Абе оня ташунко със сапа големото трейдър де се загуби. Той купуваше дъната. Набързо фалирах поредния плямпач. Хахото и то се загуби и джей зито и то.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Ами данък върху дивидента ми е 12.80% и самите агенти на емисията си го удържат автоматично във Франция. Доколкото знам в България имаме по нисък данък, но аз не съм данъчно задължено лице в България а в държавата в която съм мисля е над 20%. Колкото по малко отношения имам с местните данъчни власти толкова по-добре.
Като цяло с малки изключния основните ми акции не са в графата Дивидентни. Макар че Тотал ги имам вече 5та година и всъщност донесоха вече не лоша абсолютна сума
- 1 like
Коментар
-
Това за секторния подход визирах да не се купува даден компания само защото примерно е от сектор който в момента е перспективен. Например аз не виждам какво ще направи петрола евтин в следващите години но съм избрал да инвестирам конкретно само в една компания от въпросния сектор.
Иначе ако е за секторно търгуване в моя портефйл имам само един взаимен фонд, нещо не успях да се пречупя с ЕТФ - твърде са ми сложни като структура. В моя случай е фонд от семейството на Пиктет - уж проучвах и ми се струва че носят сравнително нисък каунтър парти риск. Пиктет премиум брандс - така или иначе на мен основната част от инвестициите ми са в акции на няколко френски фирми специализирани в луксозни стоки и алкохол както и няколко други - Тотал, Санофи, Акса и Ейър Ликуид.
Едва от миналата година започнах да търся възможности извън френския пазар, но съм по консервативен особено с пазара в САЩ - те са твърде големи иноватори.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Assen123 Разгледай мнениеМисля че може да се поизчака малко ако става дума за нещо по средносрочно или дългосрочно. Днес отново подобно на петък котвите Кока Кола и Колгейт са зелени.
Факт че тече сел офф на всякакъв тип активи не бива да се подценява. Последните години стана много популярна мантрата с инвестиция в ЕТФ на СП500 като нещо универсално. Ако спада се задълбочи и влезем в разпордажби и изтичане на капитали през ЕТФи ще бъде крайно неприятно,
За мен в следващите месеци ще е ключово избора на компании - бих строял настрани от секторен подход. Само фирми със солиден баланс, прост бизнес модел, ниска задлъжнялост. От Американския пазар за мен са атрактивни Естее Лаудер и Браун Форман, но на етапно влизане 3/3 - 1/3 тази седмица и останалите по на допълнителни 5% надолу.
В такива случаи е хубаво де се обърнем към архивите. Да вземем например нещо от 11.05.2022, 20:41.
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
Почти всички са на марджин. Предвид финансовата "култура" в САЩ, съчетана с медийните тролове /инфлуенцъри?/ в момента е нещо страшно. Не става въпрос само за отделни хора през евтинджос брокери, а дори за фондове. Пълен потрес. Уникално е колко народ още не може да вземе завоя, не го вижда дори. Мелвин например продължават да стискат Юбер и Snowflake, бяха добавяли някви софт шитни даже. И това са хора с вътрешна информация. Умопомрачително е как лъжат, мажат и после сами си вярват.
... дъното на СиП може би. За много от компаниите обаче има още бая надолу. Над 10 p/e не бива да се държи. Тука вече отиваме към подценяване заради ликвидациите. Просто няма да има купувачи.
Коментар
-
Мисля че може да се поизчака малко ако става дума за нещо по средносрочно или дългосрочно. Днес отново подобно на петък котвите Кока Кола и Колгейт са зелени.
Факт че тече сел офф на всякакъв тип активи не бива да се подценява. Последните години стана много популярна мантрата с инвестиция в ЕТФ на СП500 като нещо универсално. Ако спада се задълбочи и влезем в разпордажби и изтичане на капитали през ЕТФи ще бъде крайно неприятно,
За мен в следващите месеци ще е ключово избора на компании - бих строял настрани от секторен подход. Само фирми със солиден баланс, прост бизнес модел, ниска задлъжнялост. От Американския пазар за мен са атрактивни Естее Лаудер и Браун Форман, но на етапно влизане 3/3 - 1/3 тази седмица и останалите по на допълнителни 5% надолу.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от cool_alyn Разгледай мнение
И защо да е криптото?!?! В четвъртък излязоха данни, че инфлацията в САЩ е повече от очакваното отново и оттогава всичко тръгна надолу....
Коментар
-
Първоначално изпратено от desperado Разгледай мнениеКриптото този път срина и фондовия пазар ми се струва
Коментар
-
Много обичам 10% срив на акции с P/E 2. Изпълниха се най-накрая едни ордери, така като гледам оставам към 40% кеш. Касапницата се очакваше и колкото да я очаквах за 5 дни ми изтрива на хартия към момента 30% от трейдинг профита от началото на годината. Брутален ще бъде и ръста щом започне.
- 2 Харесвания
Коментар
Коментар