IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Силно съм несъгласен, че пазарът е неподвластен на емоции. Според мен най-вече на такива е подвластен, а не на релни факти и постигнати резултати.

    Ако имах налични - BG (веднага), WY (под 20), T (под 30), PPL (под 26,5), GWRS (под 10,50), дори WELL и DFS все още стават. FRT с едно на ум. + корейците на pipbel. Всички тези дават дивидент и са уж за държане. Нямат потенциал за някакви огромни скокове, но 20-30% са нарисувани.

    Не ти ли казах, че нафтата ще скочи. Брента отива към 36 в момента.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
      Аз лично дебна HSBC ...но поне още 5% надолу
      С какво толкова ти харесва, като буреносните облаци са вече над Хонк - Конг? Възможно е и доста под 4 да падне, там в момента и не се знае до кога, не е добро място за правене на бизнес.
      Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнение
        Ако сега можете какво бихте купили в тоя момент?
        Аз лично дебна HSBC ...но поне още 5% надолу
        За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

        Коментар


        • Ако сега можете какво бихте купили в тоя момент?

          Коментар


          • Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнение
            Todor Sabev, това го установих по трудния начин. Няма кой да ми даде акъл та затова. Кажи сега да продам ли шибаното олио.
            А кои са правилните инструменти?
            Не го продавай,ще скочи здраво !!!

            Коментар


            • Todor Sabev, това го установих по трудния начин. Няма кой да ми даде акъл та затова. Кажи сега да продам ли шибаното олио.
              А кои са правилните инструменти?
              Last edited by IvelinaJensen; 28.05.2020, 18:21.

              Коментар


              • М-да, и аз това казвам ама малко с повече заобиколки

                Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение

                Гледам кви ги вършиш. Време е да си проясниш мозъка а не само да се дзвериш у монитора. Всъщно ако си избрала правилните инструмени може и нищо да не правиш и да печелиш повече отколкоро като трейдваш всеки ден.
                ​​​​​​

                Коментар


                • Направо взимай и Мастъра и Виза, и след 3 години ще черпиш

                  Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнение
                  Ей начи, имам страшен усет да купя баш кога е най скъпо. Най-после се реших да купя банка, ама датска - моята си. Уж се беше юрнала нагоре и докато се наканя пак на най-скъпото я взех.
                  Иначе за тия оувърдрафти неам никаква идея какви са лихвите. Мъжът ми вика от Мастера да тегля че там за текущия месец нямало лихви. Ама не ме пусна да го изтегля, а уж ми дава 20 000 кр като наличен оувърдрафт (иначе неам пукната крона в картата щот не я и ползвам). Та от Визата дръпнах. Исках NovoNordisk да си допълня ама вече бяха скочили, та налях в шибаната банка и още малко в олиото, което продължава да копа дъното и нервата яко ме тресе - трябва да се махна от тук и да свърша нещо наистина полезно вместо да продължавам да се набутвам. Поне за успокоение датската борса светна зелено днеска.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение

                    Гледам кви ги вършиш. Време е да си проясниш мозъка а не само да се дзвериш у монитора. Всъщно ако си избрала правилните инструмени може и нищо да не правиш и да печелиш повече отколкоро като трейдваш всеки ден.
                    Трейдъра трябва да е агресивен точно определени моменти а те са примерно 10 процента. от времето или по малко а през останалото време да си седи на задника. По честото търгуване не означава по - големи печалби а всъщност води до по - големи загуби.

                    Работа с продънени банки немаш . Петрола е силно волатилен инструмент Там също ще ядеш дървото . Банките и петрола могат да се движат настрани или. по лошо на доле Докато същевремено целия пазар катери. Понеже се опитваш да трейдваш . Фани се запри стига храни брокерите. Солидни печалби се изкарват не баш от трейдване а от хващане на рали и държането на инструмента с месеци и години. а не продаването му кат видиш. малка печалба. Лузарите прибират рано печалбите и държът загубите дълго. Издумкването на влога на детето и некви заеми от съпруга добра ама сега и кредитната карта . Накрая ще занулиш всичко . ще си разбиеш психиката и ще се си развлиш семейството или най малкото мъжът ти ще ти го натяква цял живот.
                    Единсвената причина е да си над водата. е че пазарното рали последните два месеца е изключитено силно.
                    Но няма винаги да е така. Я сме потънали или влезем в рейнж си Чао Банбина

                    Хайде със здраве.
                    ​​​​​​
                    Да цитираме колегата пак, да се не забравя, много точно мнение !

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

                      Много благодаря за КB! На пръв поглед изглеждат стабилно и силно подценени, с добър дивидент. Ще му сложа една аларма, ще разгледам още малко, и ако остане под 30 ще купувам. Да шитна BABA-то само. Не съм си пуснал маржин, защото не си вярвам и ме е страх да не го обърна съвсем на хазарт. Принципно обаче смятам, че пред Корейската икономика перспективите са изключително негативни.

                      Без изобщо да съм ги мислил нещата съм почти изцяло при чичо Валю. Другата икономика никога не съм я понасял. Ама, на. Хората милиардери станаха от Юбер и Бийонд мръвката.

                      Без някакви лични подробности, но просто малко нездраво любопитство - изцяло професионално ли се занимаваш с борсата?
                      Понасяш или не е без значение, всички сме подвластни на емоции, ама на на пазара не играят. Според мен техи трябва да има човек, ако ти е трудно с картони - вземи си индекс, вече колко - въпрос на вкус де се казва.
                      Корейците не са типичен ЕМ, ама си има старо поверие че трябва се гледат те да се прецени колко ще се възстанови икономиката/пазара.

                      Професионално какво точно значи ? Когато си имам налична ликвидност за 4г, а всичко останало е по борсите ( и на бфб имам малечко) - ща не ща трябва отделям повечко време да ги обгрижвам.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от конфуций Разгледай мнение

                        Хмммм...има логика...

                        The Fund seeks daily investment results, before fees and expenses, that correspond to the inverse (opposite) of the daily performance of the S&P 500 Index.
                        Прав е Кубера, това е.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
                          Нафтата ще удари 35. Не знам дали това те устройва. Смятам обаче, че няма да удари 80 преди края на годината. Т.е. при акциите сега има повече възможност за печалба. Моята, засега сполучлива, "стратегия" обаче е да продавам при спад и да купувам при покачване. Това с държането до дупка не го разбирам. По-добре 10-20% загуба и пренасочване на парите другаде, отколкото 50% назад и стискане на палци да излезеш поне на 0.

                          Eто, Фортумчето ми мина 17. С дивидента съм на +20% и то само за месец. Компанията е по същество държавна и рискът е минимален. И това е възможно най-консервативната инвестиция.
                          При мен пък стратегията с купуване при растеж не сработи. Явно не мога да се ориентирам кога наистина е растеж и кога мимолетен пик последван от спад.
                          Какви са тия 35 за нафтата - не виждам такива цени. Говори в мерни единици. Моите сертификати са за Brent Crude Oil. И как разбра че ще ги удари? Източник нещо? Ако е толкова сигурно кажи - направо да продавам. Не продавам щото не знам на къде ще продължи курса. Но ако съм сигурна, че ще падне много ясно, че ще продам - все още съм на плюс. Малко гледам дръпнаха последния час тука. Не смея да се зарадвам.
                          Ти внимавай с Fortum щото и аз си го взех преди няколко дни и само поради този факт може да тръгне надолу

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение
                            Защото се стремят да следват да ежедневна база вероятно, ако индекса направи движение 100-70-100/-30%,+43%/, шорта теоретично трябва да е 100-130-75.
                            Хмммм...има логика...

                            The Fund seeks daily investment results, before fees and expenses, that correspond to the inverse (opposite) of the daily performance of the S&P 500 Index.

                            Коментар


                            • Защото се стремят да следват да ежедневна база вероятно, ако индекса направи движение 100-70-100/-30%,+43%/, шорта теоретично трябва да е 100-130-75.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение

                                Аз си имах заявка на 150 и се изпълни, засега само 1/3 съм възстановил от предната селната позиция.
                                И при мене SYF не дойде на основното ястие на 14-15$, добре че нагоре поне сложих макар и малко, на малко над 18 средна съм. Поне каката МА да си има дружка, че друго финансово не държа. Е имам и корейско КВ, ала и то е с минорна големина.
                                Яд ме е че изпуснах и аеропорта омав, хем ми бе в уиш листата, ма излете птичето, върви го гони...ще взема му сложа едно чакало на 31 при случаен пулбак да не мине пак между капките, ако не - здраве да е.

                                Гледам последните дни май яка ротация към валю е в ход, то и Тръмп гаче има пръст в това, време беше да се озаптят малко разпищолилите се либерастя в соцмедиите - давай Доне - смажи ги, тяхната...
                                Много благодаря за КB! На пръв поглед изглеждат стабилно и силно подценени, с добър дивидент. Ще му сложа една аларма, ще разгледам още малко, и ако остане под 30 ще купувам. Да шитна BABA-то само. Не съм си пуснал маржин, защото не си вярвам и ме е страх да не го обърна съвсем на хазарт. Принципно обаче смятам, че пред Корейската икономика перспективите са изключително негативни.

                                Без изобщо да съм ги мислил нещата съм почти изцяло при чичо Валю. Другата икономика никога не съм я понасял. Ама, на. Хората милиардери станаха от Юбер и Бийонд мръвката.

                                Без някакви лични подробности, но просто малко нездраво любопитство - изцяло професионално ли се занимаваш с борсата?

                                Коментар

                                Working...
                                X