IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Малките от GDXJ няма как да ги обхванеш, но не разбирам каква е далаверата да държиш GOLD, NEM и отгоре GDX. Така се е случило или има някаква стратегия?

GDXJ ми беше първата щатска акция евър, но я разкарах с +10-15%, като видях колко изостава от пазара. В ретроспекция го оценявам като много правилно решение.

за тех и туризъм ще се подърпам още малко. То аз и за теслите се дърпах.

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

https://en.wikipedia.org/wiki/2010_flash_crash

Бая форуми съм чел, че трябва да се избягват, защото освен всичко и самите брокери си прецакват клиентите. Ако навляза навътре, ще го мисля. Засега акълът ми стига да зачавча ignore open auction и дивидентните да ги следвам по-отдалеч. Няма да се обидя, ако пратиш линкове, където са добре обяснени нещата.

Иначе при мен днес е сеч. -3,50% - компенсира за над +5% оня ден. Прекалил съм с REITовете.
      Забелязах аз че доста афинитетно ти е с рейтовете..
      Ми намекнах ти аз да си вземеш техи ( поне индекса), ма ти йок та йок.
      Днес те и тенекетата ми оправят деня.
      Ticker
      Change%
      PAAS 5.23%
      NVDA 4.40%
      GDXJ 4.34%
      MSFT 4.18%
      GDX 3.58%
      JD 3.06%
      BTI 2.96%
      AAPL 2.78%
      NEM 2.41%
      GOLD 2.36%
      BABA 1.75%

Коментар

• terziev, разбирам те за валутата щото аз търгувам с датски крони, които при всяка сделка се обръщат във и от долари. Не знам как да си направя сметка в долари и се набутвам здраво при всяка транзакция. Все се заричам повече американски акции да не пипам и все повече пипам. И на мен ми се струва че FLS още ще падат. То и WELL като гледам ще падат още и падат - за кво бързах да ги купупам Хората топръв ще си продават техните сигурно, но аз съм все наопаки.

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение

Стоповете са нож с 2 остриета, едно от най любимите занимания на маркет играчорите е да им виждат сметката
          https://en.wikipedia.org/wiki/2010_flash_crash

Бая форуми съм чел, че трябва да се избягват, защото освен всичко и самите брокери си прецакват клиентите. Ако навляза навътре, ще го мисля. Засега акълът ми стига да зачавча ignore open auction и дивидентните да ги следвам по-отдалеч. Няма да се обидя, ако пратиш линкове, където са добре обяснени нещата.

Иначе при мен днес е сеч. -3,50% - компенсира за над +5% оня ден. Прекалил съм с REITовете.

Last edited by terziеv; 10.06.2020, 22:31.

Коментар

• Обобщавам статията от линка: Бъфет < активните фондове < магарета

Извод - ако приемем, че съм магаре (не го оспорвам) и следвате моята стратегия, имате повече шанс, отколкото ако вървите след Бъфет. Не съм нагъл, статистиката е такава. Просто при тях едни +20% са милиарди, а при мен триста четиристотин долара. Още повече според статията на pipbel съм почти в пика си на борсова врачка.

IvelinaJensen , FLS изглеждат много много добре. По всяка вероятност обаче ще паднат още малко и тогава ще е по-подходящо за вход. Проблемът за мен е валутата. DKK ми е екзотика.

Последното ми напомня, че не успявам да изтегля директно долари от интерактив към револют. Дребнаво е малко, но ми се свиди таксата за обмен, особено при по-малки суми. Има ли някой, който да го е сторил успешно и безплатно?
            The average fund manager can take pride in this: Over the past 10 years, he or she has surpassed the returns of investing legends Warren Buffett and Carl Icahn.

Коментар

• Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнение
              terziev, затова не слагам стопове - така и така кисна на компа нон стоп.
              Стоповете са нож с 2 остриета, едно от най любимите занимания на маркет играчорите е да им виждат сметката

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

То понеже "експертите" ги избират по-добре от магаретата. Бъфет от акъл изгори милиарди с авионите, Icahn се осра с Херц https://finance.yahoo.com/news/billi...021355414.html Продаде на 70 цента, а цената качи до над 3!!! Сметни го.

Много ми е интересно какъв етикет би турнал на човек, който изостава от магаре по ROI? И как така става, че разни магарешки фондове тип VTSMX редовно бият "експертите" по доходност.
                Той дедо сам си го прави последните години, никой не му е виновен че е станал за бъзик на ритейла. То да бяха само авиолиниите дето им начерта дъното, поредица от други грешки направи, за една част дори си призна.
                Изпусна и дъното по коледа 18та, сега пак нищо, как ли се чувства натъпкан до ушите с кеш след това рали.....

Наскоро пуснах тука един линк към едно проучване, напълно верен изглежда извода му че дъртаци след 70-75г нямат място на борсата, най добре да си гледат спокойно пенсията и старините. Дедо Айкан и той бая въздърт веке...

Коментар

• Нафтата тръгна нагоре и почти всичко я последва.
                  terziev, затова не слагам стопове - така и така кисна на компа нон стоп. Пък аз не можах да прежаля рано продадените WELL и си ги купих пак. Добре че е нафтата да ми пази парите и да продавам от нея като нещо ми потрябва. Питаше кво да купиш. Има едни датски FLS. Правят циментови фабрики - мъжът ми е работил за тях и е строил заводи по цял свят. Сега тъкмо паднаха и мисля да си купя от тях
                  Last edited by IvelinaJensen; 10.06.2020, 21:36.

Коментар

• Първоначално изпратено от k.o. Разгледай мнение

От март насам и магаре да избира акции, все на + ще е
                    То понеже "експертите" ги избират по-добре от магаретата. Бъфет от акъл изгори милиарди с авионите, Icahn се осра с Херц https://finance.yahoo.com/news/billi...021355414.html Продаде на 70 цента, а цената качи до над 3!!! Сметни го.

Много ми е интересно какъв етикет би турнал на човек, който изостава от магаре по ROI? И как така става, че разни магарешки фондове тип VTSMX редовно бият "експертите" по доходност.

Коментар

• ALK удари стопа и се продаде 41,8 - 58% печалба за позицията. Не е зле за по-малко от месец, но все пак ме изненада леко неприятно. Очаквах спад и след това ръст, затова сложих уж безопасен трейлинг от 9 долара. Благодарско, pibbel. Мисля да взема отново, ако падне под 38.

Някоя по-изгодна сделка виждате ли тази седмица? Да не е свръхспекулативна, защото нямам енергия да следя нонстоп пазара или да треперя уикендите. Финансовите доста върнаха днес, но вече имам WFC.

Коментар

• Първоначално изпратено от k.o. Разгледай мнение

От март насам и магаре да избира акции, все на + ще е, няма една в СИП, която да е долу. Има една група във FB, "Клуб на инвестора", все едно е "Бисери и вицове (3)", има-няма 3 % съдържателни мнения. В момента пазарите са "свестните у нас считат за луди", като Бъфет е за подигравка, а loose - aggressive смехурковци се възгордяват. Не след дълго ще си проличи кой е взел правилните решения и кой е loser.
                        Да това имам предвид и аз, дори със затворени очи да посочваш компании ще си на печалба, ама това отмина, нещо трейдърите се умълчаха последните дни

Коментар

• Първоначално изпратено от intint Разгледай мнение

Отне ми малко време докато го намеря ама мн точно казано
                          С всеки изминал ден тази хаотична търговия ще спре да дава резултат.
                          От март насам и магаре да избира акции, все на + ще е, няма една в СИП, която да е долу. Има една група във FB, "Клуб на инвестора", все едно е "Бисери и вицове (3)", има-няма 3 % съдържателни мнения. В момента пазарите са "свестните у нас считат за луди", като Бъфет е за подигравка, а loose - aggressive смехурковци се възгордяват. Не след дълго ще си проличи кой е взел правилните решения и кой е loser.
                          Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.

Коментар

• Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
                            За цитирания случай, на щатския пазар комисионните са по- ниски
                            И това няма особено значение. Всъщност съм през Tradestation , за да нямам и месечна такса "неактивност" и там комисионните са минимум 1,5 долара за САЩ и 1,75 евро за Европа. Сделките са ми 2-3 на месец и основно купува. Сега сменям брокера и досега съм купувал само на европейските борси и искам да разбера има ли плюс да се купуват на щатските борси (освен комисионните) за дългосрочно, ако се съди от това , че няма данък на капиталовата печалба на европейските борси.

Коментар

• Първоначално изпратено от vortexbg Разгледай мнение
                              Здравейте,
                              Отскоро имам акаунт в ИБКР и имам един въпрос. Къде е по-изгодно да се купуват акции на американски компании листнати и на европейските борси? Ако се купуват на европейските, няма превалутиране към долари и после обратно. В Европа не се облагат и капиталовите печалби с данък. Американските компани и някой европейски са по-ливкидни на американските борси и съответно ще е по-добра цената, макар и с малко. Но за мен това не е от значение особено, защото държа акциите дълго и не правя много сделки.
                              Има ли други особености, плюсове и минуси?
                              За цитирания случай, на щатския пазар комисионните са по- ниски
                              За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• Здравейте,
                                Отскоро имам акаунт в ИБКР и имам един въпрос. Къде е по-изгодно да се купуват акции на американски компании листнати и на европейските борси? Ако се купуват на европейските, няма превалутиране към долари и после обратно. В Европа не се облагат и капиталовите печалби с данък. Американските компани и някой европейски са по-ливкидни на американските борси и съответно ще е по-добра цената, макар и с малко. Но за мен това не е от значение особено, защото държа акциите дълго и не правя много сделки.
                                Има ли други особености, плюсове и минуси?

Коментар

Working...
                                X