Първоначално изпратено от Money
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение
Мхм, не бих пипал там преди СП да падне над 20% от върха.
За СиП не съм убеден, че ще падне много повече от 20% от върха
Коментар
-
Едно последно мнение че форумът ми е много бавен по мислене. Първо: разделете с Майн стриим мисленето. Мислете конвексно. Така се правят пари. Второ: къде отива нещо трябва да ви е напълно през оная работа. Не бъдете лонг онли. Представете си портфолио като кола. На една добра кола и трябват добри спирачки (хедж). Представете си че пътя е ебан и трябва не само да спирате и но и да намаляте и ускорявате (скорост или нелинерен хедж). За да сте добър шофюр ви трябва и добра психология: не натискащите газта винаги до дупка а мислете и с кратуната си. Знам че сЯ повечето ще кажат: абе този пак е в някво измерение, но да така мислят повечето добри треидъри: далио, ала бала, дори онзи олигофрен талеб. Пример: имате добри и стабилни акции. Цел 20 години+. Как до го хеджирам този шит? Просто волатилност или ЕТФ върху кредит спредс. Но хеджа е в този случаи е второстеният ( second order effect) и ви пази от black swans. За първи хедж може традиционните неща. Айде дерзайте. Аз отивам да еба пазарите
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Minka Разгледай мнение
Tова отбелязаното с червено, наистина ли не го забелязваш или просто ти се иска да е така? За мен, където и да погледна, има изключително много индикатори на "балон във всичко" и сме в последния стадий.
Аз лично изключая броени месеци края на миналата година и особено януари тази не съм забелязал всеобща еуфория и оптимизъм за които говори ED. Тоя бул май продължава да си е най мразения.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ED Разгледай мнение
Чайна е в деливъридж след избирането на пожизнения jinping. Не бих сложил и лев там.
US маркета ми прилича на 98ма - Сериозна корекция да охлади ентусиазма после още един напън към върха. Мисля че ще направи още един опит защото ми липсват типичните показатели за връх - масова еуфория и оптимизъм, invert yield, excessive leverage, ...
Чудя се кой ще е черния лебед този път
Коментар
-
Чайна е в деливъридж след избирането на пожизнения jinping. Не бих сложил и лев там.
US маркета ми прилича на 98ма - Сериозна корекция да охлади ентусиазма после още един напън към върха. Мисля че ще направи още един опит защото ми липсват типичните показатели за връх - масова еуфория и оптимизъм, invert yield, excessive leverage, ...
Last edited by Minka; 12.10.2018, 15:29.
Коментар
-
Вчера почнах да пълня от 8 прилично коригирали моментум акции, днес продължавам. Че пазара покрай лостовите ми забърса и стопа на моментум етф-а и сега нямам нищо от него. За не много лонгтърм естествено.
Китай се опитвам да правя ботъм фишинг, все пак прекалено паднаха ( не че не може още) - бабата, джей ди....
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
Agree.
Все пак бих предпочел по качествено китайско....не че ми са добре познати тия де си цитирал.
При всички случаи Китай си е доста добър хедж за бъдещи проблеми с ДТ.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение"Защитни" акции и ДЦК... при очакване за качващи се лихви?
Може ДЦК, ама много плавно и с наблягане на късите дюрации
Коментар
-
"Защитни" акции и ДЦК... при очакване за качващи се лихви?
Може ДЦК, ама много плавно и с наблягане на късите дюрации
Все още не е ясно, но много от тях започнаха прехвърлянето към defensives и treasuries . За мен какъв е тренда към момента нй-добре си пролича, когато ETF SPDR разпродаде рязко 1 час преди края на сесията и се прехвърлиха към Treasury bonds. Да видим.
Коментар
-
Първоначално изпратено от HY Spread Разгледай мнениеbuy Chinese IT stocks with high vola: IQ at 25, YY at 68
Все пак бих предпочел по качествено китайско....не че ми са добре познати тия де си цитирал.
При всички случаи Китай си е доста добър хедж за бъдещи проблеми с ДТ.
Коментар
-
Все още не е ясно, но много от тях започнаха прехвърлянето към defensives и treasuries . За мен какъв е тренда към момента нй-добре си пролича, когато ETF SPDR разпродаде рязко 1 час преди края на сесията и се прехвърлиха към Treasury bonds. Да видим.
Коментар
-
Short 10 Y T Note @
https://www.zertifikate.commerzbank....0%20Year/pdp-2
10000@ 3.68 /118.04
Set up for the day closed
Коментар
Коментар