IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение

Аз имам акаунт в Дегиро с българска ЛК и български адрес.
    Ако споделиш тайната, аз лично ще съм ти признателен. Пишеш до съпорт, посредник някакъв?

... Ще видя ей сега. Не знаех, че има и друг degiro клон. Те затова е форумът.
    Last edited by terziеv; 28.11.2023, 13:06.

Коментар

• @Terziev: Swissquote (Luxembourg) работят с българи и би трябвало да са надеждни поне колкото Саксо, но не знам дали биха ти паснали откъм такси.

@Alonso: Ти да видиш, верно приемат българи... https://www.degiro.ie/helpdesk/becom...degiro-account. Благодаря
      Last edited by Snipe; 28.11.2023, 13:03.

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

Не е впечатление. XTB, freedom работят. Ама нито са изгодни, нито сигурни. Специално за freedom са ми от хигиенно естество съображенията. Не искам да общувам с украинстващи, а и съзнателно лъжат, а не просто прикриват.
        Аз имам акаунт в Дегиро с българска ЛК и български адрес.
        Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

• Първоначално изпратено от Snipe Разгледай мнение
          Останах с впечатление, че засега не работят с клиенти от България.
          Не е впечатление. XTB, freedom работят. Ама нито са изгодни, нито сигурни. Специално за freedom са ми от хигиенно естество съображенията. Не искам да общувам с украинстващи, а и съзнателно лъжат, а не просто прикриват.

Коментар

• Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
            Пробвай с Дегиро. Малко са бавни, но може и да ти свършат работа.
            Останах с впечатление, че засега не работят с клиенти от България.

Коментар

Айде, пак мъки по преводи и прехвърляния.

Както казвах вече емнайсе пъти, за човек с очи рискът от загуба на борсата е много по-нисък от по-горния риск. После що има тухлени влогове.

Признавам, че изпитвам лека паника какво ще правя при подобно съобщение от IBKR. С последното вече ще съм 100% там. Нещо, което винаги се опитвах да не допускам. Чисто и просто май нямам никакви сериозни пазарни умения извън борсовата търговия.

...

С това immediately обаче ме убиха. Досега всички даваха някакъв срок. Саксо предупредиха преди месеци.
              Пробвай с Дегиро. Малко са бавни, но може и да ти свършат работа. Иначе за трансокеан, не те ли притеснява големият дълг? Харесвам енергия, но гледам да няма много дълг.

Коментар

• Effective immediately, tastytrade will no longer be able to support your account as Bulgaria was recently placed on a blocked jurisdiction list with our clearing firm.
                Айде, пак мъки по преводи и прехвърляния.

Както казвах вече емнайсе пъти, за човек с очи рискът от загуба на борсата е много по-нисък от по-горния риск. После що има тухлени влогове.

Признавам, че изпитвам лека паника какво ще правя при подобно съобщение от IBKR. С последното вече ще съм 100% там. Нещо, което винаги се опитвах да не допускам. Чисто и просто май нямам никакви сериозни пазарни умения извън борсовата търговия.

...

С това immediately обаче ме убиха. Досега всички даваха някакъв срок. Саксо предупредиха преди месеци.
                Last edited by terziеv; 28.11.2023, 11:54.

Коментар

• Първоначално изпратено от tetris12 Разгледай мнение

нямаше ли къси пут-ове и на 8 и 9? ТА ли те кара да купуваш или има някакви очаквания спрямо RIG?
                  Писах очакванията си емнайсе пъти поне.

Макро: добив няма; консумацията на нафта е на абсолютен рекорд; след инфлацията последните години е безумно евтина на $75; зеленизмът вече е вкоренен в цяло едно поколение на Запад и се оказва, че офшорният добив е по-лесен като регулации.

Микро: rig и ко (borr, val, do...) са на дъно, а реално правят пари. Rig е малко по-рисково заради дълговете, borr почти решиха този въпрос и по същество там не виждам никаква възможност за загуба

Техническо: голям % къси позиции, именно на база PA и зеленизъм. Т.е. аз разчитам бобчетата наобратно.

С други думи - подът е далеч по-близо до върха. А вече особеност на лично моя характер е, че не обичам да купувам скъпо с идеята да стане още по-скъпо. Аз купувам евтино.

Коментар

Още един самосвал с декемврийски путове RIG на 6,5 мисля да продам. Ако не беше този Гейпал, който ми държи ликвидността, щях да съм до перчема в офшорите и позицията в borr да е почти наравно с тази в rig.
                    нямаше ли къси пут-ове и на 8 и 9? ТА ли те кара да купуваш или има някакви очаквания спрямо RIG?

Коментар

Мче аз позицията си я искам. Така просто си намалявам цената и печеля време да разкарам Пейпала.
                      Разбирам. Благодаря за разяснението. Предполагам и че междувременно продаваш колове на пейпал. Добра стратегия!

Коментар

• Мче аз позицията си я искам. Така просто си намалявам цената и печеля време да разкарам Пейпала.

Коментар

Още един самосвал с декемврийски путове RIG на 6,5 мисля да продам. Ако не беше този Гейпал, който ми държи ликвидността, щях да съм до перчема в офшорите и позицията в borr да е почти наравно с тази в rig.
                          Как на 6,5, като сега цената е 6.44?

Коментар

• Още един самосвал с декемврийски путове RIG на 6,5 мисля да продам. Ако не беше този Гейпал, който ми държи ликвидността, щях да съм до перчема в офшорите и позицията в borr да е почти наравно с тази в rig.

Коментар

Всъщност е почти идеален момент. Ще зобна малко, не е за изпускане.
                              Взех при срива 2000 бр, имах взети на 6 1000 бр, Ако не бях купувал и продавал от Миналото лято 4 пъти щях да съм много зле. За съжаление едно китайче ме набута 10к но така е като съм лаком
                              Last edited by desperado; 22.11.2023, 22:38.

Коментар

[ATTACH=CONFIG]n4130997[/ATTACH]

Една от най-големите греди. Имам останали 100 броя, които ще си държа за спомен. Ако обаче не бях се опарил, сега е добър момент за спекула.
                                Всъщност е почти идеален момент. Ще зобна малко, не е за изпускане.

Коментар

Working...
                                X