IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от keizer Разгледай мнение

Терзиев какво ти е мнението за GOOG? GOOG, AMZN, MSFT & META са най-сериозните компании, които могат да изкарат заек за AI. A AI е бъдещето. Всичко останало ще бледнее пред това, което ще дойде. Като гледам GOOG са най-подвценени от тези, които съм изброил. Как смяташ ти? Мерси предварително за отговора.
    Microsoft откакто я купих държи здраво .Майкрософт има големи даже най големите шансове и вече ги внедрява

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
      WJG.L на 49 пенса. Не е като да уцелих дъното, но не бях далече. На 50 продавам половината позиция. Не защото няма мегдан за още доста, но просто ми трябват пари за харчене, а позицията е близо 4% от портфейла.
      Терзиев какво ти е мнението за GOOG? GOOG, AMZN, MSFT & META са най-сериозните компании, които могат да изкарат заек за AI. A AI е бъдещето. Всичко останало ще бледнее пред това, което ще дойде. Като гледам GOOG са най-подвценени от тези, които съм изброил. Как смяташ ти? Мерси предварително за отговора.
      Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа

Коментар

• WJG.L на 49 пенса. Не е като да уцелих дъното, но не бях далече. На 50 продавам половината позиция. Не защото няма мегдан за още доста, но просто ми трябват пари за харчене, а позицията е близо 4% от портфейла.

Коментар

• Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение
          4100 SP ,ще ориентирам младите момчета,е важното ниво
          Там ще пружинира
          Точно пък на 4100 пружинира.Как става тая работа?

https://invst.ly/12ihl6

Last edited by petrg5s; 04.12.2023, 09:59.

Коментар

• Първоначално изпратено от RInvestor Разгледай мнение
            Long UBER
            Точно тук е на съпротивата,която текущо е ~57.20

Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение
            Ойрото нагоре
            DXY надолу

Няколко седмици
            Може да се отиграва по много начини
            Е това е най-важното
            Тези процеси са към края си
            С което и всичко ще се обърне
            Last edited by petrg5s; 04.12.2023, 07:07.

Коментар

• Първоначално изпратено от Д.Петков Разгледай мнение
              Мчи сичкото трейдър купува битконя, няма достатъчно кеш за акции. Според ChatGPT сентимента за криптото е на най-бичото ниво "Greed", лудница неква.

С тия златокопачи миришеш цветята с противогаз. Трябва си пряка експозиция към жълтото, OUNZ, BAR, не им знам EU аналозите. Като спот/CFD - НЕ! Суапа дневно винаги е отрицателен (плаща се лихва). То вече си е късничко де, по-добре си дръж копачите.
              Биткойн максимум до 44-45К и после ще коригира за да хване всичкия полудял маймуняк по бели гащи. За нов връх вероятно ще трябват още поне 6-9 месеца. Може и да греша.
              Петрол -скука. Вероятно са подценени TDW, VAL, RIG и пр. обаче не им е сега времето и който седи на тях просто губи, защото купона е в позициите, които изброих и още се включват. Например от петък PATH, IOT, ESTC.
              Интересно защо никой не вярва, че предстои понижаване на лихвите. Половината банки по света вече го направиха, ЕЦБ и ФЕД отиват също натам след гълъбовото изявление на един от ястребите във ФЕД.
              Злато - сигурно на 2200 до края на годината, но кой знае- много хора е излъгало. Ако видя големи обеми в копачите може да се включа, но надали. Както казах другаде е купона. И това е нормално след 2г кютек тех+софтуер да им дойде времето

Коментар

• Мчи сичкото трейдър купува битконя, няма достатъчно кеш за акции. Според ChatGPT сентимента за криптото е на най-бичото ниво "Greed", лудница неква.

С тия златокопачи миришеш цветята с противогаз. Трябва си пряка експозиция към жълтото, OUNZ, BAR, не им знам EU аналозите. Като спот/CFD - НЕ! Суапа дневно винаги е отрицателен (плаща се лихва). То вече си е късничко де, по-добре си дръж копачите.
                Last edited by Д.Петков; 03.12.2023, 20:03.

Коментар

• Петък беше чудовищен шорт сквирт, но поръчките ми за къси колци останаха неизпълнени. При това не бяха на някакви съвсем луди нива. Обикновено се случва така кога не е много устойчив ръст. От друга страна обаче, не виждам какво може да катурен каруцата в краткосрочен план.

Като цяло подчинените сектори продължават да са подценени, ако и да дръпнаха едно 20% нагоре. Продължава да ме кефят златарите на дъно, а златото на ATH.
                  ​​​​
                  ​​

Коментар

• Първоначално изпратено от tetris12 Разгледай мнение

Какво против IB или Schwab?
                    Защо трябва да имам нещо против IB за да си имам и други брокери? A Schwab отдавна не приемат БГ клиенти.

За това че ни изритаха от tasty всички следи водят до това, че скоро са ни преместили в "сив списък " на страните с повишен риск от пране на пари и корупция. Нещо не разбирам как по-точно ще изпереш пари на борсата, след като там ги пращаш по банков път. Парите щом вече са в банковата система, значи вече са изпрани, няма какво да им переш повече.

За тия freestoxx разбрах, че опциите са без комисионна, но се предплаща по €13/месец за три години напред, т.е. към €500. Има само NYSE и NASDAQ акции, няма европейски акции и ETF-и. Само за хора с интерес за опциите стават на практика, освен ако щатските акции са ти достатъчни.
                    EDIT: Внимание, щото няма такса за неактивност, обаче ако не правиш поне един трейд на месец, ще вземат €9.99 за котировки. Т.е. котировките са безплатни само ако се търгува (поне веднъж в месеца).

Degiro били пуснали опции, не знаех. Последно когато ги гледах нямаха. То €0.70 не е евтино, ама има го европейския пазар и т.н. Много бързо се развиват, евала! С молба някой който има акаунт да каже офсетва (намалява) ли се марджин изискването за късите опции ако имаш акцията. В смисъл счита ли се за Covered Call? Щото при IB ако акцията е CFD не го признава за комбо и късият Call го счита за гол (naked). Така и не разбрах при Degiro акциите CFD ли са или се считат за реални, това не ми е ясно. То и за данъците после има значение.
                    Last edited by Д.Петков; 01.12.2023, 15:19.

Коментар

• Първоначално изпратено от Д.Петков Разгледай мнение
                      Засега тия най ми задържаха интереса, поне са базирани в Люксембург а не в Кипър. Ако добре съм разбрал, за да има и търговия с опции, таксата става €13/месец, но котировки и т.н. всичко е включено. Но нищо не съм решил, търсенето продължава.

https://www.freestoxx.com/en-lu/comm...-short-selling

https://www.freestoxx.com/docs/frees...-budget-en.pdf
                      Какво против IB или Schwab?

Коментар

• Засега тия най ми задържаха интереса, поне са базирани в Люксембург а не в Кипър. Ако добре съм разбрал, за да има и търговия с опции, таксата става €13/месец, но котировки и т.н. всичко е включено. Но нищо не съм решил, търсенето продължава.

https://www.freestoxx.com/en-lu/comm...-short-selling

https://www.freestoxx.com/docs/frees...-budget-en.pdf

Коментар

• Вече сме на добра печалба и предвид сериозния размер на позицията, слагаме едно игриво стопче на Paypal. Малко по-дълга се оказа играта този път, но ако разтоварим около 65 ще е много добре. Пу пу, да не ми е уроки.

Коментар

• абе вие еврейски тролове не разбрахте ли че сте бай бай от 35853

спомените от предишните еврейски тролове в тази тема са пресни

Last edited by the architect; 29.11.2023, 04:08.

Коментар

Айде, пак мъки по преводи и прехвърляния.

Както казвах вече емнайсе пъти, за човек с очи рискът от загуба на борсата е много по-нисък от по-горния риск. После що има тухлени влогове.

Признавам, че изпитвам лека паника какво ще правя при подобно съобщение от IBKR. С последното вече ще съм 100% там. Нещо, което винаги се опитвах да не допускам. Чисто и просто май нямам никакви сериозни пазарни умения извън борсовата търговия.

...

С това immediately обаче ме убиха. Досега всички даваха някакъв срок. Саксо предупредиха преди месеци.
                              И аз го получих известието, биха ни шута от Tastytrade. За румънците и гърците няма ограничения, нас ни преместиха в нежеланата група на Албания, Македония, Черна гора и банановите републики. Много бих искал да знам истинската причина, както и да е.
                              https://support.tastyworks.com/suppo...ional-accounts

При мене обаче пише, че от 15-ти декември акаунта ми ще влезе в close-only режим и да се изнасям значи. И аз не съм решил на къде да се бягам.
                              При Degiro и XTB не се търгуват опции, за мене са задължителни да ги има. Saxo и Swissquote за нищо не стават с техните безумни комисионни. То всъщност и платформата трябва да е удобна, май ще се метна на CQG да я пробвам. https://www.cqg.com/products/product-comparison Трябва да се избере брокер от линка за FCM, моят кипърски Метатрейдър брокер Just2Trade.online я предлага, като през него CQG Desktop е безплатна, това е браузър версия с основните функции, минимум €1000 за откриване на акаунта и по $1.50 комисионна на опция, пак много по-добре от €5 при Swissquote. Само че да вкарвам доста пари в кипърска банка нещо не ме кефи. Не се знае кога турците ще им скочат отгоре, то половината Кипър е турски (незаконно окупиран и непризнат от никой освен от Турция). Ще трябва да разгледам списъка с другите брокери за добри комисионни и т.н. Определено не искам да си късам нервите и с калпава платформа. Вече даже си мисля, че дори да си плащам $25/месец не е супер по-различно от Интерактив, дето плащам $10 на месец плюс за котировки, ама платформата е...айде да кажем "неприветлива".

Иначе съм на същия принцип като Терзиев, че само на един брокер не може да се разчита. Нещата се променят прекалено бързо и трябва да се реагира адекватно.
                              Last edited by Д.Петков; 28.11.2023, 21:24.

Коментар

Ако споделиш тайната, аз лично ще съм ти признателен. Пишеш до съпорт, посредник някакъв?

... Ще видя ей сега. Не знаех, че има и друг degiro клон. Те затова е форумът.
                                С радост бих споделил тайната, но то няма никаква тайна Просто влизаш онлайн, правиш регистрацията и за около седмица акаунта е готов.
                                Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

Working...
                                X