IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнение
    Мнения за следните ракети

Ако искаш да ловиш ракетите, начина е да плащаш скенер. Друг начин не ми е известен.

https://www.blackboxstocks.com/
    https://flowalgo.com/
    https://tradeui.com/
    https://www.cheddarflow.com/

Скенера разбира се не ти казва коя ще е следващата ракета, но показва в кои акции и опции започва необичайно висока активност. Значи най-вероятно китове бързат да заемат позиции, защото знаят нещо предварително. Скенера лови само необичайни обеми и не показва дали очакванията са за нагоре или за надолу, но като се погледне чарта обикновено не е трудно да се отгатне. Ако можеш да си по цял ден пред компа, има смисъл да се плати за такава услуга. Много народ само на такива сигнали играят, ако си уредя свободно време, и аз бих се пробвал за спорта Доколкото съм разучил, трябва си тренинг как да се интерпретират сигналите, но основния принцип е че "една лястовица пролет не прави" и трябва да се видят добри потвърждения че за някоя акция става горещо. Наистина не знам повече.

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
      Няма се плашиш, важното е да купиш нещо. Почти няма значение какво. И все пак, добрите пари са в компании с малка и средна капитализация

Аз си се дразня малко, че след последните дивиденти и продажбата на wfc съм само 110% в акции. И не мога да се накарам да пазарувам на заем балоняци. Хем съм наясно, че всичко е нагоре, хем някакъв миши страх ме спира. Той и предразсъдъците, че е хубаво да купувам евтино. Въртях се вчера около AUY, ама бях решил да не взимам над 5 и се заинатих. Разумът вика - купувай, не се прави на натъртен праскач, но едно дяволче мрънка: луд ли си, ве! Това не струва и половината...

А leaps-новите за cxw така и не дойдоха на 0,60
      terziev, не можах да ти разбера притесненията. Като ти се вижда вече скъпа някоя акция - просто си купуваш малък обем първоначално. За MoneyManagеment едва ли не си чувал, ама защо не го прилагаш? Аз никога не влизам от раз с целия капитал предвиден за дадена акция, дори да ми се вижда евтина. Винаги се почва с малко и при спад добавям, но никога повече от предварително отделените пари. По-конкретно разделям предвидената инвестиция на три, но ако акцията е много шугава и се вижда че може да прави големи пируети в цената - разделям парите да са за пет влизания. Пример: Предвидил съм за влизане $1000, първото влизане е с акции за $333, ако потънат - като се заформи ново дъно, купувам за още $333. Ако пак потънат, имам пари за още едно влизане с $333. Забележи, че не се гледа колко броя акции купуваш, гледа се само с колко капитал се влиза. НЕ Е същото, ако купиш да кажем 10 акции, после още 10, и после още 10. Средната ти цена се подобрява значително повече по описания начин. Просто трябва да свикнеш да не се дразниш, че имаш накрая (да кажем) 57 акции, или 139 акции...т.е. не кръгличко число. Важното е като експозиция в $ да изглежда както трябва. Само да не забравя да повторя за новите колеги, че без да се види добре оформено дъно - няма основания да се добавя към позицията. Връхчета (при спадовете) не се ловят в тоя занаят!

Иначе влизанията с голи PUT опции също е добър тарикатлък, добре си се ориентирал. Но пак трябва да имаш резерви за евентуално добавяне и в тоя случай се добавя с подходящ брой опции разбира се. За които не разбират от опции, обяснявам накратко: При продажбата на PUT опция - веднага взимаме премията в кеш, и това ще ни е единствената печалба ако на падежа цената на акцията е тръгнала нагоре и се намира над страйка. Ако пък акцията потъне, късият PUT ще бъде упражнен и ще се окажем с дълга позиция (обикновено 100 акции), за които трябва да имаме парите да ги платим. Но понеже сме взели и премията, резултата е че все едно сме получили по-добра цена при входа. Накратко тарикатлъка може да се опише така: Продаваме PUT-ове за премия, на акции които нямаме нищо против да притежаваме и реално. Или взимаме само премията, или получаваме по-добра цена в момента на вход с дълга позиция. На английски често му се вика "short cash covered PUT", т.е. трябва да имаме нужния кеш ако се случи да ни упражнят опцията.

Има и още един тарикатлък: изобщо не се купуват акции или продават PUT-ове, ами вместо това се търсят подходящи warrants. Варантите пак са си опции, но се издават директно от компаниите с цел допълнително финансиране и са много дългосрочни, обикновено 3-5 годишни. Ако има варант който е дълбоко "out-of-the-money" на компанията която сме харесали, това е идеалния вариант да се закупи. Така не се плаща цялата стойност на акциите, гледа се само падежа да е достатъчно далече. Освен това възможната печалба е много повече в сравнение с покупката на акции, тъй като P/L (печалба/загуба) не е линейна функция. Пример за възможна печалба има примерно на тоя сайт: https://commonstockwarrants.com/
      По средата на страницата има примери за "potential gain..." ако вместо акцията е купен варанта. Разликата е много апетитна и стига да има подходящ варант, никога не бих се бръкнал да купя самата акция.
      Пример: наскоро купих 5000 парчета на HOFV (Hall of Fame Resort & Entertiment), Jul 01 `2025 $11.50 Call, по 30 цента и не мисля да продавам преди акцията да се върне на нива около $10. Там варанта ще струва около $2.80. Накратко за компанията: тия имат 10 бази за професионален (американски) футбол, работят с тях на принципа на франчайзинга. Единствения им проблем е локдауна заради вируса. Ама не само че не са фалирали, ами даже продължават да сключват все нови договори за партньорства за момента в който пак разрешат спорта и съм сигурен че запалянковците ще гледат да си наваксат. Всичко е било цветя и рози, решили са да се листнат публично и точно са приключили с всички процедури и ...са се надянали на локдауна. Миналата седмица вече леко отскочи акцията, но въобще не е късно за влизане. Не е инвестиционен съвет, само показвам, че така макс риска ми е 5000 х 0.30 = $1`500, вместо 5000 х 1.50 = $7`500, ако бях купил самата акция (тогава цената беше $1.50).
      Утре сигурно ще купя и варанти на SHIP (Seanergy Maritime Hold.), очаквам скоро да излетят, тъй като иначе рискуват да ги делистнат от NASDAQ, не отговарят на условието цената на акциите им да бъде над $1. Тия са гръцка фирма, имат шлепове каращи желязна руда за Китай, от месеци вече са заети на макс. Не виждам проблем мениджънта да извади добри новини във вид на предварителни резултати и да "оправи" несъответствието в цената на акциите.
      Накрая задължително да кажа, че варантите си имат и подводни камъни когато влязат "in-the-money", например има един куп затруднения за инвеститора да ги упражни и конвертира в акции. Тия условия ги пише само в проспектите при листването и инвеститора трябва сам да си ги издирва, досадна работа. Затова най-лесно е просто да се продадат ако сме на печалба.

Коментар

• И при мене "пасивният" високодивидентен беше/е по-напред от активния с ок. десет на сто. Ама там ADM е 30% от всичко и инфлацията твори чудеса (прочети пак писанията на ЕД за ташак). Сега вече не знам. Откак почнах и стратегии с опциите и голи путове на кило, няма как да ги сравня точно.

Коментар

• ти па, не се плаша от нищо, но ме е яд че всичките ми планове се провалят. То нормално да се случва от време на време, но когато се случва абсолютно всеки път и човек се обезверява, панира и му иде да се гръмне. На демото съм с 914 000 крони печалба за 3 месеца. Там купувам със замах без и секунда да се замисля. А в реала за почти 10 месеца съм спечелила по-малко и то след големо мислене и нерви преди да купя и продам всяка акцийка. Ми дразнещо си е мамка му. На сина ми пак аз избрах в кои компании да му инвестирам капитала и на него всичко му е нагоре. А моите дето купувах през това време всички са на минус. Това ако не е каръщина не знам кое е.

Коментар

• https://en.wikipedia.org/wiki/Jesse_Lauriston_Livermore
            Бащата на съвременните инвеститори

At one time, he was one of the richest people in the world; however, at the time of his suicide, he had liabilities greater than his assets.

Коментар

• Няма се плашиш, важното е да купиш нещо. Почти няма значение какво. И все пак, добрите пари са в компании с малка и средна капитализация

Аз си се дразня малко, че след последните дивиденти и продажбата на wfc съм само 110% в акции. И не мога да се накарам да пазарувам на заем балоняци. Хем съм наясно, че всичко е нагоре, хем някакъв миши страх ме спира. Той и предразсъдъците, че е хубаво да купувам евтино. Въртях се вчера около AUY, ама бях решил да не взимам над 5 и се заинатих. Разумът вика - купувай, не се прави на натъртен праскач, но едно дяволче мрънка: луд ли си, ве! Това не струва и половината...

А leaps-новите за cxw така и не дойдоха на 0,60
              Last edited by terziеv; 09.01.2021, 19:58.

Коментар

На твое място бих сложил някоя хилядарка на китайците, които уж ще ги махат от борсата. CEO например.

...

a за другото - гледай този пич как търгува на живо. Занимава се бая с техниката, ама иначе е от моята партия.

https://www.youtube.com/c/PatrickWieland
                нема хилядарка. Турнах я на Модерна уж беше тръгнала нагоре ама смени посоката след моя вход както винаги

Коментар

• Първоначално изпратено от jori Разгледай мнение
                  Една форумна мистерия се разплете ... DAC
                  Вече се бях отчаял. Всички гърци са нагоре, но тези просто убиха рибата, а representjah едно мерси не рече.

Ама нещо не съм Ванга днес; Теслата не можа да удари 900.

---

В интерес на истината каруцарите имат още път нагоре. Но някак си аз нямам топките да купувам акции, които два три месеца направиха x2
                  Last edited by terziеv; 09.01.2021, 00:17.

Коментар

• На твое място бих сложил някоя хилядарка на китайците, които уж ще ги махат от борсата. CEO например.

...

a за другото - гледай този пич как търгува на живо. Занимава се бая с техниката, ама иначе е от моята партия.

https://www.youtube.com/c/PatrickWieland
                    Last edited by terziеv; 08.01.2021, 23:39.

Коментар

Сега Ако и Фортумченцето си продала...
                      не съм ама много малко съм наляла там. Мисля за дивидент да си ги държа. Модерна обаче ме яде. Така предния път ме яде 2 месеца ама накрая се реваншира. Ама тоя път късметът май е по-малко реалистичен.

Коментар

• Една форумна мистерия се разплете ... DAC

Коментар

• Оооо, днес имаме лоши данни за безработицата в САЩ. Това вероятно означава, че чакаме нови върхове на индексите и Tesla на 900-100. Купон да има. Ако почне гражданска война сигурно Дау ще удари 40000

Коментар

• Сега Ако и Фортумченцето си продала...

Коментар

Кво ти дреме, ве. Нали имаш койни. Капаро за яхтата сложи ли?

От фармата като цяло не очаквай чудеса. Може да пробваш с имотните, че май само те останаха. Ако имаш свободен ресурс. AVB, ESS, EQR... ако не ти се рискува - STAG, WPC са железни. Финовете май са прекалено скъпи вече. Нафта / тръби ... и там не е толкова далавера вече. Вариант е TALO, че там е 50/50 положението и може да излети. Аз съм там.
                              Кога съм казала, че имам? Имах за около 2 седмици малко и ги махнах. Уж да копая, ама се оказа, че в тази държава И това е безсмислено щото скъп ток. Абе тук не е за предприемчиви и работещи, а за лежащи плужеци на помощи

Коментар

• Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнение
                                Почти всичко беше нагоре днес. Само Moderna дава заден. Хем я одобриха за Европа. Има ли шанс тази акция да ходи нагоре?
                                Кво ти дреме, ве. Нали имаш койни. Капаро за яхтата сложи ли?

От фармата като цяло не очаквай чудеса. Може да пробваш с имотните, че май само те останаха. Ако имаш свободен ресурс. AVB, ESS, EQR... ако не ти се рискува - STAG, WPC са железни. Финовете май са прекалено скъпи вече. Нафта / тръби ... и там не е толкова далавера вече. Вариант е TALO, че там е 50/50 положението и може да излети. Аз съм там.

Коментар

Working...
                                X