IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

Терзиев ,защо да е самоубийство?
    При доходност над 3% си е ок.В. оферта хита са Македонски и Румънски,даже сделки на Северна Македония с над 6% са сключени скоро.
    Я помисли кой ще иска да купи ДЦК с 4,9%, ако можеш да купиш ДЦК с 5,9% например. Естествено можеш да държиш до падеж. Времето до 2033 бързо ще се изтърколи.

С други думи - в момента дългата позиция в ДЦК с падеж след 2024 е изключително висок риск. Напълно неоправдан според мен, защото потенциалната печалба никаква я няма.

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

Според мен това е самоубийство. Естествено аз съм убеден, че следващите емисии ще са с много по-висока лихва. Т.е. по-добре кеш на 0%, отколкото такива ДЦК. Няколко пъти повторих, че моят избор тук е BIL.
      Терзиев ,защо да е самоубийство?
      При доходност над 3% си е ок.В. оферта хита са Македонски и Румънски,даже сделки на Северна Македония с над 6% са сключени скоро.

Коментар

• Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение
        Кавръков, ето ти от вчера:

Миналата година имаше предложения и от България, ама аз не разбирам нищо от облигации....
        Намерил съм си на над 3% обаче къси до края на 2022 година
        То какво да разбираш,имаш доходност,купон и падеж,държиш до падежа и си ок,сега някои играчи ако искат да продават за повече и е ок пазара добре.
        Last edited by nkavrakov1982; 28.02.2023, 21:49.

Коментар

• Кавръков, ето ти от вчера:

Миналата година имаше предложения и от България, ама аз не разбирам нищо от облигации....
          ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

Коментар

• Първоначално изпратено от jore123 Разгледай мнение

не е ли по-добре да се купят български ДЦК на 4.9% на година до 2033-та
            Според мен това е самоубийство. Естествено аз съм убеден, че следващите емисии ще са с много по-висока лихва. Т.е. по-добре кеш на 0%, отколкото такива ДЦК. Няколко пъти повторих, че моят избор тук е BIL.

Коментар

• Първоначално изпратено от Assen123 Разгледай мнение
              Дали някой е попадал под ръка на нещо стойностно като анализ на експеримента в Ел Салвадор? МВФ ги натиска твърде здраво, а човек трудно може да прочете нещо алтернативно отвъд стандартните бълвочи.

Не знам отвъд океана какво вадят като отчети, но във Франция това което аз имам до момента на хартия нещата за 2022 изглеждат супер. Продължавам да съм на мнение че конфликта в Украйна е нещото което много грешно се чете от анализаторите или поне не се казват нещата с истинските им имена.

В Европа индустрията извлича бесни дивиденти от този конфликт, свежо се вливат милиони нови европейци / по тази тема най-сетне взеха да излзат материали в който се говори за този глобален проблем/ Енергийна криза нямаше, но правителствата наляха 1 трилион индиректно. Тестват се оръжия в реално време, което колкото и да е цинично е страхотен плюс за всички големи износители.

Много интересно е да се забележи че на глобално ниво общото ниво на дълг за 2022 спада с 4 трилиона. За последно на матур маркетс това стана през 2014/2015.

Енергийните компании продължават да са евтини, направо исторически евтини и на този фонд да съставляват под 5% от капитализацията в СП е безумно.

Ако на някой ще му се занимава с фармацията - тази и може би следващата година ще отпусне натиска и вероятно добри компании ще могат да се намерят на добра цена. Новото за сега не е решило да спре да прави нови върхове - ще видим до кога.
              Не съм съгласен за евроиндустрията. "Бесните" дивиденти са за силно ограничен кръг компании, докато огромната част буквално загива. Освен това новите европейци са абсолютно недостатъчни като количество за някаква промяна на посоката. Украйна 2022 г. не е Украйна от 1992 г. Това не са соц. кадрите, а напълно европеизирани хрантутници.

За енергото си 100% прав и аз продължавам да залагам изключително на него. Обаче не забравяй, че това е стратегически отрасъл и секирите дебнат отвсякъде. Ето сега ги удариха с извънреден данък. Направили много пари миналата година. Ама никой не си помисля да сложи извънреден данък на някоя тех фигня, която продава "продукт" с 90% марджин. По същия начин могат със закон да ти спрат дивидентите или дори директна национализация.

Фармата... Шварцер, любимата ми траверса, обяснява от две години, че фармата е добър избор за настоящата мизерия. Аз обаче не съм съгласен, защото приходите там идват изключително от корупционни по същество сделки. При досегашното безумно разхищение и безплатни пари, това е предимство. При ограничени ресурси обаче, кой ще има средства да налива трилиони за менте лечение на рак, за менте ваксини, за преддиабет и т.н.

Коментар

• Първоначално изпратено от 6000 Разгледай мнение

100к евра преди 6 години бяха 2 двустайни дето със затворени очи да ги беше отдавал под наем щеше да правиш от тях по 1000лв на месец тоест 6к евро

Ти обаче понеже слушаш неправилните хора сега се чудиш от 100к как да изкараш 3к евро

За капиталовата даже няма и да споменавам
                Понеже не сме преди 6 години, в момента в София с 100 хиляди евро се купува един такъв апартамент за наем 500-600 лева, където имаш и разходи ( прехвърляне, данъци, ремонти, празни месеци ), не е ли по-добре да се купят български ДЦК на 4.9% на година до 2033-та, при положение че е вероятно най-сигурната инвестиция в една държава ( ако държавата фалира, имотите едва ли ще държат цена и едва ли наемателите ще могат да си плащат наемите ). Да не говорим че ако лихвите спаднат ( което е вероятният сценарий ) може да ги продадеш след 2-3 години на добра печалба. Оставяме настрана вероятната капиталова печалба от повишение цените на имотите.

Коментар

Заяждаш се. Все едно да те питам що не си сложил 100 хил. в Петробраз преди две години. Сега като ти кажа, че е време да купиш JBS и ти като не купиш, трябва ли да ти го напомням всеки втори пост.

От друга страна, ако имаш на куп 100 хил. излишен кеш, да не пробваш някакъв реален капитализъм (не рентиерство) си е безобразие.... дори тези твойте двустайни е безумие да се купуват с кеш.

...

добавка: точно чета книжката на Самюъл Зел, та се сетих за неговата фирмичка. Все пак темата е борсова и ако толкова искаш да дърпаш доход от имоти, не е лош момент да му станеш съдружник - капитализацията е под стойността на кеша, който държат. Байдъвей, книгата е уникален бълвоч.
                  Само отвори темата за понижаването на цените на имотите и прочети поста му от одеве, как той от 5 месеца вече получава по 3% но пита тука как да изкара 2% и ще разбераш защо се заяждам с него

Коментар

Някой може ли да ми даде опции за ДЦК,през коя банка е най добре да се купят?
                    Питах в ДСК,става въпрос за румънски такива но краткосрочни ,изобщо в момента кои се купуват най изгодно и от къде ,бг нямало никой не продава
                    Търговските банки в бг са скапани инвестиционни посредници. Таксите им са кожудерски. Затова ги забрави.

Попитай в Elana, по мейла редовно ми пращат оферти за емисии на облигации от различни държави с доходност от 6-7-8-9%.
                    Даже оня ден като си почиствах пощата изтрих една или две такива оферти, от миналия месец...
                    ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

Коментар

• Дали някой е попадал под ръка на нещо стойностно като анализ на експеримента в Ел Салвадор? МВФ ги натиска твърде здраво, а човек трудно може да прочете нещо алтернативно отвъд стандартните бълвочи.

Не знам отвъд океана какво вадят като отчети, но във Франция това което аз имам до момента на хартия нещата за 2022 изглеждат супер. Продължавам да съм на мнение че конфликта в Украйна е нещото което много грешно се чете от анализаторите или поне не се казват нещата с истинските им имена.

В Европа индустрията извлича бесни дивиденти от този конфликт, свежо се вливат милиони нови европейци / по тази тема най-сетне взеха да излзат материали в който се говори за този глобален проблем/ Енергийна криза нямаше, но правителствата наляха 1 трилион индиректно. Тестват се оръжия в реално време, което колкото и да е цинично е страхотен плюс за всички големи износители.

Много интересно е да се забележи че на глобално ниво общото ниво на дълг за 2022 спада с 4 трилиона. За последно на матур маркетс това стана през 2014/2015.

Енергийните компании продължават да са евтини, направо исторически евтини и на този фонд да съставляват под 5% от капитализацията в СП е безумно.

Ако на някой ще му се занимава с фармацията - тази и може би следващата година ще отпусне натиска и вероятно добри компании ще могат да се намерят на добра цена. Новото за сега не е решило да спре да прави нови върхове - ще видим до кога.

Коментар

• Първоначално изпратено от 6000 Разгледай мнение

100к евра преди 6 години бяха 2 двустайни дето със затворени очи да ги беше отдавал под наем щеше да правиш от тях по 1000лв на месец тоест 6к евро

Ти обаче понеже слушаш неправилните хора сега се чудиш от 100к как да изкараш 3к евро

Заяждаш се. Все едно да те питам що не си сложил 100 хил. в Петробраз преди две години. Сега като ти кажа, че е време да купиш JBS и ти като не купиш, трябва ли да ти го напомням всеки втори пост.

От друга страна, ако имаш на куп 100 хил. излишен кеш, да не пробваш някакъв реален капитализъм (не рентиерство) си е безобразие.... дори тези твойте двустайни е безумие да се купуват с кеш.

...

добавка: точно чета книжката на Самюъл Зел, та се сетих за неговата фирмичка. Все пак темата е борсова и ако толкова искаш да дърпаш доход от имоти, не е лош момент да му станеш съдружник - капитализацията е под стойността на кеша, който държат. Байдъвей, книгата е уникален бълвоч.
                        Last edited by terziеv; 28.02.2023, 18:30.

Коментар

Ще питам и в ЕЛАНА какви са условията и възможностите

Коментар

• Първоначално изпратено от jore123 Разгледай мнение

В Interactive Brokers комисионната ще ти е 35 евро + ако примерно обмениш в Револют ( има и по-добри варианти ) превалутирането ще ти излезе 250 евро по мои сметки. Малко повече има смисъл поне според, ама малко работата наистина е през куп за грош и не си заслужава.
                            Ще питам и в ЕЛАНА какви са условията и възможностите

Коментар

За справка и информация ,след лека сметка при закупуване на ДЦК през ПИБ да речем на 3 % доходност и вложени 197000 лева в евро ,за 9 месечен период се изкарват 2600 евро ,разхода от превалитурането е 500 евро + 400 евро разходи по банката и на финала разликата между един ти би айски депозит и ДЦК ,тата на 3% е точно 1123 лева + за ДЦК,тата ,може би си струва само ако са в лева или стабилно на над 4% доходност ,пиша ги тия неща за някой който има интерес
                              В Interactive Brokers комисионната ще ти е 35 евро + ако примерно обмениш в Револют ( има и по-добри варианти ) превалутирането ще ти излезе 250 евро по мои сметки. Малко повече има смисъл поне според, ама малко работата наистина е през куп за грош и не си заслужава.

Коментар

Ти търсиш взаимен фонд, но още не го знаеш.
                                Взаимните фондове са сбор от ДЦК+ други инструменти доколкото знам ,а там таксите и комисионните май са още по дебели + някакви суми удържат + сроковете са по -големи ,там е още по -голямо мазало с това каква ти е печалбата на финала.
                                Другия месец ще видя дали има движения и в двете посоки ,ако има краткосрочни над 4% може и да си струва гимнастиката

Коментар

Working...
                                X