IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Впрочем нищо чудно държавата да изкупува - сега, при спадът - акциите на водещите си компании. Така - чувам правили при бруталният спад 14-15-а година - когато индексът им отиваше към 800 пункта. После панически разпродаващите западни инвеститори пищяха, че Вова Путин пак ги изработил като последни балами
    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

    Коментар


    • Мале-е-е-е - днес здраво ни бият в Русия - даже на Газпромченцето ми му издухаха 10% Ако имах кеш в платформата, щях да се изкуша да си взема още малко.

      Иначе Ив Макс е прав на 118% за което е написал надолулу в тая тема. И аз съм обмислял теоретически въпросът да обмисля резервен вариант за драсване в Русия - та веднъж-дваш попрочетох как са домовете там. Не съм гледал Москва или Петербург - защото там - скъпо - ясно е. Гледах готините градове в Сибир - Новосибирск, Томск - ПАК скъпо. Самара, Екатеринбург, Ростов - ПАК скъпо. Гледах даже ХАБАРОВСК - дето е оттатък Монголия - пак скъпо, бе - баси. Чудно - как "бедните" руснаци си купуват домове - а щом цените са такива, явно някой ги купува?

      Ърм?
      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение

        Пич непрекъснато си противоречиш , не ти го казвам за първи път. До скоро твърдеше че всичко е случайно и инвестирането е безсмислено. Не ме карай да те цитирам какво си казал. Поздрави.
        и къде прочете че говоря за инвестирането в случая. А къде пък е възможно да кажа че движението на активите е случайно? То е случайно за тези като вас и мен отчасти понякога но като цяло аз не разчитам че е случайно. А това че за обикновен човек е безмисленно е вярно в 80% от случаите. Освен за хората които не притежават прекалено много средства и им се налага без да имат голям избор да ги управляват някак си.

        Или не разбираш кво говоря, кога го говоря и за какво го говоря или четеш едно към Х или избирателно.

        Значи като чуеш богатство и успех не мога да си обясня що го свързваш с "инвестирането" особенно в светлината на чергата от която са обикновенните хора

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение

          Много сте интересни някой хора когато приемате че живеете в демократично общество в което смятате че свободно избирате тоя който да ви управлява. Това ако не е наивно ще е смешно. До къде е промито съзнанието на човек да смята че с избори избира тоя който иска.
          По същество избора в демократично общество не е абсолютно никакъв избор след като са ви дали да избирате между няколко възможности които предварително са станали възможности поради волята на някой над вас.
          И това всеки от вас може да го разбере само и единственно ако се докосне до политката като цяло където и да е по света.
          Но хората които се докосват до политиката и процеса на формирането на човек - политик са под 0.01 % от демократичното население т.е всички останали нямат хабер за кво става въпрос и избират конформистки да вярват в демокрацията защото това е по лесната по естественната и по удобната възможност да съществуват в собствения си свят.
          В това няма лошо. В крайна сметка човек е важното да се чуства добре....истината много често прави точно обратното - кара те да се чустваш не толкова добре. Доказано е че човешкия мозък отхвърля автоматично възможности които могат да накарат човек да се чуства не добре.

          Единственната неприятност е че ако избереш да се носиш по течението.....на това да си относително добре...цял живот си оставяш ОТНОСИТЕЛНО добре....Много хора не могат да надскочат себе си. Няма случайни неща в живота......не е случайно че има толкова малко богати и толкова много бедни. И достатъчно на брой средни - да подържат мита за демокрацията.
          Пич непрекъснато си противоречиш , не ти го казвам за първи път. До скоро твърдеше че всичко е случайно и инвестирането е безсмислено. Не ме карай да те цитирам какво си казал. Поздрави.

          Коментар


          • Темата "Политика" е много... как да се изразя... не става за сериозно обсъждане.

            Пуснах нова тема за социализма и икономическия растеж.

            Първоначално изпратено от aleks262 Разгледай мнение
            Много се отдалечихте от темата! Има си тема политика!

            Коментар


            • Първоначално изпратено от aleks262 Разгледай мнение
              Много се отдалечихте от темата! Има си тема политика!
              ок аз спирам

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
                Не забравяй колко олигарси изтрепа Путин или вкара в затвора защото така му е кеф и за да им вземе бизнесите. Ти да отидеш там и Путин да ти даде да правиш много пари, но ставаш роб за винаги. Мене това не би ме изкефило.

                Значи...за да забравим нещо....първо трябва да го знаем. Това че сме прочели че Русия е свалила Малайзийския самолет - не означава че това е нещо което знаем. Това ей така го казвам.

                За да знаеш как е при Путин...трябва да си бил там....ако не си бил...поне не заемай крайна позиция. Аз не заемам крайна позиция ако усещаш въпреки че може да не ти звучи така.За разлика от теб въпреки че сега пак ще излезе че се изхвърлям ама няма как да не го кажа аз имам информация за някой неща в Русия свързани с държавата....от източник който е може би сорса....т.е от олигарх милиярдер от ФОРБС с който по стечение на обстоятелствата съм разговарял поне 5 пъти поради това че моята дъщеря и неговата са приятелки. Предполагам че информацията от него за състоянието на Русия в частен разговор е много по актуална от информацията във вашингтон пост или СНН.

                Това е разликата между теб и мен...аз говоря щото съм абсолютно сигурен че имам повече опит от теб...без значение дали ми вярваш. Ако ме познаваше лично може би повече щеше да ми вярваш убеден съм. А съм убеден че нямаш опит не поради някакви кой знае какви причини...а поради аргументите които излагаш. Ако не беше така - щеше да си личи веднага.

                В русия има плюсове има и минуси....в САЩ същото...в Европа , Китай и ако щеш и в бангладеш.....пак е същото. Хората избират да живеят и работят там където те самите могат да експлотират до като могат да експлотират повече плюсовете от минусите.
                А ти избираш да гледаш само плюсовете в единя лагер и само минусите в другия. В резултат формираш мнение което не ти дава никаква реална основа да градиш теза. Затова и аргумените ти са такива.

                Коментар


                • Много се отдалечихте от темата! Има си тема политика!

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
                    Ив, какво ще кажеш за това:
                    China has started ranking citizens with a creepy 'social credit' system

                    http://www.businessinsider.com/china...plained-2018-4
                    Какво мога да ти кажа за това френд?

                    Същото което бих могъл да ти кажа ако някъде прочета как всичко от фейсбук, епъл, гугъл, амазон, мобилните оператори и т.н отива в АНС барабар със лицето ти и пръстовите отпечатаци и там правят профил на всеки калпак по света...кво яде...къде спи...с кой спи....гледа ли порно ....какво порно...прави ли далавери...и т.н. и когато дойде време някой от тея калпаци да вземе да почне да става президент или няккаъв важен човек....някой да хвърли един поглед и да го посети и да каже...виж сега...или прайш това което ти кажем или излиза във вестника че си спал с еди коя си порно актриса....или си изневерявал на жена си или пък си откраднал по обществена поръчка Х пари....пък и да не си ги откраднал....кво значение има...ако новината е яка....и ще ти развали политическата кариера.

                    Ей така се назначават политици...така се упражнява влияние...така се формира демократично общество, така се обича САЩ ...така се мрази Русия...така се обича саудитска арабия....и по същия начин се мрази Иран....може някога пак по същия начин да стане обратното.

                    Кво да прайш - живот т.е политика.

                    За да има няккаъв шанс да избягаш от стереотипа....ще ти кажа последно...че темата социализъм - капитализъм е принципна...и не е предпоставка че искам да правя революция или да работя да сменям система....просто си говорим и мислим...или поне аз върху темата...без конкретни желания да я сменям. Ключовата дума е МИСЛИМ.


                    Коментар



                    • Не забравяй колко олигарси изтрепа Путин или вкара в затвора защото така му е кеф и за да им вземе бизнесите. Ти да отидеш там и Путин да ти даде да правиш много пари, но ставаш роб за винаги. Мене това не би ме изкефило.

                      Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение

                      .

                      Относно Русия. Ако Путин ми е приятел...веднага ще се прместя. Или поне ако мога да изкарвам пари много....няма хич да се поколебая за секунда.

                      А относно русия по принцип....понеже аз не живея очевадно там но съм ходил доста пъти пък и имам известни познати...смятам че мнението на 80% от хората от "запада" е изградено на базата на виртуални представи. Въобще нямаш идея за какво става въпрос за това говориш де юре. Разбира се че не всичко е мед и масло...обаче има много мед и масло.
                      Ти не би отишъл да живееш в Русия, Китай и т.н...щото твоя начин на мислене е друг....прилича на наемен работник с не чак толкова широкоскроено мислене....щото и да си наемен работник - ако си играч...ще идеш на всякъде къде можеш да изкараш повече пари и да живееш по добре...а Русия и Китай точно както и САЩ и Европа....ще живееш добре ако имаш пари.

                      А относно свободата - много филми гледаш и много файнешинъл таймс четеш. Ама няма лошо щом те кефи. Човек приема за истина това в което вярва. Като си избрал да вярваш в това което вярваш....не можем да говорим за Out of the box при теб.

                      Коментар


                      • Китай не прави нищо по-различно от това, което много други държави в Азия направиха преди това без да са комунисти/социалисти.

                        Всяка бедна държава може да прави бърз догонващ растеж ако иска.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение

                          Съгласен съм Моней ето какво писах в един пост относно правото на държавата да упражнява власт. Не е свързан точно , но има някаво отношение.

                          Малко уточнение , говориме за безконтролна АВТОРИТАРНА ВЛАСТ. независимо дали е държавата или друга структура като църква , мафия, култ или секта. Примерно нацисткия режим , сталиниския режим , бруталния режим на червените хмери. Светата Инквизиция. Картела на Лъки Лучано. В наши дни Северна корея и Ислямска Държава. Но за да съществува такава структура повечето хора трябва да вярват по някакъв начин че това е правилния и ,, справедлив,, начин да ги управляват. Очаквам някой пита защо не споменавам Сащ. Сащ все още не са такава структура, но се се запътили на там и има такива индикации ако погледнем политиката на Тръмп и в частност последните назначения. Но ще мине много време преди да се превърнат в такава устойчива структура. Съществуват и по меки варианти, като диктатурата в България след 1934. И диктатурата има свои фази на терор или е по либерална. Пример терора по време на комунистическия режим в България след 1944 година, и либералния период и след 1980 г. Затова споровете в обществото в България за двата режима , не могат да дадат еднозначен отговор.

                          ,,ВСЯКА ВЛАСТ КОРУМПИРА , А АБСОЛЮТНАТА ВЛАСТ КОРУМПИРА АБСОЛЮТНО,,

                          Много сте интересни някой хора когато приемате че живеете в демократично общество в което смятате че свободно избирате тоя който да ви управлява. Това ако не е наивно ще е смешно. До къде е промито съзнанието на човек да смята че с избори избира тоя който иска.
                          По същество избора в демократично общество не е абсолютно никакъв избор след като са ви дали да избирате между няколко възможности които предварително са станали възможности поради волята на някой над вас.
                          И това всеки от вас може да го разбере само и единственно ако се докосне до политката като цяло където и да е по света.
                          Но хората които се докосват до политиката и процеса на формирането на човек - политик са под 0.01 % от демократичното население т.е всички останали нямат хабер за кво става въпрос и избират конформистки да вярват в демокрацията защото това е по лесната по естественната и по удобната възможност да съществуват в собствения си свят.
                          В това няма лошо. В крайна сметка човек е важното да се чуства добре....истината много често прави точно обратното - кара те да се чустваш не толкова добре. Доказано е че човешкия мозък отхвърля автоматично възможности които могат да накарат човек да се чуства не добре.

                          Единственната неприятност е че ако избереш да се носиш по течението.....на това да си относително добре...цял живот си оставяш ОТНОСИТЕЛНО добре....Много хора не могат да надскочат себе си. Няма случайни неща в живота......не е случайно че има толкова малко богати и толкова много бедни. И достатъчно на брой средни - да подържат мита за демокрацията.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
                            Какво би могло да бъде? Това аз го намирам доста наивно или да речем утопично.

                            Out of the box мисля, че ще е най-добре човечеството да навлезе в Ерата на Водолея и Рога на Изоблилието, както и да покори няколко съседни галактики Но не е много реалистично.

                            Иначе, Ив, ти защо не се преместиш да живееш в Русия. Я другой такой страны не знаю где так вольно дышит человек

                            Лично аз не бих отишъл да живея нито в Китай, нито в Русия пред избора да живея в Зп Европа, Северна Америка или Австралия. Нищо, че свободата там е ограничена толкова, че не е свобода. Нещата са относителни.




                            Ерата на Воделя. The Age Acquarius



                            Несвободна страна е САЩ, но правят страхотни антивоенни филми по време на Виетнамската война.
                            Утопия....е когато изграждаш в съзнанието си свят който е невъзможен или трудно възможен. Социализма има принципи....на база на тея принципи ( аз имам аргументи за това и те са много които не ги дискутирахме.....които не са утопични а напълно реални ), та на база на тези принципи смятам че социализма предполага по бърз растеж от капитализма. Не можем да говорим за утопия когато имаш пред себе си Китай. Но темата е наистина адски дълга и безмисленна....в случая.

                            Относно Русия. Ако Путин ми е приятел...веднага ще се прместя. Или поне ако мога да изкарвам пари много....няма хич да се поколебая за секунда.

                            А относно русия по принцип....понеже аз не живея очевадно там но съм ходил доста пъти пък и имам известни познати...смятам че мнението на 80% от хората от "запада" е изградено на базата на виртуални представи. Въобще нямаш идея за какво става въпрос за това говориш де юре. Разбира се че не всичко е мед и масло...обаче има много мед и масло.
                            Ти не би отишъл да живееш в Русия, Китай и т.н...щото твоя начин на мислене е друг....прилича на наемен работник с не чак толкова широкоскроено мислене....щото и да си наемен работник - ако си играч...ще идеш на всякъде къде можеш да изкараш повече пари и да живееш по добре...а Русия и Китай точно както и САЩ и Европа....ще живееш добре ако имаш пари.

                            А относно свободата - много филми гледаш и много файнешинъл таймс четеш. Ама няма лошо щом те кефи. Човек приема за истина това в което вярва. Като си избрал да вярваш в това което вярваш....не можем да говорим за Out of the box при теб.

                            Коментар


                            • Интересно, Доналдът започва да обвинява Путин и Русия

                              https://twitter.com/realdonaldtrump/...467116544?s=21

                              Коментар


                              • Смятам американската система на държавно устройство за една от най-добрите от гледна точка на децентрализиране и разделяне на властта. Но за съжаление всяка система зависи най-вече от хората, които я прилагат.

                                Освен това е възможно в момента да текат по-дълбоки процеси на упадък на самата идея за национална държава.



                                Виж примерно тази статия в Гардиън:
                                The demise of the nation state


                                https://www.theguardian.com/news/201...P=share_btn_tw

                                Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение


                                ,,ВСЯКА ВЛАСТ КОРУМПИРА , А АБСОЛЮТНАТА ВЛАСТ КОРУМПИРА АБСОЛЮТНО,,

                                Last edited by Money; 08.04.2018, 11:36.

                                Коментар

                                Working...
                                X