IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Някой държи ли OLN. 140.55% е скочило тази година. Ще се изям от яд че го продадох още миналата, че и се радвах на профита от 10%

Коментар

• Първоначално изпратено от Д.Петков Разгледай мнение

За DWAC иде реч. Както предполагах, се оказа че варантите им се търгуват на як дискаунт. Веднага купих 100 парчета по $26.83. В същото време акциите бяха по $60.80. Нормално варанта трябва да струва $60.80 минус $11.50 страйк, плюс около $3 имплантирана надценка = $52.30. Значи $25.47 (52.30 - 26.83) дискаунт хич не е зле. Все едно да се купи акцията в момента $25 по-евтино. Същото беше и при QS, като постепенно (за месеци) цената на варанта се вдигна до нормалните си нива.
      Защо е на дискаунт? Защото още не е конвертируем за акция. Нормалното за SPAC-овете е, че варантите стават упражними (конвертируеми) ако в 30 дневен период, 20 дена цената е над $18. До тогава има риск от срут на акцията и да не се изпълни това условие. В случая не открих да са обявили нещо друго, но се случва да има разлики и особености при други SPAC-ове.
      https://www.sec.gov/Archives/edgar/d...35d1_424b4.htm Към края на страницата, в раздела Redeemable Warrants пише: "
      if, and only if, the reported last sale price of the Class A common stock equals or exceeds $18.00 per share (as adjusted for stock splits, stock dividends, reorganizations, recapitalizations and the like) for any 20 trading days within a 30-trading day period commencing once the warrants become exercisable and ending three business days before we send the notice of redemption to the warrant holders.
      "
      Възможно е да удължат периода преди да е възможно да се упражни, така беше при QS като удължиха срока с 5 месеца. Дреме ми, ще чакам! $25 ход кой ти ги дава. Ето какво съм писал преди за QS, при първото излитане и при тях имаше огромна разлика на акцията с варанта, после се стопи:
      Изглежда too good to be true.
      Нерядко се намират безплатни закуски по пазара, ама чак пък такова плюскане...
      Има нещо гнило в дания, не може да няма....може би се чакат неприятни изненади по условията на мърджъра или нещо друго, не знам...

Аз си селнах 2ри пут днес, тоя път за дек на 35$, прибрах 300$ . Вероятно нанасетне ще има и доста други, изглежда добра крава за доене.
      Last edited by pipbel; 01.11.2021, 23:22.

Коментар

• NVAX кърти, 16%. Жалко че ми останаха само 5 бройки

Коментар

• За тази седмица купих OSTK. Реших да заделя кеш и за опции кат мисля за некой технологичен ЕТФ, но май в момента сентимента е доста оптимистичен. Ще чакам.

Коментар

Нямам проблем и да ме упражнят, по принцип тия SPAC-ове дето при първоначалното излитане подминават $30, съм забелязал че после след спада пак полека се връщат на същите нива и даже подминават последния връх с много. Тука ми мирише, че ще има и нови върхове, не падна (засега) под 62% Фибо, значи има добър бичи отпор.
            За DWAC иде реч. Както предполагах, се оказа че варантите им се търгуват на як дискаунт. Веднага купих 100 парчета по $26.83. В същото време акциите бяха по $60.80. Нормално варанта трябва да струва $60.80 минус $11.50 страйк, плюс около $3 имплантирана надценка = $52.30. Значи $25.47 (52.30 - 26.83) дискаунт хич не е зле. Все едно да се купи акцията в момента $25 по-евтино. Същото беше и при QS, като постепенно (за месеци) цената на варанта се вдигна до нормалните си нива.
            Защо е на дискаунт? Защото още не е конвертируем за акция. Нормалното за SPAC-овете е, че варантите стават упражними (конвертируеми) ако в 30 дневен период, 20 дена цената е над $18. До тогава има риск от срут на акцията и да не се изпълни това условие. В случая не открих да са обявили нещо друго, но се случва да има разлики и особености при други SPAC-ове.
            https://www.sec.gov/Archives/edgar/d...35d1_424b4.htm Към края на страницата, в раздела Redeemable Warrants пише: "
            if, and only if, the reported last sale price of the Class A common stock equals or exceeds $18.00 per share (as adjusted for stock splits, stock dividends, reorganizations, recapitalizations and the like) for any 20 trading days within a 30-trading day period commencing once the warrants become exercisable and ending three business days before we send the notice of redemption to the warrant holders.
            "
            Възможно е да удължат периода преди да е възможно да се упражни, така беше при QS като удължиха срока с 5 месеца. Дреме ми, ще чакам! $25 ход кой ти ги дава. Ето какво съм писал преди за QS, при първото излитане и при тях имаше огромна разлика на акцията с варанта, после се стопи:

"21.01.2021, 20:38
            Първоначално изпратено от pantaleev Разгледай мнение
            "Нямам време да гледам коя я препоръча ... ама някой спомена QS (Quantumscape Corp) наскоро. Та за любителите на силни усещания доста си се срина и може би не е лошо за вход."

Изгодно е да се купи варанта, който е на добър дискаунт. Например цената на акцията в момента е $48, а "warrant November 2025 $11.50" струва $32.50. Би трябвало да струва поне $36.50, тъй като имаме intrinsic value = $48 - $11.50 = $36.50. Т.е. взимаме $4 по-ниска цена. В reddit.com имаше луди дискусии и накрая се изясни, че дискаунта е заради това, че от QS са набили условие варанта да стане конвертируем чак през юни. Затова е тоя дискаунт. Иначе има арбитражна възможност: Купува се варанта, шорт на акцията, конвертира се варанта в акция (тъй като си е in-the-money) и защипваш $4 напълно безрисково. Да, ама не. Трябва да се чака до Юни, а има риск дотогава цената да падне под страйка $11.50 и варанта да стане не-конвертируем. Но пък при самостоятелна покупка на варанта вместо акцията, се взима $4 по-тънка цена. Нямам свободна тунджа, иначе бих го играл."

Коментар

• Латиносите днес добре, че съм тежък там и леко се бях притеснил. Бих сложил повечко в LND, SUZ, които по определени причини са обратно на тенденцията. Обаче баш заради големите обеми KOLD/BOIL, които държа, до 19-ти не искам да си насилвам марджина.

Коментар

• Накупих C, ET и DHT. Преди седмица COIN.
                Сега портфейла е по-балансиран, че преди това бях заложил основно на добивни компании.

Коментар

• Първоначално изпратено от sirFaith Разгледай мнение

Не само за Ивелина, ами и за всички дето инвестират само от 5-6 години, не инвестирайте пари които не може да си позволите да загубите и ви трябват за нещо друго ....крахът се случва веднъж на 10 години, всичко изглежда розаво и на другия ден е вече кърваво .. Нищо лично спрямо някого - всичко се свежда до простоватите "икономически цикли" ...
                  Е затова се чудя дали не е моментът за излизане от теслата. Въпреки че катери бавно и сигурно, балон си е отсекъде. Предният път на 890 ме беше яд че не продадох и усещам, че пак ще ме е яд. От друга страна не ми се плащат данъци

Евала Терзо, удари кьоравото в KOLD

Коментар

• Първоначално изпратено от dollarman Разгледай мнение
                    Това, наистина е забавно, е че мога да прочета перфектни анализи и графики защо всеки момент дефлацията ще смачка търсенето и защо инфлацията ще продължи още 2-3 години
                    Факт. Реалността не е пречка пред добрата литература.

Коментар

• Това, наистина е забавно, е че мога да прочета перфектни анализи и графики защо всеки момент дефлацията ще смачка търсенето и защо инфлацията ще продължи още 2-3 години

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

Митъпсъмбе. Това е френски национал.

Казах ти, че тогава стисках Евроколичките. Удвоих там, без 0,02 цента. Никола ми светна за тях. Шубе ме беше да вкарвам още в точно този сектор. Имам си лимит за чисто спекулативни позиции.
                        Днеска мисля да добавя към GOEV (Canoo), пак електрички. Дават симптоми вече че ще тръгват нагоре най-накрая. От два месеца ми висят на загуба едни 50 хартишки. И стига вече електрички, че и на мене ми писнаха.

Коментар

• ALL е чудесна акция и аз лично очаквам скоро да имам позиция там за следващите години. Другите в шортлиста са PRU. В момента застрахователния сектор е много недолюбван, точно както беше транспортния преди години, поради факта ZIRP. Даже имаше изказване на едни швейцарци за успешна година било да отлагат неуминуемото възможно най-много. Сега обаче с обръщането на вятъра и инфлационните настроения, това може да се промени и фнансовите акции да тръгнат нагоре.

Първоначално изпратено от Д.Петков Разгледай мнение

Благодаря за инфото! Надявах се някой да даде мнение от първа ръка, затова и писах тука. Не очаквам някакви чудеса тука, просто искам да ги хвана от дънцето, въобще не мисля да набивам много пари. Аз гледах техния пример, че базовата такса е $29 + примерно 6 цента на миля. Не изглеждаше зле в сравнение с цените на другите и реших, че има потенциал. ALL (Allstate Corp.) са вече набалончени, отдавна са подминали последния връх от преди ковид-срута. Тия ми се виждат подценени, щото още няма печалби, но ще дойде момент когато това рязко ще се промени мисля.

Предполагам че щото всичко реинвестират. В началото на годината четох някакво интервю (не помня с кой от компанията) и човека каза че по план-скица 2022г трябва да са стъпили във всички щати.

Аз 'га ти казвах да купуваш Hertz и Avis-Budget, каза че такива шитни не купуваш. Сега от тия нищо особено не очаквам, все едно да си купиш някой REIT в добър патерн, няма да станат х10.

Коментар

Аз 'га ти казвах да купуваш Hertz и Avis-Budget, каза че такива шитни не купуваш. Сега от тия нищо особено не очаквам, все едно да си купиш някой REIT в добър патерн, няма да станат х10.
                            Митъпсъмбе. Това е френски национал.

Казах ти, че тогава стисках Евроколичките. Удвоих там, без 0,02 цента. Никола ми светна за тях. Шубе ме беше да вкарвам още в точно този сектор. Имам си лимит за чисто спекулативни позиции.

Коментар

• Първоначално изпратено от Dengi Разгледай мнение

Allstate го предлагат това от години, едва ли застраховател ще предложи нещо да си намали печалбата. Тези предлагат около 40 долара на месец плюс 5 сента на миля при добър record. На мен ми излиза двойно по-евтино на сегашната застраховка. Може таргета им да са големи градове с обществен транспорт. В rural Америка не виждам как ще са привлекат клиенти. Това всичко от гледна точка на потенциален клиент. Като инвестиция може и да са ОК.
                              Благодаря за инфото! Надявах се някой да даде мнение от първа ръка, затова и писах тука. Не очаквам някакви чудеса тука, просто искам да ги хвана от дънцето, въобще не мисля да набивам много пари. Аз гледах техния пример, че базовата такса е $29 + примерно 6 цента на миля. Не изглеждаше зле в сравнение с цените на другите и реших, че има потенциал. ALL (Allstate Corp.) са вече набалончени, отдавна са подминали последния връх от преди ковид-срута. Тия ми се виждат подценени, щото още няма печалби, но ще дойде момент когато това рязко ще се промени мисля.

Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                              Добре звучи (едно на ръка че конкуренцията голяма ) ама поради що се сгърчило 7 пъти...?
                              Предполагам че щото всичко реинвестират. В началото на годината четох някакво интервю (не помня с кой от компанията) и човека каза че по план-скица 2022г трябва да са стъпили във всички щати.

Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
                              Само заради тебе се наших мощно тука. Даже малко прекалено, та мисли му. После два часа мислих къде да са стоповете.
                              ...

Коментар

• А между другото с SPGI вече съм на 8х нагоре за 9 години. Това е по-добре от мокрите сънища на някои "трейдъри" за 7% месечно без реинвестиране...

Отново предлагам всеки трейдър да си направи изводите.

Коментар

Working...
                                X