IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Добре. Дайте ще поставим така въпроса ... Въпрос към : ravnovesie и pipbel понеже са емоционално стабилни и може да се води нормален разговор с тях и са заслужил инвеститор.

Например вие как смятате след последните събития около GME и като излязоха наяве толкова кирливи ризи за системата, главния начин на инвестиране актуален ли е все още ? Като търсене на хубава компания ... вземане и държане на акциите 1-2-5-10 години докато тя се развие и т.н. ? Въобще вярвате ли в системата ? Балансиране на портфолиото (там по едно време говорехте за пеперуди разни ). Това ли е начина на инвестиране в който вярвате.

Аз лично не вярвам на системата и за това начина ми на търгуване е по-скоро спекулативен. И в интерес на истината колкото по-агривна ми е играта толкова повече дърпам напред. Колкото повече акции държа толкова повече пазара ме направлява ( а то както се разбира въобще не е равностоен за всички и някои си го нагласят както им отърва )

Повечето дни просто се вижда как целия пазар се движи по сектори и как индивидуалните компании няма никакво значение как се представят. Те просто си вървят с посоката с която целия сектор се движи.

Ще се радвам ако споделите какво мислите по въпроса.

Коментар

• Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
      Не знам... това да искаш бърза печалба е дълбоко заложено в човешката психика, особено ако човек "вижда" други уж да го правят, па макар и това да е само цирк. Така че може да подведат някой за трейдване

Не знам колко е КПД-то на цялата работа. И аз мисля, че си губят времето. Но може и освен това троленето да им доставя удоволствие

Дето се вика всеки съди сам по себе си аз от тебе по голям трол в темата рядко виждам

Избиване на комплекси на килограми и непрекъсанти обиди към тези дето реално пишат по темата какво мислят

Това че ти не си съгласен с тяхното мнение не е причина да пълниш темата с комплексарщина

Коментар

• Първоначално изпратено от pantaleev Разгледай мнение

Мерси за идеите. Аз просто забелязвам, че трябва да се играе ежедневно и да се разцъкват спекулативните иначе трудно се мърда напред. В дни като днешния където индексите се въртят леко нагоре или леко надолу са страхотни. В дни в които всички пари от борсата се насочат към големите технологични компании просто става мазало с моя баланс (понеже аз нямам нито една технологична освен ако не броим BABA). Може би трябва да си взема и някой индекс както препоръчват по-опитните.
        Никакви идеи истински нямам... поглеждам графиките за деня на gme и amc и се чудя дали да не ходя да търкам билетчета. Един индекс ти требе REML... не помня дали пишеше във форума, когато мрънках за него. При теб едва ли ще има проблем да го купиш. Е, друго беше да се вземе на 2-3 долара, ама каквото това.

Иначе идеята ми е извън САЩ/ЕС да почна да търгувам, ама много зор с намиране на информация на подходящ език за компаниите. Пък и по-лесно да ти теглят балтията при някой паричен превод.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение

как смяташ минало ли е дъното или не - графиката е реална
          И какво те вълнува, нали няма смисъл VIX-a?

http://vixcentral.com/ В секция Contango гледаш линията F4-F7, че е показва по-трайната тенденция и виждаш, че НЕ сме на добро дъно в момента. Добре щеше да сме на +5%, значи е лесно възможен още 5% спад. Но е имало по-дълбоки спадове, като през дълъг период на 2017г -> +15%. По време на срива през март`20, контангото логично е направило отрицателен пик до минус 25% (когато VIX-а прави връх), просто за ориентир. Значи е добре да се предвиди влизане на 2-3 порции, идеално дъно няма кой да го дочака.
          И ДА, дъната при VIX-а НЕ се определят като техническа подкрепа на графиката на самия VIX, щото същия не оценява някакъв конкретен актив, ами е ...едно друго нещо. Ама най-обичам да ми обясняват у българските форуми, колко съм тъп хе-хе...

П.П. На никой нито съм обиден, нито съм засегнат - напротив. Тука съм да се забавлявам, че по изключение имам свободно време и едва ли ще е за дълго.

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

Другото - затворите (GEO, CXW) са интересна игра, но ако имаш нерви. Може да стане бая по-зле, преди да стане по-добре. Aве, май най-добре спаците. Ето няколко, които имат варънти:

LGVW, VIH, VGAC, EXPC, BFT, NPA...

БФТ ще изкара Paysafe на пазара...

Мерси за идеите. Аз просто забелязвам, че трябва да се играе ежедневно и да се разцъкват спекулативните иначе трудно се мърда напред. В дни като днешния където индексите се въртят леко нагоре или леко надолу са страхотни. В дни в които всички пари от борсата се насочат към големите технологични компании просто става мазало с моя баланс (понеже аз нямам нито една технологична освен ако не броим BABA). Може би трябва да си взема и някой индекс както препоръчват по-опитните.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
              Ок, бях се зарекал да не давам конкретни идеи, но като пуснах толкова негативни коментари може би е редно.

Като времеви диапазон може би за три години ще се разгърне изцяло

https://finance.yahoo.com/quote/OTGL....tsrc=fin-srch
              Яко са ги напънали хиените...

Коментар

• Ок, бях се зарекал да не давам конкретни идеи, но като пуснах толкова негативни коментари може би е редно.

Като времеви диапазон може би за три години ще се разгърне изцяло

https://finance.yahoo.com/quote/OTGL....tsrc=fin-srch

Коментар

• Първоначално изпратено от pantaleev Разгледай мнение
                  Хайде спрете да се заяждате. Това няма смисъл.

Някой, има ли някакви идеи за борсата за до края на седмицата ? Защото в момента аз мисля, че сме в равновесие . И утре може да е доволно зелена или доволно червена, като гледам каква воатилност има последните дни.

Просто някой ако има някакви идеи ( все пак да си играем със спекулативните акции ) ? Ясно, че някой ще познае ... някой не, да не вземете пак да си мерите ....
                  Аз си казах прогнозите. Имотни / нафта са все още на далавера само. Чисти молове/офиси обаче не бих взимал. От моите бих взел пак UBA, ама там не е за спекула, а по-скоро да закотви портфейла, да не ти скъсва нервите със скокове/спадове от по 20%. За пари - Спаците... колкото и да не ми се иска, но е факт. Варънтите им са добра спекула. За чиста спекула може и BA... и чакаш "добри" новини.

... ама вече не знам. Почвам да си мисля, че най-добре да купиш по малко от всичко, което е безумно евтино, да не ги мислиш много парите и просто да чакаш някъде джакпот.

Иначе при APT няма нищо специално днес, просто късите бягат.

===

Другото - затворите (GEO, CXW) са интересна игра, но ако имаш нерви. Може да стане бая по-зле, преди да стане по-добре. Aве, май най-добре спаците. Ето няколко, които имат варънти:

LGVW, VIH, VGAC, EXPC, BFT, NPA...

БФТ ще изкара Paysafe на пазара...
                  Last edited by terziеv; 03.02.2021, 21:09.

Коментар

• Ако някой се е засегнал с коментара ми че не може да открие дъна ако иска пак да се пробва - ще пусна 6 реални картинки, ако познае 5 от 6 дъна ще му се извиня

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
                      Равновесното таман поспря с глупостите, ама не издържа и пак отвори чекмеджето с лайната. Стига квалифицира хората, дееба! Някой казва и ти скачаш да обясняваш как бил тъп. Дай няколко КОНКРЕТНИ идеи за правене на пари, пък тогава се прави на разбирач.
                      Когато някой говори тъпотии не може да сърди че му казвам че говори тъпотии - поне не във форум за финанси. Ако иска душевна подкрепа да ходи в бгмама

Коментар

• Не знам... това да искаш бърза печалба е дълбоко заложено в човешката психика, особено ако човек "вижда" други уж да го правят, па макар и това да е само цирк. Така че може да подведат някой за трейдване

Не знам колко е КПД-то на цялата работа. И аз мисля, че си губят времето. Но може и освен това троленето да им доставя удоволствие

Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                        Лошо място да го правят - няма ли групи с фенове на Криско, Манчестър Юнайтед или нещо там конспиративно - трябва да са кръгли идиоти да продават глупости на място където хората разбират какво правят

Коментар

• Равновесното таман поспря с глупостите, ама не издържа и пак отвори чекмеджето с лайната. Стига квалифицира хората, дееба! Някой казва и ти скачаш да обясняваш как бил тъп. Дай няколко КОНКРЕТНИ идеи за правене на пари, пък тогава се прави на разбирач.

Лошо място да го правят - няма ли групи с фенове на Криско, Манчестър Юнайтед или нещо там конспиративно - трябва да са кръгли идиоти да продават глупости на място където хората разбират какво правят
                          <==================

Това даже не го бях видял. Ходи си играй в пясъчника.

Коментар

• Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
                            Спориш с цяла тролска група, която реално не търгува

Според мене не е случайна, че знаят наизуст кой брокер с какви такси е и т.н. Идеята е да се насърчи хаотичния трейдинг

Коментар

• Хайде спрете да се заяждате. Това няма смисъл.

Някой, има ли някакви идеи за борсата за до края на седмицата ? Защото в момента аз мисля, че сме в равновесие . И утре може да е доволно зелена или доволно червена, като гледам каква воатилност има последните дни. А и като че ли са по изчерпани положителните новини, които да я дърпат напред. Ясно че за стимулите скоро няма да се разберат след като отказаха по-малкия план от Републиканците.

Просто някой ако има някакви идеи ( все пак да си играем със спекулативните акции ) ? Ясно, че някой ще познае ... някой не, да не вземете пак да си мерите ....

Last edited by pantaleev; 03.02.2021, 21:02.

Коментар

• Спориш с цяла тролска група, която реално не търгува

Според мене не е случайно, че знаят наизуст кой брокер с какви такси е и т.н. Идеята е да се насърчи хаотичния трейдинг

Тъй като ми е ясно че няма как някой да знае дали е било дъно или не - което ми е и тезата - пускам и цялата история за откриване на дъна

Коментар

Working...
                                X