интересно съвпада с времето за ОПЕК среща. От там нататък, ако не тръгне нагоре, то вероятно ще слезе до $5.50-$6.00 откъдето вече би трябвало да се оттласне. Затова и плановете ми са за първа покупка между $6.80 и $7.00 и втора (ако даде) - между $5.50 и $6.00.
                              Ако стане по този начин, това вероятно ще се случи при рейндж на петрола около $45 до ОПЕК.
                              ...Е ако се окаже, че снощи сме минали през дъно за петрола, здраве да е. Поредната пропусната възможност.

От дълго време си мисля, че най-доброто за силните петролни компании и държави е да минат в бакуордейшън на петрола. Просто трябва да затапят цените на петрола година напред, за да предотвратят възможността за хедж на слабите и новите играчи....и стремеж към някаква консолидация в сектора на шистовите компании. Иначе играта е пат, защото след всеки пик на цените надолу и след всяка вълна от фалити се появяват нови ентусиасти да изгорят нови пари. Тези дни слушах CEO-то на една от газовите компании, които следя, по време на пресконференцията след отчета му.Та, човека твърди, че в момента е необходимо незабавно да се увеличат двукратно сондите, за да се гарантира, че до края на годината наличните по щатите тръбопроводи ще бъдат запълнени с газ в пълен капацитет.
                              Прилоша ми. Не стана дума нито за прогноза за потреблението, нито за баланс с предлагането. Човека си иска да напълни тръбите докрай и това е положението. Така че умната и успех на всички, които пипат в енергийния сектор.
                              Last edited by Tkilata; 06.05.2017, 13:19.

Коментар

• Първоначално изпратено от pirdop Разгледай мнение

при очакваната сравнително лошо Q2 не ги ли чакаш по-скоро около 200 отново, за влизане?

имайки предвид колко са волатилни няма да е изненада да ги видим на тези нива, а дори и под 200
                                Не ги виждам да паднат,чак до под 200,иначе би било чудесно.
                                Едва ли ще удържа порива и ще си купя още на 260-270.
                                Тази компания е много добра в обещанията,а те са най-силния катализатор за пазара.
                                Има много хляб в тях,и влизайки отново ще държа повече време,вече няколко пъти ги байвам при дипове и няма грешка,все излизат.
                                Успех.
                                Ако един проблем може да се реши с пари,той не е проблем-той е разход.

Коментар

Working...
                                X