IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Network Разгледай мнение

Интереса е повече към NYSE, по-малко LSE. В началото основно ще са акции, тук там ЕТФ за убиване на инфлацията и може би фючърси в по-далечно бъдеще, но основно на суровини. Основните ми терзания са достъпа до по-голям брой търгуеми активи и ниското данъчно облагане след това.
    Etf ще трябва да ги купуваш в Европа или чрез опции по 100, иначе не става.

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
      Ibkr няма реална алтернатива за живеещите в България. Особено пък щом имаш интерес към търговия на lse. TW има само специфични приложения. Какво ще пазаруваш?
      Интереса е повече към NYSE, по-малко LSE. В началото основно ще са акции, тук там ЕТФ за убиване на инфлацията и може би фючърси в по-далечно бъдеще, но основно на суровини. Основните ми терзания са достъпа до по-голям брой търгуеми активи и ниското данъчно облагане след това.

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение

E хубу де, извинявам се за израза, гледам доста си се засегнал. Нищо лично, сори.
        Пожелавам все пак приятно возене с балона, всеки балон може да си се раздува бая.
        Все пак особено в тоя случай хеджирането мисля че е силно препоръчително.
        Нека диалогът да стане конструктивен. Ако ти притежаваше 100 парчета купени на 32, как би хеджирал?

Коментар

• Първоначално изпратено от ford_perfekt Разгледай мнение

Абе то и тесларката е религиозна акция, ама някои пари направиха .
          То тези въпроси да ми ги беше задавал февруари, можеше и да се замисля дали да взема от тези wannabe tesla. Сега е късно, а както установи съвсем правилно, не съм с всичкия.
          E хубу де, извинявам се за израза, гледам доста си се засегнал. Нищо лично, сори.
          Пожелавам все пак приятно возене с балона, всеки балон може да си се раздува бая.
          Все пак особено в тоя случай хеджирането мисля че е силно препоръчително.

Коментар

• Ibkr няма реална алтернатива за живеещите в България. Особено пък щом имаш интерес към търговия на lse. TW има само специфични приложения. Какво ще пазаруваш?

Коментар

Привет,
              Извинявам се, че се намесвам с малко лайшки въпрос, посредата на дискусията, но обмислям да излезна извън БФБ и да пробвам на други пазари. Насочил съм се към NYSE и евентуално LSE. Въпросът ми е кой ИП ползвате ? От прочетеното до момента съм се ориентирал към Interactive Brockers и Tastyworks.
              На Tastyworks прочети много внимателно ценовата листа, особено в раздела теглене, че да няма изненади. С IBKR за 3 паунда си на LSE, за 3 еврака на Xetra и други европейски.

Коментар

Привет,
                Извинявам се, че се намесвам с малко лайшки въпрос, посредата на дискусията, но обмислям да излезна извън БФБ и да пробвам на други пазари. Насочил съм се към NYSE и евентуално LSE. Въпросът ми е кой ИП ползвате ? От прочетеното до момента съм се ориентирал към Interactive Brockers и Tastyworks.
                IB са OK.Имат всичко необходимо.Дълги години бях на Saxobank,само че те не работят с резиденти на САЩ и се прехвърлих на IB.

Коментар

• Привет,

Коментар

Aха, саудите....ми виж при CCL как са нещата, и там наляха миналата пролет саудите много милиарди.
                    По скъпо е вече от бмв, гони даймлер, 2 от основните конкуренти в лукс сегмента, а те отколе имат ЕВ модели. Ама пък саудите викаш ще ги направят сигурни лидери.

Така и не отговори на въпросите ми....ма нямат значение, важна е бронебойната вяра както е казал поета.
                    Абе то и тесларката е религиозна акция, ама някои пари направиха .
                    То тези въпроси да ми ги беше задавал февруари, можеше и да се замисля дали да взема от тези wannabe tesla. Сега е късно, а както установи съвсем правилно, не съм с всичкия.

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

Седнал си да се занимаваш с глупости, вместо да бичиш януарски путове върху NOC.
                      Доста слаба доходност за цели 3 месеца...в пъти по зле от минимума ми.

Коментар

• Първоначално изпратено от ford_perfekt Разгледай мнение

Аз лично не съм с всичкия си. Надявам се тази информация да те успокои! И арабелите, дето управляват суверенния фонд на СА пък съвсем не са, щото са набили малко повече кинти от мен. Но ти, който нямаш нашите проблеми, можеш съвсем спокойно да пробваш да се пенсионираш с путове на "туй нящо". Успех пожелавам!
                        Aха, саудите....ми виж при CCL как са нещата, и там наляха миналата пролет саудите много милиарди.
                        По скъпо е вече от бмв, гони даймлер, 2 от основните конкуренти в лукс сегмента, а те отколе имат ЕВ модели. Ама пък саудите викаш ще ги направят сигурни лидери.

Колко трябва да е според вас и как го изчислявате нещо де не е почнало и 1 кола да доставя ? Ами качеството, ами конкуренцията...
                        Така и не отговори на въпросите ми....ма нямат значение, важна е бронебойната вяра както е казал поета.

Коментар

Най вероятно тоя път няма да продавам, а ще си купя пут на тоя балон.
                          Седнал си да се занимаваш с глупости, вместо да бичиш януарски путове върху NOC.

Коментар

Aбе вие у сичкия ли сте си ? Обичате феъри тейлс навярно...
                            Това нящо LCID струва вече 60 Б гледам. В същото време водещи утвърдени ЕВ компании дето правят вече по 10-15к коли месечно и растат 200-300% годишно се търгуват на 2/3 от това.
                            Колко трябва да е според вас и как го изчислявате нещо де не е почнало и 1 кола да доставя ? Ами качеството, ами конкуренцията...
                            Дори и да е маркет лидер до 10г в луксозния си сегмент ( вероятността за което надали е повече от 10%) за мен няма как да струва повече от макс 20-25 Б и в края на десетилетието дори.

Аз лично не съм с всичкия си. Надявам се тази информация да те успокои! И арабелите, дето управляват суверенния фонд на СА пък съвсем не са, щото са набили малко повече кинти от мен. Но ти, който нямаш нашите проблеми, можеш съвсем спокойно да пробваш да се пенсионираш с путове на "туй нящо". Успех пожелавам!

Коментар

• А, каква е тази нова с US GDP от 6.7% лятото на 2.0% за тази третина. Или тука вече всякакъв про инфлационен риск заминава ?

Коментар

• Aбе вие у сичкия ли сте си ? Обичате феъри тейлс навярно...
                                Това нящо LCID струва вече 60 Б гледам. В същото време водещи утвърдени ЕВ компании дето правят вече по 10-15к коли месечно и растат 200-300% годишно се търгуват на 2/3 от това.
                                Дори и да е маркет лидер до 10г в луксозния си сегмент ( вероятността за което надали е повече от 10%) за мен няма как да струва повече от макс 20-25 Б и в края на десетилетието дори.

Коментар

Working...
                                X