Първоначално изпратено от RInvestor
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
П.С. META +10% реакция на отчета! Имам малко в CFD акаунта, който не го броя въобще в сметките. Може и да има спад някъде февруари-март, обаче 2024 е твърдо булиш за growth.
Амазон също добре, Епъл-много слаба ракия. Маг 7 май ще и търсят друго име, без Тесла и ЕпълLast edited by RInvestor; 01.02.2024, 23:22.
Коментар
-
Не ще да пада пазара, явно СиП е решил да чукне 5000, пък каквото ще да става. Засега съм в NVDA, CRWD, UBER, ESTC и GCT. Последното е волатилно и рисково, един път ми удари стопа, но пак се качих с 15% от портфолиото. Какво стана с INO? Тъкмо мислех да рискувам една 5% позиция и взе че се срина драстично. Китайците от PDD ги махнах навреме, няма нищо да излезе от тая държава, ако ще и още два пъти да се подцени пазара.
От всичко, което разглеждам съжалявам, че не се качих на SMCI. Баси гигантската акция, качи 3 пъти в мечия пазар и сега сигурно ще направи още толкова.
Петролите не вървят, като изключим Петробрас, a днес и корабите се спихнаха, тъкмо заглеждах ZIM. А някой знае ли защо ОПЕК пак намаляват барелите? Казват, че САЩ помпят яко, а нали уж добивът беше пред колапс, съвсем сериозно питам. Ето една миниатюрна компанийка вирееща покрай добива MCB.TO, цената върви добре, не е препоръка.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от keizer Разгледай мнение
Forward P/E от 37 ми идва в повече. Много гарги има на клона.( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Assen123 Разгледай мнение
За момента мисля че това ще ми бъде издънката на десетилетието след 2020. След като от края на 2021 до декември 2022г успях да изградя доста прилична позиция в Ново Нордиск и вече бях даже в контакт с Компютър Шеърс за прехвърлянето на акциите към тях за дългосрочно паркиране успях да сътворя чутовната глупост с дясното пръстче клик и да продам на + 25% защото "много рязко качи". Излязох на 419 крони.
Е днес чукна почти 800 крони - исках да дам един прекрасен пример че когато нещо е качило 100% или 200% нищо не му пречи да направи още толкова. И ако си имате вашия риизъниг и сте си написали домашното не се отклонявайте от това което си начертали особено когато пазара го следва.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Assen123 Разгледай мнениеОще един интересен пазар който има страхотен потенциал. Става дума за пазара на лекарства за диабет и затлъстяване. Индустрия която процъфтява последните 20 години. Очакванията до 2030 е пазара да расте с CAGR мин. 6%. Залежаването, затлъстяването, индустриалната храна са фактори който ще помогнат за растежа тук.
Когато говорим за този пазар има поне за мен само две имена - НОВО Нордиск и Ели Лили. Лично аз бих предпочел НОВО /поради по солидния баланс/ и все пак водеща позиция. Нямат спад в приходите последните 5 години, смешно ниско ниво на дълг. При тях риска е че 70% от приходите им са свързани с този сегмент - те. доста тясна специализация за фарма компания. Това разбира се им помага когато перспективите пред бизнеса са положителни.
Лошото е че и акцията им не прави корекции и текущо е на доста високи нива и корекция може да се случи във всеки един момент.
Е днес чукна почти 800 крони - исках да дам един прекрасен пример че когато нещо е качило 100% или 200% нищо не му пречи да направи още толкова. И ако си имате вашия риизъниг и сте си написали домашното не се отклонявайте от това което си начертали особено когато пазара го следва.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение
Единствената причина Епъл да съществува още е че чичо бил ги спаси навремето че бяха погнали Майкрософт за монопол
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Следващия Епълdestroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
Коментар
-
Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение
Колко трилиона искаш да стане?
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнениеОт тези простотии само Амазон има ясен път нагоре.Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа
Коментар
Коментар