IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от 6000 Разгледай мнение

Няма уловка заради високите лихви са им паднали продажбите и тая година ще я завършат на загуба

В момента при около 0.49 паунда на акция капитализацията им е 200 милки - Ако съм чел правилно кеша който имат + земя за строителство + готова продукция е за около 150-160 милиона

Тоест те в момента се търгуват много близо до себестойност

За мен абсолютното дъно тук не би трябвало да е по ниско от 0.4 паунда
    Точно. Ще допълня, че в такива моменти по-малките са далеч по-уязвими. При една вълна от фалити е по-вероятно да останат прави големите. Вижда се от оценките на другите строители. Но най-паче тука играе идеята, че високите лихви са пагубни за имотите. Според мен не е точно така; вече съм обяснявал каква ми е идеята. Като цяло WJG имат резерви и не са непосредствено заплашени.

Ама айде стига с тези, че още не съм си направил сериозна позицията там.

Коментар

• Един въпрос и от мен имам кол опция 1 септември 44$ NEM цената примерно е 43,34$ какво ще загубя
      цената е примерна ден преди изтичане на контракта

Коментар

• Първоначално изпратено от melon Разгледай мнение

Терзиев, каква е уловката при това нещо - Watkin Jones?
        Изглежда доста интересно!
        Няма уловка заради високите лихви са им паднали продажбите и тая година ще я завършат на загуба

В момента при около 0.49 паунда на акция капитализацията им е 200 милки - Ако съм чел правилно кеша който имат + земя за строителство + готова продукция е за около 150-160 милиона

Тоест те в момента се търгуват много близо до себестойност

За мен абсолютното дъно тук не би трябвало да е по ниско от 0.4 паунда

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

Октомври 8500 ти е 2,5 пенса => 25 лири на контракт.
          Ако съм разбрал правилно имаме 30 контракта по 25 паунда трябва да се плати премия от 750 паунда ?

Какво става ако цената е 8000 или 8500, когато идва датата на падеж?

можеш ли да го сметнеш за двата случая?

Коментар

Тука говорим за едно 200-300%. Пак ти повтарям, че имотите са супер перспективни в някои подсектори. Виж какво точно строят Watkin Jones. Не са къщички за айтита.

При все това приеми, че Англия не ми е много ясна и не съм сигурен колко е рискът. При немските колиби беше елементарно, ама ти не ме отрази и изпусна лесната пара.

Мисля си, че тука е доста ситуационно, много и политически риск. Независимо от баланса просто да държиш и да се радваш на дивидент е опасно.
            Терзиев, каква е уловката при това нещо - Watkin Jones?
            Изглежда доста интересно!

Коментар

• Първоначално изпратено от sunny Разгледай мнение

ОКи, благодаря за отговора!
              RITM и RC не съм ги гледала... ще ги погледна по-късно.
              Всъщност MPW и О ги гледам като нискорискови и с история... стабилни при предишните кризи
              О очевидно ще пребъде. Обаче на тази цена просто не е изгодно. За MPW обаче изобщо не е сигурно с този дълг. Едва ли е нужно да обяснявам, че това си е мое мнение. Още повече MPW играе бая и спокойно някой ден може да е +10%, а друг -20%. За ипотечните рейтове гледай внимателно обаче, това са предимно финансови шмекерии, а не чисто имотни и не стават за много дълго държане.

Първоначално изпратено от Assen123 Разгледай мнение
              Терзиев ти ли пусна жокер за тези или аз нещо се обърках?:

EGY Vaalco Energy

Понеже беше споменал че ти се върти идея за хотели - може би тези ще са ти интересни:

https://www.bhrreit.com/portfolio.htm

BHR
              https://forum.investor.bg/forum/%D1%...-nyse?q=vaalco

EGY го рекламирам още от времето на TGA (Trans Globe Energy). На тези цени също става, ама на мен ми е под 4 цената на вход и няма да добавям. Нищо не знам за BHR - защо тях.

Първоначално изпратено от 6000 Разгледай мнение

ОК обаче дай някакаква ориентировъчна цена за колец на 8500 при обем 30 единици FTSE100 (1 точка разлика в индекса дава 30 паунда разлика в портфейла)

Подозирам че въобще няма да са толкова евтини
              Октомври 8500 ти е 2,5 пенса => 25 лири на контракт.
              Last edited by terziеv; 11.08.2023, 17:39.

Коментар

Ако човек иска по-рисков залог, по добре в рейт с опотеки като RITM или RC.

Изобщо рейтовете не са много изгодни на тези цени. Моментът беше преди няколко месеца.
                ОКи, благодаря за отговора!
                RITM и RC не съм ги гледала... ще ги погледна по-късно.
                Всъщност MPW и О ги гледам като нискорискови и с история... стабилни при предишните кризи

Коментар

• Първоначално изпратено от sunny Разгледай мнение

Квантовия анлизатор на Алфата дава риски за Естее Лаудер, червен уорнинг

А относно рейтовете, тези двата ми изглеждат доста по-секси:
                  Realty Income Corporation (O)
                  Medical Properties Trust, Inc. (MPW)
                  О - пълен абсурд на тази цена. Имаш 5% от ДЦК, където и данъчно ти е по-изгодно. Това постоянно се финансира с нови емисии обикновени акции. Казвам го като държач на пълна позиция, купена на бая друга цена обаче - 51.

MPW - лошо съотношение риск/печалба. Доста четох за тази шитня. Ръководството постоянно отказва да представи информация за договорите с наемателите, голяма част от които са на ръба на фалита. Ако човек иска по-рисков залог, по добре в рейт с опотеки като RITM или RC.

Изобщо рейтовете не са много изгодни на тези цени. Моментът беше преди няколко месеца.

Коментар

1. Скъсяваш, както ти си го играеш.
                    2. Купуваш кол върху индекса на 8500 например. / върху etf също става

Октомврийските на тази цена не са никак скъпи.

Т.е. ака стане лудница и отиде на 9000, колецът ще ти покрие загубите за всичко >8500.
                    ОК обаче дай някакаква ориентировъчна цена за колец на 8500 при обем 30 единици FTSE100 (1 точка разлика в индекса дава 30 паунда разлика в портфейла)

Подозирам че въобще няма да са толкова евтини

Коментар

• Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение

Няколко фалита има шестака.Последния му бе зимата шортвайки UK100 с към 3к паунда акаутче
                      Но иначе са "големи" инвеститори които много "разбират" и от имоти и от акции
                      Всъщност фалирам всеки месец ама в твоите фантазии

пак там Дрона лети а Алтерко пропада

добре че играеш само демо акаунти

Коментар

• Първоначално изпратено от Assen123 Разгледай мнение

Пуснах билетчето за страйк 23 на колци. С путовете обаче ще пропусна за сега - че вчера блокирах капитал в Естее Лаудер.
                        Квантовия анлизатор на Алфата дава риски за Естее Лаудер, червен уорнинг

А относно рейтовете, тези двата ми изглеждат доста по-секси:
                        Realty Income Corporation (O)
                        Medical Properties Trust, Inc. (MPW)

Коментар

• Терзиев ти ли пусна жокер за тези или аз нещо се обърках?:

EGY Vaalco Energy

Понеже беше споменал че ти се върти идея за хотели - може би тези ще са ти интересни:

https://www.bhrreit.com/portfolio.htm

BHR
                          Last edited by Assen123; 11.08.2023, 15:35.

Коментар

1. Скъсяваш, както ти си го играеш.
                            2. Купуваш кол върху индекса на 8500 например. / върху etf също става

Октомврийските на тази цена не са никак скъпи.

Т.е. ака стане лудница и отиде на 9000, колецът ще ти покрие загубите за всичко >8500.
                            ако цената на кол опцията е добра (много високо) може да вземе значително повече (спряко обема на късата) та ако я бие макар и с малко да излезе на само сух, а и на плпюс,че да може да чака голямото мяу
                            това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
                              Терзийка един лек въпрос,

Къде гледаш /явно по списък/,кой книжа са паднали с най-много ?
                              Приложение ли е ,сайт нещо,платформата за търговия may be ?

Мерси
                              Даже и в платформата на IB го имаш като инструмент ,но може да ползваш и този сайт.
                              FINVIZ.COM

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
                                Toй губещ ли е ?
                                Какво е загубил ?
                                Няколко фалита има шестака.Последния му бе зимата шортвайки UK100 с към 3к паунда акаутче
                                Но иначе са "големи" инвеститори които много "разбират" и от имоти и от акции

Коментар

Working...
                                X