IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Мат'рялчето си струва да се прегледа, защото не са просто някакви констатации, а реални резултати. "Умни пари" не съществуват. Просто има хора/компании, които имат възможност да манипулират пазара или имат неправомерен достъп до вътрешна информация. Като цяло обаче в четвъртък имаше обръщане на тенденцията и много от "тъпите" загубихме, а "умните" си го върнаха тъпкано - едни огромни 5%. Нищо, ще живея някак да съм само със 111% процента на плюс. Сега ще натегнат пак ковида, за да разтръскат "тъпите". Ама "умните" не бива да тръскат много много клона, защото едно цунами може да ги завлече към дъното.

В интерес на истината, ако бяхме послушали Ивелина за Херц, сега щяхме да сме много много напред. Нейната стратегия е изключително правилна, именно защото не е много обременена с фантазии за връзка между "фундаменти" и представяне на акциите. Признавам нямах идея, че от години най-добре се представят тези трейдъри, които играят дълго на най-шортваните компании. При положение, че фалити не се позволяват, това е наистина най-очевидният избор на стратегия.

Най-големият проблем обаче продължава да стои - какво да правим със свободните пари? Смятате ли, че един депозит в ПИБ е много по-сигурен от акции в Херц на 0,70.
    "That’s why we’re seeing a giant rush of small retail investors and everybody else into the market"

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

И аз съм фен на дивидентите, писах го преди два поста. Погледни обаче финансите на царя на царете T и после ми кажи, че не е баш лале.

Кои дивидентни с поне 4% смяташ за по-сигурни?
      Какво разбираш под сигурни

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение

Ами защото са различно нещо. Зависи разбира се какво човек си купува. Аз обичам да ми плащат да им държа акциите, дори и да няма кой знае какъв капиталов растеж. Прибирам си дивидентите и не се чудя сега това дето ми дава 5% дивидент на година различно ли е или не от лалета. Може би вече съм поостарял и не ме кефи риска, но си харесвам постоянно да ми влиза свеж кеш в портфейла от дивиденти и лихви, без особено да се напъвам да откривам моди, трендове и така нататък.
        И аз съм фен на дивидентите, писах го преди два поста. Погледни обаче финансите на царя на царете T и после ми кажи, че не е баш лале.

Кои дивидентни с поне 4% смяташ за по-сигурни?

Коментар

Каква теория. Това си е факт. Борсови балони е имало и преди Голямата депресия. Не мога да ви разбера, защо си мислите, че акциите са нещо различно от луковиците на лалетата в Амстердам.
          Ами защото са различно нещо. Зависи разбира се какво човек си купува. Аз обичам да ми плащат да им държа акциите, дори и да няма кой знае какъв капиталов растеж. Прибирам си дивидентите и не се чудя сега това дето ми дава 5% дивидент на година различно ли е или не от лалета. Може би вече съм поостарял и не ме кефи риска, но си харесвам постоянно да ми влиза свеж кеш в портфейла от дивиденти и лихви, без особено да се напъвам да откривам моди, трендове и така нататък.

Коментар

Ц. Такива има през ден за половината компании. Пиявици некви.
            Ц ама се вижда, че са тръгнали надолу след затварянето на маркета в петък - тъкмо е била излязла новината. Гледай само понеделник как ще се гмурнат

Коментар

• За Голямата депресия няма нужда да приказваме - несъпоставимо е. Остави другите различия - монетарната политика тогава и сега е достатъчна, за да не можем изобщо да сравняваме.

От финансовите се направиха много пари след 2008 г. Удариха дъното и после отидоха в облаците. Не съм сигурен, че сега ще е така.

Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
              Теорията за чистите акции, без компания закачена за тях, която да им пречи да растат заради някакъв си там фундамент
              Каква теория. Това си е факт. Борсови балони е имало и преди Голямата депресия. Не мога да ви разбера, защо си мислите, че акциите са нещо различно от луковиците на лалетата в Амстердам.

добавка: ще е супер обаче, ако някой даде конкретни идеи за влагане на парите. Иначе просто чешим клавиатури. Аз моите ги споделих.

Коментар

• Първоначално изпратено от hazard Разгледай мнение

The markets took about 25 years to recover to their pre-crisis peak after bottoming out during the Great Depression ат 1929.
                In comparison, it took about 4 years after the Great Recession of 2007-08 and a similar amount of time after the 2000s crash.
                Виж кои са се представили добре след рухването на Лемън, 2009 -2012
                Историята не е задължително да се повтаря. Сриването на финансовата система съвпадна с възхода на онлайн пазаруването, смартфоните, онлайн рекламите. И пазарите отразиха тази структурна промяна. Но смартфоните вече са навсякъде, онлайн пазаруването още печели пазарен дял, но потенциала не е като през 2010, онлайн рекламата - ами ако рекламираш онлайн - особено в САЩ сега цените са наполовина на това което бе преди 3 месеца. Поне аз плащам цени които дори през февруари не съм си и мечтал. Та и там явно се достигна до някакъв пик.

А какъв ще е следващата голяма структура промяна в която да са замесени трилиони е достта труднно да се познае предварително.

Коментар

Съгласен, но само отчасти. Борсата не е правилното място, но просто няма къде да се държат парите. Вече съм убеден, че доста народ в САЩ е напълно готов съзнателно да разсипе страната и борсата, само и само да се докопа до властта.

Някакви идеи за "защитни" компании? Аз имам намерение да държа тока (SO, PPL, Фортум). Взел съм ги с дивидент >5%, а електрокарите ще ги налагат, ако трябва и със сила. Другото, което ще пазя е ADM. Мисля, че и природният газ няма да пострада сериозно, отново заради ел. централите. На останалото му слагам take profit при повишение от 5%.
                  The markets took about 25 years to recover to their pre-crisis peak after bottoming out during the Great Depression ат 1929.
                  In comparison, it took about 4 years after the Great Recession of 2007-08 and a similar amount of time after the 2000s crash.
                  Виж кои са се представили добре след рухването на Лемън, 2009 -2012

Коментар

• Теорията за чистите акции, без компания закачена за тях, която да им пречи да растат заради някакъв си там фундамент

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                      Помпане цени на боклуци в примъркета, когато тези боклуци са нисколиквидни, за да зарибят гадулките през робинхуд да се включат в екшъна. Те се включват и бутат яко нагоре цените докато тези които са бутали цените преди това вече им продават. Реално супер кратки пъмп енд дъмп още на примаркета. За това ги споменават тези неопитни трейдъри като причина за растежи. Просто като видят по няколко процента на зелено още преди да отвори пазара и се включват в "партито" като го донапомпват. Горе долу същата работа която се правеше и на нашия пазар преди 15 години, когато още нямаше строги правила за манипулации.
                      Мда, ама много народ спечелихме.

Аврам среща стария си приятел Моше и му казва:
                      - Моше, искаш ли да купиш от мен на половин цена голяма партида панталони - последен писък на модата?
                      Чувайки "половин цена" и "последен писък на модата", Моше купува партидата без да се замисли, но след известно време забелязва, че всички панталони са само с един крачол. Пухтейки от възмущение, той притичва при Аврам и крещи:
                      - Какво си ми продал? Невъзможно е да се обуят!
                      - Моше, не забравяй, че ти ги продадох на половин цена!
                      - Ах, да, действително.
                      След няколко дни Моше среща Изи и със същия номер му продава цялата партида. После Изи я продава на Срули, Срули на Соломон, Соломон на Марк и т.н. Така панталоните в течение на две години преминават от един евреин в друг, докато един от тях - Яков - не решил да провери стоката преди да даде парите. Откривайки номера, Яков се възмущава:
                      - Самуил, какво ми предлагаш? Не стават за продажба!
                      - Как да не стават? За две години целият квартал забогатя от тях!

Коментар

• Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнение
                        Сега пък тази новина дали няма пак да занули акциите на CCL:
                        Ц. Такива има през ден за половината компании. Пиявици некви.

Коментар

• Съгласен, но само отчасти. Борсата не е правилното място, но просто няма къде да се държат парите. Вече съм убеден, че доста народ в САЩ е напълно готов съзнателно да разсипе страната и борсата, само и само да се докопа до властта.

Някакви идеи за "защитни" компании? Аз имам намерение да държа тока (SO, PPL, Фортум). Взел съм ги с дивидент >5%, а електрокарите ще ги налагат, ако трябва и със сила. Другото, което ще пазя е ADM. Мисля, че и природният газ няма да пострада сериозно, отново заради ел. централите. На останалото му слагам take profit при повишение от 5%.
                          Last edited by terziеv; 14.06.2020, 00:00.

Коментар

• Помпане цени на боклуци в примъркета, когато тези боклуци са нисколиквидни, за да зарибят гадулките през робинхуд да се включат в екшъна. Те се включват и бутат яко нагоре цените докато тези които са бутали цените преди това вече им продават. Реално супер кратки пъмп енд дъмп още на примаркета. За това ги споменават тези неопитни трейдъри като причина за растежи. Просто като видят по няколко процента на зелено още преди да отвори пазара и се включват в "партито" като го донапомпват. Горе долу същата работа която се правеше и на нашия пазар преди 15 години, когато още нямаше строги правила за манипулации.

Коментар

• Сега пък тази новина дали няма пак да занули акциите на CCL:

Коментар

Пълни глупости. Манипулациите не са започнали след появата на Робин Худ или с твитовете на Тръмп или ваксините за ковид. Неслучайно отчети се обявяват преди и след затваряне, а не по време. Специално за "Херц" виж на колко продаде Айкан. Колко са по-големите от него? А вчера нещата почнаха от бръщолевенето на Пауел.
                                Нещата са 1/1 холандските лалета. Номерът е да не останеш последен с Черен Петър в ръка.
                                В крайна сметка излезе, че не 10год аутисти от Робинхуд са причината за ръстта от 19 Март, естествено, че не, те нямат толкова много пари, нищо, че им платиха по 1200$/месец да лежат у тях.
                                ФЕД като изсипа тези трилиони, повечето отидоха на борсата.
                                И именно, умните пари използваха момента за възстановяване на акциите на 80-100% от краша и излезнаха оттам, индирекно вземайки парите налети от ФЕД.
                                Сега, до две седмици, Манучин пак ще налее още 1 трилион, и това ще бъде рядък шанс за излизане със що годе нормални цени.

След това предполагам, няма да има друго наливане до изборите, няма и buybacks вече, ще излезнат новите драматични фирмени доклади за печалба, заеми, продажби.
                                Парите от ФЕД няма да стигнат и да подпомогнат малките и средни фирми за бързо излизане от кризата.
                                Втора вълна от вируса и бунтове само наливат масло в огъня.
                                Самата Световна банка каза, че света навлиза в най-лошата рецесия от 150 год насам.
                                Определено Борсата няма да е правилното място сега.
                                Ако цените са наполовина или повече надолу, е друга бира за дългосрочно инвестиране.

Коментар

Working...
                                X