Първоначално изпратено от 6000
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Дай нещо конкретно и по същество ,със локуми,не ми се занимава да разтягаме
Няма висока доходност при нисък риск
Накрая от тарикатлък ще се наденеш на някоя шашма и заради 2% горница ще занулиш всичко
Като си сигурен че икономиката ще скърши сега е невероятният момент да скъсиш европайските индекси с 50% от портфейла и до нова година ще си си избил всички загуби от последните 20г дето ти висят парите по банкитеLast edited by 6000; 27.02.2023, 00:06.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ceneto Разгледай мнение
ytm и cy може ли да смяташ, че като знам какво такси имат банките да не се окажеш долу от цялата операция
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнениеНякой може ли да ми даде опции за ДЦК,през коя банка е най добре да се купят?
Питах в ДСК,става въпрос за румънски такива но краткосрочни ,изобщо в момента кои се купуват най изгодно и от къде ,бг нямало никой не продава“The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”
Коментар
-
Първоначално изпратено от The Money Master Разгледай мнение
US T-Bills /1M,3M,6M/през IBKR, не са ли по-добро решение, при дълъг USD ?
Искам нещо краткосрочно в евро ако има до края на 2023 ,румънски ми дават с падеж до Април 2024 на 3.34%
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнениеНякой може ли да ми даде опции за ДЦК,през коя банка е най добре да се купят?
Питах в ДСК,става въпрос за румънски такива но краткосрочни ,изобщо в момента кои се купуват най изгодно и от къде ,бг нямало никой не продава
Коментар
-
Не виждам валутен риск тука. По скоро възможност. Нали и без това йероглифът бил един и същ.
Диксито има да катери още. IBKR балансът не може да бъде истинска алтернатива на депозит, но продукни като BIL са идеални. Има и един взаимен на Париба, който е без такси през IBKR.
Как да е, и без това никой не чете и пак ще има "що никой не обясвява".
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Добре но пак казвам доходите в България са левове,не са долари,така че всеки който днес ,има левове и реши да получи лихва в ИБ ,говорим само за лихва нищо друго ,не да купува акции ,рискува и то не малко със спреда между валутите,за това говорим.Съобщението което пращат по мейлите е имитация на банков депозит,все едно си в банка ама гаранта,е ИБ,история,стар брокер ала бала ,това е в комуникацията ,ама сметките не излизат ,ако решиш да купуваш долари сега.Взема ли си лихвата да речем в България долари не се приемат ,за покупки пак трябва да превалутирам ако искам с парите си да си купя нещо.Това е не говорим за акции,за ДЦК,и т.н.Говорим само и единствено за прокламираната лихва
Основният проблем е че не е за дребни риби - за да вземеш такава лихва трябва да имаш поне 100 000 евра в платформата, а лихвата разбира се е на свободните пари над 10 000 евро.
В долари е по-добре според мен да вземеш t-bills - лихвата в момента е >5%, валутният риск си го има, но го има и другият момент - ако долара скочи например с 5%, ще си с 10% напред за година спрямо лева. Основният проблем е че парите са заключени до падеж ( не знам как стоят нещата с препродаването ), но пък има такива буквално с падеж след две седмици, но е занимавка да купуваш постоянно.Last edited by jore123; 25.02.2023, 09:55.
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
Няколко причини. Първата е, че все още много умни глави не са осъзнали в каква дупка е Интел и се надяват на обръщане. Тази надежда държи цената необосновано висока. Бъде ли осъзната реалността, ще има още болка. Второ - чиповете продължават да са балон. Съответно бъдещето на целия сектор е надолу. Трето - имат повече разходи от конкуренцията
Единственият вариант за светло бъдещеса някакви безумни вливания от държавата. Много по-безумни от досегашните. Не го виждам и като добра спекула, защото има прекалено много акции в оборот.
Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнениеНяколко причини. Първата е, че все още много умни глави не са осъзнали в каква дупка е Интел и се надяват на обръщане. Тази надежда държи цената необосновано висока. Бъде ли осъзната реалността, ще има още болка. Второ - чиповете продължават да са балон. Съответно бъдещето на целия сектор е надолу. Трето - имат повече разходи от конкуренцията. Единственият вариант за светло бъдещеса някакви безумни вливания от държавата. Много по-безумни от досегашните. Не го виждам и като добра спекула, защото има прекалено много акции в оборот.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнение
Не знам защо очакваш да слезе чак толкова (кажи?), но ако го направи - тогава още повече ще напазарувам от тях? Имам заложен втори лимит на 22.50$, нищо не ми пречи да го сваля още, но дори толкова не очаквам да слезе.
Единственият вариант за светло бъдещеса някакви безумни вливания от държавата. Много по-безумни от досегашните. Не го виждам и като добра спекула, защото има прекалено много акции в оборот.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнениечестно казано, по-вероятно е Интел да падне под 20, отколкото да мина 30.
Като цяло пазарът следва от доста време безумно елементарен модел - купуване при спад, продаване при ръст. Или трябва да следваш, или да избираш сравнително неконюнктурни компании. В този ред на мисли, гледам някакви новини за луда крава при бразилците. Независимо от това JBS е на убиец цена.
Коментар
Коментар