IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Iv_max, щеше да е интересно да споделиш брифинга, но щом не искаш нищо не можем да направим. Другото интересно за мен е да споделиш представянето на твоята схема спрямо S&P 500. Доходността изчислена за поне 3 години назад ще е интересна база за сравнение.
    Аз съм глупав човек и си въобразявам, че всичко се определя от начина на мислене на човек. Опитвам се да разбера логическите схеми в главата на хората. Отдавна съм разбрал, че никой не лъже. Всеки описва своя си свят, който е различен от този на другите. Форума го ползвам да разбера кой как мисли и какви резултати е постигнал. Така, че ако имаш желание да си полезен на форума сподели накратко брифинга и какви са резултатите на вашият метод спрямо пазара.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение

      Дъщеря ми учи финанси сега......това я влече явно...надявам се не заради мен. Желанието ми е или да отиде да работи в някой голям хедж фонд или в банка за да УЧИ и взима достатъчно пари да живее сама ако реши да не се занимава с другия бизнес който имам. Със сигурност обаче не бих я посъветвал да работи за себе си в областта на финансите. Но тя прекрасно го вижда това и сама сега. Извън контекста на финансите ще бъда щастлив ако съм жив и здрав и успея да развия проектите по които работя извън тази сфера за да може децата ако искат и си заслужава да ги развият. Но предпочитам понеже имам дъщери да си имат съвсем собствен път. А капитала...може да се използва за безброй неща...стига зад него да стои човек с амбиция.
      Света става много глобален и се променя със секунди....това което е вярно сега може да не е вярно след 5 години. Затова не насърчавам крайни решения.Да правят квото трябва сега по възможно най добрия начин на който са способни...пък квото дойде после да си го решават.

      Не мога да давам съвети на хора дето не познавам...освен общовалидните да са отворени хора. Моето мнение го знаеш по темата.
      Благодаря за отделеното време. Неволно сте отговорили и на двете части от въпроса ми. Желая Ви попътен вятър.

      Коментар


      • Добре момчета или момичета или момчета мислещи като момичета,

        Аз квото казах...казах. Алонсо е прав....смисъл няма.

        Мислех снощи да ви пусна брифинга нашия не щото...както тука...главно хората адски се вълнуват лъжа ли не лъжа ли....разбирам ли икономика или не разбирам....и как съм си направил парите.
        Исках да ви го пусна не щото ....тука хиените чакат някой да им каже....кво да цъкат белкем и те станат богати.....което дори и да станат едва ли ще станат по умни....дори със сигурност няма да станат.
        Исках да ви го пусна не щото да ви "докажа" колко съм велик........или богат и т.н.
        Исках да ви го пусна не защото да ви покажа какво правим......и как го правим....или да ви кажа кво да прайте вие....

        А просто исках да се докоснете до друга реалност в която да придобиете бегла представа на каква база се взимат решения....какви неща са важни....за нас...как мислят хора дет са запознати реално със пазара....и всеки ден наблюдават огрмно количества информация на база на която се взимат решения...такава която обикновен човек е абсолютно невъзможно да притежава. Да осъзнаете че това че нещо се вдига или пада не е в резултат на това че някой е публикувал някакви данни някъде си които повечето ги знаят предварително...а в резултат на процеси съвсем различни от това което можете да си представите.
        Да разберете че трейдинга не е да гледаш в небето, не е мисли за това земята ще има ли ресурси или няма да има след 100 години или даже кво ще напрай фед или мед или който щете....или слушаш кво е казал еди кой си хедж фонд мениджър дет тука някой пубикува нещо си на тая тема или Бъфет или еди кой си....а трейдинга е резултат от анализ на оргомно количество информация в реално време която е невъзможно един човек да я обработи камо ли да анализира...че ежедневните движения са резултат от компютърни програми вече и с изкуствен интелект които се стремят да постигнат определени цели заложени от хората с кинти.....които които карат влака....и т.н. Няма значение нетфликс или епъл къв му е фундамента....щот до като стигнеш до фундамента някой фундаментален може и да умре до като го чака....ако въобще някога го дочака. Има значение само и единственно кой какви позиции има....и как да направи така че да излезе с печалба от тях ако има достатъчно финансова сила....а ако няма да усети кво иска да направи тоя който има. Да не говорим за откровенните далавери с информация, анализатори и т.н.

        И такива ми ти работи......резултата от тая информация би трябвало да бъде осъзнаването че тая работа не е за вас. Дори да сте гении въпреки че по коментарите е очевадно че повечето не само не са гении ами точно в противоположната посока.......та дори и гении да сте...е абсолютно невъзможно да прогнозирате какво ще стане....и всяко ваше решение е върпос на късмет който ви дава лъжливата сигурност че сте умни.

        Та така.....след коментрите тука дет никой не изяви наистина желание или интерес да чуе кво му казвам......от злоба...простотия или глупост не знам....или всички заедно......или може би от страха...да не се покаже глупав....щот нали всички сте висша форма на икономисти ....специалисти....пък аз нищо не разбирам от финанси и икономика...не че финансите и икономиката имат кво да е значение в тоя бизнес...ама айде....та след всичко това....ви оставям да ИНВЕСТИРАТЕ на воля.....аз отивам да си подкарам опел астрата....и ще ходя да ям дюнери...на попа и ще търся друг форум...да си избивам комплексите. Тук вече ги избих за няма и два дена.

        Алонсо...ако дойдеш в София звънни...засега съм тук...и така се очертава....да съм тук.

        няма да ви пожелавам успех....щото даже и това няма смисъл......








        Коментар


        • Ние тука не искаме да ставаме мултимилионери. Целта е 7% средногодишна реална доходност в продължение примерно 20-25 години. Това съвсем не е нереалистично.

          Даже леко си противоречиш, защото ти гониш 3х за една година, което си е доста рисково начинание. Направо хазарт. А и не забравяй, че при 3х годишно, за три години ще направиш 27х. А вече минаха почти две години. За седем години трябва да направиш 2187х и станеш най-богатият човек на света. Смяташ ли, че е реалистично?

          Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
          Никой не може сам да стане милтимилионер на пазара...точно това ви говоря. да не се занимавате с тая работа. Или ако чак толкова много обичате хазарта да си залагате...колкото искате...но да знаете че е хазарт, да не си мислите че инвестирате. Само това искам да кажа аз. Нищо повече.

          Всеки може да заложи...и да спечели много. Но това не го прави нито умен нито способен. Все едно да спечелиш от тотото....въпреки че ще имаш милион....няма да бъдеш милионер.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение

            Всеки човек би трябвало да извършва някакво действие с определена цел. В момента на мен ми е любопитно ква е твоята цел? С тоя пост. Ама след 3 секунди размисъл....разбирам че няма голям смисъл да те питам. Няма да ми донесе нова информация...ако ме разбираш какво ти казвам.

            При мен финансите не са били причина да натрупам капитал казвал съм го 100 пъти. Това че в момента правя пари и от това е щото така се е случило, не щот съм финансит.
            Извинявай, че те обидих с въпроса си. Прави ми впечатление, че подскочи като ощипана госпожица на горе-долу правилен въпрос. По изказа ти ако успявам да отгатна правилно си успял в някаква сфера. Поздравления. Но това автоматично не те прави експерт в търговията. Дано не съм лош пророк, но големите емоции които показваш, са пагубни в този бизнес.А случаите за успели в някаква сфера и помислили се за Големи на Пазара и
            потънали, не са единични. Благодаря, че отдели от времето си да ми отговориш. Успех в начинанието.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от blqblq Разгледай мнение
              Ив Макс, ще бъде прозрение за всички, ако обясниш как за няма и 15 години в България от тираджия с гимназиално образование се става милионер? Тираджия в случая не е написано с цел да бъде обидно определение, а достойна професия, практикувана от много хора.
              Това е типичното мислене на неудачниците. Щом той не вижда как....следователно това е невъзможно....с "честен труд"

              Коментар


              • Първоначално изпратено от question Разгледай мнение
                Здравейте, ако е възможно един въпрос към Iv_max. Какъв процент от активите му е постигнат с търговия на финансовите пазари. Благодаря
                Извинявам се предварително ако е отговорил преди това на такъв въпрос.
                Всеки човек би трябвало да извършва някакво действие с определена цел. В момента на мен ми е любопитно ква е твоята цел? С тоя пост. Ама след 3 секунди размисъл....разбирам че няма голям смисъл да те питам. Няма да ми донесе нова информация...ако ме разбираш какво ти казвам.

                При мен финансите не са били причина да натрупам капитал казвал съм го 100 пъти. Това че в момента правя пари и от това е щото така се е случило, не щот съм финансит.

                Коментар


                • Тази тема конкретно е за американските акции и облигации и друго каквото се търгува на NYSE

                  Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение

                  Хаха. Дали не е по темата? Каква е темата? Как да правим пари. Нали това е темата? Първият логичен въпрос би следвало да бъде: "Колко пари искаме да направим?", както и "За какво въобще са ни тези пари?" И защо само около 5% преследват богатството? Ние ли сме лудите или те? Има една детска книжка. "Малкият принц" Малка книжка ама там са всички герои. Избери си един и бъди като него. А за бизнеса. Трябва да те разочаровам, но ти вече правиш бизнес. Въпроса е дали го правиш по най-правилният начин

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
                    Нали трябва всичките си пари да инвестираме в собствени бизнеси. 80% от новосъздадените бизнеси фалират в рамките на 2 годни. Ето за това говорим.
                    Нищо на тоя свят НЕ ТРЯБВА , пич. Направо е невроятно....как разсъждават някой хора....

                    Всеки прави каквото може. Ако нищо не може.....залага на комар. И ако спечели се чуства умен. А всъщност ако е умен - няма да залага на комар.

                    днеска ми излезна една статия случайно.....не че е нещо кой знае кво..ама...пък не е лошо да се прочете и да се замисли човек, става въпрос за нещастните хора.

                    https://money.bg/panorama/shte-pozna...-8-cherti.html

                    Коментар


                    • Явно човека е във фаза в която му се говори,нямаше ли да е по лесно да даде едно интервю?Вместо на всеки по отделно...

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
                        Селена, съветът е че нямаш право да си амеба. Трябва да станеш мултимилионер. Това е. Залагаш всичко на карта и ако спечелиш, спечелиш ако не...

                        Ив, я кажи какво става ако не успееш. Едно малко револверче ли взимаш още докато имаш пари?
                        Не е вярно това. Не знам що...целия ви свят ли е черно и бяло...т.е на пазарите или не, това ли ви е избора? Кой и кога е казал че трябва с малко пари да станеш милиярдер на пазара? Да не би аз да съм го направил. Това което правя е в резултат на стечение на обстоятелства. До като го мога и има смисъл ще го правя. Утре може да правя нещо друго. Всъщност аз и правя много друго особенно сега когато нямам много работа. И бакграунда е съвсем различен. Никой не може сам да стане милтимилионер на пазара...точно това ви говоря. да не се занимавате с тая работа. Или ако чак толкова много обичате хазарта да си залагате...колкото искате...но да знаете че е хазарт, да не си мислите че инвестирате. Само това искам да кажа аз. Нищо повече.

                        Всеки може да заложи...и да спечели много. Но това не го прави нито умен нито способен. Все едно да спечелиш от тотото....въпреки че ще имаш милион....няма да бъдеш милионер.

                        Коментар


                        • Извинявай не искам да те обидя, но не мисля че разбираш нито от финанси нито от икономика ,

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение

                            Чета Ви с интерес. Какъв съвет бихте дали на следващите поколения от Вашата генетична линия за да съхранят натрупаното богатство?

                            Какъв съвет бихте дали на обикновената финансова амеба, за да оцелее през следващите десет години? В категорията финансова амеба включвам и себе си. Благодаря Ви предварително.
                            Дъщеря ми учи финанси сега......това я влече явно...надявам се не заради мен. Желанието ми е или да отиде да работи в някой голям хедж фонд или в банка за да УЧИ и взима достатъчно пари да живее сама ако реши да не се занимава с другия бизнес който имам. Със сигурност обаче не бих я посъветвал да работи за себе си в областта на финансите. Но тя прекрасно го вижда това и сама сега. Извън контекста на финансите ще бъда щастлив ако съм жив и здрав и успея да развия проектите по които работя извън тази сфера за да може децата ако искат и си заслужава да ги развият. Но предпочитам понеже имам дъщери да си имат съвсем собствен път. А капитала...може да се използва за безброй неща...стига зад него да стои човек с амбиция.
                            Света става много глобален и се променя със секунди....това което е вярно сега може да не е вярно след 5 години. Затова не насърчавам крайни решения.Да правят квото трябва сега по възможно най добрия начин на който са способни...пък квото дойде после да си го решават.

                            Не мога да давам съвети на хора дето не познавам...освен общовалидните да са отворени хора. Моето мнение го знаеш по темата.

                            Коментар


                            • Ив Макс, ще бъде прозрение за всички, ако обясниш как за няма и 15 години в България от тираджия с гимназиално образование се става милионер? Тираджия в случая не е написано с цел да бъде обидно определение, а достойна професия, практикувана от много хора.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от intint Разгледай мнение
                                Спомням си преди колко беше впечатлен от компютърните алгоритми, пак същитe неща говори колко си умен колко знаещ, как дъл госрочните инвестиции били за глупаци и кво направи едни 5 % а личните ти -8%, когато с простото бай енд холд щеше да си на над 30%

                                Сега същите неща дрънкаш ама вече на друго ниво си бил Затова те е страх за дадеш онлайн сделка защото като ги правите не можете да биете пазара дори великите фонд мениджъри дето сте се събрали
                                Не ми е лесно да дам определение на мислите ти за да не те обидя.

                                Коментар

                                Working...
                                X