Първоначално изпратено от pipbel
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
"Инвестирането" в условията на планова икономика е яко фън. Свидетели сме на уникален експеримент. Подобно нещо не е имало дори при "Новия курс". Страх ме е да си помисля какво ще е следващото "изискване на ЕС".
... иначе аз ще продължа да залагам на газа. ... най-големият ми страх продължава да бъде блокиране на изходящите преводи от брокерите. Не виждам многа други начини да загубиш пари на борсата.
Формулата за n-тия член на прогресията е: a n = a 1 q n − 1 {\displaystyle a_{n}=a_{1}q^{n-1}}.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
Да, така е. Също мед и някои други метали.
Тяхната инфраструктура е по остаряла от китайската.
И не е само това подчертаното. Също ...
Това е добре пък за жп картоните, и така може се играе.
Както и производители на училищни ел.бусове. Някой да е ровил кои са водещите там ?
PS Eвентуално едни от печелившите са тия...други по добри идеи ?
https://finviz.com/quote.ashx?t=PTRA
... иначе аз ще продължа да залагам на газа. ... най-големият ми страх продължава да бъде блокиране на изходящите преводи от брокерите. Не виждам многа други начини да загубиш пари на борсата.Last edited by terziеv; 06.11.2021, 21:44.
- 1 like
Коментар
-
Виж сега, не че си ми искал мнението, ма на твое място бих влязъл в позицията с путовe, atm, itm.
Примерно мартенски 22' страйкове на 11 и 12$ ти дават гледам доста прилични премии от 1.2 и 2$ съответно. Средната ти става 9.8-10$ при пазарна сега 11.6. Това ти спестява едни 14-15% от евентуална пързалка.
Коментар
-
Първоначално изпратено от desperado Разгледай мнение
Виж сега.... не съм сложил още ордер, но съм сигурен че няма да звънне някой звънец на дъното за да извести че трябва да се купува. Подобни подаръци на 3,4 forward P/E не е имало и през голямата депресия. Още повече, че излиза че дивидента не е чак толкова силно застрашен ако рудата не падне още от тези нива.
Примерно мартенски 22' страйкове на 11 и 12$ ти дават гледам доста прилични премии от 1.2 и 2$ съответно. Средната ти става 9.8-10$ при пазарна сега 11.6. Това ти спестява едни 14-15% от евентуална пързалка.
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнениеThe new legislation marks the largest investment in passenger rail since the creation of Amtrak 50 years ago, with $66 billion earmarked for high-speed rail, safety improvements, Amtrak grants and to modernize the rail route connecting Washington, D.C., to Boston.
Колкото и да крадат, поне малко желязо за парлама ще трябва.
Тяхната инфраструктура е по остаряла от китайската.
И не е само това подчертаното. Също ...and thousands of miles of train tracks.
Както и производители на училищни ел.бусове. Някой да е ровил кои са водещите там ?
PS Eвентуално едни от печелившите са тия...други по добри идеи ?
https://finviz.com/quote.ashx?t=PTRA
Last edited by pipbel; 06.11.2021, 21:10.
- 1 like
Коментар
-
The new legislation marks the largest investment in passenger rail since the creation of Amtrak 50 years ago, with $66 billion earmarked for high-speed rail, safety improvements, Amtrak grants and to modernize the rail route connecting Washington, D.C., to Boston.
Колкото и да крадат, поне малко желязо за парлама ще трябва.
- 1 like
Коментар
-
И защо мислиш че баш сега е времето ?
Ж.руда като нищо може да падне още едно 20-30% до другата пролет, с това и цената на картона.
Преди март не чакай търсене от китай, зимните олимпийски са февруари, нарочно ограничават индустрията че е един от най големите замърсители.
Струва ми се поне 3-4 месеца избързваш.
Коментар
-
Ама представи си BABA да ти e втората по големина позиция, около 15% от портфейла... и още една, толкова голяма позиция да ти е Сибане. И да стискаш на минус CWCO и... да не споменавам другите. Мамма миа!
В реалния живот, ти се справяш по-добре от тъпиринга, повярвай ми.
Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнение
кво прави - потъва си по схема. Както и моите BIDU и FUTU. И продължава да ме е страх да продам щото не знам къде е дъното и да не го уцеля както обикновено правяLast edited by Money; 06.11.2021, 10:46.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнениеВсе по-зле ще става, защото се лъже на поразия и защото и тииновете вече трейдват като бесни.
.Last edited by hazard; 05.11.2021, 23:07.
Коментар
-
Ама ти имаше едно прозрение за FAAMG. Даже най-дървената глава-тъпиринг даде индикации, че стига до подобни заключения.
Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнение
кво прави - потъва си по схема. Както и моите BIDU и FUTU. И продължава да ме е страх да продам щото не знам къде е дъното и да не го уцеля както обикновено правя
Коментар
Коментар