IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение

    Само ти казвам информативно що за хора са

    Ако мислиш, че можеш нещо да им обясниш — good luck
    Не, не мисля. Човек докато не си строши сам главата не вярва на други хора.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение

      Ми то и аз искам мир по света и всички жени да са като манекенки, ама не се получава така
      Само ти казвам информативно що за хора са

      Ако мислиш, че можеш нещо да им обясниш — good luck

      Коментар


      • Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
        няма как дюрацията да е 99 и нещо това означава се облигациите са със срок над 100 години

        Не, това трябва е цената, все пак говорим за bid/ask

        Аз ти давам само bid-а щото ми ги вади в отделни таблици

        Коментар


        • Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение

          +++ за подчертаното.

          За другото - защо ти изглежда толкова трудно ?
          Примерно 80% spy +20% SSO не е ли сравнително лесен начин да го направиш.
          Или говориш за набор от отделни акции може би.. ?
          SSO ти дава следване на индекса само на дневна база. Реално не ти гарантира в дълъг период че ще има двойна доходност. Още по-големия проблем е при спад на пазара. например ако индекса е 100 и първия ден на спад падне с 10% това ще падне с 20%. Но ако след това индекса скочи с 10% това ще скочи само с 16%. Няколко такива врътки на индексите при мечи пазар и си дълбоко на минус.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
            При инвестиране важното е не да се контролира доходността, а да се контролира риска.

            Най-трудния начин е да си конструираш сам портфейл, който като диверсификация е сходен до пазара, но средната му бета е около 1.2. Това вече е много трудно за изпълнение. Дори човек с десетилетие опит и отлично образование може да не успее да се справи. .
            +++ за подчертаното.

            За другото - защо ти изглежда толкова трудно ?
            Примерно 80% spy +20% SSO не е ли сравнително лесен начин да го направиш.
            Или говориш за набор от отделни акции може би.. ?

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
              Виж с'а, Ивелина иска да прави по 7% на месец от дей трейдинг

              А Exxs-a / Терзо й е консултанта
              Ми то и аз искам мир по света и всички жени да са като манекенки, ама не се получава така

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
                Виж с'а, Ивелина иска да прави по 7% на месец от дей трейдинг

                А Exxs-a / Терзо й е консултанта
                В "моята фирма" и на 1% бих бил доволен
                Дори и не много дългосрочно, примерно след 3-4 такива години бих се "пенсионирал" от пазара. Е не баш всичко, може би ще оставя 1/4 ( портфейла на малкия) че той е с поне 15г+ хоризонт.

                Коментар


                • няма как дюрацията да е 99 и нещо това означава се облигациите са със срок над 100 години

                  Коментар


                  • Равновесие, защо като гледам bid/ask за дългите дюрации на USTs ми дава някакви числа като 99.45, а за 3 месечните ми дава 0.115 което май е yield-a

                    Гледам в Eikon

                    Коментар


                    • Виж с'а, Ивелина иска да прави по 7% на месец от дей трейдинг

                      А Exxs-a / Терзо й е консултанта

                      Коментар


                      • При инвестиране важното е не да се контролира доходността, а да се контролира риска. Доходността е винаги функция на късмет - който е неконтролируем и на риска - който е контролируем. За това е нормално човек да се фокусира върху това което може да контролира - риска.

                        Имаш един риск който е ясен - пазарния риск. Така ако инвестираш в пазарен риск, ще носиш пазарния риск и съответно ще имаш пазарната доходност. Това е принципа на ETF.

                        Да кажем че искаш да носиш 20% по-висок риск от пазарния, съответно да очакваш доходност около 20% по-висока от пазарната. Това можеш да го постигнеш по три начина. Лесния начин е просто като вземеш 20% дълг и го бутнеш пак в пазарен индекс - така общата ти доходност върху собствения капитал ще е 20% над пазарната - лихвите по-дълга.

                        Втория по леснота начин е да сложиш 60% в пазарен индекс и да сложиш 40% в отделни компании със средна бета около 1.5. Или 80% в пазарен портфейл и 20% в компании със средна бета 2.
                        Така общата бета на портфейла ти ще е 60%*1 . + 40%*1.5 или общо 1.2. Дори и да се издъни човек в подбора на компаниите поне 60% от портфейла му ще се движи с пазара. Подобно нещо правят повечето активно търгуващи фондове. Имат си портфейл, който е сходен с пазарния и вдигат делът на едни компании, а свалят дела на други компании, така че да настроят риска според мандата на фонда.

                        Най-трудния начин е да си конструираш сам портфейл, който като диверсификация е сходен до пазара, но средната му бета е около 1.2. Това вече е много трудно за изпълнение. Дори човек с десетилетие опит и отлично образование може да не успее да се справи. Или ще издъни диверсификацията или ще издъни риска. Така вече портфейла му може да не е свързан достатъчно добре с пазара и да не прави достатъчно пари когато пазара расте, а да губи пари когато пазара пада.

                        Ако иска пък портфейла му да носи по-малък риск от пазара си е елементарно просто слага подходящ процент във фондове за облигации.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнение

                          Много детайлно се аргументираш, но според мен неправилно. Конкретен пример с мен. Ако вчера бях продала Fortum на 18,26 евро при очевиден скок както го уцелих и интуицията ми викаше "Продай", но разума и най-вече алчнoтията и страхът да не пропусна печалба ми викаха "Изчакай може още да се качи" , сега падна и можеше да го купя по-евтино и следващия път пак от него да спечеля. Така мога да се концентирам само в него (въпреки че точно Fortum никак не е подходящ за трейдинг, но просто го давам като конкретен пример) да си го въртя и да си печеля. Принципно това ми беше и първоначалната идея, но много се разсейвам и без да искам похарча парите за друго и после не мога да го взема същото като му падне цената. На теория всъщност нещата не са чак толкова трудни. Проблемът е, че рогатия използва вродените ми любопитство, импулсивност и склонност към риск и ме разсейва и тласка да правя губещи стъпки.
                          Ако - няма значение. Имат значение само предприетите действия. А колкото повече търгуваш толкова повече ще грешиш. Ще си и права в доста случаи но в общи линии грешките ще са много повече. За това навсякъде се препоръчва дългосрочен хоризонт и инвестиране в диверсифицирани портфейли, а не в отделни компании. така вероятността за грешка става много по-малка.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от k.o. Разгледай мнение
                            Пече се в конгреса нов пакет от стимули, за който май нямат големи разногласия. Имат 2 седмици до края на юли и ще се постараят да е готов преди да изтекат текущите помощи. С тези трилиони, които се наливат, отделно 100 дни до изборите в САЩ, все по - ме съмнява за някакъв спад/корекция или изобщо нещо, което да смъкне индексите с повече от 5-10%.
                            така е, плюс стимулите от ЕС, както и напредъка на ваксината от Оксфорд.
                            Отделно, Министерството на финансите на САЩ разполага с парично салдо в размер на 1,8 трилиона щатски долара, което Тръмп ще употреби.
                            На противовес остават лошите отчети и данни за безрзботица.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                              Когато човек купува дългосрочно трябва да е прав само веднъж. Когато си върти парите през шест месеца трябва да е прав когато продава, трябва да е прав и когато купува и това два пъти в годината. Значи трябва да е прав 4 пъти на година. Това ако само цъка един ETF. Ако обаче върти едни десетина позиции трябва да е прав вече 40 пъти или хайде поне 22 пъти в годината. Ако обаче прави дейтрейдинг трябва да е прав стотици пъти в годината.

                              Много по-вероятно е да е прав веднъж, а не стотици пъти.
                              Много детайлно се аргументираш, но според мен неправилно. Конкретен пример с мен. Ако вчера бях продала Fortum на 18,26 евро при очевиден скок както го уцелих и интуицията ми викаше "Продай", но разума и най-вече алчнoтията и страхът да не пропусна печалба ми викаха "Изчакай може още да се качи" , сега падна и можеше да го купя по-евтино и следващия път пак от него да спечеля. Така мога да се концентирам само в него (въпреки че точно Fortum никак не е подходящ за трейдинг, но просто го давам като конкретен пример) да си го въртя и да си печеля. Принципно това ми беше и първоначалната идея, но много се разсейвам и без да искам похарча парите за друго и после не мога да го взема същото като му падне цената. На теория всъщност нещата не са чак толкова трудни. Проблемът е, че рогатия използва вродените ми любопитство, импулсивност и склонност към риск и ме разсейва и тласка да правя губещи стъпки.

                              Коментар


                              • Когато човек купува дългосрочно трябва да е прав само веднъж. Когато си върти парите през шест месеца трябва да е прав когато продава, трябва да е прав и когато купува и това два пъти в годината. Значи трябва да е прав 4 пъти на година. Това ако само цъка един ETF. Ако обаче върти едни десетина позиции трябва да е прав вече 40 пъти или хайде поне 22 пъти в годината. Ако обаче прави дейтрейдинг трябва да е прав стотици пъти в годината.

                                Много по-вероятно е да е прав веднъж, а не стотици пъти.

                                Коментар

                                Working...
                                X