IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение

Шортенето никога не може ти донесе прилична доходност в по обозрим хоризонт спрямо дори обикновеното индексиране.
    Историята на пазарите многократно го е доказала.
    Дори и баш майсторите измежду тия 0.01% които го умеят доста често отнасят хурката.
    Да не говорим за RR.
    За мен има само ограничена стойност ако решиш да хеджираш някои по дълги позиции.
    +1

Коментар

• Убеден съм, че Шункича като цяло или е на малка печалба или на нулата или на малка загуба. Ако беше на голяма загуба до сега да се отказал. Така че нека му признаем поне успеха, че се задържа над водата в дейност, при която повечето ритейлъри губят и то много

Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение
      Не слагаш стопове и играеш къси на балоняка Епъл за педесет стинки печалба и всеква друга бърза спекула.
      И кво викаш, наблюдението и усещането на пазара те предпазва.

Коментар

• Първоначално изпратено от pantaleev Разгледай мнение
        Т

П.С. Ако някой въобще се интересува от мнението на новобранец, който реално търгува на американската борса. Аз имам супер малко опит с по-голяма сума на борсата, но петъка покрай Ташунковите идеи и аз шортнах Епъла (доходност около 0.4% за 4 часа, естествено с сума само около 3% от цялото портфолио). Харесва ми идеята за момента да се държи кеш основно и ако има шанс и за 0.1% на ден, защо да не го ползваш. А и може да си шортиш и акция, която така или иначе би си купил в случай, че нещата отидат на зле . Може би произтича от идеята, че аз като цяло не вярвам на пазара в момента (предвид политическа,икономическа ситуация, а и този вирус) и смятам, че е супер набалончен и се получава хем сърби хем боли. Никой не може да ме убеди, че това е нормално:
        Шортенето никога не може ти донесе прилична доходност в по обозрим хоризонт спрямо дори обикновеното индексиране.
        Историята на пазарите многократно го е доказала.
        Дори и баш майсторите измежду тия 0.01% които го умеят доста често отнасят хурката.
        Да не говорим за RR.
        За мен има само ограничена стойност ако решиш да хеджираш някои по дълги позиции.

Коментар

• Първоначално изпратено от pantaleev Разгледай мнение
          Има няма 10-15 човека пишат в тази тема/форум ... и то хора с много над средното интелектуално ниво
          Тука не си много прав. Подценяваш средното ниво.

Заяждането е от скука и баш ниско интелектуално ниво. Ето, ти правиш нещо. Хубаво/лошо, но правиш. Съответно можеш да споделиш конкретно преживяване, опит, идея... дори да попиташ нещо, което не ти е съвсем ясно, но искаш да научиш.

Какво обаче може да сподели Мунчо с 5те търговии за годината? Или Мариян, който е с 0? Да не забравяме, че сме в борсова тема. Какво им остава, ако искат да участват? Да копират чужди мнения отнякъде или да злобеят под форумните постове.

За това не е виновен народ, държава, киша или гриша, а конкретни никове и липсата на адекватна модерация. Ако Мунчо и Ватников вярно са едно и също лице, всяка надежда е напразна. Вторият съсипа всяка дискусия под статиите, нс първия му гледаме тук сеира.

Коментар

• То не му е мястото на това тука, обаче не мога да се сдържа да не го кажа. Ако човек погледне този форум, веднага добива представа защо България е в положението в което е. Има няма 10-15 човека пишат в тази тема/форум ... и то хора с много над средното интелектуално ниво .. и общо взето в темата са основно дразги и заяждане. То хубаво да има спорт-на злоба, ама чак пък толкова. Не знам дали има друг такъв народ като нашия.

Съжалявам за отклонението, обаче просто е жалко на какво прилича темата.

П.С. Ако някой въобще се интересува от мнението на новобранец, който реално търгува на американската борса. Аз имам супер малко опит с по-голяма сума на борсата, но петъка покрай Ташунковите идеи и аз шортнах Епъла (доходност около 0.4% за 4 часа, естествено с сума само около 3% от цялото портфолио). Харесва ми идеята за момента да се държи кеш основно и ако има шанс и за 0.1% на ден, защо да не го ползваш. А и може да си шортиш и акция, която така или иначе би си купил в случай, че нещата отидат на зле . Може би произтича от идеята, че аз като цяло не вярвам на пазара в момента (предвид политическа,икономическа ситуация, а и този вирус) и смятам, че е супер набалончен и се получава хем сърби хем боли. Никой не може да ме убеди, че това е нормално:

So far in 2020, NIO has sold 10,429 cars, up 68% from the same period last year (Mkt cap 60.70B)
            Toyota - 2019 - sold 10.7 million cars ( Mkt cap 233.31B )

Но пък и за момента няма друга алтернатива къде да ходят парите така, че играем и се пазим до колкото можем и кой както му пасва на характера/вижданията.

Доходност от 23 Септември, когато влязох с по-голяма сума е 10.2%, което за голяма изненада на професионалистите и многознайковците е много близко до sp500. В момента държа 49% кеш.
            Last edited by pantaleev; 15.11.2020, 01:58.

Коментар

• Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение

Не слагаш стопове и играеш къси на балоняка Епъл за педесет стинки печалба и всека друга бърза спекула.
              И кво викаш, наблюдението усещането на пазара те предпазва.
              Tи на ден колко печалба правиш? А на година?

И изобщо каква е целта на тази пръдня, дето я изпусна? Въпрос няма, съвет няма, споделяне на опит няма?

Коментар

• Първоначално изпратено от Ташунко със сапа Разгледай мнение

Стопове слагам само когато по някаква причина нямам възможност да гледам пазара.Иначе аз го наблюдавам през цялата търговия и на момента го усещам къде ми е входа и къде изхода.Понякога в рамките на 1 час сменя няколко пъти посоката и ако не го следя няма как да хвана диапазона в който да завъртя бързата спекула.Има дни в които до отваряне на редовната сесия съм изкарал 200-300 $ кеширани и мога да приключвам за деня,но на мен ми е интересно колко максимум може да направя и затова продължавам да играя.Както казват апетита идва с яденето .
                Не слагаш стопове и играеш къси на балоняка Епъл за педесет стинки печалба и всеква друга бърза спекула.
                И кво викаш, наблюдението и усещането на пазара те предпазва.
                Last edited by Todor Sabev; 14.11.2020, 22:45.

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
                  Като търгуваш, слагаш ли предварително profit taker и стопове, или го караш на усет?
                  Стопове слагам само когато по някаква причина нямам възможност да гледам пазара.Иначе аз го наблюдавам през цялата търговия и на момента го усещам къде ми е входа и къде изхода.Понякога в рамките на 1 час сменя няколко пъти посоката и ако не го следя няма как да хвана диапазона в който да завъртя бързата спекула.Има дни в които до отваряне на редовната сесия съм изкарал 200-300 $ кеширани и мога да приключвам за деня,но на мен ми е интересно колко максимум може да направя и затова продължавам да играя.Както казват апетита идва с яденето .

Коментар

Срамота. Не ми беше поста 1-2 реда, а цели три абзаца... споко, схванах. Чекам да дойде някой да напише за 50-ти път "щом фризьорки и таксиджии..." и да експлейне как ей сега, за малко, ще изкара пари, пък видиш ли ретейла? ще лузне.

Явно тука няма проблем да задръстваме с глупости. Чаках Марян или неговите приятели форумните милионери да пуснат това:

Quant Shock That ‘Never Could Happen’ Hits Wall Street Models

That revelation spurred the biggest moves ever in Quigley’s $3.9 billion portfolio. While stock benchmarks cheered the news, Wall Street’s most popular styles of quant trading got hit by a historic storm.

...

И типичното обяснение/оправдание на нулевака: Quigley spelled out the odds to clients in a note. As he computed it, the crash in the momentum factor was so rare that writing out the chances of occurrence on any given day required a 16-digit number -- followed by 63 zeroes.

https://www.bloomberg.com/news/artic...s?srnd=premium

Колко ли му е тоталът на този? Бас държа, че и той е бил вещ в изобразителното изкуство като Едиота. И колко ли удари от пазара трябва да получи, за да почне да уважава фризьорките и таксиджиите. Ма ме съмнява, че дори да занули, пак ще обяснява, че било 1 на милярд кърък и той не е виновен, не е ръб.
                    Това сега сериозно ли го пусна, 3 и 8 стандартни отклонения? Че март имаше дни с 15-20 сигми, при това преди фризьорките и таксиджиите да налазят пазара. След като обаче вече са тук не е лошо в паузите между двама клиенти да прочетат малко за разликите между извадка и популация

Коментар

• Като търгуваш, слагаш ли предварително profit taker и стопове, или го караш на усет?

Коментар

Oня ден, като доразтоварих Файзера, за малко да го скъся веднага. Едва се овладях. За шортене съм си обещал - докато нямам милион, най-много къси индекси. За жалост от Европа през IBKR най-хубавите, с як лост, са недостъпни.
                        Аз направих това ейпъла,но като цяло деня ми беше слаб.Нещо не вървеше играта.

Коментар

Цитирам оригиналния пост от 19-ти юни. Колко ли трябва да си жалък, за да лъжеш за елементарни неща по форумите и да разчиташ, че някой ще го домързи да пусне едно търсене. Барем ме изкараш с процент два по-ниска печалба. Същи като художника Едиот, дето "забравяше" половината компании.

19.06 WASH:
                          open: 33,88
                          close: 32,45
                          high: 33,12
                          low: 31,89

13.11: close 37,56

+ два пъти по 0,45 нето

Обща доходност: 18,5%

Ама понеже Мунчо е хомосексуалист, няма да му изтрием лъжливия клеветнически пост!
                          Верно ли Мунчо е нежняк??? Ей сега разбирам,защо имам непоносимост към него.

Коментар

• Първоначално изпратено от Ташунко със сапа Разгледай мнение

Хахахаха.Шортенете е по-велика игра от стискането на артиите .
                            Oня ден, като доразтоварих Файзера, за малко да го скъся веднага. Едва се овладях. За шортене съм си обещал - докато нямам милион, най-много къси индекси. За жалост от Европа през IBKR най-хубавите, с як лост, са недостъпни.

Коментар

• Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнение

Знаеш ли колко ми дреме на портфейла, че някой си не иска да ми верва

Разбрах кой е изял лайната и е сринал NIO. Знаех си, че такъв срив няма как да е случаен. За съжаление никой не може да предвиди кога ще се появи някой ненаял се манипулатор да срути поредната акция, че покрай нея срути още няколко. Шортерите и те трябва да се облагодетелстват. Кой нещастник е измислил шортенето да го застрелям

https://citronresearch.com/wp-conten...s-the-Plug.pdf

https://finance.yahoo.com/m/73e77b18-b6e4-3983-bab4-cd1c5ecf540b/as-nio-races-higher-.html
                              Хахахаха.Шортенете е по-велика игра от стискането на артиите .

Коментар

Петъчната порция интересни компании са WASH и мексиканските летища OMAB. И двете са силно подценени. В SA пишат, че изтеглянето на продукцията от Китай ще облагодетелства Мексико и съответно транспорта от тази посока. Предвид свързаността на двете икономики, това си остава чисто доларова компания.

За сведение NIOто за два дни е +10%.

И стига с простотиите. Как пък някои не се замислиха за секунда, че и от най-големия идиот може нещо да се научи. Признавам си, че съм само на тестов акаунт и повтарям, че повечето неща не са ми ясни. Отново призовавам по-напредналите да споделят конкретни идеи, а не общи приказки.
                                Цитирам оригиналния пост от 19-ти юни. Колко ли трябва да си жалък, за да лъжеш за елементарни неща по форумите и да разчиташ, че някой ще го домързи да пусне едно търсене. Барем ме изкараш с процент два по-ниска печалба. Същи като художника Едиот, дето "забравяше" половината компании.

19.06 WASH:
                                open: 33,88
                                close: 32,45
                                high: 33,12
                                low: 31,89

13.11: close 37,56

+ два пъти по 0,45 нето

Обща доходност: 18,5%

Ама понеже Мунчо е хомосексуалист, няма да му изтрием лъжливия клеветнически пост!

Коментар

Working...
                                X