IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Като попълвах данъчна декларация, в приложение 5 за доходи от прехвърляне на акции, има полета и за здравни осигуровки. Останах с впечатлението, че освен 10% данък за неевропейски акции, се дължат и 8% здравни осигуровки върху печалбата до достигане на 3000лв/месец максимален осигурителен праг за всички доходи. Някой да е плащал здравни осигуровки да даде подробности?

Коментар

• Първоначално изпратено от ford_perfekt Разгледай мнение

Екстра си! Само гледай да не изплискаш легена, като онзи шемет Архитекта!
      Архитекта атомките му дойдоха в повече и се занули.Голям разбирач го даваше ама и на него му намазаха ските .

Коментар

• ето пък аз какво сътворих преди малко..прилагам обяснения...в 18.15 се е образувал връх кото е атакуван отново в 19.50 ..обаче не го достига цената пробива червената трендлинията и я тества и следва пропадане ...имайки предвид че снощи след ФЕД на часова графика има образуван часови връх е близко до акъла че той го дава съпротива... чиста техника ... снощният връх е на 33183 а текущите цени са на 100 пипса по нагоре ..интересното е това което аз правя взех 20или 30 пункта и се разкарах ...яко съм се прецакал
        https://ibb.co/y6sys4s
        Click image for larger version

Name:	US30dwoen wryh.png
Views:	1
Size:	24.0 КБ
ID:	3734486
        Last edited by trade; 18.03.2021, 21:09.
        Pip master

Коментар

• Първоначално изпратено от Ivetka Разгледай мнение
          покрай GME съм част от изключителна група инвеститори и в този случай смятам да им се доверя.
          много си мила, но няма нужда от чак такива суперлативи.

Коментар

• Първоначално изпратено от bokogega Разгледай мнение

Ако съм ти разбрал правилно въпроса, мисля,че се вижда на графиката,но Нюмонт(NEM)цена на вход 56.02,стоп 5638,сделката е все още активна.
            Явно не сме се разбрали, аз останах с впечатление че даваш идея за трейд в момента, а явно споделяш твой вече текущ.

Коментар

• Първоначално изпратено от Ivetka Разгледай мнение

Би ли пояснил по-просто каква е сделката (тикър, цена на влизане и exit)?

Благодаря
              Ако съм ти разбрал правилно въпроса, мисля,че се вижда на графиката,но Нюмонт(NEM)цена на вход 56.02,стоп 5638,сделката е все още активна.
              "църна му земя - невеста, тънка му пушка - зълвица, я чифт пищови - девери"

Коментар

• Днес влязох в една сделка, която обмислям от повече от месец, но с оглед днешния спад, реших да натоваря малко маржина (Ackman още ми се бави със сделката за Пършинг)

С една дума- петролец

По ред причини, дето няма да ги изброявам сега, смятам че петрола има потенциал да нарастне много през 2021. Алокацията е около 10% от портфейла, като е разпределена 75% в януарски опции нa XLE (страйкове $65 и $88.21), а останалите 25% са в опции на Дек. фючърси (страйкове 85 и 100).

От commodities нищо не разбирам, но определено искам да се хеджирам от инфлация и покрай GME съм част от изключителна група инвеститори и в този случай смятам да им се доверя.

Нищо от това не е препоръка

Коментар

• Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнение

А на GME как точно фундаментът е отразен в графиката

Бондовете нали уж нямало да растат. Ко стана ся?
                  Бондовете никога досега в историята не са били толкова ниски като лихви( разбирай толкова високи като цена), колкото в момента. Ако бондовете тръгнат да се възстановяват към нормалните си нива, това би било около 50% спад при тях (нормалният yield според мен за 10y treasury е около 4.5% - 6.5%, за някои е по-висок). Което всъщност не е лошо, а точно обратното. Защото ако бондовете са на нормалните си нива, най-накрая и икономиките ще бъдат на нормалните си нива.
                  При бондовете движенията се измерват с години, а не с няколко дни.
                  Last edited by LuckyYou; 18.03.2021, 19:31.
                  The best things in life are free. The second best things are very expensive!
                  не е препоръка

Коментар

Не знам кой какво ти е казал но ето ти една сделка техника + малко фундамент.Повече не искай щото няма други печеливши
                    А на GME как точно фундаментът е отразен в графиката

Бондовете нали уж нямало да растат. Ко стана ся?

Коментар

Не знам кой какво ти е казал но ето ти една сделка техника + малко фундамент.Повече не искай щото няма други печеливши
                      Не ме разбирай погрешно не я пускам да се хваля,просто искам да ти обясня как техниката помага.На седмична графика имаме дългосрочен ъп тренд.На дневна има корекция течаща на този ъп тренд.Цената стига до предишното дъно на седмична,което се явява като силна съпротива за мечата корекция и цената почва да прави по високи дъна.И сделката е факт.Като прибавим и добрите фундаментални данни за компанията,без да е нужно да четеш новини,новините са отразени на графиката на цената,няма нужда да се чудиш какво е искал да каже някой или как ще се интерпретира от самозвани анализатори като някои тук пишещи.Когато спреш да мислиш за себе си като инвеститор,а почнеш да гледаш на себе си като спекулант,тогава ще почнеш да виждаш светлина в тунела.

[ATTACH=CONFIG]n3734384[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]n3734385[/ATTACH]
                      Би ли пояснил по-просто каква е сделката (тикър, цена на влизане и exit)?

Благодаря

Коментар

• Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнение

От януари насам си седя на ръцете и потъвам прогресивно. Реших да избивам загуби с нафта ама там ни технически анализ работи ни гяол. Гледам уж някакъв спец анализира нафтата и за вчера я даде уж да расте. Имало и вероятност да падне, ама била малка и то ако пробиело еди кое си ниво. В интерес на истината в началото на деня наистина даваше сигнали, че е нагоре. Уви, беше докато я купих. След което започна да пада прогресивно. Накрая тотално се изцепи, проби съпорта след който уж щяла още повече да потъва и за да не се зануля съвсем я разкарах. Да, ама не. Това чудо се изстреля в небето от секундата, в която го разкарах - както се досещате - дъното. Снимката по долу за справка (стрелката на моята лузърска сделка) До там скочи, че можех да затворя поне на нула деня. Сега я гледам продължава уж надолу.

Вие го изкарахте, че техническият анализ определя всичко, а отчети и фундаменти да изхвърляме на боклука. Ма то пълен панаир били тия борси ако се е стигнало до там.
                        Никаква логика в нищо - умрели фирми ги помпат редитовци, а успешни такива потъват щото така казал техническият анализ.

Terzo, набии си в главата, че каката дето я боготвориш или вади луд късмет или ползва алтернативни източници за информация. Тя инвестистира във високо рискови активи и инвестира all in. Замисли се дали няма причина, която не знаеш. Аз знам какво може да е, но няма да ги споменявам, защото ще ме вземете за луда. Но съм на почти на 100% убедена защо е такава късметлийка.
                        Не ме разбирай погрешно не я пускам да се хваля,просто искам да ти обясня как техниката помага.На седмична графика имаме дългосрочен ъп тренд.На дневна има корекция течаща на този ъп тренд.Цената стига до предишното дъно на седмична,което се явява като силна съпротива за мечата корекция и цената почва да прави по високи дъна.И сделката е факт.Като прибавим и добрите фундаментални данни за компанията,без да е нужно да четеш новини,новините са отразени на графиката на цената,няма нужда да се чудиш какво е искал да каже някой или как ще се интерпретира от самозвани анализатори като някои тук пишещи.Когато спреш да мислиш за себе си като инвеститор,а почнеш да гледаш на себе си като спекулант,тогава ще почнеш да виждаш светлина в тунела.

Name:	Screenshot_7.jpg
Size:	45.0 КБ
ID:	3734384

Name:	Screenshot_6.jpg
Size:	72.3 КБ
ID:	3734385

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

bokogega, mного ме кефят такива умни глави като тебе. Плесне някаква чутовна глупост, разкрият го, и започва да се доуточнява. Ама не било баш така, ама много приличало, ама не си ме разбрал точно, ама ти пък да не по-убав.... И колкото по-се върти, толкова по-навътре му влиза. Женчовците никога не се извиняват, както и никога не се радват на успехите на другите.

Доказа се като поредния форумен злобар, който само цапа. Аривидерчи!
                          Истината боли,и не цапам за разлика от теб.Ти цапаш,ти си плагиата в случая и чакаш някой да ти потдаде готова сделка.И не ми казвай,че купуваш директно акции,ако купуваш разбира се,купуваш ги ако някой ти ги шортне,в случая твоя брокер.Дали си мислиш,че хедж фондовете,и големине инвеститори току така си продават акциите на умници като тебе.Но с това си упражнение ти не ставаш собстветник на самите акции.Щото акцията е ценна книга и се вписва поименно.А покажи ми ценна книга на твое име издадена от Централен депозитар и тогава ще ти се извиня.Дотогава си въздух под налягане.Колкото и да се дръвчиш,с твоите 100 или 200 акции,които си купил минаваш в графата на CFD-та.
                          И на какво да ти се радвам,ти не си показал някакъв успех,а и не блестиш с някакъв интелект просто си копи пейст от чуждите форуми смешник.
                          Аривидерчи инвеститоре

Коментар

• Хвърлял ли е око някой на тези сравнително нови бегачки:GDRX и AMWL ?
                            Яко са задрали и двете,като отива и на ровене.Финансово изглеждат прилично,както и прилично си губят пари към момента.Виждам,че първата е от любимките на шортите,но се замислям че излизането на късаците може би ще е някъде тук/евентуално/.Пише също,че спадовете тези дни се дължат на апетита на Амазон към тяхният сектор.
                            Та ако някой има визия или мнение......................?!?

Коментар

5-10% печеливши и толкова много губещи по борсите.

Първоначално изпратено от bokogega Разгледай мнение

[ATTACH=CONFIG]n3734306[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]n3734307[/ATTACH]
                              Сега ще кажеш,че става дума за ДЗР и ,че теб това не те касае,щото ти видиш ли си голям инвеститор и си купуваш директно акциите и си ги държиш под възглавницата.
                              Като четеш други форуми и постваш тук какво се коментира по тях за някоя акция не те прави инвеститор а плагиат
                              bokogega, mного ме кефят такива умни глави като тебе. Плесне някаква чутовна глупост, разкрият го, и започва да се доуточнява. Ама не било баш така, ама много приличало, ама не си ме разбрал точно, ама ти пък да не по-убав.... И колкото по-се върти, толкова по-навътре му влиза. Женчовците никога не се извиняват, както и никога не се радват на успехите на другите.

Доказа се като поредния форумен злобар, който само цапа. Аривидерчи!

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

Не четеш форума. Повтарям: уважавам форумците, които дават 1. конкретни идеи 2. печеливши идеи.

Като инвестиционна философия тя посочи - купуваш евтино, продаваш скъпо. Една от най-големите ми изненади е, че подобна философия е рядкост за тукашния форум.

Оня ден ти дадох идеи за танкери, които в момента са подценени. Все решава за себе си, но това е моята философия.

===

bokogega , не съм експерт, просто не съм патологичен лъжец. Няма такъв надпис при никой брокер. Има подобни надписи за строго определени продукти.

Name:	Screenshot_5.jpg
Size:	96.9 КБ
ID:	3734306

Name:	Screenshot_3.jpg
Size:	72.8 КБ
ID:	3734307

Сега ще кажеш,че става дума за ДЗР и ,че теб това не те касае,щото ти видиш ли си голям инвеститор и си купуваш директно акциите и си ги държиш под възглавницата.
                                Като четеш други форуми и постваш тук какво се коментира по тях за някоя акция не те прави инвеститор а плагиат

Коментар

Working...
                                X