IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от petyob Разгледай мнение
    Днес може да има волатилност с Файзер, заради сливането - https://www.fool.com/investing/2020/...t-merger-date/
    Въпросът е каква ще е посоката и как да го отиграем ?!?
    Господ знае. Файзер може да подскочи, но новата компания ще е рязко надолу в началото. При всички случаи ще има пикове в двете посоки. Виж графиката на MYL от последните дни. За секунди до 16,10 и след секунди 15,80.

Коментар

• Първоначално изпратено от Ташунко със сапа Разгледай мнение
      Вчера цял ден спекула завърших с 1615 $ кеширана печалба.Днес започвам добре.Имам 600 ейпъла на цена 119 $ а вече са 120 $ .Очертава се прекрасен ден отново .
      и тотала за месеца е?
      и от 1 януари е ?

Коментар

• Днес може да има волатилност с Файзер, заради сливането - https://www.fool.com/investing/2020/...t-merger-date/
        Въпросът е каква ще е посоката и как да го отиграем ?!?

Коментар

• Вчера цял ден спекула завърших с 1615 $ кеширана печалба.Днес започвам добре.Имам 600 ейпъла на цена 119 $ а вече са 120 $ .Очертава се прекрасен ден отново .

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
            Иначе съм на 38%+, но това включва дивидентите. С продадените опции сигурно минава 40%, но тях няма как да ги изчисля точно, защото jstock-a не ги поддържа. ГОЛЯМ и четвъртит го лапнах с LLNW и донякъде с ET и CXW.

Като най-голяма своя грешка определям продаването с 10-20% печалба на компании, които купих април-май на почти дъното. Другата ми най-голяма грешка е, че твърде късно почнах да се занимавам с борсите.
            Отново класика. От едно 40% напред, от друго на 0, от друго 20% назад и знаеш ли при равни тегла това колко прави ТОТАЛно?
            Ами 6,7% Тотал. Прити слабо. Донякъде би било добре, но при тези рискове и т.н.
            Просто няма данни да изчисля, но шанса ти е там, където и на другите.

Един път един приятел спекулант ми се хвали около 4 часа, от кое колко спечелил, това онова и нарая като го питах "е колко е тотала за годината" и той "ами минус 10% защото "дългосрочния портфейл е надолу". Завеса. Такива сте всички, хвалите се с печалбите, а загубите под килима. Типично само-чесане на егото, а ти от коментарите ти виждам, че си типичен его тип. Много е важно да се похвалиш. Идеално при човешката раса, поражда последователи, фенове и гъзолизци. Може да направиш пирамида, секта или просто да те сметнат за хахо.

Пожелавам късмет. Всеки успешен инвеститор е аномалия, тоест късмет.

Пожелавам ти късмет.
            Но за целта не трябва да се допускат класическите грешки, а именно овъртрейдинг, диверсификация (по-скоро трябва концентриран удар, но много умен, не емоционален, например при спад с 60% на пазарите риска да купиш не е голям, дори и да продължи още надолу), продажба на малка печалба, държене на голяма загуба.
            Само с късмет няма да стане. Трябва да не се допускат класическите грешки!
            Last edited by mpy_yordanov; 13.11.2020, 14:31.

Коментар

Ама пусто шубе да влизам с голям марджин
              Инвестирането на кредит е хазарт. Дори най-богатите хора в света са фалирали, защото не са спряли кредита, въпреки че са имали много пари.
              Та колко ти е ливъриджа?
              И един прост въпрос, като правиш МЕГА ДОХОДНОСТ (ако я правиш), защо ти е "марджин"?

Четейки виждам следното. Опитваш се да компенсираш слабата доходност с маржин. Много добра оптична илюзия. Фалитът е на хоризонта. Шанса е голям.

Кредитът превръща инвестирането в хазарт. Маржинът е ядрено гориво за ладичка, да не стопиш двигателя

Не е препоръка за нулиране на акаунти. За покупко-продажби и т.н.

Ама защо се страхуваш да влизаш с ГОЛЯМ. All in и каквото стане.

Всъщност проблемът е класически и е вкоренен в малкия капитал и големия риск, който се поема, защото се търси ХХ сума за издръжка на месец или за капитализиране.
              Например имаш 100 000 долара, с тях искаш да изкарваш 5 000 долара на месец и 60 000 долара на година за да живееш от инвестиране. Натискаш акаунта на макс, добавяш маржин. Гейм овър.
              Много са се опитали, 99% са сгазили лука. Малцина са оцелели и после пишат книги и обясняват колко са умни.
              Last edited by mpy_yordanov; 13.11.2020, 14:27.

Коментар

• Никой не си призна в DAX-a за аспирините, когато ръчках. Те все още са много добра сделка. Ама пусто шубе да влизам с голям марджин. Да не говорим, че там с дивидентите е кул. Иначе съм на 38%+, но това включва дивидентите. С продадените опции сигурно минава 40%, но тях няма как да ги изчисля точно, защото jstock-a не ги поддържа. ГОЛЯМ и четвъртит го лапнах с LLNW и донякъде с ET и CXW.

Като най-голяма своя грешка определям продаването с 10-20% печалба на компании, които купих април-май на почти дъното. Другата ми най-голяма грешка е, че твърде късно почнах да се занимавам с борсите.
                Last edited by terziеv; 13.11.2020, 13:44.

Коментар

• Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнение
                  Айде малко реални текущи резултати, че от толкова приказки глава ме заболя. Аз съм на 108% годишен профит за момента. Ваш ред е?
                  За година е рано да казвам. Първата ми в живота сделка на борсата е от 27. 05. тази година.
                  Около 55% съм в брой. Останалите проценти са в Байер (ок. 75%), Ролс, Ориндж и една отворена позиция продава EUR/GBP.
                  В ролс-а съм с 300 лв. така че и да фалират все тая. Ориндж-а като нищо ще падне отново до 9.5. Байер мисля, че само нагоре им е пътя.
                  Общо към момента - 36% плюс.

А проклетите Рена, които за 5 месеца успяха 5 пъти да отидат до 25.5 и пет пъти да паднат до 21, тоя път решиха да стават алианс на годината. Пфу!
                  Last edited by Никола20; 13.11.2020, 13:17.

Коментар

Айде малко реални текущи резултати, че от толкова приказки глава ме заболя. Аз съм на 108% годишен профит за момента. Ваш ред е?
                    аз съм на минус 20% незатоверена капиталова загуба ... хубавото е че нямам балоняци .. П/Е П/Б са ми ниски, взех повече дивиденти от миналата година ... така че не протестирам

Коментар

Продай всичко и тогава пак го кажи тука.
                      Вземи си 2-3 седмици почивка, иди някъде, забавлявай се, харчи и после пак ела и сначале.
                      Не се бъзикам - ще бъдеш много по спокойна за 2-я рунд.
                      Че сега май изглеждаш уравновесена като кенгуру на трамплин...

Коментар

........
                        x3, x4 печалбите обаче продължават да са другаде.
                        М, да, другаде са. Онзи ден, когато шортърите налазиха НИО-то и го свалиха до 38.9, аз се чудех да взема ли, да не взема ли.
                        И днес ще се чудя.

Друго си е да си купуш Ориндж и да ти расте с 1 % на година.

Коментар

Утре другиден, след 25 години ще занулиш, По-добре си купи рокли и си оправи циците.

Сериозно - раздели AMD позицията. Безумно ти груха, каквото и да направиш, но наистина не знам как имаш нерви да гледаш как портфейлът ти се лашка с по петцифрени суми за добър ден.

При мен, след скоковете от онези дни, вече ми призлява, когато видя +/- 1%. Преди -1% го възприемах спокойно, ама сега направо се препотвам. И обратното, при тези суми +1% ме праща в еуфория... и ме кара да губя мотивация за неща извън борсата.
                          Last edited by terziеv; 13.11.2020, 11:45.

Коментар

• Айде малко реални текущи резултати, че от толкова приказки глава ме заболя. Аз съм на 108% годишен профит за момента. Ваш ред е?

Коментар

• Извинявам се, че го играя пощальон, но това точно мнение за бабите много ми хареса: https://seekingalpha.com/article/438...mment-87063118 Много повече от самия анализ, който според мен е изсмукан от пръсти. С пълното осъзнаване, че човек харесва това, на което се надява. Но пък и няма нужда някой да ми казва, че жълтите единствени знаят и могат. Затова след фондовете и среброто, бабите ми бяха първата истинска акция. x3, x4 печалбите обаче продължават да са другаде.

Коментар

Дам, само колите и мацките са нагоре. Ама за вторите сглупих и продадох колове със страйк 25% нагоре... Както е тръгнало, още днес може да ги стигне. И ангеботи ангеботи... а аз баби баби. пфу

---

Много е забавно как компании, дето на нищо не приличат, катерят като изоглавени. Само защото тръгнали да (да казват, че) правят тротинетки.
                                още по-забавно е да печелиш от тях. Аз цял ден се чудих и накрая се престраших да разкарам интел и да купя тротинетки. Та не намазах много. А утре вероятно и ще се сринат след този зловещ пик.
                                Може и да съм сбъркала.... ама некакво ми олекна като разкарах интелите.... нищо че реализирах зверска загуба. Как можах толкова месеци да ги чакам да паднат за да ги продам на най-ниското.... Дано и с CCL не стане същото щото втори път не знам как ще го преживея - вече и кръвно взех да дигам....

Коментар

Working...
                                X