IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от keizer Разгледай мнение

ти имаш ли ги?
    Не ,но до края на месец Декември ще купя акции на Окси, гледам да е макс на под 58 всяка една цена за да има максимален марже между цена на придобиване и печалби

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

Федералните ще налеят милиарди долари в проекти в нея ,отделно потенциала за печалби е в пъти по-голяма ,заради по добрите притежания и моедерниазация на петролните полета ,отделно ще печелят от таксите за декарбонизация ,и не на последно място Бъфет купи почти 50% от акции последното тримесечие -имаш бизнес две в едно ,петрол и печалби от квотите ,до кря на годината входа е перефектен може да влезеш на цена даже под 56 долара ,догодина акциите тръгват нагоре- ,до няколко години цената им ще стигне 120-130 долара
      ти имаш ли ги?
      Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа

Коментар

Защо OXY? Какви са ти аргументите пред да речем XOM?
        Федералните ще налеят милиарди долари в проекти в нея ,отделно потенциала за печалби е в пъти по-голяма ,заради по добрите притежания и моедерниазация на петролните полета ,отделно ще печелят от таксите за декарбонизация ,и не на последно място Бъфет купи почти 50% от акции последното тримесечие -имаш бизнес две в едно ,петрол и печалби от квотите ,до кря на годината входа е перефектен може да влезеш на цена даже под 56 долара ,догодина акциите тръгват нагоре- ,до няколко години цената им ще стигне 120-130 долара

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
          Купувайте Occidental Petroleum Corporation (OXY)- за следващите 5 години над 300% ръст
          Защо OXY? Какви са ти аргументите пред да речем XOM?
          Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа

Коментар

• Купувайте Occidental Petroleum Corporation (OXY)- за следващите 5 години над 300% ръст

Коментар

• За гемиите трябва да познаваш поне малко бизнеса. Има и прекалено много вътрешни шмекерии. Аз например така и не разбрах напълно сделката за Euronav.

Като цяло обаче в момента сме на смешни цени, а капацитет няма достатъчно. Същото ми е мнението за сухите превози, които са по-лесни за разбиране. При танкерите има прекалено много съдове, които са свръхспециализирани.

Коментар

Мерси за мнението за PLTR и на терзиев и на rinvestor. Отйосно нафтата в уочлистата ми е TRMD. Танкеровоз. Носи нафта напред-назад. Има убийствена дивидентна доходност от порадъка на 25%.. Ако падне на 20 много мисля да заредя. Терзиев в предишно мнение каза кофти приказки за контейнеровозите и сега съм съгласен с него. Там гледам една еврейска компания - ZIM. Но при контейнеровозите пазара е много зле, за разлика от танкеровозите.
                Всички корабни фирми са силно циклични. Засега има фундаментални фактори в подкрепа на танкерите, но виж какво стана с контейнерите и не си прави илюзии, че ще продължи вечно. И аз съм на клона в танкерите, ако се задържи така 2-3 години може и да си удвоиш инвестицията. Зависи Китай кога ще се стабилизират.

Коментар

• Мерси за мнението за PLTR и на терзиев и на rinvestor. Отйосно нафтата в уочлистата ми е TRMD. Танкеровоз. Носи нафта напред-назад. Има убийствена дивидентна доходност от порадъка на 25%.. Ако падне на 20 много мисля да заредя. Терзиев в предишно мнение каза кофти приказки за контейнеровозите и сега съм съгласен с него. Там гледам една еврейска компания - ZIM. Но при контейнеровозите пазара е много зле, за разлика от танкеровозите.

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
                    Не знам за самата компания, но при акцията играеш буквално срещу собствениците. Постоянно се "награждават" с милиони акции и опции, с което изяждат стойностна на останалите. Могат естествено да се изкарат пари, но това не бива да се пренебрегва.

....

Иначе гледам, че някои хора още не са реди за нафтата.
                    Да, готови сме например да отиде на 50$. Имаме 2 войни, ОПЕК реже производство, SPR почва да пълни и....нищо. Петролът колабира. Класически failure on good news. А който иска да лови дъно точно сега

Коментар

Някой има ли мнение за PLTR? Наблюдавам ги от известно време и се чудя дали да скоча. Една от най-добрите компании за биг дейта.
                      Имах, но продадох. Доста надежди има в тази компания, но истината е, че засега не се държи като пазарен лидер. На 20-21 доста се разпродаде, даже затвори под 50МА. По нататък може и да се стегне и да тръгне нагоре, но засега има и по-добри предложения на американския пазар

Коментар

• Не знам за самата компания, но при акцията играеш буквално срещу собствениците. Постоянно се "награждават" с милиони акции и опции, с което изяждат стойностна на останалите. Могат естествено да се изкарат пари, но това не бива да се пренебрегва.

....

Иначе гледам, че някои хора още не са реди за нафтата.

Коментар

• Някой има ли мнение за PLTR? Наблюдавам ги от известно време и се чудя дали да скоча. Една от най-добрите компании за биг дейта.

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
                            Забавно. До момента, в който човек разбере, че Кавръков наистина ги мисли тези неща.

Иначе оня ден слушах унгарчето как в Европа имат нула конкуренция с изключение на датската мизерия.
                            Забавното не е при мен ,а при вас щото сте се разчекнали на 100 места в 20 различни акаунта и платформи...Това е нещо като бит пазар с нулев ред .На финала и Вие самите не знаете какво става и се чудите от къде и какво ще Ви дойде ..така че не мисля че има каквото и да било основание да ревете
                            Всекиму желая датската мизерия ...ти преди са говориш глупости иди и постой малко в Дания и тогава ръси акъл че там и тоя дето живее само на А каса е пъти по богат и от теб.
                            Last edited by nkavrakov1982; 08.12.2023, 21:41.

Коментар

• Забавно. До момента, в който човек разбере, че Кавръков наистина ги мисли тези неща.

Иначе оня ден слушах унгарчето как в Европа имат нула конкуренция с изключение на датската мизерия.

Коментар

• Първоначално изпратено от Д.Петков Разгледай мнение

Как да не е проблем бе пич за който инвестира на капиталовите пазари! Ти прочете ли изобщо като писахме с Терзиев че БГ клиентите ни изритаха от Tastytrade заради тоя сив списък? А това беше брокер с много ниски комисионни и приятна платформа. Отвсякъде вече могат да ти откажат финансови услуги вече, без обяснения.
                                Tasty What?
                                Има само една платформа и тя е IBKR,както е видно евтиното сирене излиза скъпо ,мен защо не ме изтрива от Interaktive ?Или някой друг с повече пари и акцик там ?
                                Българина все търси келепира и далаверата ,тънкото после каро станя мяу реве.

И пак ще се повторя ,няма как да си седите и да приемате ония чобани там горе да Ви крадат и да Ви унижават и да очаквате нещо добро ...няма начин

Коментар

Working...
                                X