IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
    ...

и тук е моментът да си кажа моята реплика: реди ли сте за нафтата?

Аз лично обмислям да продам жената и децата, за да събера стотинки за още офшорки.
    Аз съм в oil majors.

Коментар

Не сме спрели да тъпчем запаси!

Скоро пиратките на Арчи ще се намокрят и......

Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
      Аз лично обмислям да продам жената и децата, за да събера стотинки за още офшорки.
      Действай, какво още се ослушваш?

После ще ги изкупиш обратно на безценица!
      Last edited by Julius_BG; 07.12.2023, 09:22.

Коментар

• Oтиваме към езотерика, но и с това не съм съгласен. По същата причина. Тоталният контрол, както и развитието на реален ИИ, изисква високо ниво на компетентност. Реалността е, че те банкоматите се скапват.

...

Last edited by terziеv; 07.12.2023, 01:48.

Коментар

• Първоначално изпратено от keizer Разгледай мнение

Според мен риска от продължителна висока безработица в САЩ клони към нулата. Висока може, продължителна не. Аз силно залагам на дългосрочния разтеж в американската икономика. Разбирам ти логиката за пенсионните фондове. Те имат могъщ размер на баланса. Но това е макро. Ако гледаме ИИ, комбото от ИИ + квантови компютри според мен ще доминира човечеството от тук нататък. Двете технологии сами за себе си са game changers, а заедно синергията е просто убийствена. Ще има фундаментални открития във всички сфери на живота. Безсмъртие, надсветлинна скорост, ядрен синтез, напълно излекуване на всички видове рак, всичко. Наскоро IBM показаха последното си поколение квантов компютър и техния R&D директор каза, че очаква комерсиално приложение на квантовия компютър след 2026. Това е само след 3 години. Компаниите, които направят тези открития ще управляват бъдещата икономика на света. И ще имат мулти трилионни капитализации. И ще има министерство на Истината. Затова насрещните макро ветрове не ме притесняват. Тази технология е както казвам американците - greater than life itself. И това ще се случи в реално време още в нашия живот. Скоро.
          Ей го още един който сляпо вярва в светлото бъдеще, истината и справедливостта. И в това че "Изкуственият Интелект" ще компенсира очевидният повсеместен дефицит на "Естествен" такъв, и ще работи само за доброто на човечеството.

Това което идва е ТОТАЛНИЯТ КОНТРОЛ, кеш няма да има, парите ще са CBDC (Central Bank Digital Currency), с което освен всяка трансакция, ще може да се контролира и какво можеш да си купиш и какво - не. А ако нещо мъркаш против системата - просто ще ти блокират портфейла. Ще минеш и през ДНК анализ, след което ще ти кажат разрешено ли ти е да имаш деца и колко. Ще си имаш задължителен личен ИИ асистент (разбирай надзирател), който винаги ще знае (и предвижда) какви ги вършиш. Това е което идва, ако преди това не ни затрият с ядрени войни. Няма да стане нито утре, нито вдруги ден, но пътят е ясен.

Поздравявам те с една песничка https://www.youtube.com/watch?v=EVV9K7rhC4Q Un Domani (Едно Утре).
          И както се пее в песничката "Mi dispiace doverti svegliare..." (Съжалявам, че трябваше да те събудя...).
          Last edited by Д.Петков; 07.12.2023, 00:44.

Коментар

Не са точто индивидуалните играчи причината. Пенсионният модел в англосаксонските държави е такъв. Получава се една инерция, която само се засилва с времето. Рискът е масова продължитена безработица. Т.е. отново много малко зависи от резултатите но самите компании.
            Според мен риска от продължителна висока безработица в САЩ клони към нулата. Висока може, продължителна не. Аз силно залагам на дългосрочния разтеж в американската икономика. Разбирам ти логиката за пенсионните фондове. Те имат могъщ размер на баланса. Но това е макро. Ако гледаме ИИ, комбото от ИИ + квантови компютри според мен ще доминира човечеството от тук нататък. Двете технологии сами за себе си са game changers, а заедно синергията е просто убийствена. Ще има фундаментални открития във всички сфери на живота. Безсмъртие, надсветлинна скорост, ядрен синтез, напълно излекуване на всички видове рак, всичко. Наскоро IBM показаха последното си поколение квантов компютър и техния R&D директор каза, че очаква комерсиално приложение на квантовия компютър след 2026. Това е само след 3 години. Компаниите, които направят тези открития ще управляват бъдещата икономика на света. И ще имат мулти трилионни капитализации. И ще има министерство на Истината. Затова насрещните макро ветрове не ме притесняват. Тази технология е както казвам американците - greater than life itself. И това ще се случи в реално време още в нашия живот. Скоро.
            Last edited by keizer; 06.12.2023, 15:47.
            Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа

Коментар

• Не са точто индивидуалните играчи причината. Пенсионният модел в англосаксонските държави е такъв. Получава се една инерция, която само се засилва с времето. Рискът е масова продължитена безработица. Т.е. отново много малко зависи от резултатите но самите компании.

Коментар

• Инвестицията в Magnificent Seven доскоро и на мен ме отблъскваше. Целият ритейл е там. Но всичко, поне при мене, се обърна с идването на ИИ. Според повечето ИТ експерти разработката на генеративен ИИ отнема мноого кинти. И само големите момчета могат да издържат на разходите. Малките просто нямат финансовия и човешки капацитет. Аз не съм спекулант. Ако отворя дълга позиция с някой от седморката, ще я държа с години, защото вярвам, че потенциала ще се развие в бъдещето.
                Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа

Коментар

Аз пък не разбирам логиката ти. При $15 на акция BATS ще ти плаща 20% дивидент. На тази цена реинвестирането ще е още по-смислено.

Иначе като оставим вангуването, аз смятам $25 за долна граница тука. Курсовата разлика не играе сериозна роля за тази акция. При Vodafone например е по-друга бира, въпреки сходния дивидент.
                  Приближаваме се. Бих хапнал малко и на тази цена днес, ако нямах по-интересни идеи.

добавка: да де, ама ибиса ми казва да са иба
                  Click image for larger version

Name:	Screenshot 2023-12-06 113730.jpg
Views:	1
Size:	55.2 КБ
ID:	4135029
                  Last edited by terziеv; 06.12.2023, 12:38.

Коментар

• Първоначално изпратено от todorov_74 Разгледай мнение
                    Пичове,гледам го този пазар и така и така .Средносрочно и дългосрочно ,вариантите са много.Златарите са смачкани /поне някой от тях/ при тези цени на златото.Умишлено ли , с причина ли ,не знам.Вероятно е да идва нещо ,което поне аз не подозирам?
                    От към черно злато,при много нещата са същите.И то стана тенденция.До кога,също не знам.
                    Технологиите,някак изчерпаха потенциала си.Трябва им гориво за пътя напред,а аз не виждам да стане това преди следващите отчети.А за тях/отчетите/ съм много скептичен.Вероятно греша?
                    Остава спекулата/която ми е най-на сърце/.
                    Там най-натегната ми се вижда пружината на AMC.Поне от тези фоерверки,които наблюдавам аз.При нея нещата винаги са много сложни и с много неизвестни,НООООООООООООООООООООО?!?
                    Тези като нищо ще изкарат Q4 на печалба и позицията буквално ще се взриви.Според мен,само подозренията за такъв резултат ще доведат до подобен ефект.А нишаните в тази посока са много?!?
                    Отворен съм за мнения и критики.
                    Възможно е и така да се случи, но аз бих ти препоръчал да влезеш само ако има голям гап нагоре при отчета. Разпродажбите й тежат и ще трябва силно гориво за да се изстреля нагоре. Например като PATH.

Коментар

• Както казах, аз такива неща не купувам. Прекалено зависими от подкупите, които раздават. Факт е обаче, че изобщо не им трябва да изкарват пари, за да върви нагоре акцията. Цялата идея е да разрушат, подбият всички алтернативи и тогава да вдигнат цените. В САЩ са почти монополисти вече.

Коментар

Буквално сега излиза решението на Амазон да спре да доставя безплатно лайната на външни търговци, които продават през платформата. Невероятно бичи сигнал за акциите на компанията. Аналогията с емаг е пълна. Просто има разлика в насищането на пазара.
                        Това P/E от 55 е много стряскащо за размера на Амазон. Разбирам да бяха някъв стартъп… Кога тез пичове ще започнат да изкарват истински пари? При тях това е хроничен казус, от много години.

Коментар

Гледам обаче какво правят Емаг и според мене Амазон има какво още бая да поглъща от търговията на дребно. Дори само в САЩ. Ако с пистолет ме принудят да купя нещо от тези, ще е Амазон. Като цяло в момента бих пазил кеша.
                          Буквално сега излиза решението на Амазон да спре да доставя безплатно лайната на външни търговци, които продават през платформата. Невероятно бичи сигнал за акциите на компанията. Аналогията с емаг е пълна. Просто има разлика в насищането на пазара.

Коментар

• Първоначално изпратено от todorov_74 Разгледай мнение
                            Пичове,гледам го този пазар и така и така .Средносрочно и дългосрочно ,вариантите са много.Златарите са смачкани /поне някой от тях/ при тези цени на златото.Умишлено ли , с причина ли ,не знам.Вероятно е да идва нещо ,което поне аз не подозирам?
                            От към черно злато,при много нещата са същите.И то стана тенденция.До кога,също не знам.
                            Технологиите,някак изчерпаха потенциала си.Трябва им гориво за пътя напред,а аз не виждам да стане това преди следващите отчети.А за тях/отчетите/ съм много скептичен.Вероятно греша?
                            Там най-натегната ми се вижда пружината на AMC.Поне от тези фоерверки,които наблюдавам аз.При нея нещата винаги са много сложни и с много неизвестни,НООООООООООООООООООООО?!?
                            Тези като нищо ще изкарат Q4 на печалба и позицията буквално ще се взриви.Според мен,само подозренията за такъв резултат ще доведат до подобен ефект.А нишаните в тази посока са много?!?
                            Края на спекуланта обикновенно е един и същи...трагичен...не мисля че си струва

Коментар

• Първоначално изпратено от Snipe Разгледай мнение
                              Малък миньор. Според повърхностния ми анализ е подценен, щедър (откъм дивиденти) и с нисък дълг, но нисколиквиден.
                              https://www.facebook.com/cityfalconf...57328564943680

Не съм убеден. Ама е наистина евтино. Та ще купя символично количество в пасивния акаунт и ще го забравя.

Как да е. Така и не разбрах кой/откъде ме светна за тия мизерни африкански лопати.

Коментар

• Пичове,гледам го този пазар и така и така .Средносрочно и дългосрочно ,вариантите са много.Златарите са смачкани /поне някой от тях/ при тези цени на златото.Умишлено ли , с причина ли ,не знам.Вероятно е да идва нещо ,което поне аз не подозирам?

Коментар

Working...
                                X