IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Това за секторния подход визирах да не се купува даден компания само защото примерно е от сектор който в момента е перспективен. Например аз не виждам какво ще направи петрола евтин в следващите години но съм избрал да инвестирам конкретно само в една компания от въпросния сектор.

Иначе ако е за секторно търгуване в моя портефйл имам само един взаимен фонд, нещо не успях да се пречупя с ЕТФ - твърде са ми сложни като структура. В моя случай е фонд от семейството на Пиктет - уж проучвах и ми се струва че носят сравнително нисък каунтър парти риск. Пиктет премиум брандс - така или иначе на мен основната част от инвестициите ми са в акции на няколко френски фирми специализирани в луксозни стоки и алкохол както и няколко други - Тотал, Санофи, Акса и Ейър Ликуид.

Едва от миналата година започнах да търся възможности извън френския пазар, но съм по консервативен особено с пазара в САЩ - те са твърде големи иноватори.

Коментар

• Първоначално изпратено от Assen123 Разгледай мнение
      Мисля че може да се поизчака малко ако става дума за нещо по средносрочно или дългосрочно. Днес отново подобно на петък котвите Кока Кола и Колгейт са зелени.

Факт че тече сел офф на всякакъв тип активи не бива да се подценява. Последните години стана много популярна мантрата с инвестиция в ЕТФ на СП500 като нещо универсално. Ако спада се задълбочи и влезем в разпордажби и изтичане на капитали през ЕТФи ще бъде крайно неприятно,

За мен в следващите месеци ще е ключово избора на компании - бих строял настрани от секторен подход. Само фирми със солиден баланс, прост бизнес модел, ниска задлъжнялост. От Американския пазар за мен са атрактивни Естее Лаудер и Браун Форман, но на етапно влизане 3/3 - 1/3 тази седмица и останалите по на допълнителни 5% надолу.
      Аз пък съм почти на 180° спрямо теб - изцяло секторен подход. По-лесно е в подобни нарисувани ситуации. Но повечето компании, определяни като защитни, не са такива. Бих избягвал традиционните мултинационални компании, ако и да имам лайно тип Унилевер. Иначе етфчиите са някаква религия, там разговор не може да има.

В такива случаи е хубаво де се обърнем към архивите. Да вземем например нещо от 11.05.2022, 20:41.

Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

Почти всички са на марджин. Предвид финансовата "култура" в САЩ, съчетана с медийните тролове /инфлуенцъри?/ в момента е нещо страшно. Не става въпрос само за отделни хора през евтинджос брокери, а дори за фондове. Пълен потрес. Уникално е колко народ още не може да вземе завоя, не го вижда дори. Мелвин например продължават да стискат Юбер и Snowflake, бяха добавяли някви софт шитни даже. И това са хора с вътрешна информация. Умопомрачително е как лъжат, мажат и после сами си вярват.

... дъното на СиП може би. За много от компаниите обаче има още бая надолу. Над 10 p/e не бива да се държи. Тука вече отиваме към подценяване заради ликвидациите. Просто няма да има купувачи.

Коментар

• Мисля че може да се поизчака малко ако става дума за нещо по средносрочно или дългосрочно. Днес отново подобно на петък котвите Кока Кола и Колгейт са зелени.

Факт че тече сел офф на всякакъв тип активи не бива да се подценява. Последните години стана много популярна мантрата с инвестиция в ЕТФ на СП500 като нещо универсално. Ако спада се задълбочи и влезем в разпордажби и изтичане на капитали през ЕТФи ще бъде крайно неприятно,

За мен в следващите месеци ще е ключово избора на компании - бих строял настрани от секторен подход. Само фирми със солиден баланс, прост бизнес модел, ниска задлъжнялост. От Американския пазар за мен са атрактивни Естее Лаудер и Браун Форман, но на етапно влизане 3/3 - 1/3 тази седмица и останалите по на допълнителни 5% надолу.

Коментар

• Първоначално изпратено от cool_alyn Разгледай мнение

И защо да е криптото?!?! В четвъртък излязоха данни, че инфлацията в САЩ е повече от очакваното отново и оттогава всичко тръгна надолу....
          Изненадата не беше много голяма с инфлацията. Не е причината за срива. Пазара доста дълго беше прекалено лесен за много трейдъри и трябваше да се занулят акаунти a на други едни опции to expire worthless.

Коментар

• Първоначално изпратено от desperado Разгледай мнение
            Криптото този път срина и фондовия пазар ми се струва
            И защо да е криптото?!?! В четвъртък излязоха данни, че инфлацията в САЩ е повече от очакваното отново и оттогава всичко тръгна надолу....

Коментар

• Майтап ще бъде ако изляза на плюс от тази сесия.
              Иначе доволно накупих.
              Остана малко кеш за осредняване.

Коментар

• Криптото този път срина и фондовия пазар ми се струва

Коментар

• Много обичам 10% срив на акции с P/E 2. Изпълниха се най-накрая едни ордери, така като гледам оставам към 40% кеш. Касапницата се очакваше и колкото да я очаквах за 5 дни ми изтрива на хартия към момента 30% от трейдинг профита от началото на годината. Брутален ще бъде и ръста щом започне.

Коментар

• Защо само нафтата. Какво мислите за другите ресурси като MP, AA, FCX и CLF. Дори и CCJ. Според мен тотално ще ги убият до края на тази седмица и всички ще са за купуване в началото на другата примерно.

Коментар

• Мале, почвам да ме изкушават нафтовите. Нищо друго не си заслужава. Не се лъжете да лазите техове.

.... a някой има ли идея да отиграва $/€? Дългосрочно ясно, че еврото си е умряло, ама няма ли повърне поне малко?

Коментар

• Като гледам фючърсите още днес ще бъде касапница.
                        Сигурно до сряда ще бъде така и тогава може да обърне в зависимост от скока на лихвата - 0.5% или 0.75%

Коментар

• Стратегията за тази седмица - чакаме сурването да срути дори нафтата и налазваме яко.

Коментар

• Баси, май днес нищо няма да хвана на моите цени. Не скочиха чак толкова премиите, vix-a и той без голяма истерия..

Коментар

• Първоначално изпратено от BigGun Разгледай мнение

Като хванеш около дъното и от техове се грухти.
                              За сега следя QCOM и AMD, както и MU.
                              Па то от всичко се грухти, ако си на Маргарита майстора и дебнеш на гюме. Що пък трябва тепърва да целиш дъното ми направо не си шортил овреме? Почти няма дивидент там и не излиза скъпо. Като казвам, че теховете са финито, това не значи, че не можеш да изкараш кинти от разгрома. Би трябвало да се подразбира.

Просто човек не трябва да попива глупотевини, а да вярва на очите си. Колко народ налапа дебелата въдица с недостига на чипове, не е истина.

... MU са интересни. QCOM могат да станат. AMD е sell.

Коментар

• Първоначално изпратено от Д.Петков Разгледай мнение

И от техове може да се печели, но съм съгласен че е по-сложно в момента. Я виж след последния дроп на VZ (Verizon) дали не изкарах кинти, макар че не хванах добре дъното. Читавите компании със силно ревеню винаги изплуват.
                                Като хванеш около дъното и от техове се грухти.
                                За сега следя QCOM и AMD, както и MU.

Коментар

Working...
                                X