Първоначално изпратено от 6000
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от petyob Разгледай мнение
Инфлацията е икономически показател. Ако имаме 10% годишна инфлация и другите показатели за неутрални дали ще имаме 10% покачване на FTSE?
Къде има такова за Китай? Защо да бие кепенците?
2000-та е бил 7000 днес е 7800 за това време имотите в УК поскъпнаха над 3 пъти, злато над 3 пъти
Коментар
-
Първоначално изпратено от 6000 Разгледай мнение
В началото на Септември страховете за предстоящата зима бяха много по големи цената на петрола беше по висока и това не попречи на FTSE да пропадне
Както оня ден коментирахме явно движението на FTSE няма много общо с икономическите показатели, а всичко опира до това кога ще решат да си приберат печалбите.
А иначе Китай бие кепенците за един месец и не мисля че въпросното поскъпване на суровините и горивата ще се случи точно през този период, ама знае ли човек.
Къде има такова за Китай? Защо да бие кепенците?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бедният брoкер Разгледай мнение
sorry, приходи е, не печалба,
рецесия беше, като Китай беше затворен, да, ресурси няма, сега и САЩ трябва да запълва резерва,
медта удари +20% след средата на декември,
идва студ от понеделник навсякъде, газ и нефт - нагоре,
а като нефта стане скъпа, въглищата ще са си хит (и през лятото)
Както оня ден коментирахме явно движението на FTSE няма много общо с икономическите показатели, а всичко опира до това кога ще решат да си приберат печалбите.
А иначе Китай бие кепенците за един месец и не мисля че въпросното поскъпване на суровините и горивата ще се случи точно през този период, ама знае ли човек.
- 1 like
Коментар
-
Тежки времена настанаха в гората
Днес преди да излезнат резултатите затворих част от позициите и от 36 ги върнах на 30 и довкарах още пари сега мога да издържа до над 8000
Лошото е че всъщност разбрах от къде тече джапанката и не ми хареса. За последната една година шитнята Астра Зенека с PE 108 е вдигнала индекса с над 4% или близо 300 фигури
Което означава че ако преди е кършел на около 7660 то сега вече това може би ще се случи чак на 7960 което ще е нов абсолютен връх
Все пак се надявам на 17-ти като излезнат резултатите за УК инфлацията най накрая да скърши
Ужас направо, отвсякъде текат, докато не стане време за новото повишение на лихвите. Ти добре си успял да разтовариш, сега да дочакаме да дойде и нашето време
- 1 like
Коментар
-
Надявам се вече да са го калкулирали в цената CNA е с 30% спрямо година назад и с 300% спрямо 2г назад
Ако предстои рецесия нефта и ресурсите ще отидат на долу така че каквото дойде такова, ако е писано баш в рецесия да направи връх така да е
ПП - Маркет капа на CNA в момента е 5 милиарда не ми се връзва да чакат 10 милиарда печалба а маркет капа да им е по малък от въпросната печалба
рецесия беше, като Китай беше затворен, да, ресурси няма, сега и САЩ трябва да запълва резерва,
медта удари +20% след средата на декември,
идва студ от понеделник навсякъде, газ и нефт - нагоре,
а като нефта стане скъпа, въглищата ще са си хит (и през лятото)
Коментар
-
Ако предстои рецесия нефта и ресурсите ще отидат на долу
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бедният брoкер Разгледай мнение
Собственика на British Gas (Centrica -CNA) oчаква над 10 млрд годишна печалба, а е със РЕ 9.5.
Там има такива ресурсни локомотиви като Shell, BP, BNP, Anglo American, Rio Tinto, Glencore, Centrica, Antofagasta, отделно и фармацията е силна сега.
Ако предстои рецесия нефта и ресурсите ще отидат на долу така че каквото дойде такова, ако е писано баш в рецесия да направи връх така да е
ПП - Маркет капа на CNA в момента е 5 милиарда не ми се връзва да чакат 10 милиарда печалба а маркет капа да им е по малък от въпросната печалбаLast edited by 6000; 12.01.2023, 22:08.
Коментар
-
Първоначално изпратено от 6000 Разгледай мнениеВсе пак се надявам на 17-ти като излезнат резултатите за УК инфлацията най накрая да скърши
Там има такива ресурсни локомотиви като Shell, BP, BNP, Anglo American, Rio Tinto, Glencore, Centrica, Antofagasta, отделно и фармацията е силна сега.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнениеДнеска се избиха да купуват по върховете
Днес преди да излезнат резултатите затворих част от позициите и от 36 ги върнах на 30 и довкарах още пари сега мога да издържа до над 8000
Лошото е че всъщност разбрах от къде тече джапанката и не ми хареса. За последната една година шитнята Астра Зенека с PE 108 е вдигнала индекса с над 4% или близо 300 фигури
Което означава че ако преди е кършел на около 7660 то сега вече това може би ще се случи чак на 7960 което ще е нов абсолютен връх
Все пак се надявам на 17-ти като излезнат резултатите за УК инфлацията най накрая да скърши
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнениеИдеята ми беше да продавам яко днес. Уж не бях алчен, но нещо не се получи съвсем. От немай къде натоварих Mativ. Пуснах един скенер на моите и това излезе с много сгодно p/b. Обаче се оказа, че повечето са някакви нематериални глупости и се ядосах на себе си.
Общо докарвам >10% доходност за два месеца... а можеше х2,5.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнениеДнеска се избиха да купуват по върховете
Ако обаче играех валутни двойки, щях да скъся еврошитнята.
Коментар
Коментар