IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от jori Разгледай мнение

За биотех компанните мисля че нормалния жизнен цикъл е - набират пари, харчат ги няколко години - ако FDA ги одобри ги купува голям производител на лекарства. Няма изисквания да са на печалба докато изследват.
    Така е, печалбата не е задължителна за никого, както и не е задължително купуването и държането на такива компании. Поради тези причини доста хора, струва ми се, гледат да се отърват NOVN и други подобни.

Коментар

• Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнение

а преди що растяха?
      В доброто старо време, преди 3 месеца, всичко растеше. После по-умните си преместиха кинтите в стойност и останаха балъците, да се чудят защо преди е растяло, а сега спихва.
      И аз имам няколко подобни акита.

Коментар

• Първоначално изпратено от jori Разгледай мнение

Според мен потъват заради сплита.
        Във https://finviz.com/quote.ashx?t=NOVN
        например сплита не е отразен и изглежда като десеторен скок - и някой е решил да си "прибере печалбата"

Може да се е случила следната глупост - някой е купил 1000 акции на $2 и си е сложил sell 1000@ $3.
        Не е разбрал че ще има сплит. Брокерите по принцип отменят поръчки при corporate actions, но май не са длъжни/отговорни (best effort basis) и някой брокер може да не е канселирал sell поръчката. На деня след сплита поръчката продава 1000 от големите акции и клиента се оказва short с 900 акции продадени на $3 а цената вече им е $9 - загуба от 900*(9-3) = $5400.
        Аз съм същия - не следя сплитове и разчитам на брокера.
        те паднаха с 40% още преди сплита - на самата новина. След сплита продължават, но не толкова много като на новината.

Коментар

• Първоначално изпратено от ford_perfekt Разгледай мнение

Може би, щото бачкат на загуба. Или това не е достатъчно основателна причина?
          а преди що растяха?

Коментар

Тия NOVAN продължават да потъват и недоумявам защо.
            Според мен потъват заради сплита.
            Във https://finviz.com/quote.ashx?t=NOVN
            например сплита не е отразен и изглежда като десеторен скок - и някой е решил да си "прибере печалбата"

Може да се е случила следната глупост - някой е купил 1000 акции на $2 и си е сложил sell 1000@ $3.
            Не е разбрал че ще има сплит. Брокерите по принцип отменят поръчки при corporate actions, но май не са длъжни/отговорни (best effort basis) и някой брокер може да не е канселирал sell поръчката. На деня след сплита поръчката продава 1000 от големите акции и клиента се оказва short с 900 акции продадени на $3 а цената вече им е $9 - загуба от 900*(9-3) = $5400.
            Аз съм същия - не следя сплитове и разчитам на брокера.
            Last edited by jori; 28.05.2021, 01:34.

Коментар

• Първоначално изпратено от ford_perfekt Разгледай мнение
              За биотех компанните мисля че нормалния жизнен цикъл е - набират пари, харчат ги няколко години - ако FDA ги одобри ги купува голям производител на лекарства. Няма изисквания да са на печалба докато изследват.

Коментар

Тия NOVAN продължават да потъват и недоумявам защо.

Коментар

• Тия NOVAN продължават да потъват и недоумявам защо.

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
                    Малеее, въглищата (hcc, arch) утепаха рибата.
                    и моето OMP изби рибата. Как го взех на бъзик навремето и сега съм на 162%

Коментар

• Имаш ли някаква инвестиционна/спекулативна философия за тези спекулативни сделки?

Първоначално изпратено от Никола20 Разгледай мнение
                      За спекулата, реших да оставя около 10% от портфейла за сделки с 5% очаквана печалба. Колкото по-бързо, толкова по-добре.

Правилно се обръщаш към мене, но това нито зависи от мене, нито е мой проблем

П.П. Опитайте се с terziеv да смените тона един към друг! Доколкото ви опознах, и на двамата ще ви е трудно , но може и да се получи.
                      Усещането ми е, че повечето хора от форума предпочитат градивната дискусия без лични нападки.

Определено е така и аз си комуникирам с тези хора

Усещането ми е, че повечето хора от форума предпочитат градивната дискусия без лични нападки.

Коментар

• Малеее, въглищата (hcc, arch) утепаха рибата.

Коментар

• Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
                          Не е единствения начин да се правят пари, но коства по-малко усилия и нерви. Но подбора на такива компании не е лесна работа

А спекулата си е примамлива, но ти поне не мислиш (както много други), че това е единствения начин да се правят пари "в този пазар"

Заекът изкача всеки ден, само следи форума Преди няколко дни отблокирах всички и сега гладам заека

Напълно съм съгласен за усилията и нервите, както и че не е лесна работа да се подберат наистина добри компании. За едногодишния си престой на борсата го разбрах по трудния начин.

За спекулата, реших да оставя около 10% от портфейла за сделки с 5% очаквана печалба. Колкото по-бързо, толкова по-добре.

П.П. Опитайте се с terziеv да смените тона един към друг! Доколкото ви опознах, и на двамата ще ви е трудно , но може и да се получи.

Коментар

• Не е единствения начин да се правят пари, но коства по-малко усилия и нерви. Но подбора на такива компании не е лесна работа

А спекулата си е примамлива, но ти поне не мислиш (както много други), че това е единствения начин да се правят пари "в този пазар"

Прав е Money да се купуват сериозни, растежни компании дългосрочно. Лека-полека натам вървя, ама пуста спекула - влече ме.

Заекът изкача всеки ден, само следи форума Преди няколко дни отблокирах всички и сега гладам заека

Иначе, спокойно! До една година ще изскочи заек от тоя храст.

Коментар

и на мен не ми дреме - важното е че съм на плюс. Ама това не значи че не е дразнещо като продадеш и малко след това да отскочи.
                              Интерено как от стотинки напраи стотачки - преди ли излъга или сега ))))
                              Туй на ужким е купил и продал, неговия брокер не предлага биткойна

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
                                И преди го писах - не ми дреме за койна. Ако ще да ходи до милион.... или до нула. Без мен. Нещо като Теслата. Не казвам, че съм прав, а че не е за мен.

Просто не се стърпях да не изкарам няколко сигурни стотачки. Бях го турнал да прибира печалбата на 40 001. Късо да играя ме е страх и затова не ги скъсявам на Мунчо шитните, но наплюе ли нещо - 100% гарантирана печалба и трябва да си дълъг. Нафта, злато, банки, gme... Нереално достоверен анти индикатор. Само ЕД му е конкуренция, ама за жалост не пише вече. Има и други ценни идентификатори тук, ама на тях не можеш разчита за конкретни компании, защото явно знаят каква стока са и се пазят да не станат за лесно измерим резил.
                                и на мен не ми дреме - важното е че съм на плюс. Ама това не значи че не е дразнещо като продадеш и малко след това да отскочи.
                                Интерено как от стотинки напраи стотачки - преди ли излъга или сега ))))

Коментар

Working...
                                X