IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнение
    Moderna здраво катери ама се чудех дали вече не е за продан. Как мислите?
    На 230 $ стигне ли я чисти и дръж стоп лост на 200 .

    Коментар


    • Това мнение на шефа на фондовете Amundi https://www.investor.bg/analizi/9/a/...-spuka-329090/, какво иска да ни каже тоя човек. Онзи ден се изказа, днес пазара хвърчи нагоре.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнение
        Moderna здраво катери ама се чудех дали вече не е за продан. Как мислите?
        Дръж. Аз продадох на 150 евро, но гледай какво движение изпуснах.
        Опасност дебене само от памперса, да не се изтипоса някой от администрацията му иначе 350 долара си е минимален таргет.

        Коментар


        • Moderna здраво катери ама се чудех дали вече не е за продан. Как мислите?

          Коментар


          • Форум, имам един сериозен въпрос.

            spac. thbr. акциите могат да се заменят за кеш (10,13) до 7 юни включително. В момента могат да се купят за 9,85! Това не е ли възможно най-сигурната печалба, която може да съществува? Къде е уловката?

            ===

            Е, час и половина след отваряне вече са над 10 и за няколкостотин парчета не си заслужава. Вероятно някой е влязъл яко късо и затова цената за малко е слязла чак толкова. Още едно основание човек да държи активни поръчки с безумни цени.
            Last edited by terziеv; 04.06.2021, 18:02.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Tkilata Разгледай мнение
              Внимавай с Антеро защото assotiated gas ти диша във врата.
              До 20 пътят е абсолютно чист. Големите интегрирани ги пържат по устав и недостигът на газ ще бъде още по-чутовен. Има място за всички. Даже такива като crk са още изгодни.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

                За добро или за лошо написаното не е валидно на ниво цивилизация, а само на ниво субкултура. Според мен трябва много да се внимава с личните впечатления. Иначе приемам, че за някой редил се на опашка за филм тип Междузвездни войни, той може и да е общочовешка ценност.

                DISCA и VIAC може и да са добри компании (не и според мен), но в настоящето макро откриването на позиция там е трудно защитимо. Причина може да бъде единствено черезвичайно събитие тип Archegos, което да ги направи супер изгодни.
                Амии субкултури има... имат своите очарователни различия.
                Но не си противоречат, ...за разлика от субполитиката.
                Доколкото съм уверен в собствените си възприятия, харесвам еднакво и "Усещане за жена" и "Бялото слънце на пустинята".
                Още по-важно - Тези малките след нас имаха уникално десетилие да се скъсат да пътуват и да се срещат със свои връстници от всякакви събкултури.
                Да се докосват по носовете и да се гъделичкат по ушите.
                Те пък съвсем не се връзват на политически щуротии.

                Внимавай с Антеро защото associated gas ти диша във врата.
                Last edited by Tkilata; 04.06.2021, 15:47.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Tkilata Разгледай мнение
                  Когато се замисля от време на време - Що е то стойност? - всеки път стигам до това, което ни описва, като цивилизация. А най-ярките белези на нашата цивилизация, които ни правят хора всеки ден са песните и филмите.
                  За добро или за лошо написаното не е валидно на ниво цивилизация, а само на ниво субкултура. Според мен трябва много да се внимава с личните впечатления. Иначе приемам, че за някой редил се на опашка за филм тип Междузвездни войни, той може и да е общочовешка ценност.

                  DISCA и VIAC може и да са добри компании (не и според мен), но в настоящето макро откриването на позиция там е трудно защитимо. Причина може да бъде единствено черезвичайно събитие тип Archegos, което да ги направи супер изгодни.

                  Коментар


                  • Наско изглежда превъзходно. Когато докосне 13 точки, инвеститорите лекинко ще се припотят, какво толкова, докосне ли 12 точки ще добави леко сърцебиене, но ще отскочи от там, което ще им вдъхне куререкционен оптимизъм, след което следва бърза бесилка.
                    Джо Американеца да им е на помощ с някоя нова спасителна сламка.
                    Искам Abnb на 68 долара, като онези извратени привилегировани западни ,.......

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от todorov_74 Разгледай мнение

                      Дай моля те,твоят сбит прочит на прекрасно.Аз два пъти го чета и ми се струва,че това сложно изпълнение ще изплаши много дребни инвеститори.
                      1. UMG е най-големият лейбъл с огромен каталог (Битълс, Боб Дилън, Еминем, Дре, Тейлър Суифт, Лейди Гага, Уикенд, Кени Уест и т.н). Печата парички ежедневно. Всеки път някоя песен като звучи по радиото, учсатва в реклама, некой си я пусне в Youtube, Apple music илиSpotify, малки шладки доларчета влизат в компанията. Основният приход вече е от стрийминг.
                      2. Последното тримесечие ръстът на приходите е около 10%.
                      3. Колкото повече растат стрийминг платформите, толкова повече се подобрява рентабилността. Не забравяйте че музиката е като технологията, 0 marginal cost!!!
                      4. През 2020г , UMG има €1,487 милиона in EBITDA, ръст от 19% на годишна база Ако ръстът от първото тримесечие се запази, то е вероятно 2021 EBITDA около €1,635 милиона. Тва са почти 2млрд. долара!
                      5. Най-близкият peer, $WMG , на 35$/акция е оценен на около 22млрд или 22.2x очакваната) 2021 EBITDA от ~$940 милиона. На този мултипле, UMG ще е оценена на 44млрд, а Акман я взима за 42млрд.
                      6. Има много предпоставки UMG да се търгува на по-висок мултипъл (i) UMG продажбите яко растат заради стрийминг сделки с TikTok, Tencent и Peloton (ii) UMG е най-големия лейбъл , два пъти над WMG, а в този бизнес размерът има значение, имаш по-добри сделки с платформите, артистите идват при теб и т.н (iii) Tencent (притежава s 20% of UMG), което ще донесе огромен потенциал за Китай и цяла Азия! (iv) UMG почти няма дълг (1x leverage), което означава че може да реинвестира да ускори растежа (или пък да дава тлъсти дивиденти). За сравнение $WMG ливъриджът на WMG e 3x
                      7. Не на последно място- това е трансакция на Бил Акман, който я придобивa от Вивенди (огромен медиен конгломерат). Очаквам да има ненормално медийно покритие. Освен това ще бъде покрита от анализаторите на всяка една инвестиционна банка и ще се включи в портфейлите на всеки long only tech/media фонд в света!
                      Да, вместо шит ev мейкър дето ще печели пари през 2030г, получаваме гигантски световен бранд, антицикличен бизнес с двуцифрен ръст, яка печалба, нисък дълг, възможности за tech exposure (собствена стрийминг услуга, nft и т.н).

                      Горното касае само Юнивърсъл!
                      1.Остават 1.5млрд кеш в PSTH, с които Акман може да купи някоя друга компания!
                      2.Акман прави нов СПАК, в който ще набере 10 млрд. Всички акционери в PSTH получаваме право да купим на емисионна цена, СЛЕД КАТО СДЕЛКАТА е готова! Нулев риск и нулева opportunity cost. Няма да чакаме неизвестно колко време, а като обяви, че купува (например Старлинк), влизаме на емисионна стойност!

                      Толкова за "втората цедка"
                      Last edited by Ivetka; 04.06.2021, 14:36.

                      Коментар


                      • Така де, кой ще дава пари като няма какво ново да го зариби, а аз като изгледам "Апокалипсис сега" 10 пъти не ми се гледа за 11ти.. От друга страна за футбол мениджъра бих дал доста повече пари ежемесечно, отколкото за нетфликс, но пак няма да продам бъбрек и дете за да се абонирам за него. Все някой обаче ще измисли нещо, с което да събира излишните пари на порасналите деца.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение
                          Не става, при песните и филмите девалвацията е брутална, много повече отколкото при кеша Я че си копам злато доде се появи някой, който измисли толкова зарибяваща игра, че закачи целият свят на абонамент..
                          Брутална, ама друг път. От няколко години цъкам с дистанционното през 300 канала и още не мога да повярвам, че не намирам нищо ново, годно за гледане. Няма нужда да ми противоречиш . Достатъчно е да ми предложиш заглавие на читав филм за гледане довечера, че да си купя подходящо питие за него навреме.

                          Коментар


                          • Не става, при песните и филмите девалвацията е брутална, много повече отколкото при кеша Я че си копам злато доде се появи някой, който измисли толкова зарибяваща игра, че закачи целият свят на абонамент..

                            Коментар


                            • Когато се замисля от време на време - Що е то стойност? - всеки път стигам до това, което ни описва, като цивилизация. А най-ярките белези на нашата цивилизация, които ни правят хора всеки ден са песните и филмите.
                              В този смисъл идеята за бизнес, който копае ежедневно песнички и филми, много ми допада, Много повече от мина, която копае злато, да не говорим за мина, която копае биткойни или "кучета".
                              Изглежда, че и сме в началото на силен моментум в тази посока. Имам в предвид сливането на Дискавъри с Уорнър Медия, а също и поглъщането на Метро Голдуин от Амазон през последните две седмици.
                              Напоследък докато придремвам следобяд си представям и версия на паричната ни система, в която валутите са закотвени точно в подобни активи.
                              Представяте ли си след десетилетия да се разплащаме за труда и услугите си, чрез частичка от песни или филми или нещо друго също така красиво.

                              А да не говорим, че всички познати начини да кажеш "обичам те" вече са изпети или заснети и ще притежавате, част от авторските права и правата за дистрибуция към "нуждаещите се" .

                              Аз започвам да акумулирам през DISCA и VIAC.
                              Разбира се идеята има нужда да бъде и количествено оценена и поради тази причина нищо не препоръчвам преди това.

                              Коментар


                              • На премаркета 7% на юг. Няма нещо ентусиазъм.

                                Коментар

                                Working...
                                X