Първоначално изпратено от terziеv
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
[QUOTE=terziеv;n3701573]Първоначално изпратено от Ivetka Разгледай мнение
Баси, в това има смисъл. От два три дни не мога да позная форума. Наистина късите са се набухали до козирката, но вчера изтъргуваха 143 млн. дяла!!!
Т.е. заеби това "не е препоръка" и кажи дали смяташ, че са останали още къси за душене. Премаркета е убийствен и ме е малко страх на тези нива.
При резки движения се активират HFT и дейли трейдърите и оборотът е много заблуждаващ. Според мен вчера по-скоро имаше бикове, които акумулираха в комбинация с gamma squeeze . Да видим дали ще има 13D скоро.
Шортовете дори не са започнали да се покриват.
Иначе сметка много на коляно:
1.Текущ маркет кап 2млрд.
2. Продажби 2020 6млрд от които 1.3млрд онлайн
3. Очаквани продажби 2021 около 8-9млрд, от които 1.5млрд онлайн.
4. Средния p/s на online sales е 3
5. brick and mortar peer да кажем е best buy на около 0.5 p/s
1.5*3+7.5*.0.5=8.25млрд или около 4x на текущите нива- демек акция около 120$
Тук изобщо не влиза turn around възможността в лицето на Ryan Cohen и огромния шорт интерест (който на всичко отгоре носи около 10% на акциите, които държите).
Забравих да кажа, че компанията почти няма дълг- около 300млн при 8-9 млрд. продажби
- 4 Харесвания
Коментар
-
[QUOTE=Ivetka;n3701566]Първоначално изпратено от Никола20 Разгледай мнение
1. Акцията е циклична, а сега е началото на новия супер цикъл при конзолите. През идните тримесечия ще генерира огромен паричен поток.
2. Нов мениджмънт в лицето на Ryan Cohen (създател на Chewy с 40млрд. маркет кап и би Амазон в онлайн търговията). Влиза в GME като най голям акционер и с него са CFO и COO на Chewy.
3. Стратегическо партньорство с Майкрософт.
4. Невероятен шорт интерест. Шортнати са 71млн акции при 69млн акции тотал. Фрее флоута се изчислява на около 25млн.акции. Има предпоставки да се случи шорт скуизът на всички времена, но това е само бонус към фундаменталната сила на бизнеса.
Това е накратко. Не е препоръка за нищо, най-малкото пък за инвестиция.
Поздрави
Т.е. заеби това "не е препоръка" и кажи дали смяташ, че са останали още къси за душене. Премаркета е убийствен и ме е малко страх на тези нива.
Коментар
-
[QUOTE=Никола20;n3701547]
1. Акцията е циклична, а сега е началото на новия супер цикъл при конзолите. През идните тримесечия ще генерира огромен паричен поток.
2. Нов мениджмънт в лицето на Ryan Cohen (създател на Chewy с 40млрд. маркет кап и би Амазон в онлайн търговията). Влиза в GME като най голям акционер и с него са CFO и COO на Chewy.
3. Стратегическо партньорство с Майкрософт.
4. Невероятен шорт интерест. Шортнати са 71млн акции при 69млн акции тотал. Фрее флоута се изчислява на около 25млн.акции. Има предпоставки да се случи шорт скуизът на всички времена, но това е само бонус към фундаменталната сила на бизнеса.
Това е накратко. Не е препоръка за нищо, най-малкото пък за инвестиция.
Поздрави
- 6 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ivetka Разгледай мнение
Кака не търгува с вътрешна информация, а е много начетена и прави анализи
Какво значение има цената колко е преди няколко месеца??? Да не би това директно да влияе на възможностите пред бизнеса и паричните потоци?
По твоята логика няма да купиш и сега щото е скочила много, а още повече хора ще станат милионери GME като се качи на трилентовата магистрала
Коментар
-
Първоначално изпратено от Никола20 Разгледай мнение
Е, то човек ако знае коя прогноза е вярна...
Ти така и не каза защо си толкова уверена. Към онзи момент вече бяха 300% нагоре спрямо средата на юли.
Можеше да кажеш, примерно:
"Кака работи там" или "Кака е в борда на директорите", а защо не и "Кака Ивка държи контролния пакет и е подготвила сериозно развитие".
Какво значение има цената колко е преди няколко месеца??? Да не би това директно да влияе на възможностите пред бизнеса и паричните потоци?
По твоята логика няма да купиш и сега щото е скочила много, а още повече хора ще станат милионери GME като се качи на трилентовата магистрала
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
Никола20 , можеш да продадеш и преди плащането и пак ще получиш парите. Внимавай обаче за точната дата на записване, не винаги сайтовете/платформата показват достоверно. С pfe нямаш такива грижи, защото е грамадна.
С Pfizer няма да се занимавам. Нямам достатъчно в брой, за да си струва усилията.
Коментар
-
Ще се научите да слушате кака ви, ама ще е късно. Жал ми беше за Ивелинчето и затова споделих акцията, ама понякога хората сами си бягат от успеха
Ти така и не каза защо си толкова уверена. Към онзи момент вече бяха 300% нагоре спрямо средата на юли.
Можеше да кажеш, примерно:
"Кака работи там" или "Кака е в борда на директорите", а защо не и "Кака Ивка държи контролния пакет и е подготвила сериозно развитие".
- 1 like
Коментар
-
Ще се научите да слушате кака ви, ама ще е късно. Жал ми беше за Ивелинчето и затова споделих акцията, ама понякога хората сами си бягат от успеха
Коментар
-
Първоначално изпратено от Д.Петков Разгледай мнение
Гледам, че QS (QuantumScape) пак са за нагоре от $55, таргет $85. За който има свободен ресурс да го играе, аз съм напълнил вече ремаркето със връх и само ще го гледам. Луда калинка е тая акция.
Коментар
-
Можеш да посееш мъдрост и за останалите от нас. Предубеден съм към "технологични", но на добра цена е друго.
~
Никола20 , можеш да продадеш и преди плащането и пак ще получиш парите. Внимавай обаче за точната дата на записване, не винаги сайтовете/платформата показват достоверно. С pfe нямаш такива грижи, защото е грамадна.Last edited by terziеv; 14.01.2021, 11:46.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Никола20 Разгледай мнениеАбе, помните ли една какабеше писала за ГеймСтоп GME да купуваме когато бяха на 14 $. Само ги вижте в момента къде са!
Моля за извинение, кака!
- 2 Харесвания
Коментар
Коментар