IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

Асен Василев естествено е рядък.., но това няма общо с него, а си е финансов произвол биещ на тероризъм. Не може никой да ме убеди, че България е по-рискова от Египет или дори Гърция или Малта.

По-скоро смешката е за сметка на тъпирите, които обясняваха как Боко не го харесват по света. Факт е, че Боко се беше превърнал в доайен на евротъпаците и е с класи на клоуните в момента.
    Според слуховете които чувам (защото официалната информция е твърде оскъдна) едни пари трябва да се преместят, избелят или изперат преди влизането в еврозоната защото после ставало много трудно. По тази причина едни хора са си затворили очите и едни системи били спрени за известно време. Явно са прекалили и в чужбина са светнали едни аларми по компютрите в банките. Респективно са ни баннали глобално. Ти мислиш ли, че тези неща стават без знанието (да не каза участието) на управляващите или БНБ? Сега заради тях, всички ядем дървото. Защото ефектите тепърва ще се усещат. Това с брокерските акаунти е нищо. Скоро ще има отказанин преводи, фирми няма да могат да се разпалащат с контрагенти, студентите в чужбина ще ги скъсат от провеки за 1000EUR дето са им ги пратили родителите да си платят престоя и тн.
    Last edited by RUBLA; 08.12.2023, 12:51.

Коментар

• Първоначално изпратено от Assen123 Разгледай мнение
      Хермес изглежда технически като да щурмува 2000 евро.

От друга страна при Новото минаха едни обеми и може би ще видим нещо по значимо като корекция - не само като проценти, но и времево. Наскоро в щатите излязоха предложния/идеи за производство на евтин инсулин - нещо като държавни фирми.

Иначе от скука си сканирах Тесла през мойте индикатори и ми излезе като добър лонг търм. Ако не беше сектор в трансформация и целия хайп около Мъск бих се замислил сериозно.

Някой инвестира ли в Тесла по дългосрочно тук?

Поздрави
      Задочната закачка която имаме с Терзиев по повод "тех шитните" миналата година ме доведе до това да сканирам две компаний - Тесла и Мета. И двете тогава излязоха от скиринига като лонг търм бай. Естественно не разбирайки добре бизнеса им се въздържах от експерименти.

След като преди време реших да покрия останалия кеш в позиция и стигнах до Маерск като избор се замислих че след като ще инвестирам в нещо което не разбирам изцяло в детайли и ще разчитам само на скриннга дали не е по удачно да се разчупя и да избера нещо извън Европа и извън традиционните сектори който като цяло са ми приоритет.

С две думи с всичката си противоречивост се спрях на Мъск и Тесла. От една страна цялата идея за електирфикация на автомобилния парк ми е до толкова чужда и неприятна че се усетих изцяло в ботушите на каубойте който са смятали че нищо няма да замени коня

Иначе за протокола - Маерск аут

Click image for larger version

Name:	2023_12_08_10_28_11_Window.png
Views:	1
Size:	2.2 КБ
ID:	4135644

Коментар

• Първоначално изпратено от tetris12 Разгледай мнение

Платиха глоба в Австрия заради случаи на пране на пари. Други брокери също прилагат този метод, един вид да видят на живо клиента, особено след като сумата мине определена граница.
        Още преди две лета, сериозно се бях разтърсил покрай тези неща за монеро-то. Оказа се обаче кауза пердута, защото все трябва да се изкара през борса, а там кик-а става все по-жесток.

Вероятно има сми и начини в слаби и нетоталитарни държави.

Коментар

Асен Василев естествено е рядък ..., но това няма общо с него, а си е финансов произвол биещ на тероризъм. Не може никой да ме убеди, че България е по-рискова от Египет или дори Гърция или Малта.

По-скоро смешката е за сметка на тъпирите, които обясняваха как Боко не го харесват по света. Факт е, че Боко се беше превърнал в доайен на евротъпаците и е с класи на клоуните в момента.
          Облигациите поне не показват това, какво ще е след 3 години ще разберем.
          Last edited by RUBLA; 08.12.2023, 12:51.

Коментар

• Първоначално изпратено от the architect Разгледай мнение
            КАК Е ПЕТРОЛАЖИИ

ФУНДАМЕНТА Е ЗА НАГОРЕ А ПЕТРОЛА ВИ ПАДА

МИСЛЯ ЧЕ НА 20 ПЕТРОЛ ЩЕ СЕ ОТКАЖЕТЕ ОТ ВАШИТЕ ФУНДАМЕНТАЛНИ МЕЧТИ

ХЯХЯХЯХЯХЯХХЯ
            Ти нали си имаш собствено шоу. Пускай бомбите и дърпай щорите

Коментар

Не е нормално, но ще става дори още по-зле. Хубаво, ако те ти се обадят. Инак се чака по 30 минути за оператор и попадаш на идиот. Предполагам местожителството им е дало лампа за повишен риск.

Както казах, не изключвам ритане на клиенти и затваряне на акаунти. Саксо го правят редовно, а ibkr са де факто монополисти. В Унгария беше рахат, но свърши хубавото.
              Платиха глоба в Австрия заради случаи на пране на пари. Други брокери също прилагат този метод, един вид да видят на живо клиента, особено след като сумата мине определена граница.

Коментар

• КАК Е ПЕТРОЛАЖИИ

ФУНДАМЕНТА Е ЗА НАГОРЕ А ПЕТРОЛА ВИ ПАДА

МИСЛЯ ЧЕ НА 20 ПЕТРОЛ ЩЕ СЕ ОТКАЖЕТЕ ОТ ВАШИТЕ ФУНДАМЕНТАЛНИ МЕЧТИ

ХЯХЯХЯХЯХЯХХЯ

Коментар

• Първоначално изпратено от MarkoVanBasten Разгледай мнение
                  Цялата работа с брокерите е за това: https://www.investor.bg/a/539-banki-...-prane-na-pari. Да благодарим на Асен Василев, че ще ни лиши от достъп до пазарите.
                  Асен Василев естествено е рядък..., но това няма общо с него, а си е финансов произвол биещ на тероризъм. Не може никой да ме убеди, че България е по-рискова от Египет или дори Гърция или Малта.

Last edited by RUBLA; 08.12.2023, 12:51. Причина: Спазвайте добрия тон!

Коментар

• Не мога нито в Германия, нито във Франция - дава ми статус клоуз онли. Нещо с клирънса и аз не мога да се ориентирам.

Коментар

• Какъв е този гуй да не мога да пазарувам British American в Германия???!!! Може ли да пробвате през вашите IBKR-та и други брокери.

Коментар

• Офшорен добив най-добре откъм риск/печалба. На rig опциите са бая ликвидни. На тези нива обаче е почти без значение. Почти всичко става. Безумно прозрачна е играта да натиснеш нафтата докато Путин е в СА.

Коментар

• Цялата работа с брокерите е за това: https://www.investor.bg/a/539-banki-...-prane-na-pari. Да благодарим на Асен Василев, че ще ни лиши от достъп до пазарите.

Коментар

Oтиваме към езотерика, но и с това не съм съгласен. По същата причина. Тоталният контрол, както и развитието на реален ИИ, изисква високо ниво на компетентност. Реалността е, че те банкоматите се скапват.

...

и тук е моментът да си кажа моята реплика: реди ли сте за нафтата?

Аз лично обмислям да продам жената и децата, за да събера стотинки за още офшорки.
                            На коя точно нафта залагаш? HESS и XOM ca ми в watch листата, ама само ги гледам засега…
                            Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа

Коментар

• Първоначално изпратено от Assen123 Разгледай мнение
                              За сверка на часовника - тези интервюта който ИБ насрочват нещо стандартно ли са - получих майл че заради дю дилиджънс бла бла трябва да ме видят на камера с документи и прочие?

За нафтата и аз като Тетрис се придържам към големите /франсетата в моя случай/.
                              Не е нормално, но ще става дори още по-зле. Хубаво, ако те ти се обадят. Инак се чака по 30 минути за оператор и попадаш на идиот. Предполагам местожителството им е дало лампа за повишен риск.

Както казах, не изключвам ритане на клиенти и затваряне на акаунти. Саксо го правят редовно, а ibkr са де факто монополисти. В Унгария беше рахат, но свърши хубавото.

Коментар

• За сверка на часовника - тези интервюта който ИБ насрочват нещо стандартно ли са - получих майл че заради дю дилиджънс бла бла трябва да ме видят на камера с документи и прочие?

За нафтата и аз като Тетрис се придържам към големите /франсетата в моя случай/.

Коментар

Working...
                                X