А, и ако почне някой CEO навсякъде да повтаря как те нещо как го правили по Техния начин. Каква готина фирмена култура имали, и други подобни глупости. Значи нещо някъде много яко се е издънило. Или не могат да правят печалби, или нещо някъде яко са осрали, или просто той е безподобен задник с грандоманско его и нещата ще се ос...рат в най-скоро време. Сещам се за този от We Work като скорошен пример за всичко от горното.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
основната задача на целия борд на публични компании е да омайват инвеститорите си.
аз за това не слушам нищо от това което те приказват и не вярвам на нищо от това което обещават. Хората са си професионални лъжци. Всъщност буквално това им е работата. Ако ми плащат редовно достатъчно добри дивиденти и акциите им не са сриват заради техни действия добре. Ако не, хайде чао, все еднно как изглеждат или какво говорят.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение
Не особено. Не ги знам кои са, просто ти поствам спонтанното първо усещане. Горният е екстроверт, долният е по-прикрит. И двамата са с жив пъргав ум. На нито един не бих поверила сума над определен лимит. Интересен ти е подходът.
Господата са големи началници от екипа на FirstEnergy, край компанията избухна пред дни огромен корупционен скандал. Винаги предпочитам личният контакт, видеовръзка донякъде, за да разбера човек, но ти удари в десетката с преценката, браво, психология ли си изучавала или просто опит и талант? Бих пуснал и други снимки, че ми е интересно какво би казала.Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.
Коментар
-
Първоначално изпратено от k.o. Разгледай мнение
Е няма как да не цитирам, аз прочувам биографиите им, но снимки : )))), може и да е много правилно, на живо познавам когато ме лъжат, къде гледат, как дишат, жестове, много неща, доста литература има по въпроса също, винаги хващам и ми е смешно за какви неща дори послъгват някои, но работя с хора и е супер полезно. Но снимки.....нямам наблюдение, сериозно, важи ли, може ли да дадеш пример за компания, на която не ти е харесал мениджмънта и после са се издънили, нещо като Wirecard? Мисля да опитам, не пречи, да видиш що за тупан е и външно.
П.П.: Даже може да си пускаме освен тикери, директно снимки и всеки да си каже мнението. Без БГ, че там е ясно.
Ще започна с тези господа, имате ли им доверие: [ATTACH=CONFIG]n3630190[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]n3630191[/ATTACH]
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от k.o. Разгледай мнение
Е няма как да не цитирам, аз прочувам биографиите им, но снимки : )))), може и да е много правилно, на живо познавам когато ме лъжат, къде гледат, как дишат, жестове, много неща, доста литература има по въпроса също, винаги хващам и ми е смешно за какви неща дори послъгват някои, но работя с хора и е супер полезно. Но снимки.....нямам наблюдение, сериозно, важи ли, може ли да дадеш пример за компания, на която не ти е харесал мениджмънта и после са се издънили, нещо като Wirecard? Мисля да опитам, не пречи, да видиш що за тупан е и външно.
П.П.: Даже може да си пускаме освен тикери, директно снимки и всеки да си каже мнението. Без БГ, че там е ясно.
Ще започна с тези господа, имате ли им доверие: [ATTACH=CONFIG]n3630190[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]n3630191[/ATTACH]
Още повече, че изводите до които си позволявам да стигна са съвсем ограничени и стигат само до това дали си имам работа със силни и енергични личности, които се канят да ми го на*укат или стари и уморени физиономии, който са уредени на "последна" работа за която не им пука.
Мога да ти дам пример с една от първите ми инвестиции - OCZ.(производител на SSD). Тогава все още смятах, че е достатъчно да имаш визия за бъдещето, поне колкото да хванеш, кое е това нещо, дето продажбите му ще растат. Времето показа, че продажбите може да растат, а марджина да пада, но да не се отплесвам.
Фирмата OCZ фалира, а основателя и CEO на OCZ и бивш крадец на автокасетофони последно някой го беше видял в Панама.
Хем го знаех, ама на! бил съм му дал втори шанс
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Tkilata Разгледай мнение
Покланящо се човече
По принцип инвестирането е бавен процес, не е нужно да си навътре още от първия ден.
Аз обикновено преглеждам първо снимки на борда, дали те гледат в очите и може ли по принцип да се разчита на тях.
Ако изглеждат гузни - минумум са крали автокасетофони, като тийнове.
Ще започна с тези господа, имате ли им доверие:
Last edited by k.o.; 23.07.2020, 21:37.Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.
Коментар
-
Мерси
Първоначално изпратено от Tkilata Разгледай мнение
Покланящо се човече
По принцип инвестирането е бавен процес, не е нужно да си навътре още от първия ден.
Аз обикновено преглеждам първо снимки на борда, дали те гледат в очите и може ли по принцип да се разчита на тях.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнениеТова сега го виждам случайно...
S&P Global Inc. (SPGI) e компания, която е агенция за кредитни рейтинги, market intelligence и лицензиране на индексиНе е индекс
Много готин пазар, на практитка duopoly с Moody's, но SPGI са по-диверсифицирани, Moody's са по-тясно специализирани в кредитните рейтинги. Супер високи бариери да навлизане, супер високи маржове и яко ROE
- 2 Харесвания
Коментар
-
Това сега го виждам случайно...
S&P Global Inc. (SPGI) e компания, която е агенция за кредитни рейтинги, market intelligence и лицензиране на индексиНе е индекс
Много готин пазар, на практитка duopoly с Moody's, но SPGI са по-диверсифицирани, Moody's са по-тясно специализирани в кредитните рейтинги. Супер високи бариери да навлизане, супер високи маржове и яко ROE
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
Да "държи нещата с години" е вариант за американска лелка пред пенсия. Ако беше внимавал и беше продал февруари, нямаше да си такъв киселяк. Не знам откъде го вадиш това самочувствие, когато "инвестираш" в подобен широк фонд. Нищо чудно, че обръщаш форума на бгмама и се дразниш, когато някой бие SP.Last edited by Money; 23.07.2020, 18:50.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ПИЧ Разгледай мнениеТрудна е пазарната ситуация, дали ще се удържи напъна за надолу. Усещането ми е, че ще удържи и ще имаме връщане нагоре до края на сесията. И фючърсите ми го говорят също.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ПИЧ Разгледай мнениеДокато дъвчите тази избушена и неизвестна фирма WELL, Излезоха данните за Initial jobless claims, и последваха разпродажби, дайте да коментираме, доколко трайни ще са тия разпродажби и в сесията, която почва след малко.
Изсипване, така или иначе ще има, въпроса е дали ще е малко или голямо (естествено демократите искат помощи до Коледа !!!)Last edited by hazard; 23.07.2020, 17:25.
Коментар
-
Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнение
Не се оплаквам, а споделям опит и впечатления. Току виж някой има подобни. От как търгувам с акции все повече се убеждавам как ни работи рогатия - далеч не само мен, а всички.
Не, за друго, ами вътрешната информация за състоянието на фирмата се знае дни или седмици в адванс,
отделно алгосите са секунди преди тебе - виждайки и твоите позиции.
- 2 Харесвания
Коментар
Коментар