Притесних се да не изпусна влака на някои руски аквии и отворих IRAO - P/E 2,9 с 16% дивидент, логиката ми е че ако съм прав и пазараспадне лошо няма да се поколебая да нахакам още едни 30-40 к тук при още спад, Затворих късите почти еднага като почна да вдига но Още не съм се панирал че всичко което продадох не пада,
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от ford_perfekt Разгледай мнение
Абе, то бай Еврейче винаги е с два варианта и все познаваНа това 4100 има алтернативен до 4600-700. Вчера вика, че е твърде вероятно това баш да не стане.
Коментар
-
Първоначално изпратено от dollarman Разгледай мнение
А какво става с Vestas, ше ги има ли ?
Коментар
-
И да, и не. Лихвите ще ги вдигнат, защото ако не го направят народа вече хептен няма да има вяра на ЦБ. Фед се ориентира по 2 годишните, които ясно им казват че вдигане ще има. Уточняващо е кога и колко пъти, но със сигурност май месец ще са Ъп. Сега, дргуото е че дори 6 пъти по 0.25 пак не могат да стигнат нивото на инфлацията (2% в дългосрочен план). Акциите са добър хедж, но не всички. Бъркшир са ол-тайм-хай защото всичките им комапнии са от типа дето изкарват по-малко пари, и нагоре и надолу.
Утре ще е яко. Аз залагам за под 7% за януари и Наздак +5%. Разбира се, прогнозата да не се приема като препоръка :-)
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнениеMaersk увеличават дивидента на 2500 крони годишно. Solar също почти го удвояват. Датски са, вижте ги
Коментар
-
В хеджа има матрял, че наистина се шушне за <7%. Ма що да спрат дотам, направо да го докарат до дефлация. Направо едно yolo на TQQQ , ама не ми се загробва капитал.
===
Сухото карго полудя. Чудя се дали да не си откупя късите колци на GOGL. Страйк 12,5; падеж другия петъкLast edited by terziеv; 10.02.2022, 11:50.
Коментар
-
Първоначално изпратено от desperado Разгледай мнение
По полека за утре, еврейчето уикенда каза че до 2 седмици очаква корекцията да приключи на нива около 4100. Ако утре падне пазара няма да е за купуване още седмица. Аз до затварянето днес ще освободя кеш до 35% от портфолиото ми с 30-40% проценти печалба за 2 седмици, взимам душ и гледам последните минути дали ще разкрият нещо по-интересноНа това 4100 има алтернативен до 4600-700. Вчера вика, че е твърде вероятно това баш да не стане.
Коментар
-
Утре ще е яко. Аз залагам за под 7% за януари и Наздак +5%. Разбира се, прогнозата да не се приема като препоръка :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
Ето ти събраните съчинения - цък
Ако го искаш научно:
1. Ковид свърши;
2. M1 яко нагоре;
3. Лихвите не могат да ги вдигнат;
4. Акциите са добър заслон от инфлацията, а ние ще плуваме още дълго в хиперинфлационното море;
5. Отчетите са добри, компаниите успяват яко да дерът стадото
Практически съвет - утре, когато инфлацията БЕЗКРАЙНО ИЗНЕНАДА всички, скачай на всичко, което падне.
Коментар
-
Е, не е лесно да се набара баш дъното. Ама в случая става въпрос за няколко мижави процента и опасността да изпуснеш резкия отскок ми се вижда по-голяма. На мен половината ми портфейл е храна, другата половина нафта, въглища и всякакви метали. За тях не мисля, че има какво да се притеснявам от утрешната голяма изненада. Спекулативните насдакчийски спредове са застрашени, но мисля че качулките и фейсбуци ги пуснах на абсолютното дъно. Само QQQ ми е на в парите, но нямам проблем да ролвам със загуба на премия, защото и тук имаме да катерим.
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
Ето ти събраните съчинения - цък
Ако го искаш научно:
1. Ковид свърши;
2. M1 яко нагоре;
3. Лихвите не могат да ги вдигнат;
4. Акциите са добър заслон от инфлацията, а ние ще плуваме още дълго в хиперинфлационното море;
5. Отчетите са добри, компаниите успяват яко да дерът стадото
Практически съвет - утре, когато инфлацията БЕЗКРАЙНО ИЗНЕНАДА всички, скачай на всичко, което падне.
По полека за утре, еврейчето уикенда каза че до 2 седмици очаква корекцията да приключи на нива около 4100. Ако утре падне пазара няма да е за купуване още седмица. Аз до затварянето днес ще освободя кеш до 35% от портфолиото ми с 30-40% проценти печалба за 2 седмици, взимам душ и гледам последните минути дали ще разкрият нещо по-интересноLast edited by desperado; 09.02.2022, 22:49.
Коментар
Коментар