Оставам с впечатление, че сега масово се налита на fixed income инструменти. Залозите са, че април-май догодина ФЕД ще започне да намалява лихвите, ама тогава ще е вече късно за покупка, бондове и трежърита ще са скъпи вече. Кипърският ми брокер ми изпратил мейл, че заради големият интерес пускат CFD върху някакъв fixed income ETF, можеш да си само дълъг и с положителен суап (лихва) всеки ден. Аз си имам малко HYG, това е върху бондовете на mid-cap компании и има повечко движения, те са най-чувствителни на новини. Няма да пазарувам повече и съм готов бързо да бягам, щото ми се струва че е рано да се слага тигана. Много вероятно ми се вижда догодина инфлацията пак да се ускори и ФЕД да трябва да продължи с повишенията. Тогава акциите също ще се сурнат, ще има много измамени камилчета дето са повярвали в "кратката рецесийка".
Важното е да се следи какво се случва и да се реагира бързо, друго решение не виждам.
Важното е да се следи какво се случва и да се реагира бързо, друго решение не виждам.
Коментар