IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
    Който не накупи при това безумно натискане на нафтовиците, ще се яде задника от яд.
    кат преди година газта нали, голяма далавера беше и тогава

Last edited by dollarman; 05.09.2024, 18:25.

Коментар

• Който не накупи при това безумно натискане на нафтовиците, ще се яде задника от яд.

Коментар

• Първоначално изпратено от TkilataII Разгледай мнение
        Кой ще плати космоса?
        Землянските правителства нямат пари и са задлъжнели до уши.
        А землянските потребители плащат, ама при доставка...на какво?
        За космоса не съм сигурен, но се хващам на бас, че на Луната има ресурси. А като познаваме човешкта алчност и арогантност, познай за колко време ще се споразумеят великите сили и ще я изтърбушат. Буквално.

Коментар

• Първоначално изпратено от TkilataII Разгледай мнение

Смесил си PVH и VFC. Ийстпак и Тимбърланд са марки на втората.
          Между другото на мен по ми харесва втората. Най-вече заради Нордфейс и Ванс. И имам известно участие.
          Но най ще ми хареса, като затворят безумната митническа дупка за Шейн и Тему
          Прав си за смесването на марките. От вчера съм се зачел и за тях и за космическите.

Шейн и Тему, какво да ти кажа - не съм влизал ни в едното ни в другото. Също и в Али. Даже и погрешка не съм им цъкнал на рекламите. Само дето единствения друг човек, когото познавам да е по същия начин е жена ми. Всички останали все нещо са купували, включително и нашите деца.

Нямам време да пиша повече в момента.

Коментар

• Кой ще плати космоса?
            Землянските правителства нямат пари и са задлъжнели до уши.
            А землянските потребители плащат, ама при доставка...на какво?

Коментар

• Първоначално изпратено от Никола20 Разгледай мнение
              Много мислих тези дни. Мислех какъв тип компании биха били новите сензации от типа на Майкрософт и другите големи тех.
              Манията по ИИ не ме хвана, а и имам чувството, че фондовете също изстинаха към ИИ и намаляват експозиците там.

Измислих, че новият голям потенциал е към космоса. Затова започнах позиции в долните две компании. Смятам първоначално да купувам до по 3.5% от портфейла за всяка. Ако сгънат стабилно ще добавям до още толкова проценти.

Имат вече опит и реални постижения и според мен инвеститорите няма да ги оставят да потънат.
              Ако успеят да оцелеят, вярвам, че ще донесат много добра възвращаемост.

P.S.
              Ако не греша, Съни търсеше компании с П/Е под 15. Днес попаднах по случайност на тези PVH Corp - NYSE: PVH.
              P/E - 7.75, EPS - 12.47 според мобилната версия на Интерактив. Дрехи и аксесоари - Келвин Клайн, Томи Хилфигър, Ийстпак, Тимбърланд. Това са най-извесните на мен марки от портфолиото им.
              Смесил си PVH и VFC. Ийстпак и Тимбърланд са марки на втората.
              Между другото на мен по ми харесва втората. Най-вече заради Нордфейс и Ванс. И имам известно участие.
              Но най ще ми хареса, като затворят безумната митническа дупка за Шейн и Тему

Коментар

• Burberry LSE: BRBY продължава да пада стремително (днес 4.5%) до исторически ниски нива. Започват да ми намигат много сериозно. Работата върви към афера.

Не съм другия ник на АРХИТЕКТА. Само да уточня.

Коментар

• Много мислих тези дни. Мислех какъв тип компании биха били новите сензации от типа на Майкрософт и другите големи тех.
                  Манията по ИИ не ме хвана, а и имам чувството, че фондовете също изстинаха към ИИ и намаляват експозиците там.

Измислих, че новият голям потенциал е към космоса. Затова започнах позиции в долните две компании. Смятам първоначално да купувам до по 3.5% от портфейла за всяка. Ако сгънат стабилно ще добавям до още толкова проценти.

Имат вече опит и реални постижения и според мен инвеститорите няма да ги оставят да потънат.
                  Ако успеят да оцелеят, вярвам, че ще донесат много добра възвращаемост.

P.S.
                  Ако не греша, Съни търсеше компании с П/Е под 15. Днес попаднах по случайност на тези PVH Corp - NYSE: PVH.
                  P/E - 7.75, EPS - 12.47 според мобилната версия на Интерактив. Дрехи и аксесоари - Келвин Клайн, Томи Хилфигър, Ийстпак, Тимбърланд. Това са най-извесните на мен марки от портфолиото им.
                  Last edited by Никола20; 04.09.2024, 17:24. Причина: Добавка Съни.

Коментар

• Откривам две нови позиции - току-що взех LUNR на 5.30 и търся RDW около 6 УСД. После ще обяснявам.

П.П. Redwire RDW - 6.39. Понеже ТА (доколкото аз го разчитам) показва още спад, влязох с малко, засега.
                    Last edited by Никола20; 04.09.2024, 16:53. Причина: Цена RDW.

Коментар

• Първоначално изпратено от danetha Разгледай мнение
                      Та кой не е чувал ...
                      Кажи Дани,
                      ти как смяташ да отиграеш очакваната голяма корекция?

Хеджиране с деривати, обратни ETF-и, нециклични акции (здравеопазване, фармация, потребителски, комунални), защитни (злато, облигации)... Друго???

Коментар

• Първоначално изпратено от kinyalo Разгледай мнение

Той дядката разпродаваше и 2020та (после беше напазарувал без много шум), а danetha има десетки, да не кажа стотици грешни прогнози.

Ще изчакам до края на месеца и си продължавам по план, ако САЩ е супер сила след 10 години, няма как да загубя
                        Така де, затова всичко е "без препоръки". Всяка коза на свой крак!

Коментар

• А бе, пичове, вие сън не сте спали да се дърлите, а?

Добро утро и дано да е хубав ден!

П.П. Часовникът на форума що е час назад?
                          Last edited by Никола20; 04.09.2024, 09:06.

Коментар

• Естествено,че едно новософииско брокерче ,току що открило първата си позиция в живота, "разбира" много повече от гурутата на Wall street.Та кой не е чувал за софииския вълк Николайчо,страшилището на финансовите пазари.
                            Last edited by danetha; 04.09.2024, 13:10.

Коментар

• Първоначално изпратено от ford_perfekt Разгледай мнение
                              Като цяло съм съгласен с danetha, че идва СЕРИОЗЕН спих, да не кажем крах или катастрофа, но въпросът е кога. Може началото да е днес, а може и след 2 години. Иначе дядката разпродава като за последно. Все ми се струва, че той и неговите хора виждат нещата по-добре от нас.
                              Той дядката разпродаваше и 2020та (после беше напазарувал без много шум), а danetha има десетки, да не кажа стотици грешни прогнози.

Ще изчакам до края на месеца и си продължавам по план, ако САЩ е супер сила след 10 години, няма как да загубя

Коментар

• Luxury Downturn Leads Some Swiss Watchmakers to Seek State Aid

• Girard-Perregaux and Ulysse Nardin among brands getting help
                                • Work stoppages follow drop in demand for Swiss watch industry
                                Кефи как всеки капиталист иска да цоца, кога невидимата ръка не му изнася.

Коментар

Working...
                                X