IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ПИЧ Разгледай мнение
    ослушване, ослушване, като свинки във папур
    Който миналата година събираше добрите подценени акции като мишленце, сега се радва на биченце. Който купува без мисъл балоняци, него го дебнат диви свинаци.

Пич, МА? На ~270? Ти сериозно ли? Ако бях чел
    умни книжки на ангелски, щях да ти напиша нещо за моут, за маржин уф сейфти...

Каката да направи един акаунт в Торото, че да я следваме.
    Last edited by terziеv; 19.03.2021, 11:28.

Коментар

• ослушване, ослушване, като свинки във папур

Коментар

• Петков, нямам идея от такива неща. Това за мен е шум, над капацитета ми е. Затова избирам най-елементарните варианти. Политическият риск ми се струва бая по-висок. Иначе в момента много затворени мощности, намаляване на инвестициите... и знаем какво се случва след подобен цикъл. Не бих заложил живота си на това, но няколко хилядарки мога. Още повече, че сега цената на компаниите е по-ниска от времето, когато нафтата беше на същото равнище. За близкото бъдеще - голям ръст в потреблението на газ. За това съм готов да заложа повече. - яко путове за ar/am вчера. Извън парите, че не искам да си вдигам много средната цена.

Иначе се надявам на още спад, като от вчера, но трудно ще ни огрее под 50. Не само нафтата, всички реални и суровини върнаха. Аз съм голям фен и на въглищата и го отиграх чрез HCC. То може и за тях да са намерили някакъв заместител, но както казах, аз съм по-просто устроен и нямам капацитет за толкова широк поглед.
        Last edited by terziеv; 19.03.2021, 10:13.

Коментар

• Това да не правиш нищо е много трудно и една от причините много професионалисти да се провалят. Хората във фондовете са обикновено енергични и дейни люде, за които неправенето на нищо е психологически непоносимо състояние. На такива типажи ужасно много им се иска да правят нещо

А проблемът е, че за да основеш фонд, в общия случай трябва да се внедриш в "индустрията" като почнеш в някоя от големите инвестиционни банки, за предпочитане Голдман

Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
          Нищо не прави. Човек действа само тогава когато знае какво прави Най-хубавото е, че на борсата не е необходимо да знаеш всичко. Стигат ти само няколко добри идеи на година и да действаш само по тях.

Коментар

• Първоначално изпратено от Ivetka Разгледай мнение
            Днес влязох в една сделка, която обмислям от повече от месец, но с оглед днешния спад, реших да натоваря малко маржина (Ackman още ми се бави със сделката за Пършинг)

С една дума- петролец

По ред причини, дето няма да ги изброявам сега, смятам че петрола има потенциал да нарастне много през 2021. Алокацията е около 10% от портфейла, като е разпределена 75% в януарски опции нa XLE (страйкове $65 и $88.21), а останалите 25% са в опции на Дек. фючърси (страйкове 85 и 100).

От commodities нищо не разбирам, но определено искам да се хеджирам от инфлация и покрай GME съм част от изключителна група инвеститори и в този случай смятам да им се доверя.

Нищо от това не е препоръка
            Моите уважения към твоята "изключителна група инвеститори", но ми се струва че са просто зле информирани. По мои преценки се задават "форс-мажорни обстоятелства" за петрола, не виждани и не чувани досега в историята. Твоят пост ме подсети да напиша какво знам по случая във форума на Матеев, където може да се види и хронология от месеци. Моят съвет е да го прегледаш и после си прецени, никого нищо не съветвам. Най-добронамерен съм и не искам колегите тука да бъдат изненадани от събитията. Самият аз не съм наясно какво да очаквам.
            На вниманието също и на Терзиев и Ивелина с тяхната любима нафта!

http://fff.bg/showthread.php?t=2087&...822#post162822

Коментар

• Първоначално изпратено от pantaleev Разгледай мнение

А не те притеснява това, че петрола е прекалено лесен за манипулиране. Също това че е един от главните инструментите за стъкмяване на инфлацията. А голяма инфлация и скъп петрол никой не иска.

68 долара се явява силна съпротива през 2019,2020 нищо чудно и през 2021г.Както казваш той е един от главните инструменти за инфлацията.А цени над 77 долара ще отприщят не контролирана инфлация и паника.Долара ще поскъпне,а това ще е минус за Американската икономика,лихвите ще се вдигнат и задлъжнелите компании ще се окажат пред фалит и най вече тех.компаниите.
              "църна му земя - невеста, тънка му пушка - зълвица, я чифт пищови - девери"

Коментар

• Първоначално изпратено от pantaleev Разгледай мнение

А не те притеснява това, че петрола е прекалено лесен за манипулиране. Също това че е един от главните инструментите за стъкмяване на инфлацията. А голяма инфлация и скъп петрол никой не иска.
                Друга е играта. Зеленизъм, спрени мощности, за разгръщането на които трябват години... ама ми се изтърка клавиатурата да пиша за нафтата. Получи се временен балон при нафтата, недей чете какви глупости пише по сайтовете, че става въпрос за политика. Иначе сме още в самото начало на катеренето. Пусни една търсачка тук и в темата за златото. Рискът е, че достъпът до най-добрите компании ти е под заплаха. Роснефт, Газпром, Синопек... и затова остава втора цедка като XOM, които трябва да напълнят борда с жени, негри и пе*и.

XLE е възможно най-неоправдания избор. Особено на този етап. Най-малкото опциите на XOM са си достатъчно ликвидни. Аз си държа хартии на XOM-чето, но отигравам цикъла през TALO. Надявам се на x3. Директно с фючърси със сигурност могат да се изкарат бая повече пари, ама не ги разбирам нещата

Коментар

• Първоначално изпратено от jori Разгледай мнение
                  Като попълвах данъчна декларация, в приложение 5 за доходи от прехвърляне на акции, има полета и за здравни осигуровки. Останах с впечатлението, че освен 10% данък за неевропейски акции, се дължат и 8% здравни осигуровки върху печалбата до достигане на 3000лв/месец максимален осигурителен праг за всички доходи. Някой да е плащал здравни осигуровки да даде подробности?
                  Доколкото съм чел данъчни консултации, това е ако търговията с ценни книжа ти е дейност по занятие. Тогава трябва да преизчисляваш осигуровки, ако същевременно работиш и се осигуряваш на по-малко от максималната сума. Тогава можеш и да приспадаш разходи- компютърни конфигурации, интернет, в някаква степен и режийни.

Коментар

• Първоначално изпратено от Ivetka Разгледай мнение
                    ...
                    С една дума- петролец
                    ...
                    Нищо от това не е препоръка

Коментар

• Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнение

нищо не разбрах. Дай накратко кво искаш да кажеш. Какъв е тоя брутален срут днес, разкатаха ме?
                      хванах му върха на този скрут по чиста техника на indeksa US30 ...но се махнах за 20 или 30 пункта... има си картинка всичко е нарисувано ...препоръчвам за техника да прочетеш книгите на Светлин Минев ...Как да търгуваме на финансовите пазари и Стратегии за търгуване на финансовите пазари .. има си стратегии със свещи с Плъзгащи средни ,индикатори и всичко написано на достопен език .. от една или две седмици повтарям че ще има някакъв спад... този сега спад е безопасен и много малък ..нищо ...явно сега се образува консолидация и може да има рейндйове и спайкове нагоре надолу и за по нататък може да има по сериозен трус ... едно нещо както качва така и пада ..тъй че тия дет само купуват да внимават ползвайте стопове и внимавайте с входовете
                      Pip master

Коментар

• Първоначално изпратено от jori Разгледай мнение
                        Като попълвах данъчна декларация, в приложение 5 за доходи от прехвърляне на акции, има полета и за здравни осигуровки. Останах с впечатлението, че освен 10% данък за неевропейски акции, се дължат и 8% здравни осигуровки върху печалбата до достигане на 3000лв/месец максимален осигурителен праг за всички доходи. Някой да е плащал здравни осигуровки да даде подробности?
                        Отметнал си, че се осигуряваш по чл 40, ал.5 от ЗЗО и затова.

Коментар

• Първоначално изпратено от trade Разгледай мнение
                          ето пък аз какво сътворих преди малко..прилагам обяснения...в 18.15 се е образувал връх кото е атакуван отново в 19.50 ..обаче не го достига цената пробива червената трендлинията и я тества и следва пропадане ...имайки предвид че снощи след ФЕД на часова графика има образуван часови връх е близко до акъла че той го дава съпротива... чиста техника ... снощният връх е на 33183 а текущите цени са на 100 пипса по нагоре ..интересното е това което аз правя взех 20или 30 пункта и се разкарах ...яко съм се прецакал
                          https://ibb.co/y6sys4s
                          [ATTACH=CONFIG]n3734486[/ATTACH]
                          нищо не разбрах. Дай накратко кво искаш да кажеш. Какъв е тоя брутален срут днес, разкатаха ме?

Коментар

• Като попълвах данъчна декларация, в приложение 5 за доходи от прехвърляне на акции, има полета и за здравни осигуровки. Останах с впечатлението, че освен 10% данък за неевропейски акции, се дължат и 8% здравни осигуровки върху печалбата до достигане на 3000лв/месец максимален осигурителен праг за всички доходи. Някой да е плащал здравни осигуровки да даде подробности?

Коментар

• Първоначално изпратено от ford_perfekt Разгледай мнение

Екстра си! Само гледай да не изплискаш легена, като онзи шемет Архитекта!
                              Архитекта атомките му дойдоха в повече и се занули.Голям разбирач го даваше ама и на него му намазаха ските .

Коментар

• ето пък аз какво сътворих преди малко..прилагам обяснения...в 18.15 се е образувал връх кото е атакуван отново в 19.50 ..обаче не го достига цената пробива червената трендлинията и я тества и следва пропадане ...имайки предвид че снощи след ФЕД на часова графика има образуван часови връх е близко до акъла че той го дава съпротива... чиста техника ... снощният връх е на 33183 а текущите цени са на 100 пипса по нагоре ..интересното е това което аз правя взех 20или 30 пункта и се разкарах ...яко съм се прецакал
                                https://ibb.co/y6sys4s
                                Click image for larger version

Name:	US30dwoen wryh.png
Views:	1
Size:	24.0 КБ
ID:	3734486
                                Last edited by trade; 18.03.2021, 21:09.
                                Pip master

Коментар

Working...
                                X