Първоначално изпратено от terziеv
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
-
Първоначално изпратено от jori Разгледай мнение
За кой дивидент? На мен за дивидента от 2020-04-15 са ми удържали 10%. Ти си подал W8BEN нали?
Коментар
-
А XOM се държи от $60. И по пътя надолу от време не време се повтаря, че много били падали и било време да се купува
Факир!
terziеv
Junior Member
·
20.05.2020, 20:04
При горивата съм в акции само. Нямам капацитет за друго. И без това чета по 2-3 часа на ден отчети, анализи и данъчна информация. Повече съм в каруцари, заради високите дивиденти и ниските цени март-април. ET, WES, MPLX, AM, MMP. WES го взех на 3 и го продадох на 6.95, отделно дивидента. Удари ми стопа, иначе не исках да го продавам. Още е изгоден, но заради данъците няма да влизам. Отделно една позиция XOM, но нея съм я взел на 60. На дейтрейдинг добре изкарах от BSM, но се препотих 100 пъти. АМ пълня почти всеки ден, тук го обсъдихме вече. Предимството при него (за нас, като неамериканци) е, че е корпорация, а не LP. 10% вместо 37% върху дивидента. От европейските доста добре седи OMV-то. Поне така ми се струва.
Коментар
-
Какво вика факирът terziev за ET? Огромни печалби, нали? Спиращи дъха печалби! Той се нахендри в ET баш на върха през юни на над $9
Ама сега се хвали с ET, нали? Знаем си ние стоката...
terziеv
Junior Member
·
07.06.2020, 20:00
Ми толкова ми е акълът. Два месеца се въртя около BSM и да пропусна, че са MLP. Как да е, АМ до миналата година е била MLP, но сега е нормална компания. Съветвам те да не взимаш MLP, a ако все пак вземеш - да не го търгуваш, а да го дръжиш. Но истинско държане - година две три. Аз се нахендрих с ET и ми взима 37% от дистрибуцията, но дори и така не е никак зле. Фармата ти е супер стабилна, но не особено перспективна.
Първоначално изпратено от vankata89 Разгледай мнение
ET е master limited partnership. Те нямат акции имат дялове водело си че си партньор във фирмата и данъчно се облага с някаква си K-1 форма във щатите ако си USA residential и е голямо главоболие. Ако нямаш нищо общо със щатите май нямаш тия грижи но те дерат яко с дивидентаLast edited by Money; 23.10.2020, 10:20.
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
В момента вадят луди пари и със сигурност ще върнат дивидента. Тогава ще излети съвсем. Юни месец я пусках тук, когато беше 19-20 долара, но едни експерти казаха, че била "шит". Нямам я в портфейла, само защото не може човек да има всичко.
Коментар
-
Първоначално изпратено от jori Разгледай мнение
За кой дивидент? На мен за дивидента от 2020-04-15 са ми удържали 10%. Ти си подал W8BEN нали?http://www.proflashgame.com
Коментар
-
Хахах, това вярно ми е най-големият шит (след CXW). Буквално. Купувал съм на 12. После направих някои покупки на 5 и нещо, но средната ми цена е 8,5. Държа го заради дивидента, но и там се прецаках. Бях съвсем нов и не бях сигурен как се облагат. Още повече IBKR нещо объркаха и не ми удържаха от първото плащане. Подлъгах се по това и влязох през глава. И после БАМ 27% данък.
Коментар
-
Хахах, това вярно ми е най-големият шит (след CXW). Буквално. Купувал съм на 12. После направих някои покупки на 5 и нещо, но средната ми цена е 8,5. Държа го заради дивидента, но и там се прецаках. Бях съвсем нов и не бях сигурен как се облагат. Още повече IBKR нещо объркаха и не ми удържаха от първото плащане. Подлъгах се по това и влязох през глава. И после БАМ 27% данък...
Коментар
-
Първоначално изпратено от pantaleev Разгледай мнение
Между другото един от твоите шитове днес е на 7.63% за момента ( ЕТ ). И Аз имам солидна ( за моя портфейл) позиция там .
AM/AR/WES/MPLX - това е моята добра игра в сектора. От всичките съм изкарал повече от двойно. За първите две съм писал поне едно 30 пъти. WELL пък (друга "шитня") ми е 15% от портфейла със средна цена 43. Няма да пиша колко ми е от днес резултатът, че някои или не вярват или се дразнят. Според мен обаче няма да задържи тази цена и утре ще има връщане.
Коментар
-
В момента вадят луди пари и със сигурност ще върнат дивидента. Тогава ще излети съвсем. Юни месец я пусках тук, когато беше 19-20 долара, но едни експерти казаха, че била "шит". Нямам я в портфейла, само защото не може човек да има всичко.
Коментар
-
Коментар
-
Първоначално изпратено от pantaleev Разгледай мнениеКакво мислите за WY (Weyerhaeuser Co) ? Аз мисля, че днес е добра позиция за влизане до отчетите им. Отчетите им са след няколко дена и мисля, че ще надхвърлят всякакви прогнози с това лято където беше.
Коментар
Коментар