IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от representjah

    Ако заменим 7 със 90, то няма голяма разлика в твърдението ти.
    Но по-интересните въпроси са колко вероятно е това да се случи? Какъв риска от фалит/зануляване?

    Още един интересн въпрос, на който нито един кандидат комарджия (чети като печели уж постоянно хиляди левове на мачове) не е могъл да ми отговори. Защо след като печелиш толкова много, ходиш на друга работа и се занимаваш с излишни неща за 1 000 - 2 000 лева?. Сядай просто на компютъра и си вземай 7% от 100К лева. Хем няма да имаш шеф на главата, хем ще работиш когато си поискаш, хем ще ти е кеф.... въобще работа мечта, която по неизвестна за нас причина не искаш да приемеш.
    Рискът от фалит при мен е много по-малък от системния риск или от някоя обикновена измама. Голямото ми притеснение е, че един ден няма да мога мога да си вляза в акаунта или пирамидата Револют (почти не го ползвам това) ще бъде разкрита. А мотивите за едно или друго мое житейско решение не засягат никого. Надявах се, че тук ще обсъждаме акции и други инструменти, търгувани на NYSE. Има смисъл във темата - откраднах някои печаливши идеи, но плявата е меко казано прекалена. Мисля си, че сме културно близки, разликите в компетенциите не са огромни и срещаме сходни проблеми в борсовата търговия. Признавам си, че голяма част от дискусиите в SA са ми над нивото.

    Дайте да следваме заглавието на темата. Това, което доста ме вълнува напоследък е как да търгувам на NYSE, но да избягам от долара. Идеите, които са ми дошли - 1. китайски компании, които продават бая на вътрешния пазар - BABA, NIO 2. Мексико, Бразилия... но те май са изцяло зависими от долара - OMAB, ABEV, JBSAY 3. суровини?

    BTW - нали въпросът "кога да продавам" беше породен именно от желанието на IvelinaJensen да се издържа само от търговия.
    Last edited by terziеv; 20.07.2020, 09:37.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от ПИЧ Разгледай мнение
      Как бе Терзиев, ти на demo account ли си ? Ти ни утрепа бе човек. Аз разчитам тука да има големи професионалисти, да се споделя опит, а не демо-любители
      Хаха, разбира се, че е на демо. Така е най-лесно. Пускаш десет неща, едно излиза добре, другите ги забравяш и започваш да си мислиш: ето на, спечелих много и ако бях го направил с истински акаунт сега щях да съм богат

      Коментар


      • Първоначално изпратено от ПИЧ Разгледай мнение
        Как бе Терзиев, ти на demo account ли си ? Ти ни утрепа бе човек. Аз разчитам тука да има големи професионалисти, да се споделя опит, а не демо-любители
        Доста вероятно е IvelinaJensen да е първа по оборот и по брой сделки, както и в топ три на форума по стойност на портфейл. От всеки може да се научи по нещо.

        Моят опит е точно година и три дни. А идеите ми са тези http://s000.tinyupload.com/?file_id=45888959756443577406

        Коментар


        • Как бе Терзиев, ти на demo account ли си ? Ти ни утрепа бе човек. Аз разчитам тука да има големи професионалисти, да се споделя опит, а не демо-любители

          Коментар


          • Няма какво да предупреждаваш, това е ясно

            Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
            Искам обаче да предупредя, че съм на paper account и не давам съвети на никого.



            А това е най-гениалното ти изказване от целия пост

            Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
            7%/мес е висок, но напълно постижим резултат. Каква капитализация, какви сложни лихви, когато според написаното тези 7% ще отиват за текущи разходи?
            Last edited by Money; 19.07.2020, 21:39.

            Коментар


            • Иха, темата пак задръстена със съвети за личностно развитие. Най-накрая разбрах какво точно означавало mansplaining на практика. Аз понеже съм прост таксиджия, ще си го кажа просто. Искам обаче да предупредя, че съм на paper account и не давам съвети на никого.

              7%/мес е висок, но напълно постижим резултат. Каква капитализация, какви сложни лихви, когато според написаното тези 7% ще отиват за текущи разходи? Никак не съм съгласен да се продава при +10-15% позиция при възходящ тренд. Според мен спекулативните позиции е хубаво да се освобождават при едно минимум 25-30%. Там бих сложил take profit-a. Аз при "защитните" PFE и ADM съм над +10% за под месец и то без дивидентната доходност.

              Аз компании, които изобщо не понасям или ги мисля за чист scam не купувам. NIO-то ми беше малка полуспекулативна позиция. Има потенциал, но не се знае със сигурност. Взех го на 6 и нещо. Когато удари лудостта и мина 15 му сложих стоп на 12.99. Не исках да продавам, но не исках и да изпусна подобна печалба. Пак ще си го купя, ако падне под 10. Сега съм хвърлил очо на RADA. Само чакам малко по-добра цена за вход. Няма нужда да ми благодарите.

              Аз имам няколко вида акции:

              1. Такива, в които наистина вярвам. Дивидентни, стабилни, реална икономика, добър price/book - имат активи демек. Тях нямам намерение изобщо да ги продавам и изобщо не ги следя. Най-изявен представител - ADM и разните тоци. Тук имам и сериозни хартиени загуби - NTR съм го взимал на 38.

              2. Големи компании, които изглеждат вървежни и носят печалби, но според мен са ментаци. ABBV ми е най-добрият пример и досега съм я купувал/продавал поне 5-6 пъти. На тях съм им сложил далечен трейлинг стоп, но и take profit. ABBV го следя на разстояние 12 долара, а take profit ми е 115.

              3. Компании, които харесвам много, но не са стабилни и ме е страх от големи загуби - ноторното вече AM. Взех я при 30% дивидент. Исках да я държа с години, но и ме беше страх от сериозни загуби. Не бях сложил take profit, но имах много далечен стоп. Е, за огромно мое съжаление за само няколко минути преди седмица цената падна рязко и вместо със +70% излязох с +15%.

              4. за активно търгуване - те тук важи за печалбата от 25-30%. Не ми дреме имат ли нямат ли дивидент. Вече не се занимавам с такива, но за APT съм писал многократно, че ми докара един кош пари. Точно с такъв процент продавах, като обикновено изпусках по-добра печалба. Страх ме е от загуби, повече отколкото съм алчен. Ако имам време да кеся пред компа, бих отделил едни 2000 за подобни неща. Горе долу опитвам да следвам стратегията на pibbel при TDOC - назад в темата доста е писано.

              Виза, Мастеркард, Найк, Адидас... nigga, come on.

              Понеделник е отчетът и на моя любим фин - WASH. Който иска може да го играе 50/50. Дори да не уцели, спокойно може да се държи.

              Коментар


              • Има неща, които можеш да държиш 20+ години без да продаваш при мечи пазар

                Вижте например какво става ако се държи МастърКард от преди кризата. Или Адидас

                Коментар


                • Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнение
                  Ако знам със сигурност какво ще се случи мога да чакам и да се контролирам. Но точно щото не мога да предричам бъдещето и се влияя от новини и временни движения повлияни от въпросните новини. Мога и да си сметна реалната цена на акциите, ама това кво ме грее, когато пазарът се движи от всичко друго, но не и нея. В крайна сметка идеята е пари да се правят регулярно, а не да инвестирам и да чакам след 10 години да стана милионер. Само дето до тогава ще съм умрела от глад образно казано. Май единственото, което не мога да контролирам е да спра да чета новините. Ако успея да ги игнорирам и карам на интуиция съм сигурна, че ще ми върви по-добре, щото имам усет за нещата като цяло. Ама как вика terziev лакомията е лош съветник.
                  Новините се четът между редовете. Щом вече нещо е излезло в новините всички го знаят и не струва. и 5 стинки. По скоро ако нещо излезе с гръм и трясък в новините трябва да действаш на обратно не за друго а защото вече сентимета е променен за да стигне до заглавието на новините. Това за трейдърите. Но и тук има капани да се ушиеш некой шит който потъва докато целия пазар катери. При инвеститорите на бай енд холд е малко по различно докато не ги нагази тежък мечи пазар. Всъщно точно това си направила в началото купувала си при екстремен ненативен сентимент. Разбира. се такова нещо като сигурно дъно и връх няма винаги може.
                  още . Акция може да занули или да има даже отрицателна стойност. - петрол .Пазара е чопи писах вече така че седиш и гледаш мача иначе ще загубиш и това което си изкарала също и капитала.
                  Last edited by Todor Sabev; 19.07.2020, 12:36.

                  Коментар


                  • Ивелина, няма значение какво мислим ние. Важното е какво мислиш ти. Можеш ли да дефинираш защо си купила дадена акция? Каква е била идеята зад покупката? Освен това е ясно, че седем процента месечно е неустойчиво в дългосрочен план. Това прави единадесет милиона пъти увеличение на парите ти за двадесет години при сложна лихва. Тоест тръгваш сега с двадесет хиляди долара и след двадесет години ставаш най-богатият човек на света. Правиш ли разлика между проста и сложна лихва? Имаш нереално високи очаквания за себе си. Малко смирение и връщане към реалността не е излишно. Както казва Сорос финансите са скучна работа, в случай, че изпитваш вълнение докато правиш пари то най-вероятно правиш нещо погрешно. Но виждам как си пълна с емоции които наричаш погрешно интуиция. Давам ти само тема за размисъл.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнение

                      Аз пък мисля, че 7% месечна доходност е постижима с малко труд и повечко късмет. Или направо да си го кажем със стабилно рамо от рогатия, който мен за сега хич не ме харесва и само ми прави сечено. Но пък на свекъра помага. Сигурно заради съзнателно избрания телефонен номер завършващ на 666.
                      ​​​​Защо се ограничаваш до 7 с малко повечко усилия може и до 10-12 да стигнеш

                      Той рогатия ще те тласне към хазарта и в някое казино както е тръгнал.

                      Не знам само как превърташ мъжа ти да ти дава да губиш пари, добри умения имаш да го прилъжеш
                      ​​​

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от ПИЧ Разгледай мнение
                        Отчети:
                        Следващата седмица (20-24 Юли) ADVA Optical, Aixtron, American Express, Coca Cola, Covestro, Daimler, IBM, Intel, Metro, Microsoft, Novartis, Roche, Software AG, Texas Instruments, Twitter и Wacker Chemie ще публикуват цифри за второто бизнес тримесечие.
                        От тия имам в Intel. Мога ли да се надявам на положителни резултати или да продам преди и тук да съм се овътрила? Не че и сега съм на плюс ама на нула е по-побре изляза отколкото на минус.
                        Аз пък мисля, че 7% месечна доходност е постижима с малко труд и повечко късмет. Или направо да си го кажем със стабилно рамо от рогатия, който мен за сега хич не ме харесва и само ми прави сечено. Но пък на свекъра помага. Сигурно заради съзнателно избрания телефонен номер завършващ на 666.

                        Коментар


                        • Отчети:
                          Следващата седмица (20-24 Юли) ADVA Optical, Aixtron, American Express, Coca Cola, Covestro, Daimler, IBM, Intel, Metro, Microsoft, Novartis, Roche, Software AG, Texas Instruments, Twitter и Wacker Chemie ще публикуват цифри за второто бизнес тримесечие.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнение

                            Очаквания нямам - всичко се срина. Иначе ми се иска това седене с часове пред екрана да се осмисли с доходност, от която може да се живее сносно. Поне 7% доходност на месец за да се изплати времето и най-вече ядовете )))) Тия 7% са преди данък-печалба, който тук 42%
                            Имаш нереални очаквания. Ако от 125 процента годишно свалиш на 15 процента е постижимо. В случай, че се превърнеш в легенда на пазарите може да стигнеш устойчиво до два процента на месец преди данъци.

                            Коментар


                            • Направи си порфейлче с някои от акциите, които споменах и след 4-5 години ще си 2х нагоре

                              Мога да ти дам и други идеи какво да сложиш в портфейла

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнение

                                Очаквания нямам - всичко се срина. Иначе ми се иска това седене с часове пред екрана да се осмисли с доходност, от която може да се живее сносно. Поне 7% доходност на месец за да се изплати времето и най-вече ядовете )))) Тия 7% са преди данък-печалба, който тук 42%

                                7% месечно е абсурд. Това значи 2.2х годишно и за 10 години капитализирано да направиш над 30 милиона от 10 000 начален капитал

                                Абсурд

                                Коментар

                                Working...
                                X