IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
    MDRIQ вчера на +80%

    Това се е ут'епало за дневна търговия. Нагоре-надолу, нагоре-надолу
    Вече по центовите шитове ли се заглеждаш...

    Ей, не ми отговори на въпроса коя е най либерастката акция та да я поразгледаме...или не знаеш ?
    Трябва ми за хедж на пандизчиите, че нещо не ми се продават. Трудно се намиргат рейтове с 5-6 p/ffo.
    Другата възможност дето обмислям е да натоваря опции в/у тях по близо до изборите, а да ги хеджирам с къси на смолкапс, тия последните най много ще страдат при победа на дементния Джо.

    В яхуто пише, че 2/3 от американците се страхували повече от полицията отколото от погромите. Промивката е тотална.
    Терзо, не вървай на всичко което ти поднасят медиите, проверявай. Ако го бе направил щеше да видиш че доверието в полицията е в пъти по високо отколкото в останалите държавни институции, вкл.и сред черните. По спомен бе 2-3 по голямо отколкото в медиите и някъде 4-5пъти повече отколкото в конгреса, той бе май на дъното.
    Това си е отдавна, надали е променено значително от последните събития.

    Коментар


    • Радостта ми беше кратка - нафтата отече. Дали няма да повлече и всичко останало надолу

      Коментар


      • MDRIQ вчера на +80%

        Това се е ут'епало за дневна търговия. Нагоре-надолу, нагоре-надолу

        Коментар


        • Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

          По-долу пуснах линк към статия защо стават сега тези скокове. Не фондовете, а малките риби ги правим.
          Това е така, много пари се наливат от хиляди/милиони малки инвеститори. Няма да се учудя, ако и NKLA днес се е появила в Robinhood или Revolut, в хитов сегмент е, нахакали са милиони без да мислят и хоп нагоре. Хубаво е да има ръст, особено по позиции, които човек се радва да кешира рано, но дългосрочно не е устойчив, движат се по течението, други се опитват да догонят и хвърлят още съчки в огъня и изведнъж.. пука се балона и нанадолнището става достра стръмно. За сега упорито се печатат пари, Тръмп е манна небесна за борсите, но ще видим до кога. Тази година е най - особената, на която съм ставал свидетел, ще влезе в учебниците и след десетилетия ще се помни, няма да се учудя нито да върне пазара, нито и ако направи нов връх(NASDAQ е вече там).

          Вчера имаше статия , че проблемът на борсите е, че печалбите не стигат до черните.
          Да не почвам да коментирам тук, че ще получа бан.
          Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.

          Коментар


          • Проблемът е, че нямам пари. Хората с пари могат да турнат едни 10 хил. без дори да се замислят. Я стане, я не. Един скок от няколко хиляди процента напълно покрива няколко фалирали компании. Аз с моите възможности не мога да си позволя да рискувам чак толкова.

            И за ALK се стиснах и турнах за бог да прости, хем беше нарисувано. Е, близо 100% да удари толкова бързо, не очакваше никой. По-долу пуснах линк към статия защо стават сега тези скокове. Не фондовете, а малките риби ги правим.

            добавка: ще се повторя, но така стана с WES при мен. Супер печалба от 120%, тлъста позиция. Бях сигурен, че ще скача дори още, но от шубе сложих близък стоп. Защото ми е по-важно да не загубя.

            добавка2: рискът е извън борсата. Може и до някакъв вид национализация да се стигне. Безумна идея, но тези неща, които напълно реално се случват също са безумни https://www.foxnews.com/us/massachus...ity-protesters

            В яхуто пише, че 2/3 от американците се страхували повече от полицията отколото от погромите. Промивката е тотална. Вчера имаше статия , че проблемът на борсите е, че печалбите не стигат до черните.
            Last edited by terziеv; 08.06.2020, 23:41.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

              Нямах топки за там. Определено зомби компания, която при нормални лихви нямаше как да съществува. Но той и Амазон колко години изкара без долар печалба, а виж в какво се превърна.
              Точно да те питам, но обърках поста... Ти добре ги видя, браво, въпреки, че не ти допаднаха. Точно писах на Ташунко, че ако бе драснал 2 реда за тези камиони, можеше да се назобим здраво, чрез съвместна работа и усилия към успех. Тук малко ме притеснява умишлената аналогия, която правят с "Тесла", а бизнесът им е различен. Сега и "Даймлер" и "Волво" обявиха подобна схема на тяхната, че ще правят, на тези нива не бих държал, не е комфортно, ако някой може да ги защити, ще се радвам. After hours са +5%, вече 108% за деня. Супер дисциплина трябва да има човек, за да не продаде, такава печалба някой няма и за 10 г., а тук за 1 ден.
              Last edited by k.o.; 08.06.2020, 23:32.
              Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от k.o. Разгледай мнение
                NKLA над 100% за деня. Честито на всеки, който ги е нацелил, въпреки, че от месеци се шумеше около тях. По - интересното е, държи ли ги някой още след днес, оценката вече не е ли прекомерно висока, освен изразът "новата Тесла", има ли доводи за дългосрочна инвестиция на тези нива?
                Нямах топки за там. Определено зомби компания, която при нормални лихви нямаше как да съществува. Но той и Амазон колко години изкара без долар печалба, а виж в какво се превърна.

                Това с дългосрочните инвестиции го забрави. Ситуацията е толкова динамична, че всичко е чиста проба хазарт. Всичко е политика и медийни минипулации. От един твит може да фалираш или да станеш милионер.
                Last edited by terziеv; 08.06.2020, 23:24.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение
                  БФБ не е за теб, няма динамика- само скучно смятане на някаква имагинерна стойност и като ти се стори нещо много подценено влизаш с идеята да излезеш на 100% отгоре при някое раздвижване до няколко години, а при Градус тази опция я нямаш, чисто фундаментално стои скъпа.
                  Напълно съгласен, но си мислех, че поне едно 2-3% ще докарва. Хем да са ми подръка, хем да не ме дере банката. И сега не се сещам за алтернатива освен вкъщи в чекмеджето.

                  Да падне Градус под 1,5 обаче не очаквах. Не ги разбирах работите, когато купувах на БФБ. През SAXO / Елана търговията е съвсем друга бира, направо детска площадка. Само като се сетя какъв шок беше TWS като го пуснах първия път, а вече съм си сложил клавишни комбинации.

                  Сумата в БФБ не е голяма и ще взема да послушам съвета да ги махам оттам, но пусто чакам 1-2 дивидента и поне 1.5 да върне.

                  Коментар


                  • NKLA над 100% за деня. Честито на всеки, който ги е нацелил, въпреки, че от месеци се шумеше около тях. По - интересното е, държи ли ги някой още след днес, оценката вече не е ли прекомерно висока, освен изразът "новата Тесла", има ли доводи за дългосрочна инвестиция на тези нива?
                    Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение

                      Какви са тия NIO ...нещо от рода на китайска тесла мейби...?
                      Tия пилци ровил ли си ги повечко, чарта им последната 5летка не показва че си струват особено май, ама то когато дойдат времена на pigs can fly...дано ти излезнат сметките/надеждите. Всеки случай на валюейшън изглеждат по прилично от нашите бг градусови балоняци.

                      PS Аз пък имам по добри % да покажа
                      На карнавала са всъщност х 2 щото са ми в опции.
                      Ticker
                      Change%
                      ALK 14.02%
                      CCL 12.39%
                      JBLU 9.19%
                      Само средната останалите рискуваш много...

                      Коментар


                      • БФБ не е за теб, няма динамика- само скучно смятане на някаква имагинерна стойност и като ти се стори нещо много подценено влизаш с идеята да излезеш на 100% отгоре при някое раздвижване до няколко години, а при Градус тази опция я нямаш, чисто фундаментално стои скъпа.

                        Коментар


                        • Пилците са so so, но нямат конкуренция (баш за картел ги съдят), не са преяли с дълг и много изнасят за Китай. Ако и инглезите се отворят ще хвърчи перушина и дотам. Нямаше да са сделка, ако не разследването. В този пазар всеки рязък спад е далавера. JBS ги държи.

                          Китайците си нямам идея колко са читави, но са получили над млрд. държавна субсидия, което значи дебели връзки. Това при положение, че в Китай има бая други тесляци. Чиста спекула. Иначе гледам да слагам само в компании, които не са на загуба.

                          За Градус не ми говори. Греда отвсякъде. Още държа на БФБ разни глупости (разкарах Монбат на загуба), само защото е лесен достъпът до кинтите. Без превалутиране, без чакане. В офиса на "Елана" мога да си взема директно кеш. Обясниха ми някои врътки, но си остава леко трудно и бавно да дръпнеш от IBKR до левове в джоба. Като гледам обаче как върви, то по-добре да си ги пазя вкъщи в чекмеджето тези пари.

                          А новите идеи на демократите, видя ли ги? Директно бият по частните пандизи.
                          Last edited by terziеv; 08.06.2020, 22:22.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
                            Гледай от добрата страна. Парите развалят човека. Да не говорим, че няколко души щяха да се наакат от злоба.

                            PPC 20.13+1.67 (+9.05%)
                            NIO 6.03+0.43 (+7.78%)

                            Спирам да им пускам изменението в цената, че ме хваща яд, дето не опразних всички карти сутринта.
                            Какви са тия NIO ...нещо от рода на китайска тесла мейби...?
                            Tия пилци ровил ли си ги повечко, чарта им последната 5летка не показва че си струват особено май, ама то когато дойдат времена на pigs can fly...дано ти излезнат сметките/надеждите. Всеки случай на валюейшън изглеждат по прилично от нашите бг градусови балоняци.

                            PS Аз пък имам по добри % да покажа
                            На карнавала са всъщност х 2 щото са ми в опции.
                            Ticker
                            Change%
                            ALK 14.02%
                            CCL 12.39%
                            JBLU 9.19%

                            Коментар


                            • Гледай от добрата страна. Парите развалят човека. Да не говорим, че няколко души щяха да се наакат от злоба.

                              PPC 20.13+1.67 (+9.05%)
                              NIO 6.03+0.43 (+7.78%)

                              Спирам да им пускам изменението в цената, че ме хваща яд, дето не опразних всички карти сутринта.
                              Last edited by terziеv; 08.06.2020, 20:05.

                              Коментар


                              • Разкарах Novartis на минус 130 лв и купих BSM щото бяха скочили най-малко. Предполагам заради сриващата се за пореден път нафта. Добре си мислих да разкарам нафтата днес на високото ама хич ме не слуша главата. И да я купя пак евентуално срината

                                Коментар

                                Working...
                                X