IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Д.Петков Разгледай мнение

Е как да си купя iPhone, като съм стиснат и не обичам да пилея пари. На телефон с Андроид като му мине предвидения живот от производителя и след 3-4 години и му спрат ъпдейтите, можеш да му налееш "Custom ROM" т.е. да му качиш последната версия на Андроид и пак ще си работи. Като това е начин и да се отървеш от Гугъла да не те следи повече. Най-много една нова батерия да трябва да се сложи. При Епълските телефони това е невъзможно тъй като хардуера е заключен. Така си спестяваш излишно хвърлени пари за нов телефон, а примерно си купуваш акции с тия пари на някоя компанийка, дето с времето може и да се пожъне нещо от там.

За които не са наясно, Андроид си е проект с отворен код (подкрепян от Гугъл), но с нов телефон са инсталирани и "google services", които работят във фонов режим и следят всичко каквото правиш. Ако се налее чист Андроид на телефона, се губи гаранцията, но повече никой не те следи, има начин даже пак да си ползваш магазина за приложения GooglePlay.
    А Епъл, както стана скандал преди години, нарочно забавят работата на телефона след 2-3 години, за да се дразни потребителя и да иде да си купи нов. Който го кефи, да си го купува.
    Епъл отдавна не е само компания която печели от продажбите на Айфон.Това си е вече цяла потребителска система.Забележи какво иска двойката индийци ..да снима видеа,с айфона.Защо не иска да снима с андроид?Същия спор го имах и с детето ми ?Защо не пиеш пепси или дерби кола ами си купуваш Кока кола ?
    Има много неща които отдавна са трансформирали или са в процес на трансформация и надграждане на целия бранд Епъл.Това е микс от потребителска компания и софтуерна ,най новия филм Наполеон е продуциран от Епъл ТВ

Коментар

• Първоначално изпратено от lobos Разгледай мнение

ОЩе един въпрос може да се отвори под страйк цената кол опция понеже виждам че има цени
      При NEM страйк цената е 42.,41
      ​​​​​​мога ли да отворя кол опция от 40$
      Понеже ми дава но не виждам логика ?
      можеш да купуваш кол опции in the money, ако имаш виждане, че цената ще расте. Делтата ще е по-висока и ще поскъпват по-бързо от опциите извън пари.

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
        Като КУПУВАШ, никой друг не може да те упражни предворително. Като купуваш, винаги можеш да се откажеш от придобиването на акцията. Ама защо?

Когато продаваш, тогава си на милостта на другия.

ОЩе един въпрос може да се отвори под страйк цената кол опция понеже виждам че има цени
        При NEM страйк цената е 42.,41
        ​​​​​​мога ли да отворя кол опция от 40$
        Понеже ми дава но не виждам логика ?

Коментар

• Като КУПУВАШ, никой друг не може да те упражни предворително. Като купуваш, винаги можеш да се откажеш от придобиването на акцията. Ама защо?

Когато продаваш, тогава си на милостта на другия.

Коментар

Не мога да ти кажа на кой страйк е по-изгодно да се купи, всичко зависи какви са ти очакванията. На страйк $45 цената е доста по-скъпа от страйк $46. Опциите са най-скъпи на страйкове най-близо до пазарната цена на актива, т.е. когато са at-the-money. Тъй като в момента NEM са на около $42, много по-лесно цената ще стигне $45 отколкото $46. Затова е по-скъп страйка на $45, за да иде до $46 вероятността намалява и е по-евтино. Само когато имаш очаквания до къде ще иде цената, тогава можеш да прецениш кое е по-изгодното.

От лявата страна за Call опциите имаш три цени: Bid, Ask и Last=последна цена на която е имало сделка. По цена Bid ще продадеш Call опция (никога не го прави докато не изучиш добре опциите и не си покрит с позиция купени акции!), по цена Ask ще си купиш контракти за страйка който си избереш. Тук не можеш да загубиш повече от колкото си платил за опциите, най-много да изтекат без стойност, това е максималната възможна загуба. Само трябва да внимаваш на падежа да не те упражнят ако са в пари и печелят, а не искаш да ти доставят акции.

Същото е и за Put опциите, купуваш по Ask и гледаш да не те упражнят ако се срине цената и печелиш.
            Тоест най добре е да затворя контрактите преди датата на падежа за да не ни упражнят правото на да ми доставят акции

Коментар

Благодаря за отговора тоест ми излиза по изгодно да взема контракта за 45$ от колкото за 46$ говорим за един и същ период
              Още един въпрос от мобилната версия за контракти от страйк цената имам две полета в бяло и синьо
              Предполагам полетата в бяло са тези на които мога да отварям контракти интересно ми е при тези в синьо
              какво мога да правя
              мога ли да пусна контракт кол опция под пазарната която е в синьото поле или пут опция над пазарната ?
              благодаря предварително [ATTACH=CONFIG]n4097239[/ATTACH]
              Не мога да ти кажа на кой страйк е по-изгодно да се купи, всичко зависи какви са ти очакванията. На страйк $45 цената е доста по-скъпа от страйк $46. Опциите са най-скъпи на страйкове най-близо до пазарната цена на актива, т.е. когато са at-the-money. Тъй като в момента NEM са на около $42, много по-лесно цената ще стигне $45 отколкото $46. Затова е по-скъп страйка на $45, за да иде до $46 вероятността намалява и е по-евтино. Само когато имаш очаквания до къде ще иде цената, тогава можеш да прецениш кое е по-изгодното.

От лявата страна за Call опциите имаш три цени: Bid, Ask и Last=последна цена на която е имало сделка. По цена Bid ще продадеш Call опция (никога не го прави докато не изучиш добре опциите и не си покрит с позиция купени акции!), по цена Ask ще си купиш контракти за страйка който си избереш. Тук не можеш да загубиш повече от колкото си платил за опциите, най-много да изтекат без стойност, това е максималната възможна загуба. Само трябва да внимаваш на падежа да не те упражнят ако са в пари и печелят, а не искаш да ти доставят акции.

Същото е и за Put опциите, купуваш по Ask и гледаш да не те упражнят ако се срине цената и печелиш.

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
                https://www-kaldata-com.cdn.ampproje...B8-434614.html

Индийска двойка продава 8-месечното си бебе, за да купи iPhone 14 за по-добри Instagram Reel видеа

Сега разбрахте ли защо акциите на Епъл за добър залог
                Е как да си купя iPhone, като съм стиснат и не обичам да пилея пари. На телефон с Андроид като му мине предвидения живот от производителя и след 3-4 години и му спрат ъпдейтите, можеш да му налееш "Custom ROM" т.е. да му качиш последната версия на Андроид и пак ще си работи. Като това е начин и да се отървеш от Гугъла да не те следи повече. Най-много една нова батерия да трябва да се сложи. При Епълските телефони това е невъзможно тъй като хардуера е заключен. Така си спестяваш излишно хвърлени пари за нов телефон, а примерно си купуваш акции с тия пари на някоя компанийка, дето с времето може и да се пожъне нещо от там.

За които не са наясно, Андроид си е проект с отворен код (подкрепян от Гугъл), но с нов телефон са инсталирани и "google services", които работят във фонов режим и следят всичко каквото правиш. Ако се налее чист Андроид на телефона, се губи гаранцията, но повече никой не те следи, има начин даже пак да си ползваш магазина за приложения GooglePlay.
                А Епъл, както стана скандал преди години, нарочно забавят работата на телефона след 2-3 години, за да се дразни потребителя и да иде да си купи нов. Който го кефи, да си го купува.

Коментар

На падежа (1-ви септември) ще ти доставят 100 акции на цена 45$ и още 100 акции на цена 46$. Съответно ще платиш за тях 4500+4600=$9'100 или ако си с марджин акаунт ще ти блокират пари за марджин изискаване, предполагам около $3000 (при кредитен лост 1:3). Ще ти усреднят позицията и ще си реално с позиция 200 акции на цена 45.50$, на нереализирана печалба от $1.50 (до $47) т.е. 200х1.50=$300.

Ако не искаш да ти се упражнят опциите (да ти доставят акциите) трябва да ги продадеш. Иначе ще се упражнят автоматично ако са в пари. Ако на падежа цената е някъде между 45 и 46$, само тази със страйк $45 ще се упражни, защото само тя е в пари, другата ще изтече без стойност и ще изчезне.

Цените които виждаш са за една опция, покриваща една акция, но пакета (контракта) е обикновено 100 акции. При Интерактив му викат Мултиплайер на големината на контракта. За европейските акции можеш да видиш Мултиплайер=500 или 1000, тогава сметките са х500 или х1000 за контракт спрямо цената за една опция.
                  Благодаря за отговора тоест ми излиза по изгодно да взема контракта за 45$ от колкото за 46$ говорим за един и същ период
                  Още един въпрос от мобилната версия за контракти от страйк цената имам две полета в бяло и синьо
                  Предполагам полетата в бяло са тези на които мога да отварям контракти интересно ми е при тези в синьо
                  какво мога да правя
                  мога ли да пусна контракт кол опция под пазарната която е в синьото поле или пут опция над пазарната ?
                  благодаря предварително Click image for larger version

Name:	Screenshot_2023-07-29-18-41-01-056_atws.app.jpg
Views:	1
Size:	16.5 КБ
ID:	4097239

Коментар

Здравейте,понеже доста се говори за опции реших и аз да погледна имам няколко въпроса и питания
                    Гледам NEM кол опция 1 септември
                    ВЪпроса ми е каква е разликата ако взема контракт на 45 и 46 $ и цената е примерно на въпросната дата 1 септември е 47$
                    каква е разликата между двете цени ?
                    какво печеля при контракт на 45$и 46$
                    Благодаря предварително
                    ​​​​​
                    На падежа (1-ви септември) ще ти доставят 100 акции на цена 45$ и още 100 акции на цена 46$. Съответно ще платиш за тях 4500+4600=$9'100 или ако си с марджин акаунт ще ти блокират пари за марджин изискаване, предполагам около $3000 (при кредитен лост 1:3). Ще ти усреднят позицията и ще си реално с позиция 200 акции на цена 45.50$, на нереализирана печалба от $1.50 (до $47) т.е. 200х1.50=$300.

Ако не искаш да ти се упражнят опциите (да ти доставят акциите) трябва да ги продадеш. Иначе ще се упражнят автоматично ако са в пари. Ако на падежа цената е някъде между 45 и 46$, само тази със страйк $45 ще се упражни, защото само тя е в пари, другата ще изтече без стойност и ще изчезне.

Цените които виждаш са за една опция, покриваща една акция, но пакета (контракта) е обикновено 100 акции. При Интерактив му викат Мултиплайер на големината на контракта. За европейските акции можеш да видиш Мултиплайер=500 или 1000, тогава сметките са х500 или х1000 за контракт спрямо цената за една опция.

Коментар

• Първоначално изпратено от jica Разгледай мнение

Терзиев, правиш впечатление на човек, който чете с разбиране, но в случая не си разбрал условията на сделката между PacWest и Banc of California - Type: Merger, Payment Type: Stock.

Принципно OCC решава за всеки случай индивидуално и в следващите 3 месеца ще излезе information memo за това какво се случва с опциите на PACW, но едно ти гарантирам - те няма просто да изчезнат. Може да следиш за memo-то на https://infomemo.theocc.com/infomemo/search-memo. Решението в подобни случаи ще е нещо като:

Expiration-а на опциите си остава и strike-а също, но срещу 1 option contract получаваш 66 BANC shares, което изкривява option pricing-а. Та, отново да повторя - риска с цената на BANC си остава, както и негативите от блокирания cash или margin maintenance. Все пак, AH цената скокна прилично и калиткото ще има възможност да излезе сух (и на печалба).
                      Така е, опциите ще останат. Ще им дадат служебен Символ, ще преизчислят страйкове и Contract_Size и надлъгването продължава според движението на служебния BANC1 = BANC x 0.66$. В случая не знам защо няма да преизчислят страйковете (пише Strike Divisor = 1), но въобще не съм чел подробности за мърджера. В случая пазара е приел позитивно новината и хитреца от wsb сигурно ще спечели, но ликвидността в такива служебни Символи спада бързо с времето и за да си затвори късите путове, ще трябва да плати много дебел спред или да ги държи до падеж, а това си е сериозен риск. По принцип може да се удари бинго ако например не-публична компания купи публична. Тогава играта спира на някаква служебно изчислена цена, акциите на публичната се делистват и опциите също изчезват. И винаги има яко прецакани, както и доволно печеливши. Например https://www.iec-electronics.com/ (бяха публично листнати) бяха купени от https://www.creationtech.com/ (частна компания).

За да се спечели от мърджери (сливания), начина е с арбитражни влизания ако има терен да се защипе някаква печалба. Не винаги са безрискови, трябва много информация и няма пълна гаранция за успех https://www.specialsituationinvestme...ger-arbitrage/ (нищо не рекламирам, има доста подобни сайтове, само давам пример!)

Първоначално изпратено от jica Разгледай мнение

X не е най-добрия източник.

Причините цената да падне толкова бяха чисто спекулативни, не фундаментални. Новината за merger-а излезе преди PACW да обявят резултатите и всички предположиха, че резултатите ще са катастрофално зле. AH, когато финансовите резултати станаха публични, стана ясно, че не е така.
                      Не съм много съгласен. Само като видиш, че малка банка купува по-голяма такава (но скъсала джобовете) и става ясно, че разровиш ли ще засмърди. И го обявяват като сливане, защото "покупка" звучи много грубо и депресиращо. Пък и JPM веднага услужливо им купили ипотеки за някой друг милиард $, вероятно пак помолени на уше от регулаторите. Щото ако се гътне още една банка и не знам вече как бай Джером ще замазва положението. Вчера е хлопнала кепенци някаква в Канзас Heartland Tri-State Bank (май не е публично листната), без никакво предизвестие https://www.fdic.gov/resources/resol...dtristate.html
                      Точно в петък вечер, за да не се разчува много много. Купувач им е намерен, гушват ги Dream First Bank.

Коментар

• Здравейте,понеже доста се говори за опции реших и аз да погледна имам няколко въпроса и питания
                        Гледам NEM кол опция 1 септември
                        ВЪпроса ми е каква е разликата ако взема контракт на 45 и 46 $ и цената е примерно на въпросната дата 1 септември е 47$
                        каква е разликата между двете цени ?
                        какво печеля при контракт на 45$и 46$
                        Благодаря предварително
                        ​​​​​
                        Last edited by lobos; 29.07.2023, 20:04.

Коментар

• слагам Б в БРИКС

Коментар

• https://www-kaldata-com.cdn.ampproje...B8-434614.html

Индийска двойка продава 8-месечното си бебе, за да купи iPhone 14 за по-добри Instagram Reel видеа

Сега разбрахте ли защо акциите на Епъл за добър залог

Коментар

• Първоначално изпратено от Assen123 Разгледай мнение
                              Колегите с опит в опциите - вчера продадох кол опции за Уеърхаузър за стойността на отворените ми акции. Ако правилно съм се ориентирал получих премия за продажбата. В същото време самите кол опции като къса позиция са видими и те допълнително излизат на някакъв положителен резултат.

Аз ли нещо съм объркал или това е нормално. Бях останал с впечатление че при продажба на кол опции върху акции който притежаваш реализираш само премия?

Второто ми питане тези опции ако останат извън пари на падежа трябва ли аз да ги затварям или не е нужно нещо да се прави с тях.

Благодаря предварително,
                              Не си объркал, така изглежда както си го написал. При изтичане ако са out of money нищо ме правиш, в понеделник изчезват от портфолиото ти и си реализирал 100% от премията. Ако малко до преди затваряне са at the money, аз бих ги затворил, заради риска по време на after market close да стане някое движение и да се окажат in the money.

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
                                Златото какво да го гледаме ?е
                                За златото се обръщайте към sssssaaaaa и асенчо !
                                Те са видни "познавачи" с много "точни" прогнози !
                                Поредните инвеститори с огромни усти и разкрачена походка
                                Last edited by petrg5s; 29.07.2023, 08:20.

Коментар

Working...
                                X