IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Ами бих препоръчал да вземеш едно ЛГБТ флагче и да се разходиш из минно поле в Афганистан Риска ми се струва по-малък от това да търсиш затиснат стройтел в УК.

Малко хумор не е излишен, но конкретно препоръка не мога да дам за компания с подобен профил. Успех

Коментар

• Мисля да продавам Юнилевер и половината да оставя кеш, а с другата половина да лазя към някой затиснат строител. За ОК ми е идеята. Препоръки?

Коментар

• НАСДАКЪТ ОЩЕ МАЛКО ЩЕ СЕ ПОДПИРА НА ЛЕМЪН И КОВИД ИЗМАМАТА ПОД ФОРМАТА НА ТРЕНЛИНИИКА

СКОРО АРХИТЕКТЪТ ЩЕ ИЗРАВНИ ВСИЧКО

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
          Асене, къв пазар те гони. Имаме планова икономика с елементи на НЕП.
          Ей най накрая взе да стопляш.
          Сега вземи та виж и за покупките на дълг че и там си имаш доста голи петна

Коментар

• Асене, къв пазар те гони. Имаме планова икономика с елементи на НЕП.

Коментар

• Като гледам как залетяха суаповете на Дойче и една купчина политици обясняват колко стабилна е банковата система на ЕС леко взеха да ме побиват тръпки. Оказва се че и миналата седмица Централна банка/не се знае коя/ е утилизирала репо линия с ФЕД за около 60м долара. ФИМА - мисля че я направиха покрай Ковида с таван 60м на участник.

Всъщност няма нищо по изнервящо за пазарите от това политици да се изказват през ден. И резултата айде юруш на Кока Колата и Колгейта - дето се вика системата и да гръмне зъбите ще се мият и Джака ще се разрежда с нещо.

Сега ще се лашкаме до отчетите в някъква мъка тип - финанси и индустрия под натиск, храна, пиячка и малко фарма като място за паркиране. Отвъд мъни маркетс който се уголемяват като гремлин на дъжд.

КЮ еазънинг на лихви по 5%...

Коментар

• Тези са интересни като портфолио и финанси:

https://www.klepierre.com/en/our-malls

Коментар

• Мен лично фондове с фокус на жилища са ми доста политически вързани. Освен това не вярвам че толкова лесно ще превъртат дълг в текущите условия. Аз бих си потърсил фонд с фокус на търговски площи - дето се вика втора пандемия скоро нямам да има, докато яйцата вървят неумолимо към паритет с еврото.

Коментар

• https://ir-api.eqs.com/media/documen...osition=inline

Не че им вярвам, ама...

Vonovia's overall debt maturities are
                    manageable, given their long average remaining term of 7.4 years as of Dec. 31, 2022, and
                    staggered nature. No more than 10%-11% of debt (about €3.5 billion-€4.5 billion) matures each
                    year.

Коментар

Нямах предвид самите имоти, а компаниите за имоти. Предимно жилищните, но и при офисите има интересни неща. В големите градове, особено в Европа, трудно ще се строи, а мизерията на хората не позволява собственост, независимо от цената. Т.е. наемите в Стокхолм, Париж или Берлин няма да слизат, дори и да изостават от инфлацията.

Ако смяташ, че ще стигнат 8%, значи сме далеч от апогей. Рефинансирането ще е сеч на такива нива. Предполагам ще трябва да отидат на 12%, привилигировани, че и евентуално увеличаване на капитала.

Пак да кажа, че колкото за упражнението, изключвам пряката държавна намеси в сектора, която иначе е бая вероятна.
                      Тези който аз гледам във Франция ми изглежда като да имат потенциал за още разпродажби. В подобен тип компании ще е ключово колко са ливърджнати и как го менажират.

Коментар

• 10% им е "severely" сценанрия. Но е хубаво че разглеждат и такъв.
                        Базовия предвижда 4.9% безработица.

п.п.
                        Няма да се разпаднат при 10% - толкова е била 2009-2010 (предната криза), спокойно. сега проверих.
                        И по-високи проценти на безработица са виждали...

Коментар

• Първоначално изпратено от antani Разгледай мнение

Зарежи я Европата. Чакат 10% безработица, официална в САЩ. Та за това се чудех за имотните компании, няма ли да дълбаят още ?
                          10% официална безработица в САЩ ще бъде погром някакъв. Обществото там буквално ще се разпадне.

Но от друга страна, високата безработица (не 10% естествено) не е нещо толкова лошо за компаниите, специализирани в жилищни имоти. Т.е. няма да имаме купувачи, а предимно наематели.

Коментар

Само таблиците гледах... аз ли не го чета правилно, но дори според 4 излиза, че трябва да купуваме и то пледимно в Еврозоната. Дори лошият сценарий прекалено оптимистичен ми идва.
                            Зарежи я Европата. Чакат 10% безработица, официална в САЩ. Та за това се чудех за имотните компании, няма ли да дълбаят още ?

Коментар

• Тъй де - за имотни компании говорим, не за самите имоти.
                              Тая закрепиха ли я - какво става там?
                              Че не ги следя?

Евъргранд - китайският бушон, който не плаши Уолстрийт - Блогът на ЕЛАНА Трейдинг (elana.net)

За щатите нямам очаквания за 8%, засега по-скоро и аз мисля, че макс. до 6% биха я добутали!?
                              Но боравим с твърде много неизвестни - стойности, срокове...
                              Ако поне едното беше ясно!

Коментар

• Първоначално изпратено от antani Разгледай мнение

https://www.federalreserve.gov/publi...-Scenarios.htm

Погледни 3а, 3b, както и 4а и 4b.
                                Само таблиците гледах... аз ли не го чета правилно, но дори според 4 излиза, че трябва да купуваме и то пледимно в Еврозоната. Дори лошият сценарий прекалено оптимистичен ми идва.

Коментар

Working...
                                X