IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение

Мхм, не бих пипал там преди СП да падне над 20% от върха.
    Представи си, че ги голям мениджър на активи и искаш да намалиш теглото на акциите. Мисля, че ще ти се наложи да взимаш трежърис... И понеже дългите дюрации са рискови, вероятно ще взимаш ДЦК с матуритет примерно 2 години

За СиП не съм убеден, че ще падне много повече от 20% от върха

Коментар

• И още една гледна точка:
      Рей Далио - https://www.linkedin.com/pulse/war-c...ing-ray-dalio/

Коментар

• Едно последно мнение че форумът ми е много бавен по мислене. Първо: разделете с Майн стриим мисленето. Мислете конвексно. Така се правят пари. Второ: къде отива нещо трябва да ви е напълно през оная работа. Не бъдете лонг онли. Представете си портфолио като кола. На една добра кола и трябват добри спирачки (хедж). Представете си че пътя е ебан и трябва не само да спирате и но и да намаляте и ускорявате (скорост или нелинерен хедж). За да сте добър шофюр ви трябва и добра психология: не натискащите газта винаги до дупка а мислете и с кратуната си. Знам че сЯ повечето ще кажат: абе този пак е в някво измерение, но да така мислят повечето добри треидъри: далио, ала бала, дори онзи олигофрен талеб. Пример: имате добри и стабилни акции. Цел 20 години+. Как до го хеджирам този шит? Просто волатилност или ЕТФ върху кредит спредс. Но хеджа е в този случаи е второстеният ( second order effect) и ви пази от black swans. За първи хедж може традиционните неща. Айде дерзайте. Аз отивам да еба пазарите

Коментар

• Първоначално изпратено от Minka Разгледай мнение

Tова отбелязаното с червено, наистина ли не го забелязваш или просто ти се иска да е така? За мен, където и да погледна, има изключително много индикатори на "балон във всичко" и сме в последния стадий.
          PE 11.8 ( EM) и 14 ( развити пазари без сащ) на голям балон ли ти мяза ?

Аз лично изключая броени месеци края на миналата година и особено януари тази не съм забелязал всеобща еуфория и оптимизъм за които говори ED. Тоя бул май продължава да си е най мразения.

Коментар

• Първоначално изпратено от ED Разгледай мнение

Чайна е в деливъридж след избирането на пожизнения jinping. Не бих сложил и лев там.
            US маркета ми прилича на 98ма - Сериозна корекция да охлади ентусиазма после още един напън към върха. Мисля че ще направи още един опит защото ми липсват типичните показатели за връх - масова еуфория и оптимизъм, invert yield, excessive leverage, ...
            Чудя се кой ще е черния лебед този път
            Точно.

Коментар

Чайна е в деливъридж след избирането на пожизнения jinping. Не бих сложил и лев там.
              US маркета ми прилича на 98ма - Сериозна корекция да охлади ентусиазма после още един напън към върха. Мисля че ще направи още един опит защото ми липсват типичните показатели за връх - масова еуфория и оптимизъм, invert yield, excessive leverage, ...
              Tова отбелязаното с червено, наистина ли не го забелязваш или просто ти се иска да е така? За мен, където и да погледна, има изключително много индикатори на "балон във всичко" и сме в последния стадий. Дали истинския мечи пазар ще започне сега или след известно време, надали е толкова важно. Както и преди сме го казвали, както се видя и онзи ден, ETF-те и пасивното инвестиране само ще засилят нещата още повече. ETF SPDR като разпродаваха онзи ден използваха алгоритъм (то се очакваше) и както коментира по CNBC разпродажбата си беше безмислостна и навсякъде, без чувства, без мисъл - по предварително зададени критерии. Далио, TCW Group, Double Line Capital и други подобни, също използват алгоритми и по скоро е зад тях какви са критериите, но определено са мислени с деситилетия. Те пари няма да изгубят, ние да му мислим ако не сме подготвени. Аз лично пари нямам намерение да губя.
              Last edited by Minka; 12.10.2018, 15:29.

Коментар

И на мен така ми се струва...малко ранко е за баш мечка стръвница.
                Вчера почнах да пълня от 8 прилично коригирали моментум акции, днес продължавам. Че пазара покрай лостовите ми забърса и стопа на моментум етф-а и сега нямам нищо от него. За не много лонгтърм естествено.

Китай се опитвам да правя ботъм фишинг, все пак прекалено паднаха ( не че не може още) - бабата, джей ди....

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение

Agree.
                  Все пак бих предпочел по качествено китайско....не че ми са добре познати тия де си цитирал.
                  При всички случаи Китай си е доста добър хедж за бъдещи проблеми с ДТ.

Коментар

• Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
                    "Защитни" акции и ДЦК... при очакване за качващи се лихви?

Може ДЦК, ама много плавно и с наблягане на късите дюрации

Мхм, не бих пипал там преди СП да падне над 20% от върха.

Коментар

• "Защитни" акции и ДЦК... при очакване за качващи се лихви?

Може ДЦК, ама много плавно и с наблягане на късите дюрации

Първоначално изпратено от Minka Разгледай мнение

Все още не е ясно, но много от тях започнаха прехвърлянето към defensives и treasuries . За мен какъв е тренда към момента нй-добре си пролича, когато ETF SPDR разпродаде рязко 1 час преди края на сесията и се прехвърлиха към Treasury bonds. Да видим.

Коментар

• Първоначално изпратено от HY Spread Разгледай мнение
                        buy Chinese IT stocks with high vola: IQ at 25, YY at 68
                        Agree.
                        Все пак бих предпочел по качествено китайско....не че ми са добре познати тия де си цитирал.
                        При всички случаи Китай си е доста добър хедж за бъдещи проблеми с ДТ.

Коментар

• Първоначално изпратено от Minka Разгледай мнение

Все още не е ясно, но много от тях започнаха прехвърлянето към defensives и treasuries . За мен какъв е тренда към момента нй-добре си пролича, когато ETF SPDR разпродаде рязко 1 час преди края на сесията и се прехвърлиха към Treasury bonds. Да видим.
                          Къде могат да се гледат такива интересни данни?

Коментар

• Short 10 Y T Note @
                            https://www.zertifikate.commerzbank....0%20Year/pdp-2

10000@ 3.68 /118.04

Set up for the day closed

Коментар

• buy Chinese IT stocks with high vola: IQ at 25, YY at 68

Коментар

• Първоначално изпратено от HY Spread Разгледай мнение
                                Short Gold from 1225.15/ Put with strike 1200 / overreaction.
                                20000 @ 2.95

https://www.zertifikate.commerzbank....574186015/pc-4
                                perfect market. sell at 1217.25 @ 3.16 +21 cent

Коментар

Working...
                                X