Първоначално изпратено от 6000
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
Ако остане под 44 ще загубиш целия залог. В случая си се хванал на бас, че вечерта на 1.9 цената ще е >44 и не си познал. Предния ден още има някаква остатъчна стойност, защото има шанс да навакса.
Не забравяй, че в Лондон опциите са x1000, а не x100. Отделно няма нужда да хеджираш цялата позиция.
Ако цената остане под 8500 на падеж си хеджирал напразно. Но в твоя случай ти залагаш на спад, а това е само застраховка за всеки случай.
Има нещо което пропускам
Коментар
-
Първоначално изпратено от lobos Разгледай мнениеЕдин въпрос и от мен имам кол опция 1 септември 44$ NEM цената примерно е 43,34$ какво ще загубя
цената е примерна ден преди изтичане на контракта
Първоначално изпратено от 6000 Разгледай мнение
Ако съм разбрал правилно имаме 30 контракта по 25 паунда трябва да се плати премия от 750 паунда ?
Какво става ако цената е 8000 или 8500, когато идва датата на падеж?
можеш ли да го сметнеш за двата случая?
Ако цената остане под 8500 на падеж си хеджирал напразно. Но в твоя случай ти залагаш на спад, а това е само застраховка за всеки случай.Last edited by terziеv; 11.08.2023, 19:39.
Коментар
-
Няма уловка заради високите лихви са им паднали продажбите и тая година ще я завършат на загуба
В момента при около 0.49 паунда на акция капитализацията им е 200 милки - Ако съм чел правилно кеша който имат + земя за строителство + готова продукция е за около 150-160 милиона
Тоест те в момента се търгуват много близо до себестойност
За мен абсолютното дъно тук не би трябвало да е по ниско от 0.4 паунда
Ама айде стига с тези, че още не съм си направил сериозна позицията там.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от melon Разгледай мнение
Терзиев, каква е уловката при това нещо - Watkin Jones?
Изглежда доста интересно!
В момента при около 0.49 паунда на акция капитализацията им е 200 милки - Ако съм чел правилно кеша който имат + земя за строителство + готова продукция е за около 150-160 милиона
Тоест те в момента се търгуват много близо до себестойност
За мен абсолютното дъно тук не би трябвало да е по ниско от 0.4 паунда
- 2 Харесвания
Коментар
-
Октомври 8500 ти е 2,5 пенса => 25 лири на контракт.
Какво става ако цената е 8000 или 8500, когато идва датата на падеж?
можеш ли да го сметнеш за двата случая?
Коментар
-
Тука говорим за едно 200-300%. Пак ти повтарям, че имотите са супер перспективни в някои подсектори. Виж какво точно строят Watkin Jones. Не са къщички за айтита.
При все това приеми, че Англия не ми е много ясна и не съм сигурен колко е рискът. При немските колиби беше елементарно, ама ти не ме отрази и изпусна лесната пара.
Мисля си, че тука е доста ситуационно, много и политически риск. Независимо от баланса просто да държиш и да се радваш на дивидент е опасно.
Изглежда доста интересно!
Коментар
-
Първоначално изпратено от sunny Разгледай мнение
ОКи, благодаря за отговора!
RITM и RC не съм ги гледала... ще ги погледна по-късно.
Всъщност MPW и О ги гледам като нискорискови и с история... стабилни при предишните кризи
Първоначално изпратено от Assen123 Разгледай мнениеТерзиев ти ли пусна жокер за тези или аз нещо се обърках?:
EGY Vaalco Energy
Понеже беше споменал че ти се върти идея за хотели - може би тези ще са ти интересни:
https://www.bhrreit.com/portfolio.htm
BHR
EGY го рекламирам още от времето на TGA (Trans Globe Energy). На тези цени също става, ама на мен ми е под 4 цената на вход и няма да добавям. Нищо не знам за BHR - защо тях.
ОК обаче дай някакаква ориентировъчна цена за колец на 8500 при обем 30 единици FTSE100 (1 точка разлика в индекса дава 30 паунда разлика в портфейла)
Подозирам че въобще няма да са толкова евтиниLast edited by terziеv; 11.08.2023, 17:39.
Коментар
-
Ако човек иска по-рисков залог, по добре в рейт с опотеки като RITM или RC.
Изобщо рейтовете не са много изгодни на тези цени. Моментът беше преди няколко месеца.
RITM и RC не съм ги гледала... ще ги погледна по-късно.
Всъщност MPW и О ги гледам като нискорискови и с история... стабилни при предишните кризи
Коментар
-
Първоначално изпратено от sunny Разгледай мнение
Квантовия анлизатор на Алфата дава риски за Естее Лаудер, червен уорнинг
А относно рейтовете, тези двата ми изглеждат доста по-секси:
Realty Income Corporation (O)
Medical Properties Trust, Inc. (MPW)
MPW - лошо съотношение риск/печалба. Доста четох за тази шитня. Ръководството постоянно отказва да представи информация за договорите с наемателите, голяма част от които са на ръба на фалита. Ако човек иска по-рисков залог, по добре в рейт с опотеки като RITM или RC.
Изобщо рейтовете не са много изгодни на тези цени. Моментът беше преди няколко месеца.
Коментар
-
1. Скъсяваш, както ти си го играеш.
2. Купуваш кол върху индекса на 8500 например. / върху etf също става
Октомврийските на тази цена не са никак скъпи.
Т.е. ака стане лудница и отиде на 9000, колецът ще ти покрие загубите за всичко >8500.
Подозирам че въобще няма да са толкова евтини
Коментар
-
Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение
Няколко фалита има шестака.Последния му бе зимата шортвайки UK100 с към 3к паунда акаутче
Но иначе са "големи" инвеститори които много "разбират" и от имоти и от акции
пак там Дрона лети а Алтерко пропада
добре че играеш само демо акаунти
Коментар
-
Първоначално изпратено от Assen123 Разгледай мнение
Пуснах билетчето за страйк 23 на колци. С путовете обаче ще пропусна за сега - че вчера блокирах капитал в Естее Лаудер.
А относно рейтовете, тези двата ми изглеждат доста по-секси:
Realty Income Corporation (O)
Medical Properties Trust, Inc. (MPW)
Коментар
Коментар