Първоначално изпратено от Money
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнениеАз още чакам обяснение как от толкова специалисти точно 13 годишен, който дори няма право да търгува, реализира зверски печалби, а спецовете само движат въздуха. Щото аз от скромния си опит продължавам да установявам, че специално в тоя бизнес всичко е на късмет. Гледам как една новина е в състояние да срине акция, която си вървяла чудесно и не е имало изгледи за особен срив - поне за нас простосмъртните, които имаме достъп само до официалните новини. Всичко в тоя живот е късмет и съдба - те това се убеждавам непрекъснато. Ако искаш да разбереш много бързо дали ти е писано да имаш пари в тоя живот - скачай на борсата. Ако ти провърви значи с квото и да се хванеш ще ти носи пари. Ако не ти провърви ще си останеш мизерник та ако ще и да пращиш от акъл и знания и гъза да си съдереш от бачкане.
Когато си успешен, съзнанието ти те лъже, че знаеш, че разбираш, че си "предпоставил успеха". Ако идентични действия обаче не донесат резултат, то тогава е карък. Популярна заблуда е това. Късметът играе една и съща роля и когато печелиш, и когато губиш. Единствените игри, в които няма рандом фактор, са шах и го. В света на бизнеса има толкова много variables и никога не може да се направи точна прогноза. Върху това се добавят variables на капиталовите пазари и става наистина една голяма рулетка, на която всички хвърляме чипове и успешните наричат себе си "skillful", а неуспешните - "unlucky".
- 1 like
Коментар
-
Не вдига всички лодки. Тарзан "инвестира" и в доста компании, които са надолу откакто ги е споменал. Просто не говори за тях
Първоначално изпратено от ED Разгледай мнение
Не ти трябва да си ракетен инженер да се сетиш за това.
Приливната вълна вдига всички лодки с изключение на продънените.
Коментар
-
Аз още чакам обяснение как от толкова специалисти точно 13 годишен, който дори няма право да търгува, реализира зверски печалби, а спецовете само движат въздуха. Щото аз от скромния си опит продължавам да установявам, че специално в тоя бизнес всичко е на късмет. Гледам как една новина е в състояние да срине акция, която си вървяла чудесно и не е имало изгледи за особен срив - поне за нас простосмъртните, които имаме достъп само до официалните новини. Всичко в тоя живот е късмет и съдба - те това се убеждавам непрекъснато. Ако искаш да разбереш много бързо дали ти е писано да имаш пари в тоя живот - скачай на борсата. Ако ти провърви значи с квото и да се хванеш ще ти носи пари. Ако не ти провърви ще си останеш мизерник та ако ще и да пращиш от акъл и знания и гъза да си съдереш от бачкане.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
последното нещо на борсата е изборът на печеливша компания.
Приливната вълна вдига всички лодки с изключение на продънените.
Коментар
-
Терзиев, комплекси във форумите можеш да избиваш на воля. От драскане загуби няма. Ако слагаш реални пари на пазара обаче ти трябва нещо повече от арогантност. Посланието беше простичко и то е че има много начини за успех, но всичките са трудни и изискват усилия и време. Не изисква много интелект да го разбереш, но все пак е някаква усилие.
Явно си млад и зелен – има време, ако си пазиш парите може и да се задържиш година-две.
Сега и един безплатен съвет – първият приоритет е контрол на риска, последният е предвиждането кой ТИКЕР ще ти изкара пари за морето. Гадаенето оставям за теб, аматьорите и врачките
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
Ахам. Добре, Еди. Благодаря, че отдели време за този пост по темата за NYSE. Приеми, че сме по-тъпи от тебе и ни просветли. Няма нужда да си разкриваш абсолютно всичките си тайни, ама след като си толкова навътре във VALUE, TECHNICAL, MACRO, MOMENTUM, ... и други астрологии, кажи ни коя компания ще ни докара най-добра доходност утре (TECHNICAL); от коя ще спечелим най-много другата седмица (MOMENTUM); коя ще е най-добра за следващите 5-6 години поне (VALUE) и кои пазари и сектори да следим (MACRO). Щото иначе всичко знаете, най-добрите сте, пък все се случва, че тези с чесането на крастата се справят по-добре, а от умните, успешните, начетените, един гол тикер не можем изкопчи.
Явно си млад и зелен – има време, ако си пазиш парите може и да се задържиш година-две.
Сега и един безплатен съвет – първият приоритет е контрол на риска, последният е предвиждането кой ТИКЕР ще ти изкара пари за морето. Гадаенето оставям за теб, аматьорите и врачките
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеХубав ден за нвидиа ( да видим какво ще рипортнат на рожд.ми ден), както и за единствената ми банка, макар и нещатска, ама сипчо май няма шанс за атн, не и днес... освен ботовете ако не решат да направят голям апгап на затваряне.
А пък бай Шорош се бил отказал от пазара вече, много бабъл му бил, щял да се отдаде на "общественополезна" дейност
Ето кои открих: CATC, BHB, CAC, FNLC, CTBI
Лично аз смятам, че при тези рискът е абсолютно минимален и добра алтернатива на облигации.
Коментар
-
Казват, че успешното инвестиране е една от най-трудните дейности и че успешни в дългосорчен план са не повече от 1-2% от участниците на пазара.
Не разбирам защо хората смятат че за да станат добри и успешни лекари, инженери или физици (списъка е дълъг) трябва да се положат усилия с години на усвояване на знания, след това години на практика и подобряване на уменията, а за да станат успешни ИНВЕСТИТОРИ/СПЕКУЛАНТИ им е достатъчно да понаучат тредйинг платформата и да поразцъкат няколко графики.
Избора се свежда до две опции - 1/ аматьорско и хазартно чешене на крастата или 2/ поемане по пътя на дългогодишно усвояване на умения и непрестанно подобряване.
Най-добрият съвет, който мога дам е да проучиш кои са най-успешните инвеститори в света и да задълбаеш в стила, на тези които ти допадат - VALUE, TECHNICAL, MACRO, MOMENTUM, ...
Изписани са томове. Материли колкото искаш, но дали ще имаш желанието и постоянство да тръгнеш на това пътуване.
Лесни пари от пазара няма да изкараш, това е сигурно
Коментар
-
Не съвсем. На практика през 2004-2007 Федът вдига краткосрочната лихва 17 пъти, а лихвата по 10г. USTs не промръдва
Първоначално изпратено от Зеления Разгледай мнение
Съгласен съм че foreseeable future значи докато обстоятелствата не се сменят. Според мен главното обстоятелство е икономиката не работи и докато това не се промени ФЕД не се интересува наистина от инфлацията.
Според мен short term лихвите имат огромна корелация с 10 years Treasury yields.
Macroeconomic theory tells us that long-term interest rates tend to move in the same direction with short-term interest rates.
В началото на годината 10 y Tresuary имаха доходност 2%, сега 0.68%. Кой месец вярваш, че 10-Year Treasury ще стигнат 1% доходност? Вярваш ли че тази доходност ще се задържи за повече от месец?
Защото според мен щатите вървят по същия път като Япония, нефалирала Европа, UK, Швейцария. И дори и да има инфлация, ще се правим че я няма.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
A YCC (илд кърв контрола) дето също го промотират че може да стигнат до него нали не го забравяш....
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
Те оувърнайт лихвата могат лесно да я държат на нулата, но с 10г. лихва ще им е по-трудно, а и е по-опасно за икономиката и за оценката на всички други активи
- 1 like
Коментар
-
Хубав ден за нвидиа ( да видим какво ще рипортнат на рожд.ми ден), както и за единствената ми банка, макар и нещатска, ама сипчо май няма шанс за атн, не и днес... освен ботовете ако не решат да направят голям апгап на затваряне.
А пък бай Шорош се бил отказал от пазара вече, много бабъл му бил, щял да се отдаде на "общественополезна" дейност
Коментар
-
How can you quickly make a small fortune on the stock exchange? By starting with a big one
Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнениеХванах днеска да чета "Stock market rules", на M.Sheimo. И с други книжки съм се обзавела. Ама на тия годинки трудно се чете, хем съм във форма - вечната студентка. От любопитство чета, а не щото се надявам да ми помогне в трейдинга. Смятам да остана в историята като първата успешна трейдърка карала на интуицияПод успешна нямам предвид милионерка, а колкото за живуркане.
Коментар
Коментар