Gradual tapering will ending around mid 2022 - какво означават тези думи на председателя на Фед Powell ? Някой ако може да разтълкува това ?
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
Кога си прав- прав си...
И не се отнася само до тия петъчните.
Не е важно дали си прав, а дали правиш пари... - това, защото вчера не успях да хвана VET за някакви центове, а се набутах в ET.
или пък това: Всеки е гений посред бичи пазар
Тука ми е особено забавно, защото сме в бичи пазар от година и половина и ме шокира, че още има хора, които не са го разбрали.
Или любимото ми:
Когато си на пазара, избирай с очите, а не с ушите.
Бая го мислих. Чудех се и се маех защо толкова народ, включая в тоя форум, е готов да повярва на всякакви небивалици, казани от Бюфет или надраскани от някой обратен негър стажант в Блумбърг, но не и на собствените си очи. Отговор не намерих. Явно моето предимство (еджът по твоему) е да вярвам на очевидното.
===
Едко, ако беше тука, сигурно щеше да каже още много много.
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
Маратонско е бягането, а не спринт всеки петък.
И не се отнася само до тия петъчните.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеВиксчето играете ли го ? сефте топнах пръста преди малко в кацата с vxx на 22.5
Сложих и на tqqq + soxl пак , ала не кълват, засега де.... Ма и аз бол гювеч не пускам, застанал съм само 1 гърди пред аска.
ПС Дорде напиша и при tqqq вече ме преварили...еми няма да го гоня надоле, не мърдам от цената си.
Хубавото на волатилността е че когато като днес премиите по пазара изтъняват, нейните затлъстяват.
~~~
А забравих да ти кажа, че ще занулиш. Пък дори да не занулиш печалбата ти не се брои, защото риск аджъстед е на половина. Пък дори да се брои, пак не се брои, защото е важно какво си изкарал в края на борсовата си кариера. Маратонско е бягането, а не спринт всеки петък.Last edited by terziеv; 22.09.2021, 19:58.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от desperado Разгледай мнение
Не е истина. Peabody Ноември е била на под долар, стигнала е до 20 а в момента 14. На тези цени е машина за пари но си мисля че ще има срив в цените много скоро,За мен такова нещо е трудно отиграваемо, даже и не е като урок за следваща криза.., По едно време точно при големия спад миналат пролет се бях вманиачил в графиките на суровините но и да съм следял надали щях да се се осмеля да купувам. За мен най-лесния начин за такава търговия е да се следи техническия анализ на сyровината и в подходящия момент да с играе с 4-5 компании за да се намали риска от default.
Както и с газа, има още МНОГО нагоре. Аз нямам умение и топки да играя със самата суровина и затова главно през hcc и малко arch. Peabody ми идваше по-несигурно и така и не го разгледах достатъчно внимателно. След петъка обаче не ми остана нищо, защото и аз не очаквах чак такива скокове и ми упражниха колците. А колко къси пута на 12,5 и 15 завлачих последните 4-5 месеца, не е истина. Общо над 100 парчета са сигур. Чисто психологически обаче ми е трудно да купувам hcc >20, защото средната ми цена беше 13 и малко за hcc, а arch малко под 40.
Коментар
-
Виксчето играете ли го ? сефте топнах пръста преди малко в кацата с vxx на 22.5
Сложих и на tqqq + soxl пак , ала не кълват, засега де.... Ма и аз бол гювеч не пускам, застанал съм само 1 гърди пред аска.
ПС Дорде напиша и при tqqq вече ме преварили...еми няма да го гоня надоле, не мърдам от цената си.
Хубавото на волатилността е че когато като днес премиите по пазара изтъняват, нейните затлъстяват.
Last edited by pipbel; 22.09.2021, 19:23.
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнениеВъглищата ни поднасят нова чудовищна изненада. За пореден път, напълно неочаквано. Кой можеше да предположи.
Коментар
-
Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение
3 към 1 е на дневна база, не ми се задълбава в подробни сметки, но по твоята логика март 2020 трябваше почти да се занули, а то падна до около 1/3 от върха си, предишните спадове също дава сходно представяне. За последните 10 години е дало около 10 000 %, това няма как да се обясни с просто 3 към 1.
Ама все пак по лесно ми е да си калкулирам като деля на 3.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
E не, баш 3 към 1 си е, 33 отговарят на 11%. Ама си имам и почти 2% премия, а и досега е на 4.5% qqq от върха, така че общо стават към 17.5% дисконт. Мисля е добре.
Kалкулатора ми дава малко нисичко за вкуса ми 91.7% само рор, ама нищо - знаеш лафа за оная работа и душата в рая, както в живота - рядко е всичко да е перфектно.
A и ако тръгне срещу мен ( як маркет спих) - няма да бягам, бързо , пак ще реша към момента, ама в общия случай не бих имал особено напротив да притежавам tqqq х 85$. Мога и да си го конвертирам в опция на qqq на тия нива.
Коментар
-
Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение
Това изглежда доста добре, tqqq е доста по-подходящо за държане във времето от qqq, с тези ефекти 33% вероятно отговарят на около 15% спад в насдак.
Kалкулатора ми дава малко нисичко за вкуса ми 91.7% само рор, ама нищо - знаеш лафа за оная работа и душата в рая, както в живота - рядко е всичко да е перфектно.
A и ако тръгне срещу мен ( як маркет спих) - няма да бягам, бързо , пак ще реша към момента, ама в общия случай не бих имал особено напротив да притежавам tqqq х 85$. Мога и да си го конвертирам в опция на qqq на тия нива.Last edited by pipbel; 21.09.2021, 15:24.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеПуснах и по дълъг пут на tqqq@90 за 17 дек. 5.7% премия за 3 месеца на 33% (39 с премията) отстояние от цената ме изкушиха.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнениеЗначи тука викат...
HBSC ясно, други, от американските ?
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнениеМного 'странно' действаш с путовете. Самото естество, същността на опциите е да не затваряш кеш. Изключение е ако продаваш путове дълбоко в парите, но ти не изглежда да го правиш.
CSP, така ми е най спокойно. И всеки 1 момент мога видя на екрана експозицията си. Иначе мога да прекаля...претрейдвам. Taка имам застраховка с/у собствената си лакомия. Щото има дни като вчера когато апетита почти безконтролно почва да расте...
Коментар
Коментар