Къси, SNP стоп 3002
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение
Тони,това нашто за борса ли го имаш?Опитай се да купиш акции за 1мил лева или да продадеш за толкова и
веднага ще се разделиш с половината си средства.Ми ето има и прогледнали, то е нормално, защото не може "жабата видяла коня че се подковава и тя повдигнала крак" Кат при Сашевци борсата работи тва не значи, че и у нас ше работи ....
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
Стига се възмущисва безспир, нищо още не си видял.
Стой та гледай когато и другите по големи банки почнат директно си пазарят картончета като швейцарците...всъщност джапанките го вършат отдавна.
P.S. и ти ли още се занимааш с БФТо кат Сохото с мъжката крава на фотоколажа ? ... Чекате дивиденти ли или как беше филма там че съм забрайл, аз така и не разбрах фифела с тва, да затвориш една сумица да нема мърдане и на година 2% лихва кат спестовна книжка в ДСК тц тц тц ....Last edited by michaelis12; 06.07.2019, 13:06.
Коментар
-
Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнение
Есента на миналата година очаквах криза но тогава централните банки бяха обявили значително затягане на лихвената и парична политика. Последва мини борсова криза след което централните банки промениха намеренията си и с това и аз смениха нагласата си и мисля че по голяма криза ще се отложи във времето но напълно възможно мини криза подобно на 2018-та пак да изпусне парата.
Няма смисъл да коментираме нещо което няма как да повлияем в случая действията на централните банки та играем играта такава каквато е. Този бичи пазар вече е най дългият в историята и може да продължи още поне няколко години. Повечето участници са предпазливи и не се вижда еуфория та място за ръст има.
БФБ има силни импулсни възходящи вълни последвани от дълги периоди на консолидация и стържене по дъното до следващият тригър който ще задейства новото възходящо движение. За мен вече доста време стържем дъното и е въпрос на време да се събуди. Да ли ще се събуди след месец, три месеца или година няма как да знаем но нещо събуди борсата в даден момент.
Успех и приятен уикенд
как е модерно са да се казва в Българията ... Хубав ден - от have a nice day и schönen Tag ...
Коментар
-
Есента на миналата година очаквах криза но тогава централните банки бяха обявили значително затягане на лихвената и парична политика. Последва мини борсова криза след което централните банки промениха намеренията си и с това и аз смениха нагласата си и мисля че по голяма криза ще се отложи във времето но напълно възможно мини криза подобно на 2018-та пак да изпусне парата.
Няма смисъл да коментираме нещо което няма как да повлияем в случая действията на централните банки та играем играта такава каквато е. Този бичи пазар вече е най дългият в историята и може да продължи още поне няколко години. Повечето участници са предпазливи и не се вижда еуфория та място за ръст има.
БФБ има силни импулсни възходящи вълни последвани от дълги периоди на консолидация и стържене по дъното до следващият тригър който ще задейства новото възходящо движение. За мен вече доста време стържем дъното и е въпрос на време да се събуди. Да ли ще се събуди след месец, три месеца или година няма как да знаем но нещо събуди борсата в даден момент.
Успех и приятен уикендLast edited by Todor Sabev; 06.07.2019, 12:30.
Коментар
-
Първоначално изпратено от michaelis12 Разгледай мнение
Е след кат кааш че централните банки имат свръх тежест, това как да не е манипулация ? SNB тия па бяха връх на сладоледа, печатат си франкове обменят ги за долари и си купуват акцийки и това е швейцарска централна банка, ние тука с вас да иаме право да печатим пари и да си наливаме до безкрай ммм ? .....
Стой та гледай когато и другите по големи банки почнат директно си пазарят картончета като швейцарците...всъщност джапанките го вършат отдавна.
Коментар
-
Колегас еми да се срути, това е свободния пазар, в монопола накрая остава само един такъв е принципа, имаха възможност да спасят LB но не знам поради какви причини не са го напрайли BA ги глътнаха... а през 2009та беше извършена даже публична манипулация на американскоя пазар с Quantitative Easing или това за вас не е манипулация, а е ок ? Сега Пауъл кво каза ? "Ако се наложи, ще влеем пари" (намаляване на лихвата). В Китай как беше като имаше срив ? Short Trading stopped, Citadel му забраниха да търува тогава на техния пазар. В Европата как е с Драгой ? Какво прави този, че DAXa до са да се е изравнил със Софката по точки на 500стин или ? Дали ше е NYSE или БФБта или квото е там се бъзика на различни нива, но ако трябва го праят. Е след кат кааш че централните банки имат свръх тежест, това как да не е манипулация ? SNB тия па бяха връх на сладоледа, печатат си франкове обменят ги за долари и си купуват акцийки и това е швейцарска централна банка, ние тука с вас да иаме право да печатим пари и да си наливаме до безкрай ммм ? .....
P.S. БФБто не ми се коментира, там нищо няма да стане поради видими за всеки причини, а дали ги възприемат или не е техен проблем .... Не може да имаш от 30г. намаляващо население, да срутиш икономиката на 0 да минеш на вятър със слънце и да си във феодално-родовия строй, разбира се че няма да работи ....
Успех и приятен уикенд
Коментар
-
Тогава изчезнаха много инвестициони банки като повечето бяха погълнати за без пари с гаранции от ФЕД. Нямаше как да ги оставят всички да фалират защото цялата финансова система щеше да се срути.
За БФБ няма какво да говорим това е пазар в много ранна възраст и с много ниска ликвидност и малко участници. Ясно че големите играчи по света имат определена тежест но не и чак да контролират пазарът. По скоро централните банки влияят много на пазарът.
P.S. БФБто не ми се коментира, там нищо няма да стане поради видими за всеки причини, а дали ги възприемат или не е техен проблем .... Не може да имаш от 30г. намаляващо население, да срутиш икономиката на 0 да минеш на вятър със слънце и да си във феодално-родовия строй, разбира се че няма да работи ....Last edited by michaelis12; 06.07.2019, 07:27.
Коментар
-
прз 2009та фалира само 1 инвестиционна банка Lehman Brothers която беше ключов играч като другите 6 през които минават всички поръчки и виде кво стана от ЕДНА такава, всички моментално бяха спасени, чудно що ли ..... Те контролират пазара и ако се наложи го манипулират всичките им висши бордови директори и акционери са по бордовете у ФЕДа, т.е. пари бол кат изведро а ти ако си мислиш че онези не играят заедно то значи в България няма картели, има свободен пазар и е Демокрация .... което са пълни глупости разбира се ....
P.S. я сподели са се сетих на таз ваща измислената БФБ Борса как е ? много ми е интересно дали е "свободен пазара" и мое си прайш чики рики ?.....
Влизам аз със 500 млн. със заем на къси продажби и я сривам цялата щот БФТо струва нема и половината и нема проблеми тъй ли ? Поръчката ше мине нема звъннат на БНБ на шефа на БФБ и на Горанов ли е кой е и останалите шушляци ? ....
Така са аре да порастнете малко и да си махнете розовите цайси ...
За БФБ няма какво да говорим това е пазар в много ранна възраст и с много ниска ликвидност и малко участници. Ясно че големите играчи по света имат определена тежест но не и чак да контролират пазарът. По скоро централните банки влияят много на пазарът.
Коментар
-
......
Да не забравяме че при миналата криза много от инвестиционите банки фалираха така че всички приказки че пазарът е изцяло манипулиран от банките са измислици.
P.S. я сподели са се сетих на таз ваща измислената БФБ Борса как е ? много ми е интересно дали е "свободен пазара" и мое си прайш чики рики ?.....
Влизам аз със 500 млн. със заем на къси продажби и я сривам цялата щот БФТо струва нема и половината и нема проблеми тъй ли ? Поръчката ше мине нема звъннат на БНБ на шефа на БФБ и на Горанов ли е кой е и останалите шушляци ? ....
Така са аре да порастнете малко и да си махнете розовите цайси ...Last edited by michaelis12; 05.07.2019, 23:05.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ED Разгледай мнение
Картела се състои в това да минават голяма част от оборотите през тях. Щавят комисиони от обемите. Манипулациите за които говориш са възможни само в много кратки периоди (в рамките на high frequency trading-a). Приеми че банките са чйндж бюра през които минават транзакциите.
Дългосрочната посока не зависи от посредника, а от търсенето и предлагането на самите пазарни участници – Централни банки, пенсиионни фондове, застрахователи, взаимни фондове, …
Ключът от бараката е – ликвидността. Докато има пари на пазара и ниски лихви (или очаквания за такива) сток маркета ще върви нагоре.
Повечето хора не губят заради „конспиративните картели“, а заради собствените си грешки и погрешни представи.
Тоя пич е намерил пазарна маркетингова ниша и я експлоатира като му плащат за семинари и съвети. Хората вярват в какво ли не
Грешките на ритейла са добре описани от тоя трейдър. Хора които не са подготвени и искат с голям левъридж за няколко месеца на направят милиони е няма как да стане освен ако не изкарат много голям късмет.
Да не забравяме че при миналата криза много от инвестиционите банки фалираха така че всички приказки че пазарът е изцяло манипулиран от банките са измислици.
- 1 like
Коментар
-
именно, ей тука спи котката. Всичко ходи нагоре защото е "сигурно" че ФЕДа "щял да подпомогне" пазара с намаляване на лихвите. Е да, но нещо напрайли ли са ? Ньет не са, добре защо да го правят сега, някаква причина да има, нещо да е станало - ньет ? И както ходи нагоре оня Пауъл ше излезе юли и ше кае "сега не е необходимо да се намаляват лихвите" което е и вярно и боц всичко наопаки на есен ....
Strong U.S. Hiring Rebound Dilutes Case for Larger Fed Cut
https://www.bloomberg.com/amp/news/a...mpression=true
Коментар
-
Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнение
Кое от написаното от мен НЕ Е вярно и е глупост?Има стари трейдъри има и смели трейдъри, но старите и смели трейдъри са само няколко
Коментар
-
Първоначално изпратено от andi Разгледай мнение
Понаежи се златото и почнахте с глупостите.Сега ще се почне и колко велики са биткойна и либра ли беше...нямам думи
Коментар
-
Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнение
Е то и едно магаре ако го показваш всеки ден 5 години по телевизията може да стане депутат.Вярата идва от това което се пее всеки ден от анализатори и гурута на хранилка при същите хора.............Цели поколения например вече не възприемат златото за пари.Та стадото верва на това което му пееееееееееееееееееее радиотооооооооооооооооо.Има стари трейдъри има и смели трейдъри, но старите и смели трейдъри са само няколко
Коментар
Коментар