Новините за et свалиха цената под 10. Под 9,50 е за пълнене на самосвала. При все че аз не споделям вижданията на Tkilata
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от trade Разгледай мнение5,7314... sell NGаS ... без никакви анализи и просто от скука окъсявам N gas .. дори ми се чини ,че и съм срещу тренда ...нека видим колко ще мога да издържа срещу седмичен trend ... обема е малък и не е препоръка за други четящи форума ,да вLiзат в каквато и да е позиция в N GAS
Коментар
-
дълга позиция в NGАS ПО ТРЕНДА и с доста по голям обем от предходния забележете това е
флагче което се" топка " на предходния връх ..... след затварянето на позицията и с няколко скалперски дълги позиции от Dow днес аз покривам загубата от вчерашната къса позиция от NGас 5.7314 и дори съм на лека печалба ...сега най удачно е да закрия губещата NGаS от 5.7314 и да си свиркам ...но аз я оставям и всяко евентуално връщане ще е печалба ...както и покачванетро пък ще носи загтуба
https://ibb.co/znpLgmSLast edited by trade; 05.10.2021, 18:36.Pip master
Коментар
-
Първоначално изпратено от Tkilata Разгледай мнение
При мен се случи черен лебед още на 18-ти септември.
Двама мои близки приятели пожелаха да влязат на борсите по едно и също време. И понеже имам само един телефон, а те не се познават и са на различни места, на единия му говорех през слушалката, а на другия през масата. И двамата знаят, че мога да говоря по-темата от около 10-12 години, но винаги са смятали това хоби за несериозно, дори за хазарт. И да поискат да влязат по едно и също време...как пък не.
Вероятността всеки от тях да ми говори на тази тема беше 1 към 4000, а двамата едновременно - 1 към 16 000 000.
И са последните, които се интересуват. След тях други няма според мен.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнениеТекилата, ти да не би да мислиш, че преходът към алтернативните / зелените технологии се отменя или дори, че ще се отложи. Като гледам няма такова нещо. А и тези високи цени на петрола и на газа са нож с две остриета за производителите на въглероди. От една страна е добре краткосрочно, от друга това само насърчава прехода към зелено, защото зелените така стават сравнително по-евтини.
Отделно, че при петрола самият ОПЕК не смята, че прекаленото дигане е добре за тях самите понеже може да доведе до рецесия и спад на търсенето. Т.е. пак нож с две остриета.
В случая нямаш идея какви са последиците от описания от теб "преход". Нямаш, защото живееш в интернет и то в част от него, която е интелектуална пустиня.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнениеТекилата, ти да не би да мислиш, че преходът към алтернативните / зелените технологии се отменя или дори, че ще се отложи. Като гледам няма такова нещо. А и тези високи цени на петрола и на газа са нож с две остриета за производителите на въглероди. От една страна е добре краткосрочно, от друга това само насърчава прехода към зелено, защото зелените така стават сравнително по-евтини.
Отделно, че при петрола самият ОПЕК не смята, че прекаленото дигане е добре за тях самите понеже може да доведе до рецесия и спад на търсенето. Т.е. пак нож с две остриета.
Само казвам, че докато държавите залъгват частния бизнес да се захване с тази работа първи а тя да помогне след това, а хитрия бизнес чака държавата първа да се раздаде, а те след това да прибират - то ...прехода ще влезе в канала.
Виж колко потенциални жертви има за следващите 2-3 години. Повечето от половината са в бизнеса с енергийния преход.
https://www.statista.com/statistics/.../spac-ipo-usa/
Повечето от тях, които започнаха на 10 долара, вече клонят към 5 долара. Ако туткането продължи още 6-12 месеца - няма да могат да увеличат капитала си и от тях вероятно ще останат 3-4 накрая.
- 1 like
Коментар
-
Текилата, ти да не би да мислиш, че преходът към алтернативните / зелените технологии се отменя или дори, че ще се отложи. Като гледам няма такова нещо. А и тези високи цени на петрола и на газа са нож с две остриета за производителите на въглероди. От една страна е добре краткосрочно, от друга това само насърчава прехода към зелено, защото зелените така стават сравнително по-евтини.
Първоначално изпратено от Tkilata Разгледай мнениеНе ги слушай какво говорят!
Гледай ги какво правят.
https://twitter.com/PrimaryVision/st...256320/photo/1
Ще се чуем пак след 3-4 години.
Коментар
-
5,7314... sell NGаS ... без никакви анализи и просто от скука окъсявам N gas .. дори ми се чини ,че и съм срещу тренда ...нека видим колко ще мога да издържа срещу седмичен trend ... обема е малък и не е препоръка за други четящи форума ,да вLiзат в каквато и да е позиция в N GASPip master
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнениеТи нали се уплаши като казах, че според мене са минали върха и рече, че си продал баш на сами върха, както и че баш на самото дъно си взел. Сега се оказа, че не си. Това си е типично за... някои хора.
Но ме кефи как се плашиш като кажа нещо и го взимаш навътре и на сериозно
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнениеЧак към 2014 се връщаме... еми нормално като падаше цената на петрола и газа да намаляват инвестициите за добив. Всяка добивна индустрия прави така, затова е и циклична.
Проблемът специално при петрола е, че сега макар да се дига цената инвестициите не се дигат. Шистовци не са хукнали да отварят нови кладенци и не натискат цената надолу. И като казваш, че на конвенционалния добив ще му трябват години... еми то не остават чак толкова много години. Сега ако не искат да инвестират в нов добив след години още па-малко ще искат, защото края му ще се вижда още по-ясно.
Ето ти едно цитатче тука:
But Scott Sheffield, chief executive of Texas-based Pioneer Natural Resources, said America’s once-prolific shale producers would keep using their burgeoning cash piles to pay shareholders, not fund new drilling.
“Everybody’s going to be disciplined, regardless whether it’s $75 Brent, $80 Brent, or $100 Brent,” Sheffield said. “All the shareholders that I’ve talked to said that if anybody goes back to growth, they will punish those companies.”
При газа е малко по-различно, защото правителството май ще го насърчи като преходен енегоносител с ниски емисии. Ако си спомняш Обама доста се хвалеше с шистовия газ и намалените емисии, ама еко-талибнаните скочиха срещу газа (и Обама - защото бил неолиберал в техните очи, т.е. на практика предател-републиканец ). Но някъде мернах статия, че Байдън ще даде малко заден ход за шистовия газ и даже ще строят нов LNG терминал, да могат да изнасят повече. Чакай да потърся къде беше това.
Гледай ги какво правят.
https://twitter.com/PrimaryVision/st...256320/photo/1
Ще се чуем пак след 3-4 години.
Коментар
-
Ти нали се уплаши като казах, че според мене са минали върха и рече, че си продал баш на сами върха, както и че баш на самото дъно си взел. Сега се оказа, че не си. Това си е типично за... някои хора.
Но ме кефи как се плашиш като кажа нещо и го взимаш навътре и на сериозно
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
А с въглищата, с въглищата какво става. Нали HCC беше свършило? Или вчера си преживял катарзис и днес вече "виждаш" ръст на суровините и инфлация.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнениеКато гледам Union Pacific на над +2%, пазарът няма как да си мисли, че положението е много зле.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Tkilata Разгледай мнение
Еми ти казваш същото. Не го ли разбираш?
Докато деветокласниците завършат 12-ти клас - и почнат сами да си изкарват парите - ето ти 3 години и половина падане на борсите :-)
Коментар
Коментар