Първоначално изпратено от Tkilata
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Имали са P/E ratio 70, Nikkei, мисля.
Но за мене изводът е по-различен. Показва какво обикновено става с нововъзникващите пазари.
А тогава в далечната 1990 явно още не са разбирали какво става с Япония. Смятали са го за дребен проблем.
Първоначално изпратено от Tkilata Разгледай мнение
Няма начин да не си ме разбрал.
Мисълта ми беше, че който е купувал Японския фондов пазар през 1990г - в момента (около 30г по-късно) все още е на половината на парите си.
Твърдението, че дори и да сбъркаш времевата рамка все някога ще си на плюс не е вярно или поне няма особен смисъл в рамките на човешкия инвестиционен хоризонт.
Коментар
-
Първоначално изпратено от HY Spread Разгледай мнение
Затова свилоза
Хоризонт - пролет-лято '19Last edited by Tkilata; 16.05.2018, 23:15.
Коментар
-
Няма начин да не си ме разбрал.
Мисълта ми беше, че който е купувал Японския фондов пазар през 1990г - в момента (около 30г по-късно) все още е на половината на парите си.
Твърдението, че дори и да сбъркаш времевата рамка все някога ще си на плюс не е вярно или поне няма особен смисъл в рамките на човешкия инвестиционен хоризонт.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнениеПише за бюджетния дефицит на САЩ. Цяла статия за това колко е тревожно положението.
Нищо не се е променило
- 2 Харесвания
Коментар
-
Пише за бюджетния дефицит на САЩ. Цяла статия за това колко е тревожно положението.
Нищо не се е променило
Първоначално изпратено от Tkilata Разгледай мнениеПише ли нещо за Япония в тези стари бройове
Коментар
-
Първоначално изпратено от HY Spread Разгледай мнение
А deutsche Pfandbriefbank?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнениеИсторията се повтаря. Сега гледам една друга статия, за това че ноември 1989 Мицубиши купуват Рокфелер Центъра в Манхатън и американците са били възмутени и огорчени, че японците са се разпищолили така.
Сега е същото с Китай...
Коментар
-
Напълно си представям как след 30г. хората ще казват същото за американските акции
Мисля, че те разбирам. Било е много по-добре да се инвестира в щатски акции през 1990-а отколкото сега.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнениеЕдна полезна информация от The Economist, January 6 1990:
“American shares, which have pulled London’s stock market up behind them, are starting to look vulnerable, despite the Dow Jones industrial average’s new record of 2,810 reached on January 2nd. [...]
Already some of the largest American money managers, like Mr Peter Lynch of the Magellan Fund, are complaining that American shares are too dear. They are reducing their equity holdings, or anyway the share of them in their portfolios.”
- 1 like
Коментар
-
Една полезна информация от The Economist, January 6 1990:
“American shares, which have pulled London’s stock market up behind them, are starting to look vulnerable, despite the Dow Jones industrial average’s new record of 2,810 reached on January 2nd. [...]
Already some of the largest American money managers, like Mr Peter Lynch of the Magellan Fund, are complaining that American shares are too dear. They are reducing their equity holdings, or anyway the share of them in their portfolios.”
- 1 like
Коментар
Коментар