IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от cherney Разгледай мнение

Говоря за времето преди дотком балона - за BlackRock. На Коледа 2016г. купих 10 биткойна, които не съм продавал, макар, че в началото на 2018г. ме беше много яд, че не го направих, защото тогава имаше много сериозен срив. При последния бул рън също не продадох, защото аз не разбирам от технически анализи и не търгувам ежедневно / нещо, което мнозина от коментиращите тук очевидно правят /, респективно ми беше трудно да преценя кога да продавам. Днес не купувам, защото експозицията ми в биткойн е прекалено голяма на фона на общите ми инвестиции. Всички яйца не трябва да са в една кошница, както всички вие тук знаете. Купувам само TSLA
    Ами ако имаш прекалено голяма експозиция не трябва ли да продадеш малко, че да ребалансираш? Отделно, тъй като явно не смяташ да продаваш, нормално е мнението как Тесла и криптото постоянно ще се качват. Така, че е по скоро е пристрастно отколкото обективно.

Коментар

Говоря за времето преди дотком балона - за BlackRock. На Коледа 2016г. купих 10 биткойна, които не съм продавал, макар, че в началото на 2018г. ме беше много яд, че не го направих, защото тогава имаше много сериозен срив. При последния бул рън също не продадох, защото аз не разбирам от технически анализи и не търгувам ежедневно / нещо, което мнозина от коментиращите тук очевидно правят /, респективно ми беше трудно да преценя кога да продавам. Днес не купувам, защото експозицията ми в биткойн е прекалено голяма на фона на общите ми инвестиции. Всички яйца не трябва да са в една кошница, както всички вие тук знаете. Купувам само TSLA
      Към днешна дата имаш поне 500 000 лева в биткойн.Това е огромна сума .Не знам защо ги държиш ,според мен ги продай и си живей живота.Все някога това ще свърши.Блек Рок просто искат да изтискат на макс още от тази мания

Коментар

• Първоначално изпратено от dollarman Разгледай мнение

абе не знам за кое време говориш ама не си спомням кога BlackRock не са били значими. Да разбирам, че купуваш биткойни сега ?

Коментар

• Първоначално изпратено от Бедният брoкер Разгледай мнение
          Ужким инфлацията пада във САЩ, пък нафтата и златото катерят пак, а ?
          Според мен цялата картинка е едно към едно с инфлацията при Волкър,тогава е имало спадове и те са си казали оо инфлацията пада после е било на вълни докато не вдигат рязко лихвите и икономиката рухва.Сега е същото спада е временен,вижте Германия ,Австралия други места навсякъде инфлацията пада но за кратки прозорци и после пак се връща..Същото е и в Щатите ,ако се дръпнат сега назад инфлацията пак ще скочи

Коментар

• Ужким инфлацията пада във САЩ, пък нафтата и златото катерят пак, а ?

Коментар

• Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнение
              амми
              все тая ми е от кой ще направя 20%

интересуват ме тия, от които ще направя 40+%
              40% сега са трудно начинание ,доста трябва да се чака а може и скоро да има опции...
              Някой купувал ли е fractional shares ?

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
                Джулиъса май избърза с продажбите а Гугъла на 100 долара ще остане в историята
                амми
                все тая ми е от кой ще направя 20%

интересуват ме тия, от които ще направя 40+%

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
                  Пичуви, според мене сте превъодушевени. Купувайте хеджюви.

Иначе си е трътка да гледаш портмонето да качва. Тук най-важното е $$$. Тезата ми продължава да бъде, че ще опитат да спасят гущеро.

Т.е. - късо дългосрочен дълг. Увеличавам позицията в MMT.

... обаче много народ не бяхте реди за нафтата
                  Дай едно мнение за златото само аз ли съм бичи настроен и по скоро за миньорите на злато
                  NEM
                  AEM
                  GOLD
                  RGOLD
                  AU

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
                    Пичуви, според мене сте превъодушевени. Купувайте хеджюви.

Иначе си е трътка да гледаш портмонето да качва. Тук най-важното е $$$. Тезата ми продължава да бъде, че ще опитат да спасят гущеро.

Няма фундамент за нафтата

Коментар

• Пичуви, според мене сте превъодушевени. Купувайте хеджюви.

Коментар

На 15 юни пуснаха искане до SEC за разрешение. Не е тук мястото да обяснявам за BlackRock, щото тук всички са финансово грамотни, но ако това мине, 100К за биткойн ми се струва крайно вероятен таргет, още повече, че след десет месеца предстои халвинга, т.е. съкращаването на добива два пъти. BlackRock има интересна статистика в отношенията си със SEC. От около 580 поискани разрешения са получили отказ два пъти, при това двата отказа са по време, когато не са били толкова значими, колкото са днес.
                        абе не знам за кое време говориш ама не си спомням кога BlackRock не са били значими. Да разбирам, че купуваш биткойни сега ?

Коментар

• Първоначално изпратено от Assen123 Разгледай мнение

Преди да си пожелаем весело лято и преди отчетите е време за малко размисли. До момента си имаме 2 хубави зелени тримесечия. Аз очаквам в духа на една двуцифрена зелена година да имаме лятно позитивно тримесечие и последно такова също.

Продължават да се изливат големи потоци към облигации особено държавните такива /на сума ти подобни емисии в момента лихвите са по-високи от тези на някой първокласни компании/ говорим за развити държави. Явно хората много се въодушевиха от 5-6% - странно когато имаме най-силното първо полугодие на Насдак от 40г.

На прима виста лично аз не очаквам слаби отчети като цяло. От луксозните в момента е малко тегаво да се влиза на от по 5-6% от върха. Алтернатива си остават Керинг и Ессилор която под 195 си е подценена. Друга възможност са фондовете на Пиктет и Гам – дават и допълнителен експожър към Щатите особено първите.
                          Финансите са си рискови – в щатите не бих пипал друго освен Чъб и Джеи Пи. Във Франция си остават Акса и Земеделците. Петрол и Газ продължават да са подценени. Има компании с чудесен баланс и отлични печалби – това последното не виждам как ще се промени поне до края на това десетилетие. Теха продължавам да не коментирам предвид че не съм достатъчно наясно с бизнес моделите, въпреки че имам вече компания от този сектор - Дассаулт Системс / за мен са по близо до смарт сити сегмента/. Очакванията ми за златото не са се променили.

Новото започна да изпуска леко парата, но според мен е рано да се бърза с вход. Новото за мен си остава по-добрия избор от Ели въпреки бруталното рали на последната. Като цяло фарма пазара се държи добре – излезе от фокус, започнаха прилични корекции и има интерсни възможности – Еуро Финс например.

И за последно днес е ден 378 от последния път в който СП е направил нов връх. Исторически за последните 70 години този период е сред топ 10 на подобни такива. Най дългия е 1897 дни.

Весело лято на всички,
                          Кажи за Луи Вютон че се точа на него дали е ок според теб?

Коментар

• Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение

Аз давам ,но ТИ не даваш.Това е парадокса.
                            Не давам защото съм на кеш и в момента не играя нищо

Когато играх късо на FTSE ясно написах на колко съм влезнал и с какъв обем

Също така написах и как затворих позицията +12% за целият акаунт

Ти обаче нямаш нито една такава прогноза в реално време всичките ти са в минало пожелателно - Нито с какъв обем си влезнал нито кога си излезнал

Last edited by X_Y; 12.07.2023, 18:32.

Коментар

• Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение

A държащите BITF от стотинки,колко % да чакаме?
                              Това ми се струва като много глупава инвестиция

Коментар

Ако SEC даде зелена светина на BlackRock за ETF на биткойн, този скок до 40-45К ще се превърне в една малка крачка, последвана от спринт
                                A държащите BITF от стотинки,колко % да чакаме?

Коментар

Working...
                                X