IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от desperado Разгледай мнение
    Ето го rising wedge pattern на S&P, според мен отук ниво под 4000- вероятно 3900 е много-много вероятно
    Абсурд.

Коментар

• Ето го rising wedge pattern на S&P, според мен отук ниво под 4000- вероятно 3900 е много-много вероятно
      Attached Files

Коментар

• Въпрос към напредналите: - Кампанията за обратно изкупуване на SBSW + падащите цени на металите ще продължи ли да сваля цената. Дали ще видим скоро нива м/у 12 и 13 $ за акция, при тези добри показатели на компанията.

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение

Мне, обратното. Залагам с къс пут че бабето няма да падне до 135$ до 15 окт.
          Т.е. булиш съм, макар и че на няма и -10 делта съм доста скромен бул.

ПС Опциите не са препоръка, особено за тебе, май...
          помислих, че си купил пут

Коментар

• и така днес бе хубав трендов ден ...да видим... след покачването от снощи фiучерса DJIA ОБРАЗУВА рейндj и още преди отварянето цената започва да катери и е явно че ще опита да стигне предходния връх ... аз влизам в позиция с ясното съзнание че на тези нива е предходният връх от вчера и ще го изиграе като съпротива и забележете дългата позиция донася 70 пипса ... и аз какво правя ...блея ...съпротивата на четири часовата графика (лОКАЛНИЯТ ВРЪХ ОТ ВчЕРА ) та съпротивата се задейства и цен ата рязко слиза аз излизам със ръчен стоп на загуба (черната стрелка )...ясно е че по четири часова графика Dow е в низходящ trend и поема по него... на 5 мин графика се образува чук(HAMER) влизам в къса позиция и след около 60-70 пипса излизам ...забележете господа как наблюдението на по големите графики помага за търговията ...винаги гледайте старшите фреимове и локални върхове и дъна които оказват подкрепа или съпротива на ценовото движение
            Click image for larger version

Name:	down trend.png
Views:	1
Size:	4.5 КБ
ID:	3802586

https://ibb.co/qn61G60
            и още нещо... миналата или по миналата седмица споменах че ако Дов не пробие скоро 35590 върховете на които бе цяло лято и които бяха тествани многократно цената ще бъде привлечена надолу до локалното дъно 08.18 ...34834 ...и това вече е факт ... вече сме почти там ...ако не зарейнджи спада може да се задълбочи
            Last edited by trade; 10.09.2021, 23:32.
            Pip master

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

Ще стане човек от тебе. Дълбоки путове извън парите можеш спокойно да играеш още година. Можеш и с някой от твоите любими гранд техове да го играеш. Абсолютно нищо друго не ти трябва. Ама ще го разбереш след още половин година сигурно. В момента още не си узрял да признаеш пред себе си колко е елементарна играта.

Няма лошо. От желязото изкарах страшни пари.

===

добавка: Ако имах твоите финанси, щях да играя даже януарски путове върху 2x индекси във парите.
              много ли пари изкарвате от търговията ..по колко процента докарвате годишно върху сметката си в проценти ?? или месечно ?
              Pip master

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                Айде още едно - SOXL Nov 19 @ 28 Put - sold 0.75 ( d -6.7)

Може ли да има до 2 месеца + 1 седмица маркет корекция ( и в частност при пп) от рода на 15% и нагоре. Може разбира се. Ама вероятността за това надали е повече от 5-6%.
                Ако пък стане - имам ли проблем да придобия 100акц в пп х3 на 44-45% дисконт спрямо сега ? Не - никакъв.
                Ма явно само аз си разсъждавам така ( и тоя на когото продадох), всичкото друго кеч си седи на бида и аска и блее...
                Ще стане човек от тебе. Дълбоки путове извън парите можеш спокойно да играеш още година. Можеш и с някой от твоите любими гранд техове да го играеш. Абсолютно нищо друго не ти трябва. Ама ще го разбереш след още половин година сигурно. В момента още не си узрял да признаеш пред себе си колко е елементарна играта.

Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение

Микрокап и нискорисков .... това съчетание по ми мяза на дървено желязо...
                Няма лошо. От желязото изкарах страшни пари.

===

добавка: Ако имах твоите финанси, щях да играя даже януарски путове върху 2x индекси във парите.
                Last edited by terziеv; 10.09.2021, 22:46.

Коментар

Lake пълен погром след затваряне при сравнително голям обем. Моята цена за вход дългосрочно е 15, но под 20 и особено до 19, ако слезе, ще е чудесно за нискорискова игра. Не виждам как ще слезе под 18 и почти сигурно ще отскочи.

---

другото е, че газовите фючърси минаха петарка. Изключително неочаквано. Още по изненадан ще бъда, когато мине 6. А най-невероятното ще бъде Антеро > 20. Жалко, че никой не го предвиди, за да се възползваме.
                  Микрокап и нискорисков .... това съчетание по ми мяза на дървено желязо...

Коментар

• Айде още едно - SOXL Nov 19 @ 28 Put - sold 0.75 ( d -6.7)

Може ли да има до 2 месеца + 1 седмица маркет корекция ( и в частност при пп) от рода на 15% и нагоре. Може разбира се. Ама вероятността за това надали е повече от 5-6%.
                    Ако пък стане - имам ли проблем да придобия 100акц в пп х3 на 44-45% дисконт спрямо сега ? Не - никакъв.
                    Ма явно само аз си разсъждавам така ( и тоя на когото продадох), всичкото друго кеч си седи на бида и аска и блее...

Коментар

• Lake пълен погром след затваряне при сравнително голям обем. Моята цена за вход дългосрочно е 15, но под 20 и особено до 19, ако слезе, ще е чудесно за нискорискова игра. Не виждам как ще слезе под 18 и почти сигурно ще отскочи.

---

другото е, че газовите фючърси минаха петарка. Изключително неочаквано. Още по изненадан ще бъда, когато мине 6. А най-невероятното ще бъде Антеро > 20. Жалко, че никой не го предвиди, за да се възползваме.
                      Last edited by terziеv; 10.09.2021, 11:01.

Коментар

• Професоре, какво стана с XOM, CWCO, SO и другите шитки. Колко пъти би пазаря

А, да, сетих се. Станал си богат от дивидентите там

Наистина някои хора правят пари, а други правят само сделки, защото самото правене на underperform-ващи сделки ги кефи

Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
                        Напротив, темата заприличва на нещо така. Знам, че ти липсват цитатите от Бюфет и книжката на Едко "10 тъпи и неверни клишета за пазарите" всеки втори пости и "ще занулиш" всеки първи... "маратонското бягане", "колко ти е тоталът" са оноробле меншън.

Като цяло обаче някаква шизофрения те е хванала. До оня ден държеше типсове, ДЦК и пееше 10% годишно ми е супер. Попаднал си в лоша компания, мама щи се кара.

... а днес утепах рибата с лопата - cweb-a изкърти. По принцип не затварям преди падеж, ама тука си казах, че не бива да си играя с късмета.

====

Байдъвей, четох 1, който обясняваше, че sso дългосрочно дава по-добри резултати отколкото опции върху spy. Вижда ми се невероятно, но просто го имай предвид.

===

Втора добавка - очевидно тълпите няма да дадат на пазара да падне дори с 5%. Всички чакаме на гюме да купим. Не виждам как ще слезем до 4300-4200, както обещаваше еврейчето. Нито gdx на 25

Коментар

• лед низходящото движение индекса DJIA стига подкрепа дневна (локално дъно 08.19 ) и последва корекция нагоре която след отварянето се засилва... две позиции които донасят около 50 пипса
                          Click image for larger version

Name:	Opera Моментна снимка_2021-09-09_163757_clientportal.transactfutures.com.png
Views:	1
Size:	15.1 КБ
ID:	3802174

https://ibb.co/ysCy63V
                          Pip master

Коментар

Напротив, темата заприличва на нещо така. Знам, че ти липсват цитатите от Бюфет и книжката на Едко "10 тъпи и неверни клишета за пазарите" всеки втори пости и "ще занулиш" всеки първи... "маратонското бягане", "колко ти е тоталът" са оноробле меншън.

Като цяло обаче някаква шизофрения те е хванала. До оня ден държеше типсове, ДЦК и пееше 10% годишно ми е супер. Попаднал си в лоша компания, мама щи се кара.

...
                            Аз още съм си на това мнение. 8-10% дългосрочно и консистентно - си е ОК. За повече се поемат необосновани рискове дето обикновено ти излизат през носа, да не говорим за други дупки...
                            Същото правя сега и с мързеливия кеш, въртя си го, иначе прашасва без файда. Ако и той ми дава при нисък риск ( винаги залагам под 10 делта) 8-10% анюализирани - по супер, здраве му кажи.

Коментар

• Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнение

шортиш BABA ?
                              Мне, обратното. Залагам с къс пут че бабето няма да падне до 135$ до 15 окт.
                              Т.е. булиш съм, макар и че на няма и -10 делта съм доста скромен бул.

ПС Опциите не са препоръка, особено за тебе, май...

Коментар

• Напротив, темата заприличва на нещо така. Знам, че ти липсват цитатите от Бюфет и книжката на Едко "10 тъпи и неверни клишета за пазарите" всеки втори пости и "ще занулиш" всеки първи... "маратонското бягане", "колко ти е тоталът" са оноробле меншън.

... а днес утепах рибата с лопата - cweb-a изкърти. По принцип не затварям преди падеж, ама тука си казах, че не бива да си играя с късмета.

====

Байдъвей, четох 1, който обясняваше, че sso дългосрочно дава по-добри резултати отколкото опции върху spy. Вижда ми се невероятно, но просто го имай предвид.

===

Втора добавка - очевидно тълпите няма да дадат на пазара да падне дори с 5%. Всички чакаме на гюме да купим. Не виждам как ще слезем до 4300-4200, както обещаваше еврейчето. Нито gdx на 25
                                Last edited by terziеv; 09.09.2021, 20:52.

Коментар

Working...
                                X